Саудитска Арабия вече е разположила бойни самолети в Турция

Саудитска Арабия е разположила свои бойни самолети във военновъздушната база в Инджирлик, Турция. Заявява готовност да изпрати и сухопътни сили.

Обратно в новината

Коментари - Саудитска Арабия вече е разположила бойни самолети в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май целта на янките е да има сблъсък между Русия от една страна и Саудитска арабия и Турция от друга. Май идва края на арабското нефтено благоденствие.

не е ли американска военна база?

Чалма да кара боен самолет... Това да не е двугърба/да камила?!

Направо ужас, "саудитска арабия разположи бойни самолети" всички да треперят от страх:)),

Добре, че се очаква спиране на огъня в Сирия, та Саудитците да се направят на мъже!

Саудитите могат само да го обдухват на Русия и да ѝ правят вятър със самолетчетата си.Или ако пък искат с чаршафите си.За което ще трябва да останат по гол задник с всички последствия.

Ами нали Путин трябва да си изпробва всички видове оръжия! Тия имат около 300 самолета, значи стигат за тестовете!

Тези пък, къде се напъват, като глист на буца :D

Целият свят бил срещу ИД? Русия, САЩ, Франция, Великобритания, Германия, Сирия на Асад, Иран, Ирак, Йордания, Турция, кюргите, Китай и Япония(само морално), сега и Саудитска Арабия... И пак не могат да ги победят. Питам се, дали изобщо искат?

Като почнаха ударите на Русия, си викам - до два месеца всичко е изчистено, ама надали. Май само пишат колко удари са направили. Все пак е доста повече от САЩ, но май и те неискат да унижожат ИДИЛ.

Не е толкова лесно по ред причини.Първо трябваше да си осигурят тила, после да тръгнат да прочистват тъй наречените (не)умерени опозиции, от западна Сирия на изток.Тези опозиции(банди) са добри в партизанска война и още по-добри в прикриване между населението.А ИД са на запад, та сирийската армия с помощта на Русия трябваше да прочиства град по град и село след село.А пък тези от тъй наречената коалиция, продължават да снабдяват бандите, а и ИД и да купуват петрола им.Но както се вижда, Русия и другите напредват успешно.Може да се познае по все по неистовите крясъци за права на бежанците и на опозицията, които надават Турция, СаудиАрабия, САЩ и Европейските продажници.

Този лъже като циганин. Щели да атакуват исламска държава ...до вчера им даваха оръжие ...

Арабин-пилот е нещо като негър скиор. Дали са с чаршаф под шлема или даже и каски не слагат.

Едно е да имаш самолети, друго е да можеш майсторски да ги пилотираш, съвсем трето е да го правиш с тактика, в състояние на война. Докато обстрелваха наземното и зле екипирано население в Йемен, беше лесно. Във война с равностойно екипиран противник е друга работа.

Кралство Саудитска Арабия продава акции на държавната петролна компания Арамко, защото вече средствата не достигат, за да се водят толкова войни в целия регион: Афганистан, Йемен, Сирия...

Имат самолети имат пилоти, обновяване и купуване на нови. Луд умора нема!

Паркирали в Турция ама нещо не смеят да прелетят границата със Сирия. Няма и да посмеят.

колко много "мурафети" използват пишещите - трика с използването на български имена да се създаде впечатление, че има много Кириак-Стефчовци(то има, ама и те самите си имат някакви граници - чак да защитават и Саудитите, айде сега, не на нас тия) Освен това няма нищо достойно в това. Защо се криете? Назовете се гордо какви сте. Ама почти не се срещат такива. - Трика с начало на фразата: Русия е велика и от там нататък - бълвоч(ако може да си спечелят някое плюсче горките, защото има хора с твърди убеждения и не дочитат всичко) По този повод е хубаво да може човек да си променя оценката, че стават и грешки. - трика с "Аз по принцип съм неутрален..." или "Аз съм само за България...", обаче по-нататък същия този ама съвсем, съвсем не е неутрален. Има и още, ако се огледате. И интересното е, че тази лукавост е присъща обикновено само за едната страна в дебата. Много зле, щом им се налага да използват подобни прийоми.

E, и? Kакво? Hеудобно ли ти стана бе про - кремълски пръч? и без това дир.бг не такава се разбра отдавна и е дир.ру . Hе дава да се отговаря на про - путлерските изяви, ами в последно време започна да пуска коментари които обиждат цяла нация - а като им се отговори реципрочно - влиза в деиствие путлеристката им автоматична цензура!

май на вас ви е неудобно, защото ако пишете точно какви сте мнението ви е предубедено и никой няма да ви вземе на сериозно. А използването на обиди е признак за пълно безсилие.

Чудя се на писачите на статии с подобно на тази съдържание. Защо се опитват постоянно да нагнетяват обстановката с твърдения, че едва ли не войната в Сирия ще прерастне в международен конфликт. Защо не ни изяснят примерно, въпросните две държави как досега не се включиха срещу ИДИЛ открито. И какви ще са крайните цели на операцията? Защо същите автори примерно не споделят, какво би останало от база Инджирлик, ако от там излетят въпросните самолети и нанесат удари по цели в Сирия? И къде ще са им запасните летища за кацане, дали вече ще са годни нещо да кацне на тях? Мисля, че така въпросът би бил изяснен коректно, а не с пропагандни намерения.

ЦИТАТ:"САЩ призоваха Турция да прекрати артилерийския обстрел срещу въоръжените сили на сирийските кюрди и тези на сирийския режим в Северна Сирия, предаде Франс прес." СТАТИЯТА СЪОБЩАВА, че СА ще води борба с ИД. За същото съобщават и Турция, макар цял свят да е в неудомение, как така ще водят битки с ИД, след като търгуват с тях, поддържат, хранят и лекуват??? ИЗЛИЗА от новината, че Турция обстрелва НЕ ИД, а СИРИЙСКИТЕ КЮРДИ и СИРИЙСКИТЕ ВОЙСКИ, А НЕ ИД,за което говори пред световните медии, вкл. като Представител на НАТО. нАЛИ В МЮНХЕН казаха, че ще водят битки срещу ИД и за същото СА - съюзникът на Турция и сателит на НАТО и САЩ прехвърля самолети и оръжия в Ингирлиз тулски бази. КАКВО СТАВА??? ТУРЦИЯ И СА ВОДЯТ САМОСТОЯТЕЛНА И РАЗЛИЧНА ПОЛИИЛИТИКА ОТ САЩ ,НАТО и МЮНХЕН-заявените приоритети???? ИЛИ ЗАПОЧВА ВОЙНА, НЕОБЯВЕНА, НО ЧЕТЯЩА СЕ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ????

Стига сте спали, бе! В днешно време, който иска да влезе във военни действия в Сирия е достатъчно само да каже публично, че се бие с ИД. ИД им е извинението просто. Как иначе да тръгнеш да обстрелваш територии в чужда държава?

Пилотите били индийски гастарбайтери

Tурският аскер ще спаси прокуденият и измъчен сирийски народ както направи в Kипър ,като спаси Kипърските турци от гръцкият геноцид. Cпоред някои източници в Cирия во-ват в редиците на режима наемници от 13 страни. Hаближава времето когато империализма ще бъде победен както стана в GALİPOLİ

Sm3hurk0

Голямо геройство... нема що ! Да си паркират самолетите и да се ежат ! Да пускат С400 и да ги свалят ! Интересно ми е, дали чаршафа, може да се ползва, като парашут ?

тези рязани саудитски пилоти не знаят колко боли да изгориш в самолета си,ще се научат по трудният начин

Руснаците могат да изнасят лекций за най добро изгаряне в самолет . Наскро една Туркиния изпрати двама нещасници на поправителен ама единия не можа да вземе изпита.

гледай ти лично да не вземеш изпита

Виждал съм как арабин кара кола, надали е по различно при самолетите, само щетите са по големи!!! Те от скоро откриха, че камилата не е най бързото ППС , топлата вода, МПС тата, Алах не е сам на небето( падат ракети и бомби), откриха , че не боли, ако си покажат снимката във фейсбук и да не се страхуват от сянката си. Като ги взривяват крещят алах акбар , като те взривяват пак крещят същото дали и при двата случая им е кеф не се разбира, ама нейсе така са решили. Малко са като сиганите, само от бой разбират, е просят си го!!!

Eвала на турският аскер ,единствено те ще спасят сирийското население което е застрашено от руските бомби и от наемниците на диктатора Aсад. Ç поред източници (доброволци помагащи на коалицията срещу режима ) , войниците и наемниците на Aсад са страхливи плъхове ,които използват психотропни лекарства, но и това няма да спаси диктaторският режим на Aсад .

ата-много подозрително с имаш.

Евала, браво, бил си там видял си, само че дали не си по голям плъх ходи се бий и ти!!! Иначе си мълчи и гледай как се воюва от народи, които са побеждавали!!!

От четвърти километър е избягал особено опасен пациент - ATA

повече от ясно е че след сирийската авантюра на турци и саудитци единсвените обитатели на планетата ще са гигантските хлебарки

Почти уцели десетката! Може и да оставят стотина милиона от двукраките говеда, за да не се затрие все пак напълно нещасният експеримент наречен човечество!

Е, щом и Саудитска Арабия се намесва активно и сърцато във войната, значи да спим спокойно за човешките права и демокрацията, да бъдем сигурни в бързото ликвидиране на ДАЕШ и на всички ислямски терористи. Всъщност, Саудитците и Ердоган тръгнали да спасяват своите ислямистки кожи. И би трябвало да останат много доволни ако, от цялата тази история, излязат само опърлени...

а я хачу кушат борш..

Иди работай сука хохлядская...

да хочеш още една мозъчна гънка

асадо-путлераските орки скоро ще бъдат изтрити от лицето на Сирия !

Що за циркаджия си?

При 8000 ядрени бойни глави в Русия и още 7600 в САЩ. Ще имаме късмет, ако се превърним в орки.

Някакво геройство ли е това, че са разположили самолетчетата си под купола на С400?

е страна членка на НАТО и е предоставила базата Инджирлик на тази военна организация, как може да предоставя същата база и на Саудитска Арабия, която не е член на НАТО?! Ало, БГ, как ще ви пази небето Турция, която си предоставя на всякакви страни нечленки на НАТО базите за военни цели?!?

на продажното правителство с Турция за опазване на въздушното ни пространство?! Има ли опции в договора за страната ни и опция за разваляне, в случай на разполагане в Турция на чужди военни сили, които не членуват в НАТО същият да бъде прекратен?! Или няма толкоз много мисли в кратуните на тъпите ни депутати?!? които гласуваха този абсурд. Мисля, че военно присъствие в Турция, което ще се реализира като нападение над чужда държава е достатъчен повод за прекратяване на всякакви договорни отношения по въпроса с "опазване" на нашето небе! АЛооооооооу, къде ни е примиерът да си зададе въпроса на Ердоган , с който се целуваше и съответно до ръководните органи в НАТО?!? Какви ангажименти е поела турската страна и какви българската?! Или просто ей така, на ви небето на БГ и толкоз!!!

Вземи се гръмни,вместо да плачеш.Ние сме си ги избрали тия дупетати и министри и следваме тяхната политика

ами ако им свалят турските самолечета руснаците с техните C400 кои ще ни пази въздушното пространство?аман

А тия арабели какво си мислят....Вовата ще ги издуха за секунди с чаршафите към гробищата!

Когато Путkaтa ни нападна ние бяхме много зле. И абсолютно неподготвени. За съжаление това си е истината. Завзе с подлост наша територия. Но се мобилизирахме и го спряхме. Спряхме прехвалените руски мужици. С прехвалените им пушкала. Не знам защо си мислиш, че подготвени за война държави, ще му дадат на Путkaтa някакъв шанс. Ако вовочката смята да се дърви още, да обяви нови обществени поръчки за мобилни крематориуми.

a kakvo stava s putkata,no nqmam vpredvid teb a ukrainkata ti.......

https://link/watch?v=G14u7ew6COI Ще му се нанижат на шиша тези като гледам!

Натовските самолетчета на тия чаршафи, ке ги тупаме, като мокро маче у дерек!

колко тупахте турските Ф-16 дето ви отупаха Суто...

Путин ще разположи няколко нови трактора с двойно предназначение и мача свърши

Цитат: ""Кюрдската милиция трябва незабавно да се изтегли от Азаз и околностите му и да не ги доближава повече", допълни премиерът." Коментар: Турски премиер, казва кой къде да ходи в чужда държава!?!? Нещо не ми се връзва, верно ли е това или сънувам? Град Азаз ена север от Алепо и на юг от турската граница, но е в Сирия!!! Що за наглост!?!? Тези анадолци все повече ми падат в очите! А, имаше един депесар дето се възхищаваше от същия този ....оглу! Сега май е в новата партия на Местан! - няма да се очудя.

То бива и бива продажна соросоидална измекярщина, ама между Православна Русия и чалмите - турция и саудитска арабия, да заемеш страната на рязания калашник...Еееех...Еничари винаги е имало...

Само две опции ли има? Да ти кажа под секрет, не ми пука нито за православието, нито за исляма, нито за която и да е религия, демагогия и философия. Както и на всички мои роднини, приятели и познати.

Глупостта ти не е секрет. Това че ти не се интересуваш не означава че от теб не се интересуват и че теб не те засяга. Това може да си мисли някой който е на не повече от 13 г. че всичко което хварчи се яде и той е най умният и готиният, а простаците нека се трепят за някакви си идеи. Рано или късно искаш илготиният трябва да избираш.

И всичките ти роднини, приятели и познати ли са незавършени идиоти?

жалко за името ти,(ако не е всъщност някоя Селфие) чувала ли си фразата "Не ми говорете за съдба, всичко е политика"? Най-вероятно си помисли над това, а също и че ти няма да си някакво изключение(което нищо няма да засегне), само защото не се интересуваш. А кой я е произнесъл също можеш да си намериш сама. Ама теб нищо не те интересува всъщност, освен може би битовизми, шопинг и т.н. Чак ми доскуча да изброявам тези тривиалности.

Що е то западна шизофрения?! Та значи - ислямска държава, реже главите на "неверниците". Ердоган и саудитите искат шерията, сиреч "смърт на неверниците"... Следва въпросът - Ердоган и саудитите очевидно са "кръвен враг" на своите братя - радикалният ислям.. Има ли глупаци, които да повярват в тази "логика", дело на западната пропаганда? Що Асад трябва да бъде свален - ами щото е "грешник" за това, че иска Сирия да е светска държава (равенство на религиите)...

Турският премиер Ахмет Давутоглу потвърди, че турски сили са нанесли удари по обекти на кюрдските Силите за защита на народа (YPG) в Северна Сирия и настоя те да се изтеглят от наскоро превзетия от тях район, предаде Ройтерс. Ердоган е на път да подпали гражданска война в Турция,поради комплексите си за величие. В Турция живеят около 20 милиона кюрди. нЕ МИ СЕ МИСЛИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С НЕГО И ОНЕЗИ ШЕЙШОВЕ ИДИОТИ АКО ПРЕСЕКАТ СИРИЙСКАТА ГРАНИЦА.Там Путин добре се е подготвил.

Тя работата там е сериозна,а мене избива на усмивка! Кой управлява,и ще се бие с тия самолети, кой ще прави лупинги и ще пресреща разните видове Су ? Арабите имат ли си понятие от тая работа,или като бедните африканци си купуват laptop "Apple" за да висят по цял ден в Facebook

Путя ще го гонят от Сирия натам отива работата

Ще ги фирнат рашките от Сирия

Началото на борбата за Халифата!Европеските лидери са ИБРИКЧИИИИ и лизачи на дирници!

Ай ай ай немой така бе чадо тревеститско.

Ердоган и поклисарите му твърдо са решили да унищожат Турция - да се опълчиш на великите сили едновременно е тапигьозлък. А пък военен съюз с бедуините които финансират ИДИЛ е още по-голяма тъпотия. Малко още помощ на кюрдите и те ще свършат черната работа...

Вярно

Ако саудитите и турчулята настъпят сибирския тигър,ще хвърчат перушини!!

Саудитска Арабия и Турция нападат не ислямска държава, а кюрдите в Сирия- верно ли?

вече пътеводната светлина на демокрацията - Саудитска Арабия ще ни сочи пътя към светлото бъдеще? Жална ни майка, тогава...

От руското посолство ли ви подсказват или на вас сами ви хрумват да пишете подобни тъпотии? Защо мислите, че някой взима на сериозно детинските ви драсканици?

от ФАЩ-ското посолство. Ето какво пишат, специално за тебе: "Получихме информация за артилерийски обстрел от турската страна на границата и призовахме Турция да прекрати стрелбата", заяви говорителят на Държавния департамент Джон Кърби. " Ясно ли ти е кратуно празна!?!? Пълна с кравешка тор?

Русофил

А, НЕ ТАКА ОСТРО!!!КАТО ВИ ПАДНАТ САМОЛЕТИТЕ,ПАК ЩЕ СИ ПИШЕМ!!!НО ТИ ЩЕ РАЗСЪЖДАВАШ ПО ДРУГ,РЕАЛИСТИЧЕН НАЧИН!!!

ТЪПАК ПРОСТ нали СА са първи приятели на САЩ? Приятелите на нашите приятели са и наши приятели - тази фраза поне се надявам да си я чул случайно някъде , все пак.

значи саидицка арабия с едната ръка скришно дава пари на ислямска държава, а с другата се прави че ужким ги обстрелва???

Ако Турция и Саудитите, под американска диктовка влязат в Сирия, човечеството ще се освободи от два диктаторски режима. Това ще бъде и началото на края на САЩ

И как си представяш тази работа? Путин изпраща пияните мужици? Както вече се разбра всяка туркиня може да свали "елитните" руски ръждясали тенекии.

Мисля, че съвсем скоро сирийската армия ще отговори на провокацийте на Турция. И тогава Ердоган ще реве Турция е нападната. И хоп заради един корумпиран турски измекярин, ще се окажем във война. Точно такава каквато е нужна на САЩ. Европа във война, а САЩ да продава.

ТУРЦИТЕ И САУДИТЦИТЕ,БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА САЩ И КАФЕ НЕ ПИЯТ!!!ФЕСОВЕТЕ И ЧАЛМИТЕ,ЩЕ НАУЧАТ НЯКОЙ НЕЩА ПО-ТРУДНИЯТ НАЧИН!!!

Имаш грешка.Саудитска Арабия изпати бойни самолети в Турция със разрешение на САЩ. САЩ подкрепя тази намеса но не иска да се стреля по PYD.

Само ми кажете как са стигнали до Турция и тогава ще ви се усмихна. Ще кажете чрез заобикаляне на Сирия. :) Предполагам че и така че я нападнат като обикалят около СИрия. А вие ще си пишете вски ден как са нападнали Сирия.