Съдът отказа да разгледа жалбата на Цветан Василев за ареста

Съдът отказа да разгледа жалбата на адвокатите на Цветан Василев срещу искането на прокуратурата да бъде задържан в ареста за 72 часа, след като бъде издирен.

Обратно в новината

Коментари - Съдът отказа да разгледа жалбата на Цветан Василев за ареста | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съдът нямал правомощия, да отмени искането на прокулатулата за задържане на Цветан Василев! КОЙ е органът с правомощия, за отхвърляне на това искане!!! Или щом прокуратурата иска нещо, то и се полага! България прокурорска република ли е!

Аз не мога да разбера този народ..хем си иска парите от КТБ хем ходи та ръкопляска по митинги на лицето Бареков, който им изхарчи спестяванията.

Изглежда предпочитат Василев да не се завръща скоро, защото ще обърка нечия игра!Колкото по-късно се случи това , толкова по-добре!

Докога демокрациите ще търпят тази безнаказаност? През 1932 г. в САЩ Фердинанд Пекора, син на италиански емигранти, който беше станал прокурор на Ню Йорк, беше натоварен от президента Хувър да разследва отговорността на банките за кризата от 1929 г. Докладът му бе разгромяващ. Той предложи термина банкстер, за да обозначи банкерите гангстери. Въз основа на този доклад президентът Франклин Д. Рузвелт реши да предпази гражданите от рисковете на спекулацията. Наказа всички банки, като наложи Glass-Steagall Act (закона Глас-Стийгъл), който установи, до 1999 г., несъвместимостта на два вида дейност депозитни банки и инвестиционни банки. Кое европейско правителство ще вземе подобно решение?

ДИР-БГ, моля спрете да пишете ,че Василев е в Сърбия.Това е ваша хипотеза,която не почива на потвърдена информация по стандартите на добрата журналистическа практика.Изразите "бил видян", "има стъкларска фабрика" и т.н. нищо не означават.И аз имам лозе в провинцията, но това не ме задължава да стоя там, нито може да се очаква там да "бъда видян".Неопределителната форма на израза "бил видян" нищо не значи и не може да бъде източник на информация, камо ли да се нарече новина.Кога и от кой е видян ? Вие реално поднасяте новина без източник.Не е професионално.

Ти да не си ятак и да криеш ЦВ на лозето, а? Да сте закопали милиардите под стария орех, а?

правят всичко възможно да го държaт далеч, че да не излезе истината.

Преди време каза, че Пеевски искал да го убие! Представете си какво знае този човек и защо го търсят... и задкулисно докато се ползват държавни лостове ... личната разправа - тържествува! Дали е така - само Той може да каже! Никой друг! Защото никой друг не бяга... и не се търси ... публично..., явно никой не смее да проговори защото ще започнат да падат небеса!

Бг съда след идването на комунистите на власт отдавна е влязал в историята с некадърноста си . така че нищо ново под слънцето

Хаха, това дело е трябвало да го снимат и да го излъчат като комедия. Явно напоследък юристи в България не са останали... Такива с истински дипломи по право имам предвид :)))

И сетне, как да се върна, като всеки момент от таз държава, съд, прокуратура ми идва да повърна ?

Абе българино , не разбра ли , че Русия те гази сума и години и ти я обичаш все едно нищо не е станало.

Търсете решение от Елвира Набиулина - шефката на централната банка на Русия.

Завод, банка, пари всичко е на руснаците.Василев е пионка.

Офицерът от ДС и КГБ Василев се подчинява на господарите си в Москва, каквото кажат това ще е.

Той пък отказва да се върне в страната. В неравната битка, кой ли ще победи? Всъщност, колко от знаковите фигури успя да върне прословутия съд?

КТБ е руска и Русия си фалира банката, тя крие и Василев.

Ето какво се случва със слугите на Падишаха, когато се опитат да излязат от Обръчите Му! Тази акция е за назидание на всеки, който би дръзнал да се опълчи против Капо ди Тути Капи - Повелителя от Сарая! Въпросът сега е, ще проговори ли, ще наруши ли ОМЕРТА Цв. Василев? Май няма какво да каже, след като Соколът го е хвърлил за храна на кучетата си от Прокуратурата, ДАНС, Следствието и Съда... Или е сигурен, че няма да говори... Защо ли? Дали пък няма да бъде пожертван и мамин Делян? Ще видим, много е интересно... Авторите на политически трилъри да ходят да пасат...

Очевидно е, че държавата замита своя позор по случая с КТБ. Прочутите със своята правна грамотност, морал и трудолюбие български прокурори за пореден път говорят умнотии в съдебната зала. Лошото е, че и съдът също изпълянва поръчката и постановява актове по "извънправни" съображения. Каквото и да означава това. Не че цялата банда не заслужава санкция - под цялата банда разбирам управителя на БНБ, челновете на управителния съвет, естествено ръководството и акционерите на КТБ и най-важното - правителствата на България от 2001 г. насам /включително служебните/.

Какво трябваше да направи съдът според Вас ? Да каже ,не сме го арестували още ,но щом той поставя условие да се върне като свободен човек - ОК.Или може би трябваше да му намерят някой бял кон ,да го закарат на някое ГКПП , да дойде отнякъде Цв.Василев, да го яхне и така да влезе в страната, приветстван от мажоретки с хляб и сол ? Това ли трябваше да стане ? Когато няма процедура , по която да се разглежда искането на защитата на Василев,какво е виновен съдът че го занимават със смешни искания.Ако Василев беше арестуван и иска да бъде освободен,няма проблеми с процедурата,но в сегашния момент не става.Кой друг БГ обвиняем, който се крие зад граница, поставя подобни условия ? Кой ?

Др.Борат Пирамидов,бил много нахален,бе-даже и на съда поставя условия!Ама,че наглост!

Не се укривал, лежал в болница - нека. Ала зашо е изнесъл десаги с пари, и кой му е разрешил да ги изнесе. Няма ли митнически контрол. Мой не се разрешава да се изнасят такива големи суми.

Какво искате да кажете, че Василев обикаля европа с ЧУВАЛ пълен със 100 000 000 евро = 200 кк бг. лева, който ако е имал акъл а той определено има за 10 от тези които уж се опитват да го намерят, ги е обърнал в евро преди да се събуди. Интересно е какво ще се случи ако този човек проговори чесно и каже - кой го натопи защо се случи това кой краде какво се случва докато "драгите зрители" са изпаднали в колапс и тих ужас с последните си спестявания в една от най-скапаните страни за живеене и умиране!

...много силно обоняние или въображение,но защо ми се струва,че лицето от снимката лъха на чесън и лук?

Миризмата на чесън и лук, най-вероятно си е от тебе. Ония от снимката е далеч. Ако след малко чуеш зад гърба ти някой да пърди, не е от много добър слух и не е тоя от снимката, а е твоят задник.

..би да ,,лекуваш,, представителите на т.нар. ни политически елит,които имат сметки от крадени от народа и държавата ни пари в тази банка?

Василев май и той стана като братята Галеви, . И да ви кажа не ме е ям, че са дружинка вече, яд ме е, че не съм и аз в тяхната група. (цитирам мой приятел)

Правните абсурди у нас наистина са безкрайни и там е и една от причините за безобразното развитие на страната ни по време на т.нар. демокрация. Един от тези абсурди е и нарушеният принцип на римското право у нас да доказваме нашата невинност в редица случаи,без да е доказана нашата виновност! Друг абсурд е по-голямата меродавност на данните в Софийски кадастър например,пред данните от нотариалния акт и т.н. и т.н. Въобще юридическото лоби в България спокойно може да бъде обвинено за най-големият причинител на нещастията и злините на страната ни и унижението на народа ни откакто у нас има ,,демокрация,,.Още един абсурд е законността на престъпната иначе сделка за БТК,приватизирана 8 пъти под стойността й от негово ,,величие,, С.Сакскобурготски! И все пак ще се намери ли достоен юрист,който да заведе поне дело за безстопанственост срещу него? В същото време т.нар. юристи през последните 10-20 г. с големите си хонорари напуснаха соцпанелните си жилища,премествайки се в престижните квартали в къщи с екзотични градини и басейни! Господ обаче всичко вижда и тези,които са престъпили морала и почтенността ще получат наказание!

Да чакаш господ да ги накаже ми се вижда афив работа. Те си живеят живота, други мизерстват и така ще си остане.

..по малко да ги наказва! Пример - КТБ. Изключи от този кръг обаче дребните и почтените вложители!

Не се меси в работата на бога, няма как да избягаш от природата.

И все пак не мога да разбера дали разследващите ще вярват на цв. василев или на резултатите от проверката.Ами, ако той не дай боже се гътне от някаква болест кво става?

Та тоз завод в Сърбията - дето е на КТБ, КАК ША ГО ВЗЕМНЕМ???? И как тъй ИСКРОВ все пропуска да го брои в АКТИВИТЕ НА БАНКАТА за ОЗДРАВЯВАНЕТО И??? За БТК, Булгартабак и т.н. си е ясно. Парцелирани са още от сега за "правилните" бизнесмени! Само чакат цената им да стане по ДОЛАР ЗА ПАРЧЕ и ША ГИ ВЗЕМАТ!!! То затуй и ИСКРОВ НЕ ГИ БРОИ И ТЯХ! Щото няма как така да се вдигне капитала на банката... Да се ПОДСИГУРЯТ ВЛОГОВЕТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ с АКТИВИТЕ И.. А СЪРБИТЕ СИ ГО КЪТКАТ! Щото заводи СИ РАБОТЕЛ, ХОРАТА ИМАЛИ РАБОТА И ЗАПЛАТИ.... Да беше и той в Българията...

Е как да го вземем? Отиваме с каруцата, натоварваме го и го носим тука. Он си е наш завод.

Завода не е на КТБ. Проверявай преди да пишеш глупости.

ОФШОРКИТЕ ЩОМ ГИ ЗНАЕШ ЧИИ СА??? Как са превъртяни парите??? Как след като изхвърлиха като мръсно коте Ковачки от Сърбия, се прави там български бизнес!!! Сигурно си по-информиран.

" Клан, недоклан".Ама Каролев каза,че преди Коледа банката няма да бъде отворена.И не каза,че след Коледа ще я отворят.

Още е рано. Ще се върне за раздаването на "Банкер на годината"

И да се върне и да не се върне все тая провала на държавата отдавна е във ход ако изобщо в последните години можем да говорим за държава. Отдавна сме племе част от което замина по света а другата се оглежда насам натам и вече му е все едно.

И ко?

Аз се питам, кой от нас средностатистическите граждани на ЕС може да се "укрива" успешно в Европа месеци, след като Интерпол го търси?! Явно не само у нас законите за някои "ВИП" персони имат друг смисъл.

...ясно е като бял ден, че някой много ще загуби ако Василев влезе в страната свободен... че защо??? какво може да им стори Василев ако влезе в страната и не бъде арестуван, а??? какво може да направи???!!! А сега да видим???!!! Явно на Василев "трябва" да му се затвори устата и да му се попречи да свърши нещо като влезе в страната и затова го плашат с арест за да не говори за да не разкрие истината, която ще гръмне като бомба и някои ще трябва сериозно да си плюят на петите......айде де... напънете си чугунените глави ... Какво толкова ако Василев няма мярка "задържане под стража"... хахах да не би това да срине плазмодийския поръчков неавторитет на съдебната власт... вярва ли някой все още в клиентелистката правораздавателна система???... Явно заинтересованите лица командват: Василев в ареста и оттам в гробищата... ама мисля че и той трябва да проговори вече.. крайно време е... нека ни чуят по света какви ги бъркаме... лошо няма.. сеир да става.. и без това на избори ще идат само клиентите...

..."Дай си ми куклите, на си ти парцалките" - чудно си играйкат, ние си се забавляваме и "керванът си върви"...

нито ще се върне, нито ще намерят парите.

КАКВА СМЕШНА ДЪРЖАВА СМЕ!!! ЗАПОДОЗРЯН ЗА КРАЖБА ДА ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ!!!ТОЯ НАПРАВИ СЪД,ПРОКУРАТУРА,МВР,ПРАВИТЕЛСТВО,ПРЕЗИДЕНТ ЗА СМЯХ И ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МУ ВЪРВЯТ ПО СВИРКАТА???ЯВНО ТОЗИ МНОГО РАБОТИ ЗНАЙ И АКО СЕ ВЪРНЕ,ЩЕ РАЗКЛАТИ ОСНОВИТЕ НА КРАДЦИ, МУТРИ,МУТРЕСКИ И ПРОЧИЕ!!!!!!

А ДОБРЮ,ЮТРЮ! ЧЕ НАЛИ ,26г. ....ВСЕ ТОВА ПРАВЕХА ---оПРАВНИНИ,ПОЛИТИЦИ,ОЛИГАРСИ,ЦИГАНИ,ДЪРЖАВНИ ЧАНТАДЖИИ.... Затова и в България ---Всеки 2-ри е НЕГРАМОТЕН . ---Всеки 3-ти е БЕЗРАБОТЕН . ---България е на 6-то място в целия свят ,и на 1-во в Европа ,по СМЪРТНОСТ. ---В Бг няма средна класа . ----26 ГОДИНИ ---ПРЕХОД--- 26 ГОДИНИ ---СРАМ, 26 ГОДИНИ ,И ----РЕЗИЛ. НАРОД ПИЯН,ОБРАН,ИЗСТИСКАН ,НАПЪЛНО СМАЧКАН ---ОМЕРЗЕН И КРАДЕН ВСЕКИ ДЕН БЛЕДА И ИЗМЪЧЕНА РАЯ , ГОТОВА ДА ТЕ ИЗЯДЕ! НАРОД ИЗЛЪГАН ОТ НЕЩАСТНА, НАГЛА ,И КАЛИНКИ ---СГАН! ЗАБРАВИХМЕ ДУХОВНОТО , НА ВЛАСТ Е ---НЕЗАКОННОТО. ДОБРОТО СЕ СМЕНИ СЪС ЗЛОТО ПАРИТЕ СА НА ВЛАСТ ,..У НАС СЪС СИЛИКОН И ЧАЛГА , А НА ВСЕКИ МЕТЪР ---ОТКАЧАЛКА. 26 ГОДИНИ ,ВСЕ НЕ СТИГАТ УПРАВНИЦИТЕ СИ НАМИГАТ , КАТ' РАЗВАЛЕНИ СВЕТОФАРИ ПРЕВЪРНАЛИ СЕ ВЪВ ШОПАРИ.... ХАРЧАТ КИНТИ БЕЗ ОТЧЕТ , НО НИКОЙ НЕ ИМ ТЪРСИ И ---ОТЧЕТ ВЗЕМАТ БОНУСИ ЗА ДЖОБНИ , ПРАВЯТ СЕ ,НА ПРЕПОДОБНИ. БАНДИТИ ,ТИКВИ И КРАТУНИ , ТОВА СА НАШИТЕ ----БАСТУНИ.!

АМА СЪДЪТ КАЗА, ЧЕ НЯМА КРАЖБА НА ЕДНИ 206 МИЛИОНА!!! БИЛИ РЕДОВЕН КРЕДИТ!!! А за ДРУГОТО - ИСКРОВ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е КАЗАЛ НИЩО!!! Я И ЦАЦАТА КВИ ГИ ЗАПРИКАЗВА!!! И ТУЙ СИ ПРОЧЕТИ... Твойте приказки за кражби НЕ ФАЩАТ ДЕКИШ.........

''АКО''Цецо проговори ,следва че е невинен и други ще го уТНЕСАТ. ''АКО''Цецо не проговори ,то той ще е виновен и отива в затвора .... ----Третият вариант е ,да не се завърне никога ,просто да изчезне ''случайно'',.....ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ СА ДОВОЛНИ ,САМО ВЛОЖИТЕЛИТЕ ---НЕ! НО ПЪК ТЯХ,.... НЯКОЙ ,НЯКОГА,НЯКЪДЕ, ДА ГИ Е ПИТАЛ ЗА НЕЩО?

Vasquez

Естествено, че ще го задържат - как иначе ще го рекетират, за да им кихне парички? Може гаранцията да стигне и 10 милиона лева, поради големия обществен интерес... След това ще го търсят като братя Галеви... Но аз се съмнявам Цветан Василев да иска да се раздели с 10 милиона лева, както и да иска да се върне в България, където може да бъде хванат от някой разярен инвеститор и да бъде линчуван... Мисля, че е по-добре прокуратурата да му гарантира, че ще бъде арестуван и няма да го пускат срещу никаква гаранция, за да не се излага на риск животът му... Но дали ще е той наистина - знаете ли колко хора имат двойници, като две капки вода са външно... Откъде да сме сигурни, че този, който ще дойде да се предаде, е онзи, който се укрива вече няколко месеца? За пари, за много пари, някой може да лежи и в затвора за 20-30 години, докато истинският престъпник си живее живота, само защото има пари да си купи свобода...

Интересно имат ли право някой общини да си вкарват там парите от заплати на работници за лихви,и сега да викат на умряло.и те ще изгорът. Лаком дупе к..в сере.

Време е на 15 септември да си пийнете по една чаша студена вода,и повече да не го мислите,пари се изкарват,здраве не.от където дошли там отишли.

еи много си щастлив,ама и доста наивничак,как си представяш богатите и влиятелни хора в бг да загубят,а ти да умираш от кеф?сте си говорим след изборите,имаш осте 1-2 месеца да се порадваш,преди да ти стане гадно,че никои няма да изгуби и стотинка.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цветане! Хайде.. да падне омертата!

Поста си има и ---ЦЕНА ! Да Цветане ,и ти си виновен . Оказва се ,....че вина има ,кражба има ,липси има ,НО ВСИЧКИ ВИНОВНИ СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ ......НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ТЯХ.... Джобовете на депутатите ,и олигарсите--- пълни ,също и партийните каси препълнени ,...НО ВИНОВНИ ---ЙОК!

Как така стана,че от мистър икономика която му беше връчена лично о Цвъко сега е издирван от Интерпол.

Защо не иска да се връща във България Цветан Василев,да не би да го е страх от нещо?нали има пари и охрана!!!

Нещастна държана, нещастен народ И как пък се случи точно нашия живот да бъде провален и как вместо да е озлобен...

Всеки нормално разсъждаващ човек е наясно, че е добре България да направи така, че Василев да се върне и даде показания. А кой богат човек, можещ моментално да отпраши например към ЮАР, сам ще се набута в мизерията на родния следствен арест, заедно с убийци и изнасилвачи? Според мен идеята е да се направи така, че Василев да не се върне, за да продължи опитът за срутване на КТБ от Делян Пеевски, с активната помощ на Искров и Цацаров.

по-скоро всеки нормален българин би сиктирдосал българските институции включително БНБ, Прокуратурата... за недопустимите безконтролни манипулации ... и понеже ДПС изродите начело с доган-местан и пеевски както и със стотиците знайни и незвайни чекисти са взели връх - то те сега определят правилата... седите на глинени крака господа... види ви се крайчецът...

И аз искам държавна подкрепа, ама няма. Изводи: 1. Главния акционер и собсвеник на ЦКБ ограбва парите на вложителие, след това иска ДЪРЖАВНА ПОДКРЕПА, или по точно иска още пари да граби. 2. Самозабравил се богаташ смята, че за него не важат законите. 3. Уж е издирван,но никой не го търси. 4. Един крадец спокойно наема адвокати, кореспондира с БНБ, наглежда собствения си завад, а Интерпол , МВР и външото разузнаване се правя на глухи и слепи. 6. Президента уж иска огласяване на досиетата на КТБ, но не го прави, въпреки че разполага със пълната власт в момента.

Антоне, ти не си в час моето момче! Само съдът може да обяви някой за крадец, грабител и т.н., а не ти, Цацаров или Искров. Най-малко пък Дел. Пеевски. ПрезидентЪТ може да иска огласяване на досиетата, НО НЯМА ПРАВО ДА ГО РАЗПОРЕДИ. Изобщо, малко помисли, попрочети и тогава давай акъл за неща, от които не разбираш.

Лицемерието е твоето кредо. Според теб излиза, че Василев е ангелче с крилца и милярдите на вложителите са се изпарили. И кой може да разпореди, ако не президента? Може би теб трябва да чакаме.

Абе какво стана с Ц. Цветанов?

Каквото стана и със ---Р.ОвчЪ.,А.Догааан,И.Й.Костов,Масларова ,Мургина,Моника ,Доника ,...и т.н. Така ,че има ред ,нека първо ,гореизброените в зандана ,а след това и Цвъки .... Горепосочените ще се сърдят ,че са ПРЕНЕБРЕГНАТИ ...

Започвам да мисля ,че политици,магистрати и кредито получатели правят всичко възможно Цветан Василев да не се върне в България. Явно са притеснени. Най добре е да изчезне като братя Галеви и онази Веска.

естествено, каквото и да е правил,замесени са много политици,преди изборите няма да има развитие,след това в зависимост кои вземе властта сте се договарят кои сте баде е_ан кои не,а че скандала сте трува на булгария милярди вече е 100% сигурно,в банката има и чузди инвеститори,които вече на 100% сте заведат дела сресту бг,независимо от развоя на сабитията... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами правилно са решили. Как да го пуснат, като още не е хванат. Нашето правосъдие пуска престъпниците единствено и само когато са хванати.

Така е в БГ: когато някой от силните на деня загуби силата си, съдът изведнъж се сеща за закона и почва стриктно да се съобразява с него...;о) А де беше съда пък и останалите "отговорни институции в държавата", когато лицето Цв.Въ беше в силата си - изкупуваше и придобиваше бизнеси, плащаше преференциални индивидуални лихви, подкупваше и развращаваше с плащания и др. Поощрения";о) Е, веднага ще се намери някой умник от "отговорните институции" да ми каже - и тогава , и сега нарушения на закона не е имало... Да, ама само дето десетки хиляди коректни вложители, фирми, общини и т.н. сега се оказаха в ролята на излъганото камилче! Тогава? Законът ли е крив или тези, дето трябва да го прилагат, го тълкуват според зависи?!

Te се правят че го търсят, той се прави че се крие... мила родна картинка

"....неколкократно прокуратурата е била уведомена в коя болница лежи Василев, като е предоставена и епикриза." Абе що за прокуратура имаме, братя българи?! Тя на практика имитира работа, заблуждава обществото, че желае ареста на Цв. В. и изясняване на случая КТБ, а в същото време прави всичко възможно да го държи навън от страната!! Най-вероятно - за да не ПРОГОВОРИ!!! Ей Богу! Станахме за посмешище в цяла Европа! Как още сме в ЕС при такава съдебна система, подвластна на мафиотски кръгове, не ми е ясно!

...мисля че в найскоро време ще говорим за членството си в Евросъюза в минало време... затова кой каквото може и както може и бежжжжжжжжжжжжжж.... хахах... е, то почти нищо не остана де... само парите на вложителите в банките и некое.друго сладко необезпечено кредитче.... това си го можем от време оно...