МО: Руски самолети са летели над Черно море без заявен план

Министерството на отбраната не търси конфронтация с никого, но руски самолети са летяли без включени транспондери и без предварително заявени полетни планове.

Обратно в новината

Коментари - МО: Руски самолети са летели над Черно море без заявен план | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам

откъде -накъде НАТО окупира Черно море?Русия-да ,има право....,ония са АГРЕСОРИ и готвят война на наша територия,не на тяхна,нали?За да грабят всички ресурси...,а нашите са пут.и

България е член на НАТО и има излаз на Черно море!

откъде -накъде НАТО окупира Черно море?Русия-да ,има право....,ония са АГРЕСОРИ и готвят война на наша територия,не на тяхна,нали?За да грабят всички ресурси...,а нашите са пут.и

България е член на НАТО и има излаз на Черно море!

Абе защо държим толкова много да станем за смях! Хем няма нарушения на нашето въздушно пространство, а значи всеки който нищо не нарушава може са си лети там както си пожелае, хем трябвало да ни дават някакви планове как ще летят...и какво стана с гръмогласните изявления, че са нарушавали въздушното ни пространство -- лъжа ли са, платена информация ли са или белег за некадърност? Склонен съм да приема последното.

Нарушена е зоната на отговорност на БЪЛГАРИЯ. В такъв случай излитат български истребители за да проверят тези самолети! ТЕЗИ РАЗХОДИ ПЛАЩАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НО ВИЕ НЕ СТЕ ОТ ТЯХ!

Ясно е, че ти си от онези, които наистина, ама наистина, държат да станат за смях. Затова продължавай да коментираш, много те моля!

Ами защото сме независима държава и ако искаме да сме в ЕС и НАТО трябва д апокажем на дела , че сме такава. Другото е мнението на разни клоуни, които взимат по 500 лева и печатят глупости. Да не остана недоразбран, взимат ги от руското посолство, което само от началото на годината направи 6 платени митинга в своя подкрепа.

КОЙ ТЕ СЛОЖИ И ТЕБЕ БЕ МОМЧЕ ЗА МИНИСТЪР, ЧЕ ДАЖЕ И ВОЕНЕН. ТОВА , ЧЕ ПОЛУЧАВАШ ЗАПЛАТА ОТ АМЕРИКА НЕ ТИ ДАВА ПРАВО ДА ГОВОРИШ ТОВА, КОЕТО ТИ НАРЕДЯТ ОТ ТАМ, НО ДА ВИ БЕРЕ ГРЕХА ОНЯ ДЕТО ВИ ТЪРПИ. НО ЗАЩО ВСИЧКО НА НАШ ГРЪБ.

България е в НАТО!

ЧЕ СИ ЗАДНИК СИ ЛИЧИ И НЯМА ЗАЩО ДА ГО КАЗВАШ, НО ЧЕ СИ И ГЛУПАК ПАК СИ ЛИЧИ. И КАТО Е В НАТО ПАК ТРЯБВА ДА ИМА ДЪРЖАВНИЧЕСКА ПОЛИТИКА , БЕ ГЛУПАК С ГЛУПАК А НЕ СЛАГАЧЕСКА. СТИГА СМЕ СЕ ПРЕДЛАГАЛИ КАТО ДОЛНИ ПРОСТИТУТКИ. АМА ТОВА Е РАБОТА ЗА ХОРА С МОЗЪЦИ , А НЕ ГЛУПАЦИ КАТО ТЕБЕ.

у-ха мотиката разбира от самолети! естествено без заявка и с изключени респондери!! това са военни учения!!!

Самолет без включени транспордери може да е и на Ислямска държава. МО играе ролята на Сатиричен театър в това лятно време. А сей земеделецо е главен клоун.

ТОЙ Е АДВОКАТ С ПРАКИТКА И КАНТОРА, А ТИ КАКЪВ СИ. ПЛАТЕН КЛОУН КОЙТО ПЕЧАТИ ТЪПИЗМИ?

Щото ние сме слуги и изобщо робчета! За тва в нашето небе ще летят американски и турски самолети все дено са си в къщи.

Може би е хубаво да се информираш с кой сме съюзници и с кой не. В "доброто старо време", такива като тебе, които не бяха съгласни с правителството да ти обяснявам ли какво им се случваше? Или вярваш, че 9 000 000 милиона човека, чувстваха, мислеха, вярваха и действаха като един?

Изтичането на трудовите ресурси от новите членки на ЕС към западна европа е признато за национален проблем и от МВФ

Не, ще стоя в БГ и ще бачкам за червени "бизнесмени"... Абсолютно! Как не се бях сетил?

Така представена, новината заявява, че едва ли не, Черно море е българско. И само българско. Освен това, много любопитен въпрос е, като не са им били включени транспондерите, как аджеба нашенци са разбрали, че самолетите са руски ? А не, примерно, украински ? Видяла жабата, че подковават вола, па и тя вдигнала крак...

Крайно време е да се излезе от ХАТО и да се свършва с глупостите!!!

Чамодан вокзал Сибир и си вън от НАТО!

пътя към европа е отворен, так че в България да си останем българите.

Че си ЗАДНИК, ЗАДНИК си! По това няма спор! Само не разбирам защо парадираш с това! Дали от малоумие или за да отклониш вниманието от суратя си, да не плашиш още повече хората?

Тези от Русия, луди ли са!Не знаят ли, че Черно море е исконна Американска акватория.

България има излаз на Черно море и е член на НАТО!

а стига бе,че русия няма ли излаз на черно море?

Абе, тия, подопечните на Ашладисания косъм, правят гаф след гаф! След като ги сгащиха за първата глупотевина, че рашките ни нарушавали въздушното пространство, сега започаха да ръсят тъпи оправдания и още по-идиотски заявления! Аз знам, че ако си се насрал, не е много умно да слагаш лайняните си гащи пред вентилатора! Ама то май присадените косми са използвали за тор и малкото мозък в главата на един високопоставен чиновник, който инициира подобно идиотско поведение на МО!? И айде, стига с още по-големите глупотевини за "руските самолети, без опознавателни знаци, незаявени маршрути и включени транспондери"!!! Като е така, как ги идентифицирахме точно ние като такива? С високотехнологичните ни военни балони или делтаплани над Черно море, сближили се с "руските" самолети и видели имената на пилотите на униформите им?? Смехотворни заявления, които стават все повече поводи за насмешки, отколкото за сериозен сигнал или разговор към някой!

да си безмозъчно слугинче?

Не знам! Ти кажи! На такива като тебе няма как да не повярват!

Бааа ние ставаме по нагли и от партньорите си от НАТО. Ми да искаме целият сват да ни обявява плановете си за полети!!! Баси македонстата работа.

Значи, ако съседът обикаля около кочината ти и се оглежда как да открадне прасето, ти ще го оставиш на мира и няма да го предупредиш да не се опитва?

БРЦК

А ако си обикалям собствената кочина по общия път и си пазя прасето в моята кочина , кой си ти ,че да ме обвиняваш че не съм си съгласувал обиколките с теб?

То това у нас, че е кочина, кочина е, ама ти къде видя прасета за крадене?

Явно руснаците са наели умствено изостанали индивиди, които дрънкат глупости. Ставате смешни, мурзилки.

Поради липса на капацитет за сериозни коментари рубладжийчетата и руската агентура заливат форумите с просташки тъпотии. Така се надяват да профанизират и замъглят темата. Толкова могат и това им казват. Едва ли нормалните хора ще се хванат на въдицата на тези нискоинтелигентни индивиди.

Те много отдавна се компрометираха тотално и не само че не постигнаха желания ефект (българите да симпатизират на Русия), а се получи точно обратното - успяха да отвратят и непредубедените българи. А върхът на тъпотията и нахалството им е, че открито заплашват с окупация и физическо ликвидиране. Може би си мислят, че така ще изплашат хората, които пишат смислени и обосновани коментари срещу политиката на Русия и ще ги откажат да пишат.

Абе вие двамцата що не си приказвате - нали сте си компютър до компютър, ами си чатите през ДИР-а? Или на дежурните орки не им се разрешава да си говорят в работно време? Толкова строго ли ви държат онея от Козяк?

Нима все още има неразбрали, че FIR е регион от въздушното пространство, в което дадена страна предоставя услуги при полетите - информация и възможност за подаване на сигнали за тревога (поради извънредни обстоятелства на борда на самолета)? Можеш да ползваш, но можеш и да не ползваш тези услуги, още повече, че плащането е яко. А иначе - военната авиация рядко ползва такива услуги. След въвеждането на санкциите с/у Русия FIR Симферопол бе забранен за полети на компаниите от ЕС и според ЕASA продължава да бъде украински - UKFV. Според теориите на нашето МО, всеки летящ в този FIR руски самолет е нарушител и Украйна би трябвало да изпраща изтребители за прехват - т.е. да прехваща руски самолети над Крим... Би било забавно да го видим този момент.

МО има за задача да размисва българския народ в това лятно време. Нас НАТО ни пази и ние спим спокойно. Помнете, че НАТО е дтожер и защитник на България.

РУСКИТЕ САМОЛЕТИ ЩЕ ЛЕТЯТ КЪДЕТО СИ ИСКАТ - БОЙКО ЛИ ДА ПИТАТ ИЛИ ЦАЧЕВА

После турския пилот им бил виновен!

БРЦК

Вай вай , ми като са нарушили тия самолети софийската информационна зона на НАТО , НАТО що не изпрати няколко свръх модерни самолета да ги облетят тия нарушители на 2 метра? Ааа , сетих се , щото свръх модерните самолети имали проблеми с половината системи и приемали само летци под 65кг. Да облитат на 2 метра пък било 'непрофесионално' според Джим Кери , а според всеки техен лерец - щото не могат. От МО се излагат като кифладжии и пращат партенки едва ли не ,че руснаците са тръгнали да ни завлядяват с 2 самолета , че и транспондерите изключили та да ни е кофти. Те руснаците хубаво им отговориха в стил 'егати майтапа' е тая ширпотреба пропаганда, та наште трябваше да дрънкат специфики като софийска полетна зона и тн глупости за да замажат колко са некадърни.

екипажът е от Turkish Airlines

Руснак като ти каже добър ден погледни къде е слънцето.В българия има безродници , бездарници ,които се гъзат на московците убийците на Левски.

ти май си пропуснал 5-ти клас :) нищо!!

А ти защо не си научил правописа, мурзилке? Завършил ли си 5-и клас?

С какво ги засякохте питам и няма да питам повече? На ненчев с GSM ли, с някое андроит приложение. Да ви имам в боклуците продажни. Скоро ще ви изхвърлят от ЕС и вие същите на руснаците свирки ще правите и ще ни убеждавате колко сте им предани както по времето на социализма.

Със Радарите на ПВО са ги засекли. Хайде като си прост като гъдулка не се обаждай. Тука не е форума на вестник СЕГА, сбъркал си мястото.

Кви радари, кво ПВО то армията е един тадион хора ти радиари искаш.

Забележи, с ПВО на НАТО. Това не ти е какво да е! Натовското ПВО е най-доброто пво в целия свят! Къде го това ПВО, у нас ли е или другаде?

Да дават руснаците отчет на Ненчев ,който е слуга на Американците.Никога. Пък кво ще направи със самолета си /взет Рентакар от полските сили/. Ха-ха.Турците такава военна сила се извиняват вече за сваленият самолет.

А ти на кого си слуга, на троловете на Юрий Исаков от руското посолство ли? 500 лева на месец и си чупите пръстите да печатите.

Иване в другото посолство 1000 лв ли дават? По ключови думи ли ви определят заплатите, че толкова пишете Путин, Русия, САЩ, кравари? Тук нито един не знае какво e FIR, но вече 800 коментара има. Не че министърът ни го знае.

Май пак ще ги чакаме с хляб и сол рашаните!

пак дойдат, освен хляб и сол няма да остане нищо друго за ядене. Пък и за хляба не е сигурно.

То плановете на ЕС се провалиха, а те за руски самолети ми разправят...ай сиктир бе

Май..не са само руски самолети;) Щото ... дори денем минават такива идват от Румъния .. и ги няма в ...?! Или това може да не се казва, а само половината истина, - че по лесно се плюят руснаците?!

Аз искам да летят на воля над нас.Не искам американските отрепки.

След като летят в международно въздушно пространство и не навлизат в териториалното ни въздушно пространство, за какъв план ми говори това недоразумение, военният министър!?!? На кого да го съобщат този план, след като не засягат България? На ООН? Нещо се опитва да каже като президентчето, но все в кереча се набутва! Цялото правителство ... .Честно, взе да ми писва да ме управляват малоумници! Това е сбирщина, безмозъчна, готова да слуша какво й казват и го повтаря без да включи главата в работа! Не за друго - мен ме излагате пред света, смешници!

goose

Международно въздушно пространство няма :-) За справка - ИКАО и Чикагската конвенция от 1947-ма за въздухоплаването. Също така можеш да потърсиш в гугъл какво означава Sofia Flight Information Region :-) А теб няма нужда някой да те излага - сам го правиш с изказванията си по материя, от която нямаш никаква представа :-)

Ти по-се излагаш, като се надсмиваш без да показваш повече знания, а само липса на фантазия. А самостоятелно може ли да съставиш някакво изречение поне? Самостоятелно значи без препратки към гугъл и други източници, само към твоите убеждения, знания. Може би да не разбираш какво значи международно въздушно пространство? Може би да си по-малко умен от този, над когото се надсмиваш?

МИНАВАЙТЕ БРАТУШКИ ! НЕ СЕ ПРЕТЕСНЯВАЙТЕ ! МИНИСТЪР НЕНЧЕВ НИЩО НЕ МОЖ ВИ НАПРАВИ . АЗ СЪМ СЕ КЛЕЛ ВЪВ ВЕЧНАЯ ДРУЖБА С ВАС (КПСС-БКП) !!!

Велизар Енчев е един истински българин и истински патриот. Заради дейността му дори убиха сина му. Уважение за такъв истински българин, направил толкова много за България като разузнавач. Я да те видим ти какъв си бе пикль.вец. Някакво Нищо, което се надува, че е Нещо. За България не си направил НИЩО. На всичкото отгоре, като ти чета писаннията ти, едно че не владееш добре българския език, друго си пълен глупак, американската школа! Но нагъл! Изчезни, антибългарче.

Велизар Енчев е един клоун, който взима пари и говори глупости в НС. Той е толкоква Български патриот, колкото и Ердоган. Тези всичките трябваше да ги изчистиме 1990, ама им се размина.

ай си , ТИ СИ АЙ СИ ... АЙ СИ , АЙ СИ ...

Какво излиза - братушките се майтапят с нас, като летят в свободното въздушно пространство и гледат сеира на глупаците, назначени на ръководни длъжности, които не знаят какво да правят. Нашите летци сигурно са им благодарни, но не вярвам да са направили прехващане. Това е сложно задание, само с пари не става да бъде изпълнено. Не че имаме пари де.

А как нашите различиха чии са тези самолети?!

Лесно! Казаха им от Краварника какви са!

Наши истребители са вдигнати по тревога и са проверили чии са самолетите! ЗА ТОВА ПЛАЩАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!

Продадохме се на интересите на Русия и саШТ

Ми ще си летят руснаците както си искат....И ние можем!!! РУСНАЦИТЕ СИ ЛЕТЯТ НАД МЕЖДУНАРОДНОТО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО..ПЪК ЛУДИТЕ КРАВИ И ЕВРОГЕЙОВЕТЕ НЕКА СИ КВИЧАТ КАТО РАЗГОНЕНИ ПАЧАВРИ!!! ТЯХ ПЪК КОЙ ГИ БРЪСНЕ ЗА СЛИВИ!! КОГАТ ПРЕСТАНАТ ДА ЛЕТЯТ С ИЗКЛЮЧЕНИ ТРАНСПОНДЕРИ ЛУДИТЕ КРАВИ.......ТОГАВА И РУСНАЦИТЕ МОГАТ ДА ГО НАПРАВЯТ!

Не прочетох в статията да пише за други самолети с изключени транспондери освен за руски! По радио Москва ли ти го казаха това?

Ами не малоумнико:) По европейските новини го казаха муньо..И ставаше дума първо за краварската барака дето пробва да шпионира край Швеция..А след това за другата краварска летяща кочина, дето се опита да лети към Калининград, бе с изключен транспондер..Ама къде ти ще знаеш ти такива неща....Ти нали си просто Кончита:)

goose

Би ли показал къде има международно въздушно пространство? Да не го бъркаш с морските истории? :-)

abasador

както, ти е удобно АК-47, само едно... ти си много голям тъпанар, Всеки един колега, може да прочете в профила ми, от кога и какво пиша. Ева... те в педа..., няма те оставя на спокойно да подписваш тъпите си коментари с моя НИК. Лек ден.

abasador

абе идиот, от една година ти тъпо говедото, се подписваш с моя ник АК 47. Няма да те оставя на мира бе идиот, как да не ти го набия в гъ.. главата. Лек ден.

"Те са били без включени транспондери и без предварително заявени полетни планове. Има случай и на полет на самолет без отличителни знаци" АМА СА БИЛИ РУСКИ. АБЕ ЗА ВИ ТАКОВАМ ТАКОВАТО!

В зоната на отговорност самолетите трябва да се идентифицират, ако не го направят се вдигат истребители. ТОВА ГО ЗНАЯТ И ТВОИТЕ ШЕФОВЕ И НАРОЧНО ПРОВОКИРАТ НАШИТЕ ИСТРЕБИТЕЛИ, ЗА КОЕТО ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, НО ТИ НЕ СИ ТАКЪВ!

Ти по добре обясни защо лудите крави от Краварника летят с изключени транспордери! А педик!

E ne.....Те руснаците специално си дават полетните планове.....за утвърждение в Гейсъюза..Или направо на Пентагона в Фашингтон!! Абе тия прости педици малоумни ли са а?!

abasador

да си наясно, за това, че открадна АК-47 от мен, бъди убеден, че докато се подписваш с моя НИК няма да те оставя на мира ... задник такъв. Да ти е.., лек деня.

Дубрютру. Цяла централна България ги видя и чу над главите си.

малоумнико пишат ти на български език че става въпрос за прелитане в неотрално пространство което се монитори от България. Какво си чул между две ракии не знам!

"Руските самолети не навлизат в българското въздушно пространство, а летят покрай границата." Това каза пред "Нова телевизия" генерал- лейтенант от резерва Аню Ангелов - министър на отбраната в първия кабинет на ГЕРБ. Полетите са увеличени значително, но такива случаи имаше през 2012 и 2013 година и също предизвикаха вдигане във въздуха на нашите дежурни изтребители. Но сега са зачестили", добави Ангелов. И сега к'во правим ? Кой министър лъже ?

ще разбереш, че и двамата говорят истината!

Споразумение за разпределение на въздушното пространство над Черно море, за всяка страна е определен регион за полетна информация, отговорност и контрол (за България Flight Information Region Sofia FIR Sofia). Този регион има координати в акваторията на Черно море далеч извън морското и въздушното пространство на страната.

А ся вземи прочети това, което си написал - Flight Information Region (това е ИНФОРМАЦИОНЕН регион и никой на никого не е длъжен да дава информация, да не говорим за контрол), после виж в ICAO и EASA и пийни една студена водица - ще ти потрябва.

Когато неидентифициран самолет навлезе в зоната на отговорност ВСЯКА СТРАНА ВДИГА ИСТРЕБИТЕЛИ! ТОВА ГО ЗНАЯТ И ШЕФОВЕТЕ ТИ И СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ТОВА ЗА ДА КАРАТ БЪЛГАРСКИТЕ ИСТРЕБИТЕЛИ ДА БЪДАТ ВДИГАНИ ПО ТРЕВОГА! ЗА ТОВА ПЛАЩАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, НО ТИ НЕ СИ ТАКЪВ!

Явно много си целувал руски задници ,щом си толково отворен по задниците.Затова днес с лекота целуваш евроатлантическите посрани задници.

ЛУД СИ! ПРЕВЕДИ СИ ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛ, НО ВЕРОЯТНО СИ ХОДИЛ В ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ, ЧЕ И ТОВА КОЕТО ПИШЕШ НЕ ГО ЗНАЕШ!

Dimi

Тъпо тролче май ти трябва малко да прочетеш за тези така наречени FIR и за кой се отнасят... и дали те са задължителни за военните полети. След това потърси малко в интернет (ако акъла ти стига за това) инструкциите на твоите идоли от сащ за военните им полети в международно въздушно пространство (документа е от Департаментът на отбраната ако не се лъжа от юни или юли миналата година). Там черно на бяло САЩ са написали че правилата на ICAO по отношение на FIR не са правна норма и не са задължителни за военните самолети... ама е много трудно да се прочете малко преди да се пишат глупости по форумите...

goose

Нали, и за това разрешението за коридори за прелитане на техните самолети се гласува в парламента (за справка - 18-ти септември 2001-ва ... Айде ти спри да ръсиш мозък, който отявлено не ти достига, ми вземи се пообразовай малко - въздушното пространство си има правила за полети и няма изключения от тях, колкото и да не те кефи.

Тъпчо то освен да се чете трябва и да се мисли. А сега се замисли над прочетеното!

1. Тази зона за отговорност е по европейските директиви на EASA които не са приети от Русия и те летят по нормите на IKAO. 2. Даже и по европейските директиви България няма никаква юрисдикция върху тази зона - гражданските самолети са на връзка на нашето РВД, но не можем нито да забраним полет на някого, нито да направим нещо ако някой не желае да се свърже с нашето РВД. 3. Не е задължително да се лети със транспондер във всички случаи и не всички самолети имат транспондери - описано е в правилата на EASA, и в правилата на IKAO, кога и къде може да летиш без транспондер и без флайт план. 4.Военните самолети на никоя държава включително и България не се ръководят от РВД, а е точно обратното РВД е подчинен на заповедите на военните. 5. Интересно, как разбраха че самолетът, който нямал опознавателни знаци и е бил с изключен транспондер е бил руски? 6. Нашият изтребител който Ненчев е вдигал и е ходил на прехват в международни води дали е имал флайт план и кога са успявали да му го пуснат след като за да е законен, трябва да се пусне най-малко половин час преди полета?

и проумей (ако можеш) какво правят руснаците в зоната ни на отговорност!

Абе глупак, руснаците са в международно въздушно пространство. Не ти ли стига какво ти обясниха?

Руски самолети са летели и ще си летят над Черно море ,но американските защо летят над Черно море, а не си летят над атлантика около тяхната заграбена идианска земя.

щото американците са изключителни, ние имаме 2 пола те имат 20 ...

Към 30-на май бяха по-точно. Сигурно пропускаш "пендел със себеусещане за трансджендър" и "трансджендър-кросдресър с усещане на мека китка всеки втори четвъртък от месеца"

Някой може ли да ми изброи оплакванията на пишман министъра ни, че не ми се четат нашите вестници по въпроса.

Не знам защо държим толкова много да станем смешни...нима МО очаква руските военни като летят над Черно море в международно въздушно пространство да предоставят на МО на Българиа план за полетите?