Кога може да се пренасят течности в самолети

След решение на ЕС Летище "София" облекчи преноса в ръчния багаж на течности, аерозоли и гелове.

Обратно в новината

Коментари - Кога може да се пренасят течности в самолети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еми да..., иначе как ще върви бизнесът?? Нали течностите зад проверката се продават средно между 4 и 10 пъти повече от същите преди чертата....

Така ще е щом населението приема равнодушно нарушаването на правата му под предлог за повече "сигурност". Скенери, чекинги, контроли и всякакви подобни глупости са били нещо непознато в много по-опасни времена. Просто се качваш на самолета с багажа си - няма ръчен, крачен и т.н. и той пътува с теб, а не за по-кратко от София до Белград през Сингапур.

забрави икономичната класа

Дупедавност на квадрат. Терористите не само победиха, ами и ни се надсмиват. На всяко летище стиптийз. И никой не протестра :)

Ами то и досега си беше точно така.

глупости пишете....така си беше ваобще

Не съвсем въобще, ама почти въобще: от 1. 01. 2007 г.

Преди няколко дни на Летището в София ми изхвърлиха и разтвора за лещи! И това се оказа сериозен проблем - на безмитна няма аптеки, а полетът ми беше нощен - ползващите лещи знаят какво става, чко не си свалиш лещите!!!

Не че разтворът е нещо особено. Някаква имитация на сълзи - вода със соли. Но наистина са ти причинили проблем. Най-добре да ходиш с очила тогава. Спомням си как бяха задържали в САЩ българин, че носил ножче за рязане на тапети (една ламаринка, която се чупи, за да имаш остро ръбче) и ножичка за нокти. Бяха го обявили първоначално за терорист.

Е, ракията в куфара пак мога да си я пренасям значи!Туй е само за ръчния багаж!

определено, явно новото е, че на летище софия и до сега не са разбрали, че нищо ново няма

Уважаеми пътуващи, ами така е като не се сещате да пазарите! Налага се сега от летището да ви уверяват, че нямате проблем да си купувате парфюми от "безмитната" зона (която е такава само за пътуващи извън ЕС) не само когато се прибирате у дома, но и когато излизате в чужбина. Бива ли така, уважаеми пътуващи?! Засрамете се! И се сещайте да давате някой лев и на фирмите осъществяващи алъш-вериша на нашето летище, де! Ами криза е - всички са гладни! А вие, щом можете да си позволите да пътувате, значи имате пари за даване!

Сега на пликчето има червена лента.

И преди си го имаше това с лентата.

Аз на друго се чудя. На всяко летище те проверяват и ти дават пликче за гримове и течности. Та като го сложа в пликче кое му е сигурното, не мога ли да го скъсам на борда ако нося нещо вътре. голяма защита -найлоново пликче

Пликчето е единствено за пригледност. Прозрачно е за да го виждат проверяващите, а се затваря за да не ти се изръси парфюма. :)

Добре ,че с влака няма такива проблеми(поне за сега)как иначе ще си превозвам някоя тубичка с винце ,дамаджанка с ракийка или касичка с буркани.

Пенционирах се във Военна авиация, после дълги години бех и "Стюардеса" на миждународните? Разбирам за кво става дума, само не разбирам аджеба, Тамм, в нужника на самолета, не се ли пуска вода, а рацете с кво си мият, с плюнка, или на сухо сичко става ?? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Вашите отговори очаквам до Редакция бТТВ"Трътките"

Диамантите са неразличими във вода.

Не е заради диамантите,Кольооооо,Кольо!!!

Коле, ама много си гледал "Под прикритие" бе, миличък. :)

Скоро, най-вероятно и слюнката ще трябва да ни запечатват преди да се качим на самолет... ;-0

Явно терористите постигат успешно една от целите си - масова психоза и истерия!

valerianski@yahoo.com

Както "терористите", така и психозата е в полза на определени кръгове.

И какво ги е страх от течности? Може би могат за атентати да ползват сухи вещества и ако трябва от тоалетната ще си ги разтворят с вода. ;) Не знам колко глупаво звучи реално за запознат. Течното състояние само по себе си не е заплаха.