Спорът с Румъния за Черно море може да стигне до съда в Хага

Държавният секретар в румънското външно министерство Богдан Ауреску заяви, че спорът с България за определяне на морската граница може да се реши бързо по метода на равноотдалечеността, който се използва от Международния съд в Хага, а ако преговорите не постигнат успех, може да бъде пренесен или в съда или в Международния трибунал по морско право в Хамбург.

Обратно в новината

Коментари - Спорът с Румъния за Черно море може да стигне до съда в Хага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз предлагам, без никакви преговори, направо да им я прехвърляме на румънците тая "вода". На нас за какво ни е? Ясно е, че става дума за големи залежи от газ. На нас залежи от газ НЕ НИ ТРЯБВАТ! А и Народното Събрание гласува мораториум, даже и върху проучванията. Да го дадем този участък на румънците, пък те може някой ден да подхвърлят някоя троха и към нас. А пък ние, на сигурно, си ползваме руската газ на изключително изгодната цена около 600$/1000 кубометра и няма да замърсяваме шелфа. Нека този грях остане за румънците, нека те да ни замърсят шелфа. Щото добива на газ, ако не е газта руска, много замърсява, всичко замърсява! И в Катар е МНОГО МРЪСНО! Гледайте какъв МРЪСЕН НОМЕР ни скроиха тея от Катар - цял Министър си отиде...

Правиш разлика между проучване и добив на газ по конвенционален начин и по метода с фракинг, нали?

Тази самоинициатива от стана на румънският политик е много интересен факт. Все пак да не забравяме, че в Румъния си имат също етническа партия като ДПС, която е съставена от етническа УНГАРЦИ и е част от актуалното правителство. Явно на някой не харесва добрите бизнес практики между двете стани. Да не забравяме, че има план да се изградят още няколко моста на р. Дунав, което ще доведе до силен икономически тласък за бедната Северозападна България.

Мамалигите като са подписали на влизане в ЕС че нямат териториални претенции да са мислили. Нито педя земя, нито грам морска вода за тях. Ако Бойко и външния г.й отстъпят и сантиметър са за линчуване.

Ne било териториална претенция. Оня говори за съд ние филосовстваме, вместо да правим нещо реално. Направи нещо реално за защита на националните интереси, вместо да философствате. Има ли в тази държава родолюбци и ............

Северна Добруджа !как ще ви се отрази това, а?Може и малко рафинерийки, курортчета, барабар с делтата на Дунав !Оти не си седиш на дирника, мамалига.

Доколкото стана ясно, ако Румъния придобие права над този участък, ще има обща морска граница с Турция.............има ли нужда от коментар?

Айде да ги видим тези нещастници сега РЕАЛНО, как ще защитят националния ни интерес. Бонго и компания, ако загубят и морето ни - трябва да ги изселим в Румъния да кълцат мамалига.

Иницииране ?