17-11-2017 20-11-2018

Коментари

въпрос - колко човека трябва да си убил за да не те пуснат от ареста - 2,3 - 4,5-6 или 100

Двама държавни служители се засичат следобяд в коридора на службата! - А.. и ти ли не можеш да заспиш?!

Абсолютна лъжа, Мотивът за двойното убийство НЕ Е, че инвеститорите са дължали над 100 000 лева - мотивът е, че за пореден път АРОГАНТНО СА ОТКАЗАЛИ ДА ПЛАТЯТ - не поради временна невъзможнотст, а изобщо в перспектива и СА МУ СЕ СМЕЕЛИ И ПОДИГРАВАЛИ. Фактите показват, че човек при това положение или умира от стрес, или убива! Ние познаваме много умрели...

Е сега и на мен един ми дължи пари и нещо ме разиграва и лъже та се чудя дали пък да не го гръмна..все пак ще въздам някаква справедливост и ще имам оправдание за убийството нали така

Ако много силно ти се изсмее и ти каже в очите - да го духаш, а ти самият дължиш заплати на един отбор юнаци, които те молят и заплашват вече месеци наред - СМЯТАЙ няма ли да го гръмнеш, ако имаш нещо под ръка.

Този въобще не е за пускане, а за доживотен.

petrovito

а тия дето ти откраднат стотици хиляди левово, въобще не са за острелване...

Викторе, не си в час, не следиш събитията и фактите.

Тъй като в правно отношение българинът е изключително необразован непрекъснато в медиите се внушава, че съдът пуска престъпниците без присъда. Съдът е преценил, че докато тече делото обвиняемия не трябва да е в ареста. Това не означава, че няма да има присъда. Делото продължава. Ама като дадат два три пъти по новините , че някой е пуснат на свобода и целокупното необразовано българско население, което в същото време е с огромното самочувствие, че е най-умното на Земята, а ако има и извънземни то и в цялата вселена си прави извода, че делото е приключило с оправдаване на убиец. Манипулацията може да се дължи и на пълната липса на знания в областта на правото и от журналистите, а не на това, че преднамерено искат да настройват обществото. Все пак и журналистите са българи.

и не само - убиец в този контекст се нарича лице, което е вече осъдено от съд на база на доказана вина за убийство. В други държави пресата нарича такива "предполагаемия убиец" до излизане на съдебното решение. Ах, колко жалък журнализъм...

То не се иска много акъл да се сетиш ,че този човек няма да влезе в затвора,защото няма да се яви за изтърпяване на наказанието.Това ,че може и да имаш някаква диплома не означава,че е добре развита логическата ти мисъл или други добре развити мисловни процеси .

Народа има нужда и иска да види бързо и ефективно правосъдие. Защо обвинявате съда или адвокатите и защо никой не пита какво прави цели 11 месеца наблюдаващия прокурор и разследващите. Ако трябва да се реже до кокал и да се изчисти от мършата и изгнилото, това е прокуратурата. Прокурорите внасят в съда неграмотно написани обвинителни актове, подправени или измислени доказателства и показания взети под натиск, след изнудване или измама и искат да вкарат в затвора хора, а не са в състояние да си свършат работата, за която народа им плаща. И към журналистите - защо не попитате официално героя в главната роля Цацаров колко пари плаща на година прокуратурата за обезщетение по дела спечелени от обвиняеми и подсъдими и колко прокурори са понесли дисциплинарна отговорност за това.

Враво и аз одавна съм казал, че е по-евтино да си купиш прокурор, отколкото да си наемаш адвокат.

Този е ГЕРОЙ! Това е правилно поведение! Никаква прошка за тарикатите в България! Защо България е платила за спасяването на смъртоносно ранения?????? Да си ходи на частно тариката!

О, де да бяха просто само тарикати. Тези са бръкнали дълбоко в неврната му система, като са се надсмивали над безсилието му. Всъщност това беше основната новина, когато убийството се случи. Сега нещо претупаха обясненията, а тъпоумният среден българин е забравил вече.

Отиваш и застрелваш съвсем хладнокръвно няколко човека и след година разследване въпреки неоспоримата вина се присъжда присъдата домашен "арест"?!Бат Бойко къде си,ела бързо да ни напомниш че правосъдната ни система е по добра от тази в Румъния???

Като не разбираш, поне не пиши глупости! Домашен арест не е присъда, а мярка за неотклонение. За задържане под стража има три основни причини - да се осуети прикриване на престъпление, бягство от правосъдието или извършване на ново/повторно престъпление. Ако съдът е преценил, че няма опасност - пуснал го е. Не е твоя работа. Ти ако си готвач, дали ще се съгласиш един съдия да ти казва как да готвиш?

в някои държави има понятието "преждевременно изтърпяване на наказанието", тоест подсъдимият остава в затвора до гледане на делото, когато доказателствата са такива, че една присъда е много вероятна. Условие за това е обвинението да е внесено и съдията на пръв поглед да прецени, че е много вероятно лицето да бъде осъдено, например пълни самопризнания. Тогава това вече не е мярка за неотклонение, а започване на изтърпяване на бъдещото наказание.

Случаят е точно като застреляният циганин в гаража :) С тази разлика, че "циганите" са трима и дружно са се смеели над нещастието му. Айде, де, кажете на кой няма да му прекипи!

Трябва да паднат стотина съдииски кратуни за да се събудят от лежерния сън корупция и да започнат да си вършат работата без подкупи.

Щеше да събере на един стадион убийци, крадци и съдии, картечници - дал Господ...

Ама как може такова нещо, този се е провалил! Единия от трима е оцелял..... Я бърже една условна 3 месеца

Убиеца си е платил на съдиите за да си е в къщи. Правосъдието ни е също е в пазарната икономика и работи на принципа: престъпник с пари е невинен, невинен без пари е престъпник

избягалите от софийския затвор намериха ли ги ?

Luna0102

Търси ли ги някой?

Както са тръгнали нашите съдии, няма да е далече времето, когато на крадците ще се присъжда почетното звание "Майстор на спорта" а на убииците ще се дава "орден за храброст"

Luna0102

Ако си неудобен и обвинен в корупция, ще имаш достатъчно време да избродираш няколко гоблена в ареста, ако убиеш ще те пратят в къщи за назидание на другите убийци.

Колко от вас ако ги измамят със 100 000 лева и сринат целия Ви живот няма да се хванат за пистолета ? Съдът ще реши колко ще лежи в затвора

Питай измамените от КТБ .... виновните са живи и здрави.

Доста по-различно щеше да бъде, ако виновникът им се смееше в лицето, както са го направили тези. Е, нямаше да им се размине.

Ежеседмично прокурорите демонстрират правната си неграмотност / въпреки напъните на цацаров/,корумпираността, алчността и съпротивата им срещу Закона.Това е очевидно не от днес!При този елементарен казус,когато за да изпълниш изискванията на НПК се изисква не много акъл и правна грамотност за студент 2 -ри курс, да бавиш съзнателно делото вече 11 месеца е деяние достойно за обвинение и съд.Съдът правилно е променил мярката за неоклонение- тя е е наказание, но е трябвало да иска от гл. прокурор образуване на дело срещу наблюдаващият прокурор!!!

... но всичко е точно

Започвам да се чудя, има ли осъден убиец в България?

ДАЙТЕ ГО НА МЕН ДА РАЗБЕРЕ КАКВО Е ЖЕСТОКОСТ И ЯРОСТ !

Е този го пишете бегал :). То пандисчийте с доживотна присъда умуват как да избегат от зандата, та тоа ли нема да духне от къщи :)

ако разчитахме на съвестта му, то той нямаше да убие двама и да осакати трети за 100 хиляди лева!

Разчитаме на съвестта на двоен убиец да не се укрие....??? Нещо ми убягва... Следващия път съдията да се срещне някоя вечер в тъмното с този :)

Щом го е пуснал от ареста, значи вече са се срещали ;-)...

Луда работа! Каква е тази страна и какъв е този съд.

Година и половина е "разумен срок" за разследване на престъпление..???!!! дОБРЕ, НО ГОДИНА И ПОЛОВИНА СЛЕДОВАТЕЛИТЕ ДА СИ ЧЕШАТ МАКАРИТЕ, НЕ Е ЛИ ПРЕКАЛЕНО МНОГО..?Аз познавам един такъв следовател, който не излиза по цял ден от кафетата по центъра!Иначе на бюрото му има цяла купчина дела!

Е то пък по това дело точно какво има да се разследва не знам. Всичко е ясно и сигурно и един месец е много за осъдителна присъда ама все пак и хората в съдебната система хранят деца..а пък и те искат да учат в Оксфорд,Харвард, къща в Бояна това с една заплатка не става

Той който е искал е убил - все пак не е някой психопат убиец, а убиец с мотив. Надяваме се да не убива повече и най-много да избяга. Ма те колко избягаха, плюс/минус един...

"Трябва да разчитаме на съвестта му да не се укрие. При осъдителна присъда го очаква доживотен затвор без замяна", уточни Димитрова. Без коментар!!!

Доказан убиец си отива в къщи да си лежи там, а недоказаната като престъпник кметица на Младост - в ареста... Ама и ние сме една "правова държава"... :(

Правова сме, я... Правото на парите и на силата...

Пуснете го, то човек, обвинен за двойно убийство, няма да избяга от домашен арест, нали?! Виж за да краде коли може да избяга, ама заради убийство - не...?! Спешно се търсят няколко хиляди честни магистрати, адвокати и прочее, които да внесем в България!!!

За убийство се лежи вкъщи!

Ама вие сериозни ли сте ?! Домашен арест?!