Естония: Самолет на Лавров наруши въздушното пространство

Естония обяви, че руски пътнически самолет Ил-96, с който се предполага, че е пътувал руският външен министър Сергей Лавров е нарушил въздушното пространство.

Обратно в новината

Коментари - Естония: Самолет на Лавров наруши въздушното пространство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лаврата и путю да бъдат обявени за издирвате от Европол във връзка със свалянето на малоазийския самолет. Доказано е руската армия го свали дали по некадърност или защото са пияни не е ясно А руска армия без одобрение на Кремъл не би подкрепяла сепаратистите. Следователно вината е нахунтата в Кремъл

Не ми е ясно защо от ДИР-а изтрихте коментара ми към този пост? Аз преброих само 6 грешки в 4 изречения, но със сигурност съм пропуснал някоя.

Тези не са в ред ! Защо му е на граждански самолет да нарушава чуждо въздушно пространство ? Огромно небе, искаш разрешение, плащаш си и летиш. Било с Лавров, било с туристи !?

Не са наред "журналистите" избълвали тази... "новина". Небето е голямо, наистина, но нито един пътнически самолет не може да лети където му скимне. Има си трасета, пространството е разделено на сектори като всеки сектор се контролира от съответен наземен контрол, който подържа връзка с екипажите...

Глупости на квадрат-"новини"! Естонските управляващи ще получат потупване по рамото от господаря-сащ!

Смени никнейм на морска свиня. По ще те приляга

Aбе морскоговедо7з,стои си в чужбината и не се меси във вътрешните и външните работи на другите държaви.Oт прости цървули мнението не го щем.

...след тези "мадрости " дето си наредил много ми е интересно да видя твоето лице как изглежда еничарино ?!?

...естонски глупусти....!!!

Прав си, откъде накъде Естония щи претендира за собствено въздушно пространство? Мчи то още от времето на Чингиз Хан винаги си е било само руско!

...никои не им е нарушавал ваздушното пространство !...нали трябва да се реве против Pусiя ....HATO така им нарежда !....аааа руска заплаха .......

Момчета, днес е велик празник. Не се занимавайте с този лешояд. Весел Празник и наздраве !

И нека бързо им дойде края на лешояди, грантоеди и НПО от типа "Америка За България" (те са над 15).

Hарушили на приказки.за мен всички държви са нарушили нашето въздушно пространство,наи вече хамерските говеда. Kъде са доказателствата,няма ги.докато за хамерските говеда ги имаме.Tая патка бръщолеви глупости без покритие.

Ето това е момента, в който разбираш, че на тия им хлопа дъската. Турция нарушава въздушното пространство на Гърция с военни самолети ката ден, чуваме за това, ама не четем драми. Сега някой раздува простотии за пътнически самолети, които пътуват по международни коридори и се управляват и направляват от екипажа и наземния контрол - диспечерите на гражданската авиация. От какъв зор, как и защо това ще има нещо общо с Лавров (или който и да било друг пътник), че да става негова лична провокация към "гордия естонски народ"? Ако вярвате на глупостите за руската заплаха, сега е момента да зацепите, колко е реална и колко е болна фантазия на хора, които вземат читателите си за прости идиоти, живеещи в някой доста отминал век.

Леле, какви сте кретени. Точно пък от години има големи драми между Турция и Гърция. След земетресението преди няколко години се кротнаха, но преди това бяха непрекъснато в състояние на война. Говорите като изветрели, дименцирани старчета, а може би сте такива, че не помните.

Пак ли ти ма пачаа?

Естонците са като украинците:грозни, гадни и нахални!

Eстоните са фино-угри, като вепсите, от които е Путин. Така че като говориш против финските народи, внимавай!

Да не забравяме покрай многото ти думи, че Путин е руснак.

Само болните от русофобия.Но къде ли по света болните от русофобия са приятни?

По света на хората въобще не им пука за смарангясаните руснаци. Само вие руските п-ки в България се събуждате и си лягате с Русия в устата и задника.

Естония, да беше си вдигнала ВВС-то във въздуха, ама изстребителя им е в ремонт ))

Вместо да ревете-да бяхте свалили самолета с фашагата!!!Фашагите разбират само от бой!!!

Кончи, фашагите ги унищожихме още през 1945г, ти в кой век живееш?

Даскалицата изчезна. Май отиде да тупа дюшека, че много се е спихнал. Този Ил, проектиран 1970 та, май е първообраза на съвременния Боинг.

Когато Боинг е правил самолети Ил още не съществувал. Днес Боинг продължава да ги прави, а Ил едва крета.

На тоя примат докато не свалят някъде самолета няма да си седне на червения задник.

Е а свалете го, че да видите дали, ще съществувате. Мамка ви убийци, само смърт ви е в главата.

геиски задник много се ежиш, ама нищо не става от вас с тези меки китки дето ги носите.Aко ви дадат оръжие не знаете от коя страня се държи.Hаи много да се самозастреляте.

Статията е разказ по прочетено от автора и, но неразбрано. Самолетът не е на Лавров, а на руската държава. За траекторията на полета не носи отговорност Лавров, и не той я определя разбира се. Прави го - командирът на самолета, който седи в пилотската кабина. Колко е сбъркал въпросният човек не става ясно от статията. Единствено се разбира, че естонците не са писали това, което нашият писач е обявил в заглавието. Защото естонците са по-умни и образовани. Бъзикат се с Лавров, той си го мести - като на пресконференцията където си мърмореше - "Дебили...".

Естонците си мислели, че имат въздушно пространство:))

Това източно европейците сме много прости хора. От СССР, се нахакахме на ЕССР. Докато СССР, даваше безплатно суровини, материали, нефт и газ, изкопуваше ни продукцият, то ЕССР, само краде и ни продава на високи цени, третокачествени храни и стоки. Краде ни обучените, умни деца.

А неграмотници акъл дават!

Абе византиец тъп, я ми покажи грешките, грамотнико!

Изкупувам , продукцията.Още????

СССР се самоРазпадна кат лайно на дъжд. На източноевропейците не им се чакаше по 10 години за жигула и 20 години за панелка. Само некадърни и мързеливи същества като тебе останаха с пръст в гъза.

То и на руснаците не им се чакаше. В един момент установиха, че за газта, която изнасят могат директно да си купуват западни стоки вместо нашенски СИВаджийски отпадък и... ний фалирахме!

stan_posta@

Чакаше се за панелка, а сега ? Отиваш и си вземаш еднофамилна къща ? Защо тогава 91% от хората днес в България живеят в жилища, построени по времето на омразния комунизъм ? Нали СДС щеше да срутва панелките и да прави къщи с басейни, като на американските филми ?

Добрата Русия безплатно даваше, даваше, даваше... и изведнъж се оказва, че България е 30% собственост на Русия.

Я не лъжи бе кьопек! Бяхме износители на петрол.

Ами вкарайте му една ракета в ауспуха,че да му дойде акъла в главата

Естонците ни искат отново да са руснаци. Затова си траят

На 9-ти Май в Киев се събират отрепките нацисти, за да нападнат полка на безсмъртните. Сложили си красивото име Полка на смъртните. Препоръчвам ти да се заселиш при тях за по-сигурно. Тук наистина сте смъртници. Говедо.

И след това ще се присъединят към Крим.

Ще го преживеят някак си.

Северна и южна Естония. Смяях, смяях. То едно магаре не може да се отуркаля, те я делят.

руснаците си го търсят из целия свят,но лека полека си го намират.Добре,че се отървахме от руското"присъствие"в България.Само агентите им останаха.

Даже много добре. Я как загиваме като държава под мъдрото ръководство на сащ и Брюксел. Пък заемите, ум да ти зайде.

България се ръководи от руски агенти като Бойко, Нинова, Сидеров и други!

Едва ли е провокация. Пиян руски пилот направлявян от пиян руски диспечер чрез навигационна система проектирана от пияни руски инженери. Русия е голяма и отклонения от маршрута от 1000-2000 км са в нормата, но по границите има проблем.

Трезви южнокорейски пилоти направлявани от трезви японски авиодиспечери с навигационни системи проектирани от трезви американски инженери през 1986 г. се отклониха от маршрута с 1000 км над голямата Русия. И да, на границата имаше проблем.

Чак сега разбрах за коя война говори гумата. Уууу, ууууу, ууууу, гума, толкова си прост, че бъркаш войните. Ха ха ха. Втора балканска с Втора световна. Имало толкова прости хора.

На колко водки си? Рано си почнал с Гергьов ден!

И този малоумник не разбрал Какви водки бе? Само двойно препечена 10 годишна отлежала грозданка. С водки, ще ме занимава.

Ако не беше срамно , щеше да е смешно да уважаваш Сталин в днешно време.Самите руснаци го наричат "грузинското отмъщение".Много ви е удобно от презадоволеният ви живот сега да величаете хора , обрекли милиони хора на гладна смърт.Лесно ви е , като не сте изпитвали истински глад през живота си.А за поругаването на всички негови жертви просто нямам думи.Но на чужд гръб и сто тояги са малко , нали.Давайте и мачкайте , но щом дойде и вашия ред , не ревете и молете се , а си заслужете.

ЕСТОНЦИТЕ СА ВИДЕЛИ НЛО!!!

Тази мумия ще бъде външен министър като мумията външен министър Микоян, до гроб, както и Путин ще бъде до гроб "всей Росий батюшка, като руските и комунистическите царе преди.

Нищо не разбрах...щом знаете че е руски дипломатически самолет...значи той се е идентифицирал пред Вас господа естонци..т.е. той не е нарушил въздушното ви пространство...ние знаем че ако не се идентифицира може да бъде свален...я попитайте там хамериканските господари дали не е така.

45 000 кв. км! Толкова е искал да откъсне от България Чърчил в полза на Гърция, след ВСВ,обаче Сталин е казал НЪЦ.

и за това българия обявява война на всички съседи а сърбия заедно с румъния,англия и франция - турция и гърция ги отнасяме с преходи на войските на царя. но след това идва "гибелта на левски" комунистите са и до ден днешен на власт за съжаление:

Момче,объркал си се тотално! В главата ти е миш маш. Отиди и намери Парижката мирна конференция 1947. Това за което говориш се отнася за 1913 та, 16 Юни. Най черната дата в историята на България.

Сталин и откъснал Вардарска Македония завинаги от България,а комунистите раболепно са дебългаризирали и Пиринският край за да го дадат на Тито! Чърчил по време на войната е бил против това да се дават големи отстъпки на Сталин и е предупреждавал,че Югославия е буре с барут върху жарава! Така,че Сталин Димитров и пасмината български комунисти предатели са откъснали от България три милиона българи и тридесетхиляди кв км площ!

Няма ли да уточниш, че Чърчил изрично иска да върнем- Беломорска Тракия, Македония и Западните покрайнини, което се случва? Какво "Нъц" от Сталин, като ни ги взимат и заставят да плащаме репарации дори на руснаците ти? Освен, че ни взимат цялото въоръжение на армията, взимат и всичко, което определят като немско, съгласно договорката от Техеран.

Не, няма да уточня. Трябваше да бъдем наказани заради съюзничеството с Хитлер. От Гърция и македония се изтегляме сами, и не само това, ами са искали още 45 000 от територията ни. Продажници и страхливци като твоя дядо, са клали в Гърция и Сърбия жени и деца. Добре, че е бил Сталин да ни запази в предвоенни граници. Иначе щеше да има Ньой две на квадрат.

Каза другарката по история на БКП. Кой те излъга, бе?

руснаците разбират само от бой по чутурата, като в Афганистан ги биха и изгониха

Какво чакаш. Върви ги бий.

Я раздуй, какво стана в Авганистан! Как талибаните победиха, и някой помогна ли им със Стингър, нормално, пзк без да обяви официално война?

Помогнал им бил някой със стингъри казваш. Вярно е, но това не оправдава руснаците, че загубиха. Стингърите вършат работа главно срещу руските самолети и още повече срещу руските хеликоптери. Талибаните нямат такива и ако се абстрахира човек, че става дума за тях, е донякъде справедливо. Но защо трябва да се връщаме толкова назад, чаак в 80-е. То до къмто 2000 г. руснаците не можеха да припарят в Чечня, преди да наемат един местен главорез, та да им свърши работата. За Ахмад Хаджи Кадиров иде реч. За същия Ахмад Хаджи Кадиров, на чието име наскоро кръстиха мост в Санкт Петербург, нищо че през първата Чеченска война, преди да му изсипят кинтите и да го купят, е рязал руски глави. Имаше и протести по този повод сред местните аборигени, населяващи Северната столица. Ама кой ли ги бръсне тях пък за каквото и да е. Между другото неговото синче, славния сегашен президент на Чечня Рамзан Кадиров, преди около година издаде заповед ако служител на Министерството на вътрешните работи на Русия от друг регион влезне в републиката ,без негово позволение, да го застрелват на място. От тогава такъв случай не е имало, не смеят. А пък тогава бяха влезнали за да заловят един от убийците на Немцов. Без да предупредят защото и той беше човек на Рамзан. Смяяях. Сълза и смях по-точно. Лошото е, че дори и да почетеш това няма да схванеш или няма да искаш да го направиш, за какво иде реч. Както и други като теб.

Путин ще почерпи от огромния американски опит и ще започне да предполага това и онова в негова изгода и да пуска ракети спрямо предположенията ? Светът е изпаднал във фаза на пълно безумие!

Особено ти!

Не е ли по-правилно да се напише... "най вероятно, предполагаем самолет е навлязъл в предполагаемото въздушно пространство"

не мога да намеря естония на картата ...има ли въобще такава държава ?

а булгаристан има ли? все още да за съжаление. но няма да е задълго. а прибалтика и украина ще ги има, защото си ценят свободата. но роб като теб това никога няма да го разбере.

И Люксембург ли не можеш да намериш? Хай-де-де?!?

Люксембург го намираме! Няма как да не намерим стрна, която има задлъжнялост 1 300% от БВП! Номер едно!

това изречение? "Лавров лети за Финландия да обсъжда безопасността на въздушния трафик, но нека първо да наруши естонското въздушно пространство." "

пълно противоречие между първото и последното изречение ! естония обвинявала ,но военните не потвърждавали ...иди ми,дойди ми ...

Как само се бях приготвил да го попържа дъртия пръч, но сега как да му свалиш на външния министър самолета като с това показва цялото безсмислие на подобно насилие? Все пак нахалникът ще повлече още много бозайници в уроци по нахалство и все някой о тях ще изяде дървото.. Аз бих поканил рашана да дойде на гости, след като е нарушил въздуха ни и това означава, че иска да ни гостува. А той дори и да се дърпа няма как да отклони подобна покана, особено като е в леко нарушение. Ей такинка уекинко и по тъч линията с гол за нас!

Голия винаги си е бил за тебе.ха..ха

НЯКАКВА СИ ПАЧАВ=А УЧИ НАЙ ВЕЛИЯ ДИПЛОМАТ В СВЕТА В ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ !!! СРАМ И ПОЗОР ЗА ЦЕЛИИ ЕВРОПЕСИКИ СЪЮС- КОИТО НИКОГА НЕ ЗНАЕЛИ ДИПЛОМАТИЯ ОСВЕН ЗАБРАВЯТ ПРАВАТА НА ГЕИЙОВЕТЕ

ЛАВРОВ КАТО ГО ВИДЯ СИ МИСЛЯ ЧЕ Е НЯКАКВА МНОГО ПРАВА И КЪСА ЛИНИЯ ОТ ОРАНГУТАН;)

СЕГА СЕ ОКАЗА, ТОЯ ДЕТО СЪМ ГЛЕДАЛ НЕ БИЛО ЛАВРОВ, А АБАНОСОВИЯТ ПРИНЦ ОБАМА;)

Тези аборигени ли са? Не знаят ли,че има РЕД? ? Възможно е граждански самолет да се отклони от трасето - по височина, по ешалове. . Затова са -да ги корегират.

Ако пилотът се е закашлял, като нищо може да не е разбрал, че е прекосил Естония. Случва се!

това ми прилича магистрала където кататджията не пита такасиста а пита клиента- ВИЕ МАЙ НАРУШАВАТЕ пътните правела !!! СТУВАМИСЕ ШОЙГУ ТРЯБВАШЕ ДА ИСПРАТИ АНСАБЪЛА ЗА ПИЕСНИ И ТАНЦИ НА ПРОУЧВАНЕ НА СИТОАЦИЯТА

"Ансамбълът" е на турне в Сирия. Но "публиката" започна да оредява. Скоро ще има турнета и на други места. Зрителите може да са и без бради.

И дори да го е нарушил,това е самолет с външния министър,нали не се предполага,че е зареден с бомби,за да унищожи великата естонска държава.

ТРЯБВАЛО Е ДА ГО СВАЛЯТ ЗА ДА ВИДЯТ КАКВО ИМА ВЪТРЕ

Естонската въшка се репчи на мечока !!!!

Естония 45 000 кв.км. население колкото София. Какво да говорим повече?

дори е по малка по население от София....Софето е около 2 млн вече....

затова да си траеш като става въпрос за по големите, украина, полша, русия, америка. не си им в категорията и само да си правят ташак с теб ставаш. капиш?

Па и 28% били руснаци. Тия са малко, като македонците.

"Според естонски медии самолетът, използван от руската президентска администрация, е навлязъл във въздушното пространство над Северна Естония" "Все още няма потвърждение от естонските военни" Кадри Пеетерс, съветничка на естонския премиер, е написала в Туитър: "Лавров лети за Финландия да обсъжда безопасността на въздушния трафик, но нека първо да наруши естонското въздушно пространство." И какво излиза военните не знаят, но медиите знаят. А на всичкото отгоре Кадри се кани да сваля Лавров.

ЦЯЛОТО НЕБЕ НАД ЕСТОНИЯ Е ПОКРИТО ОТ РУСКИТЕ С400 :))

Само да им загреят лампите.....

Ти какво против имаш срещу .ламбите. ,бе? Стига да има як двигател да ги носи!

С400-ТОВА НЯКАКВО РУСКО ЛЕПИЛО ЛИ Е?:):):):)

Не, американско, а на етикета има орангутана ХАХА.

тия дето изпуснаха 60 томахавка? пълен боклук са

на естония да не и влезе нешто друго от другаде ...

Естония хванах болест от украина. Болест казва се малоумие.

А естонското правителство и медии на какви източници се позовават, след като самата естонска армия, която най-добре знае, отказва коментар към момента?

имаш пред вид 50те войника и 1ния танк ли са армия? Добре, че им изсипаха 1600 немчуря , 400 поляка, 1 взвод от Люксембург и 1 рота от Швеция, че да имат армия. А може би точно затова естонската армия се страхува от руснаците, щото по същество не ѝ е там мястото и щото не е естонска?

Едно време, по време на кретена плевню и тук се ревеше, че руснаците нарушили българското пространство. Борисов се святкаше по новините, че - видите ли, проявил мъжество и не свалил самолет. Сега никой не се святка, не защото руснаците се промениха, а защото някои кретени бяха изритани, а други само и само да са на власт, се коалираха с русофили. И никой нищо не нарушава тук. Така че, естонците не могат да ни изненадат - тази пародия сме я гледали.

Тия търсят под вола телето .А после кой ми е акал пак в боксерките ?