Намалиха присъдите на подсъдимите за влака-убиец

Великотърновският апелативен съд намали присъдите на двамата обвиняеми по делото за пожара във влака София - Кардам, при който през февруари 2008 година загинаха 9 души.

Обратно в новината

Коментари - Намалиха присъдите на подсъдимите за влака-убиец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И за слепците е ясно,че осъдените нямат вина.Занемареното от бившите управляващи БДЖ е истинският виновник.Много работещи в системата съм чувала да казват че ще стане някой ден голям пожар и ще загинат много хора от тази УМИШЛЕНА немарливост.И ето,стана. А може и башибозуците да са се постарали в умишлен палеж.Разследването се водеше от депутата на ДПС Камен Костадинов-следователно...!

Дело за причината за пожара ще има ли някога?

Най малко виновните ги осъждат,бдж къде е?Техните началници да не са по малко виновни в случая.Аз казвам че тези хорица дето ги осъдиха са жертвени агънца,трябва да осъдят началниците на бдж.

Следствието тръгна отначало в грешна посока, но такива бяха ветровете. Ако шафнера беше загинал, спасявайки спящите пътници, сега щеше да е национален герой. Спомнете си " Бедни ми бедни Македонски, защо не загина........"

В таз робска земя ще да загине още един невинен жепеец, но млъкни сърце...

Интересно ако във влака бяха изгорели роднини на съдята, дали щеше да смали присъдите?? Всъщност те не пътуват с БДЖ.

преди да пиеш!Каква е вината на тези хора,които изпълняват нечии безумни заповеди? Ти не проумяваш ли,че ДРУГИ са ВИНОВНИ?

Не се заблуждавай. И доживотен затвор да им дадат, загиналите няма да се върнат.А ако съдията беше роднина на някоя от жертвите, нямаше да гледа делото.

Имаше такъв момент - че заключвали вагоните, защото цигани много и не се знае кога нещо ще изчезне, и от тази гледна точка са прави за заключването.

Много бездарие при управление на транспорта в България?! От много време върху транспортната система в България се упражняваха какви ли не измислени управленски кадри! Всичките назначавани по "политическа целесъобразност"! Някои от тях вместо да решават тежките транспортни проблеми се поддадоха на криминални схеми и далавери! Който не се съгласяваше биваше отстраняван и изолиран от активна позиция! Сега вагоните стари, ремонтите им фалшиви, парите "похарчени - присвоени"! Куче влачи - диря няма! Най-малко виновните в затвора, идеолозите на грабежите "щастливи и на свобода"! България - страната на голямата безнаказаност!!!

Много ясно, че тези дребни служители са виновни! Да не мислите, че вината е във фирмата, извършила некачествени и фиктивни ремонти за десетки милиони на старите вагони?

Жалко, много жалко. Колко са курназ тези съдии ??? На тези нещастни железничари - цялата строгост на закона. На хора с доказани убийства нищо или условно. Онзи човечец дето полицаите го бяха застреляли докато ужким си прострелваха пистолетите съда го оцени по ефтино от крава - 800лв. Не го пожелавам, но хипотетично питам, ако се запали една болница и лекарите не успеят да изведат хората и те изгорят дали съда ще им наложи подобни наказания ????

...НАЛИ НАЧАЛНИКА Е КАЗАЛ НА ТИЯ ВДАМАТА ДА ЗАКЛЮЧАТ ВАГОНИТЕ, А СЕГА ТОЙ НЕВИНЕН, А ТЕ ЩОТО ИЗПЪЛНИЛИ НАРЕЖДАНЕТО - ВИНОВНИ?!?

Защо хората? Те изпълняват само разпоредби. Съдете БДЖ. Със сигурност за взели сертификат за безопасност без никой да е видял този вагон.