С голям интерес и уличен протест откриха изложбата, която взриви дипломатически скандал с Русия

Посланикът Анатолий Макаров заяви, че българският народ с радост е посрещал войските на Червената армия

Обратно в новината

Коментари - С голям интерес и уличен протест откриха изложбата, която взриви дипломатически скандал с Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изложба съдържа и представя на вниманието на хората официални исторически документи. А тези на улицата - само плакати. На кого да вярваш?

Вън Америка за България!

Мръсна руска сган, вън от България!

Защо продължавайте с арестите бе соросите и либерасите може да ви дадем и отличителни знаци пречупени петолъчки сти.

Как ли щяха да се развият нещата, ако вместо СССР напишем САЩ.

Този птеродактил Ненчев отдавна трябваше да бъде настанен или в Централния софийски, или в един от психодиспансера...

Протестиращи "Николай Ненчев заяви, че това е опит за подмяна на историята, като той бе подкрепен от лидера на партия ДОСТ - Лютви Местан." Какво да добавя повече. Който има ум разбира, а дебила, колкото и да го храниш, все тая.

"Николай Ненчев заяви, че това е опит за подмяна на историята, като той бе подкрепен от лидера на партия ДОСТ - Лютви Местан. Достатъчни са само имената на тези двамата,за да си направите извод за "протестиращите". Наистина, вече до там са го докарали соросоидите.

Зъбльо заеви, че 9,09,1944 г. е било по-лошо от завладяването на България от турците.

Не ви искаме изложба на ВАШИТЕ архиви, искаме изложба на НАШИТЕ АРХИВИ!

Вашите архиви са в Истамбул. Иди си ги вземи.

тва братушките внаги са били зле ориентирани за календара... падането на фашизма не беше ли през месец май?? то верно се казваше че септември ше бъде май, ама... то горките и октомврийската си революция я празнуват през ноември....

Това е част от процеса довел до победата, който презнуват на 9 май. После бъдещото ЕС го образуват на същата дата и е почти 100% умишлено избрана. Да дойдат тук е договорено със САЩ и Великобритания. Трети украински фронт е приет като на парад. Нашата армия се присъединява към него и продължава да се бие нататък. Първо към Македония и Косово, за да прекъснат коридор на нацистите към Гърция. Немски войски е имало и тук и са харчели на поразия и имат огромен дълг. Основно по спогодбата Нойбахер. От включилите се наши войници след 9.9.1944г. са загинали 34-35 хиляди и е вид откупуване на грехове. Иначе СССР губи по техни данни във ВСВ 26.1 милиона граждани. А че на нас е могло да се размине, е пълна илюзия! Това където го говорят какво е можело да стане, е невъзможно. Никой нямаше да ни остави ненаказани. За пореден път ни включват на грешната страна.

Бай Хуй, докторъ хонориус кауза на ПУТКА Пернишки Унивеситет Технологии Комуникации Администрация и таратор на О.П.Г "ГЕРБ" одобри ли това, тази ванхалия, и как така без другара Иван Костов, ръОфя, и коо а само второразрядни лапачи са там С покана или без : турци, цигани, вся сволач, блядове, русофили/русофоби,,, Ауууууууууууу, ти да видиш ,,,,

ауууууууууу, то много зяпачи, много лапачи, мноооооооооооооооо ... Е, и?

Абсолютна провокация. Ако беше за 9 Май, иди дойди, но на 9 Септември каква годишнина на справянето с фашизма в Европа. Жалко за заблудените, наливащи вода в руската мелница.

Низост. От 1878 г до ден днешен не сме видели нищо хубаво както от Царска Русия. така и от СССР и настоящата Русия. Иса нагли на всичко отгоре.

На въпроса: Трябва ли българският парламент да реагира на бръщолевенето на московската ушанка възможните отговори у нас са: 1. Не, защото Русия е наш важен партньор и не бива да я дразним с непремерени емоционални реакции 2. Не, защото не бива да дразним Русия с непремерени емоционални реакции, тъй като тя е наш важен партньор 3. Не, защото непремерените емоционални реакции биха раздразнили Русия като наш важен партньор 4. Не, защото раздразнението на Русия от непремерените ни емоционални реакции би навредило на отношението й към нас като важен партньор и би провалило 429-я концерт на йосыф кобзон, 241-я на любэ, 1386-ят на ансамбъла за пляски, шутки и частушки на НКВД-МГБ-КГБ-ФСБ, а също така Годината на балалайката, Месеца на таратайкита, Модното ревю на кафтана, ушанката и сибирските валенки, Кулинарното десетилетие на пелмените, кваса , сельодката и водката, Седмицата на руската душа, Дните на московската духовност,Месеца на Третия Рим и Миговете на русофилските трепети. 5. Всичко изброено.

Който за 30 години не е преболедувал демокрацията очевидно има сериозни психически отклонения. Няма друг начин да наречешсегашното по-добро от това преди 30 години освен да си ненормален. И колкото повече осъзнаваш неправотата си, толкова повече крешиш срещу соца и СССР, сякаш с това ще промениш фактите. Няма, няма да ги промениш. На всеки свободен и мислещ човек вече му е ясно, че 10 ноември (образно) беше фундаментална грешка.

Не толкова Москва бе виновна, а паплачта у София. Тогава се оправдаваха със СССР че така искали, сега се оправдават с ЕС че така искали.

нагъл арогантен безсрамен руски боклук !

Неблагодарници, едно време Русия беше най-големият пазар за всички наши стоки. Хората имаха работа и сигурност. А сега какво? Затворени предприятия, никаква икономика и селско стопанство, работите за чуждестранни фирми, които ако утре не им изнася си вдигат чукалата и оставате без работа. Оплаквате се от двойният стандарт на стоките за източна и запада Европа... За днешните български бизнесмени въобще мълча...

Ти имаш ли акъл? Въпросът е, дали някой ни е питал дали го искаме това или ни го е наложил с бухалката. Стоки, които произвеждахме по искане на СИВ, работа и сигурност, закрепостени към жителството и завода, дето са те пратили. Не се ли усещаш, че се оплакваш точно от тази липса на решителност сами да се самоопределяме, която точно тези ни отнеха. Даже да си прав, че сме кьопави, сега така сме се поставили САМИ, така живеем, ама не празнуваме чужди революции на 7-ми ноември. Чаткаш ли разликата бе, благодарен?

Още от Съединението, та до наши дни, руснаците само разкол сеят сред бъларите. П.П: Тая мазна гадна свиня Местан, не трябваше ли да е в панделата? Какво прави по улиците и тоя национален предател?

Руските свини обичат да освобождават, но не обичат те да бъдат освобождавани.

На 26-ти август 1944 г. българсокто правителство обявява неутралитет във войната между хитлеристка Гервания и сталиниския СССР. Всчки немски войски са накарани да напуснат странта. Веждувремнно текат преговори в Египет, в България да влязат американски и английски части. Не забравяйте, че България е отделна държава и сучект на международното право. На 5-т5 септември СССР обявава ВОЙНА на българия, която има правителство, система за избори и т.н.т., каквито "освободителите" нямат. Няма и как някой да е освободен от собственото си правителство с чужда армия. Резултатът е отмяна на многопартиния модел, забрана на частната собственост и силно ограничение дори на формалния държавен суверенитет. Тези, които не бяха съгласни, като чехи и поляци, си го отнесоха. Няма как това да са освибодители. Не е редно паметникът на чужда армия, представлямаща държава, която ни е обявила война, да стои в центъра на столицата ни като знак за националния ни нихилизъм. Така ще излезе накрая, че Отоманската империя ни е освободила от царете подтисници. Така че стига глупости. България трябва да си е на българите. И всеки паметник, свързан с историята на войните трябва да е на български войници или чужди, н отакива, които са се били за нашия суверенитет. Всичко друго е нечистоплътна демагогия. Руснаците обичат да казват "Нищо не е забравено, никой не е забравен". Добре е да осмислим правилно тази мисъл,....за себе си.

Браво на БЗНС, с турците срещу руснаците.

потресох се като прочетох това егати еничарите

Срешу комунистите искаш да кажеш

Досущ като в Първата Световна Война в Добруджа - българи и турци срещу руснаци. Историята се повтаря, само че като трагедия.

"Комунизмът се оказа една фанатична и безчовечна религия, по-силна от исляма, чиито последователи престават да мислят, освен чрез фетиша на партията-диктатор, който убива всичко човешко у човека. Тук ние надминахме фашистите. () Нашият социализъм се оказа най-жестокият тоталитаризъм върху другомислещите"

Не са рязали глави и давали награди от 100 хиляди за глава.

"… В началото арестувахме само офицери, министри, бивши управници, търговци – изобщо богати хора. Министър на МВР беше Антон Югов, партизаните станаха началници, политзатворниците – също, а криминалните станахме обикновени „гвардейци“. Главният щаб на „гвардията“ бе хотел „Славянска беседа“ – бивш щаб на германските войски. Аз бях пряко подчинен на Лев Главинчев, един от най-жестоките убийци по онова време. Отделът, ръководен от него, беше от 29 души, които се разделяха на групи от двама или трима, като при акция за арестуване вземаха и войници от дадените за охрана на военното министерство. Освен със „Славянска беседа“ „гвардията“ разполагаше и с „Дома на слепите“, затвора, ареста на Съдебната палата, сградата на „Московска“ № 5, както и някои други сгради, една от които на улица „Княз Александър I“ – по-късно тя стана банка. Още на 9 септември към обяд докараха двама от регентите – принц Кирил и генерал Михов. Докараха ги лека кола, а ги откараха към затвора с жандармерийски черен автобус с дълги седалки от стена до стена. Пак в „Славянска беседа“ доведоха генерал Петър Цанков, началник на Школата за запасни офицери (ШЗО). Наши „гвардейци“ го убиха с чук в главата и хвърлиха трупа му от петия етаж – уж се е самоубил. Бяха убити и други хора, имената не им помня, а и никой не ми ги е казвал. „Гвардейците“ ходехме на различни адреси, арестувахме хора, ала имаше случаи, ако в къщата, дето извършвах¬ме ареста, нямаше други и ако беше вечер, да убиваме арестуваните още там. Убиването ставаше с чук или заколване с права лопата. Още на втория ден се отвратих от себе си. Като се върнехме в „Славянска беседа“, където спяхме, пиехме ракия, вино, коняк и се напивахме; но страшните картини от убийствата, извършени от нас, не изчезваха. Не зная дотогава колко души съм убил – аз или общо нашата „ударна група“, ръководена от Лев Главинчев. Освен нашата имаше още десетина „ударни групи. Когато отивахме да арестуваме, правехме обиск намерехме ли ценни неща – злато, диаманти, украшения, пари, пълнехме първо джобовете; след това се правеше протокол за останалото, което не беше в нашите джобове. Арестуваният обикновено не протестираше. Но ако протестира, го убиваме. Имаше такъв случай – човекът беше много богат, живееше на площад „Славейков“ и улица „Солунска“. От касата извадихме над 20 килограма злато, диаманти, златни часовници, пръстени, пари. Жена му започна да вика: „Грабители, разбойници!“. Главинчев я застреля, а след като видя, че човекът мълчи, свалил глава над гърдите, написа протокол, в който отбеляза, че е намерил 10 милиона лева, е те бяха много повече, и не вписа нищо друго, накара човека да го подпише и го застреля. После си напълнихме джобовете – кой колкото може да вземе. Главинчев сложи останалото в едно куфарче, а пък 10-те милиона отброи и постави в пакет, който даде на Коце Испанеца да ги предаде в Дирекцията на милицията. След това заключихме апартамента и си излязохме. Едва късно вечерта са изнесли труповете. Арестувахме хора навсякъде – в София, в Банкя, в Бояна, в провинцията. Може би от всеки 10 души убивахме по 6 или 7. Някъде през ноември 1944 г. ни пратиха на фронта да арестуваме офицери …" Източник: „История на БКП 1919-1989“, Никола Алтънков, издателство „Факел“.

Руски и проруски боклуци се събрали на едно място да блеят заедно като тъпи овце - УРЯЯЯЯЯЯЯЯЯ.

Днес голям подарък че задържаха бившия главен редактор на "Дума" Юрий Борисов. Идват дни когато платените руски тролове ще бъдат съдени за национално предателство. Защото пропагандата е война. Платени руски тролове пишещи в сайта. Иде и вашия ред, е може с години да работиш срещу България с години да лъжеш хората и да промиваш мозъци и да не те подгони закона.

На 9-ти септември 1944г народа взима властта в собствени ръце . Следващите 45г народа на България ще превърне РОДИНАТА СИ, от неграмотна селска страна в ИНДУСТРИАЛНА Държава! Ще бъдат построени над 1115 училища,детски градини и читалища, над 55 нови театъра. Ще се създаде мощна наука и 28 ВУЗ-а. Ще бъдат построени болници и поликлиники. Ще бъдат построени ХИЛЯДИ жилища за работниците. Народа от неграмотен ще се превърне в НАЙ четящата нация. Туризма ще бъде развит на световно ниво. Ще се създаде химическа и лека промишленост. Ще се създаде и тежкото машиностроене. Приръст на народа ще е над 4 000 000 човека /не цигани/. България ще изнася в над 100 държави собствена продукция. Българи ще летят в космоса. Ще се създаде МОЩНА армия въоръжена с най модерно оръжие. Подобна армия в Европа НЯМА да има! Ще се създаде и мощно ВПК. …….. Днес 9ти-септември 2019г. Изминали са 30г след ликвидирането на онази МОГЪЩА страна. Днес НАШАТА Родина я няма! Има територия управлявана от УМСТВЕНО изостанали тиквеници, подобни на Плевнелиев. Днес, спомена от онази наша РОДИНА все още е жив, въпреки опитите да бъде заличен. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК.

Човече зашо не си намериш един МОГЪЩ психиатър, който да ти предпише СЕРИОЗНО лечение :)

Това не са аргументи. Всичко написано от "човечето" е истина. Можеш ли да посочиш кое не е вярно.

Аргументи е безмислено да прилагам в спор с промити комуняги , а на който му е интересно лесно може да си набви необходимата информация в нета

Пръскат ли ни чрез кемтрейлс и има ли общо ХААРП? СНИМКИ Подготвят ли Пловдив за удар от ХААРП? Какви са тези следи в небето? Това част от световната програма за редуциране на населението ли е? Това са само част от въпросите, които ни зададоха пловдивчани през последната седмица, като приложиха снимки на следи от самолети. За мнозина тези въпроси могат да звучат несериозно, а за други дори комично, но е факт, че конспиративните теории набират все по-голяма популярност. В действителност през последните 2 седмици следите в небето от прелитащите самолети са доста по-видими, отколкото през останалия период от годината. Това, естествено, не се дължи на по-натоварен самолетен трафик. Според различни физици, тези следи се дължат на конденза , но все още няма отговор защо преди определени дни от годината те са далеч по-видими, отколкото през останалата част от годината. „Много натоварено въздушно пространство над Пловдив. Дали няма връзка с приближаването на новите вируси и програмата на НАСА за пръсне на различни химикали в атмосферата. Chemtrails химически следи в небето“, пише наш читател. Друг, който не е толкова вглъбен в теориите за кемтрейлс, ни разказа, че преди няколко дни е имал един от най-странните разговори през последните години. „Един човек с висше техническо образование, който има силен интерес във физиката, ме убеди, че кемтрейлс е това, което се вижда в небето. Той ми препоръча да не говоря за конденза, защото нямал отношение към случая“. Репортер на TrafficNews.bg събра част от теориите за следите в небето, които оставят самолетите, като се свърза и с част от най-изявените защитници на теорията, че България е вкарана в част от световен заговор. Според авиоексперти следите от самолетите са въпрос на височина, температура и образувания конденз от изгореното гориво. Колкото е по-голяма височината на самолета, толкова по-бързо тези следи изчезват и обратното. Различни любители на теорията на конспирацията и световните заговори обаче оспорват тези твърдения. Според тях не е възможно следите от самолетите да стоят с часове в небето, а след това да се образува пелена от облаци, които изглеждат на ниско разстояние. Според теорията за „Кемтрейлс” самолети обикалят небето над големите градове и изпускат постоянно химически съединения и вируси, които влияят на човешкия организъм. Наред с болестите, които те предизвикат, една от версиите е, че те имат влияние върху психиката и подсъзнанието на хората. Еленко Ангелов от години обикаля телевизионните студия и обяснява за заплахата от пръскането над градовете. Според него „Кемтрейлс” разпръскват химически съединения, които имат за цел да влияят върху поведението на хората. Целта е хората в развитите общества да бъдат апатични и по-лесни за контрол при определени обстоятелства. Примерът със структурата на обществата на мравките и други насекоми е показателен. Там царицата разпръсква фермони на своите поданици, карайки ги да работят за общото благо на мравуняка, или каквото реши царицата. Според друга теория самолетите на „Кемтрейлс” подготвят държавите за удар срещу тях от системата ХААРП, за която от години се спекулира, че причинява земетресния, наводнения и други природни катаклизми. Тъй като ХААРП действа на принципа, но с обратен ефект на радиотелескопа. Той изпраща сигнали в йоносферата, които се отблъскват и се връщат на земята. Частиците, които са пуснати от самолетите привличат въпросния сигнал и той излъчва дадената чистота на територията на града или държавата. Какво всъщност е ХААРП? ХААРП е резонансно оръжие, което има разрушителен ефект, чийто мащаб няма как да бъде предвиден, обяснява доц. Христо Смоленов от БАН. Действието му приличало на „удара с вибрираща ръка”, познат от бойните изкуства. „Когато удариш противника с вибрираща ръка и вибрацията е близка до тази на съответния орган, към който е насочен ударът, там се предизвиква резонанс. След няколко седмици или месеци той може да доведе до разпад на този орган и човешкият живот да приключи без видима причина. Говори се, че Брус Ли е бил убит по сходен начин”, допълни Свиленов. Станцията на ХААРП се намира на Аляска и основната й цел, официално, е да генерира нискочестотни радиовълни чрез специална свръхмодерна технология. Неофициалната и конспиративна теория обаче е, че САЩ са открили начин, чрез който да манипулират климатичните условия и да насочват мощни бури, тайфуни и други природни катаклизми към зададена дестинация. Съмненията за удар от страна на американските военни над България дойдоха след обясненията на множество български сеизмолози, че последното земетресение в Пернишкия разлом е, меко казано, странно. След последните събития в България и наводненията отново ХААРП излезе на дневен ред. Снимки на странни облаци, в чиято основа се образува т.нар. „рибена кост”, се роят в социалната мрежа. Учените от института HAARP откриват, че радиочестотата от 2.5 Hz е знаковата честота за земетресение. След това откритие фазираните антенни решетки на HAARP са използвани от военните на САЩ да излъчват честотата на земетресението към йоносферата. Тя на свой ред я отразява обратно към Земята, като осигурява дълбочина на проникване на няколко километра под земната повърхност в зависимост от геологичния строеж и подземните води в прицелния район. Излъчва се честотата по специфична траектория, като HAARP може да отключи земетресение на всяко място по Земята. По същия начин, но на друга радиочестота се излъчва непрестанно сигнал към горните слоеве на атмосферата, докато не се образуват страховитите облаци на желаното място.

Кажи верно хахахахахах

Някакъв тъпар пише ,че се щели да сме като Австрия. Абе цървул ,я виж от къде сме тръгнали."За ставащите все по-многобройни любители на историческата фантастика, които настояват, че България е била развита държава преди 1944 г. ще цитирам думите на депутата Серафим Георгиев, казани на 12 март 1940 г. в Народното събрание: „Картината на българската мизерия е страшна… Мога да ви прочета и данни: 19,5% от селските семейства живеят в тухлени, а 61% в кирпичени къщи; селското жилище се състои обикновено от две стаи, в които живеят средно шест души; в тези стаи обикновено се готви. 57 % от домакинствата нямат кладенци; 17,4% нямат клозети. 20% от домакинствата нямат кревати, а останалите 80% имат средно по два кревата за шест души. 28,5% от домакинствата нямат маса, а 36% нямат стол. 28% нямат печка. 36% нямат юрган. 46,5% нямат дюшеци, а 34% нямат никаква постеля. Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито, понеже 53% от домакинствата нямат нито един шкаф… Ето това са покъртителните условия за закъснялостта на българския живот”. Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/analizi-i-komentari/prof-iskra-baeva-zashcho-doyde-promyanata-na-9-septemvri-1944-g-i-kakvo-donese-tya-na-blgarite_news696225.html

Австрия едва ли , но Гърците щяха да ни дишат прахта .. а тая червена професорка по добре не я споменавай

До : Ъхъ Отворко,потърси статията в чичко Гугал под това заглавие "Конспиративни теории отново притесниха пловдивчани – пръскат ли ни чрез кемтрейлс и има ли общо ХААРП? За да разбереш за какво иде реч. Статията е датирана от 21.10.2017

Ъхъ предполагам брадва, бг , трафик нюз или нещо още по-зловещо :)

Единствено руските дипломати ,или други официални лица в Бг ,когато дават интервюта, или се изказват на изложбата не говорят и дори не се опитват да говорят български!Всички други поне се опитват да поздравят на български, но не и руските идиоти! А ние все още им клякане на колене!!!

Ако Съветската армия не беше ни освободила от хитлеристите и в България не бяха се настанили съветски воиски при подписването на Парижкия мирен договор след края на ВСВ щеше да ни сполети участа както след подписването на Ньойския мирен договор след ПСВ. Благодарение на защитата ни от страна на СССР не загубихме територии, границите не се приместиха близко до София и Пловдив, както се получи с другите страни участвали във ВСВ на страната на Хитлеристка Германия.

Мустакатия ни даде Южна Добруджа. Ако съвеЦката армия не ни беше освободила, сега да сме държава развита като Австрия, а и Македония щешеда е наша

Един от националните герои за чугнените тикви е Павлик Морозов , детето предало баща си на болшевиките, защото укрил 2 крави и не ги предал в Колхоза.

Ха , кого виждам..Брат Василев...този май че е Васил.... Братя Василеви, Пежо, капиталист, изедник... ама да почнем отначало.. Комунист, русофилистик... ОТВРАТ!...онзи свинар да не го коментирам, както и бесипето ...знайни и незнайни продажници, гъзолизци, наследници на убийци и предатели! ГНУС И ОТРВРАТ

Редовно си пикая на Моча като мина вечер, да ви пикая и на изложбата, и като гледам големия интерес е от 50-на червени пенсии и 20 журналиста.

И аз така редовна на моча в Южен парк оросявам алцхаймера ;0000 Вълчакът ми също ;))))

Да пукнете дано, вие и вашите червени Дядомразовци!

Смъртта на царското семейство Романови Да се разстрелят всички Романови, които са в Екатеринбург, е инициатива на регионалното съветско правителство, чиито членове са много по-радикални от Болшевиките в Кремъл. Романови са отведени до мазето на Ипатиевата къща, където са подредени до стената. Тогава те са застреляни от комунистически отряд. Членовете на семейството, които оцеляват при първата атака (някои куршуми рикошират в бижутата, скрити под дрехите), са довършени с щикове. Тогава телата са занесени извън града и хвърлени в мина. Обаче, за да се ограничат шансовете за откриване на останките им, войниците ги хвърлят в немаркиран гроб и ги заливат с киселина. Разстреляни са: бившият цар Николай Александрович, съпругата му Александра Фьодоровна, децата им Олга (22), Татяна (21), Мария (19), Анастасия (17), Алексей (13) и 4 души от свитата им – лекар, готвач (дворянин), придворен лакей (полковник), камериерка (дворянка).

Те нашите русофили хем Александър 2ри славят , хем Бога , хем Ленин, Сталин и комунизма ::)

И все очите им на запад, нищо руско нямат в къщи

А тук действа планът РанЪт!Не става въпрос за едно семейство, а за българският народ, срещу, който се води политика на геноцид,до пълно изтребление

Кажи им бее , кажим и за Ран Ът, и за ХААРПа и за кемтрейлса

Ленин е затрил царя защото последния е затрил брат му, отмъщение като по учебник

Голям интерес? Виждам сто изкукали бабички и дядки на събитието... Съжалявам, но официалните путинци от братска Русия се държат като имперски господари към раята си.

освободителна окупация, обединила България външно и разделила България вътрешно...

Ако не беше влязла Червената Армия бомбардиворките на Англия и САЩ щяха да продължат и Турция щеше да окупира Източна Румелия(Чърчил е настоявал туй) и щяхме да изгубим територии. Сръбската граница на 17 км от София, а Гръцката почти до Фелибето.Но поради ролята ни след 1944.г за разбиването на Райха и благодарение на Съпротивителното ни антифашистко движение(Партизаните). Туй не се е случило товарищ Сталин го е знаел и е действал правилно според ситуацията. На Парижския конгрес Гърция и Сърбия(като победители) предявяват териториални претенции към БГ (загубила войната). Благодарение на Червената армия няма такива зулуми(кой ще ги изгони?). Преди туй Чърчил е казал, че България е само туй над Стара планина(Мизия и Добруджа). Ако не беше влязъл Сталин ся щяхме да сме на половин територия.

Да ни е честит празника в този хубав Септемврийски ден!

Напротив, недей да лъжеш, точно Чърчил ни едал в ръцете на болшевиките и Сталин да ни окупират и действат с нас както намерят за добре

Ти си олигофрен!!!

Жертвите на фашизма са 30 млн в СССР за почти 75 години комунизъм са убити по непълни данни над 20 милиона души. Китай – 65 милиона убити, Виетнам – 1 милион убити. Северна Корея – 2 милиона убити. Камбоджа – 2 милиона убити. Източна Европа – 1 милион убити. Латинска Америка – 150 хиляди убити. Африка – 1 милион и 700 хиляди убити. Афганистан – 1 милион и 500 хиляди убити. Общо около 100 млн убити от комунизма Тоест над 3 пъти повече и величаем болшевиките че надвили Хитлер

:София ще бъде изравнена със земята, та дори къртофи да поникнат" Уинстън Чърчил

за чифут!

че червената талмудистка смрад отрови ума и душата на България!

Тези алкаши не можаха ли да тазберат, че тяхното виждане за втората световна война почива на избрани и преиначени факти, които очертават действителност, която няма нищо общо с действителността от четиридесетте години!

Това освобождение е нанесло такива тежки поражения във всяка сфера и най лошото деформация в главите на хората за това кое е правилно кое не и въобще поражения и деформация в мисленето на много хора!

Катинското клане и любовта на поляците Катинското клане е съветско военно престъпление – масово убийство по време на Втората световна война на близо 22 хил. поляци (офицери и интелектуалци) , извършено от служители на съветското НКВД. Жертвите са взети като военнопленници, след като Съветският съюз нахлува в Полша през септември 1939 г. Разстрелите са извършени главно в гората край с. Катин В клането загиват много полски войници, офицери, представители на интелигенцията, едри собственици – „цветът“ на полската нация. Сред жертвите са общо 16 генерали, 1 адмирал, 24 полковници, 79 подполковници, 258 майори, 654 капитани, 3420 подофицери, 7 армейски свещеници, 3 едри земевладелци, 1 принц, 43 служители, 85 редници, 131 бежанци; 20 университетски професори, 300 медици, няколко хиляди адвокати, инженери и учители; повече от 100 писатели и журналисти и над 200 пилоти.

Само дето ЕС отхвърли фалшификациите на урките и ФАЩ за Катин. Истината за Катин, дебил, е в архива на Вермахта. Това го знае цял свят, с изключение на българските дебили.

Какво отхвърлил ЕС , я пак хахахахах

А нещо за клането във Волина където Бандеровците изколват 100 хиляди поляци, предимно жени и деца? "Снимките са направени преди повече от 70 години. Момиченцето на снимката е 2-годишната Чеслава Хжановская от с. Кути (Иваново-Франковска област, Западна Украйна). Детето с ангелския вид гледа в обектива на камерата…А това е последната й снимка. През април 1944 г. селото е нападнато от бандеровци. Спящата Чеслава е закована за детското си креватче с щик. Защо? Защото била НЕ-украинка." https://worldtodaybg.com/2014/03/13/%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Че е клане - калне е , но не са 100 000

Я дай на някое гимназистче от Английската 5 лева да ти преведе това от Уикипедия.. "The massacres of Poles in Volhynia and Eastern Galicia .. was a genocide[2][3][4] carried out in Nazi German-occupied Poland by the Ukrainian Insurgent Army (the UPA) with the active and frequent support of the local Ukrainian population against the Polish minority in the area of Volhynia, Eastern Galicia, parts of Polesia and Lublin region, beginning in 1943 and lasting up to 1945.[5] The peak of the massacres took place in July and August 1943. Most of the victims were women and children.[6] UPA's methods were particularly brutal, with many of the victims being tortured and mutilated,[7][8] and resulted in 40,000–60,000 Polish deaths in Volhynia and 30,000–40,000 in Eastern Galicia, with the other regions for the total about 100,000."

Първо - укипедия хаха Второ "40,000–60,000 Polish deaths in Volhynia " не са 100 000 , а сумарно за Волина и Източна Галиция

Комунизмът е извратена фикс идея, в основата на която е ... мързеливите и некадърните вземат от можещите и трудолюбивите. Като добавка - "бурното строителство", с което се пъчат комунистите, след 1944 е подплатено с огромен по мащаби, незаплатен труд (на хиляди "лагерници"= роби и младежи-бригадири = крепостни). Всичко това гарнирано с повсеместна принуда - принуда за това, къде да живее човек и какво да прави + повсеместни забрани (къде да НЕ живее човек, забрана за пътувания в чужбина, забрана да НЕ говори против властта, забрана да е недоволен, нори ....). Освен с преврата, подкрепен от присъствието на съветските щикове, 9.9.44 ще остане в историята и като началото на една в кръвожадна вакханалия - освобождаването (да, имало е и "освобождение" на тази дата) на хиляди криминални затворници, които рамо до рамо с комунистите са ловили риба в мътните води - точният брой на избитите без съд и присъда в дните след 9.9.44 едва ли някога ще бъде установен, но те не са по-малко от 27-30000 души - много от тях изтребени само за да им бъде отнето им бъде отнето имуществото. Тъмно време за българите и България, в което една чужда страна се намесва с оръжието си в суверенна България. И и отнема суверинитета за десетилетия напред, избивайки интелектуалния, индустриалния, културния и военния и елит.

Кои са можещите и трудолюбивите ? Бизнесмените ? Ебаваш се. Бригадирите са били роби преди това, а не по-време на социализма. Най-безсрамно лъжеш. Избитите преди са много повече и без причина, просто не са били съгласни да бъдат роби. Елит ги наричаш ти, тогава са били грабители и убийци. Най-свелата част от историята на България се преиначава по отвратителен начин. Злото винаги побеждава.

Аз искам да я видя тази изложба, дето я осъдиха без да са я видели.

Дори името не бяха прочели.

Осъдиха названието и , а не съдържанието. То, названието и си беше една обикновена, нагла провокация. Която този път не мина. А за съдържанието на изложбата - малцината, които ги интересува, могат да се разтъпчат до посолството на чуждата държава.

Нищо не знаеш ти, пале.

О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости? Желали би вас възхитени да срещнем со сълзи и с китки… Но идете вий настървени, на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем и тоз път сърдечно, горещо. Но взорът ви свети зловещо… Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славях за подвиг велик и чудесен, високо ви лґкът поставях във мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко — строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия: обича ви още народа); но любим и свойта свобода, стократно пµ любим я ния. За тоз кумир ние се бием и с чужд, и със близък упорно и няма ний врат да превием пред никакво иго позорно! О, колко ви, братя, жалея! О, как би желал, братя клети, свобода и вам и за нея кат нас да живейте и мрете!

О, здравствуй ти, Русийо мощна, света трепна от твоя глас, скокни, царице полунощна, зовем те ний, ела при нас! България сега те вика. Часът настана: твой завет и твойта мисия велика да ги изпълниш в тоя свет! Затуй си ти прочута, славна и друга нямаш с тебе равна; затуй обхващаш полусвет — царства, народи, океани — и нямаш изглед, край и чет; затуй те бог до днес отбрани от толкова беди, душмани; затуй можа да съкрушиш Мамая-хан и Бонапарта, затуй врага си ти страшиш, кога те гледа и на карта, затуй зовеш се ти Света, затуй те любим кат баща и чакаме като Месия: Затуй си ти Русия!

Бях — малък аз, но още помня: във стаята ни бедна, скромна висеше образ завехтел до божата света икона. Над него имаше корона, под него пък — двуглав орел[1]. И често майка ми тогази ме вдигаше да видя ази отблизо тоз лик свят и стар и нежно думаше ми: „Чадо, целуни тоя хубав дядо, целуни българския цар!“ И оттогаз го аз обикнах. Кога на възраст попристигнах, от моя тейко аз узнах, че руский цар родей се с нази, че турците той гони, мрази, че той ще ни спаси от тях. Кога ни псуваше тиранът, „Московци!“ — викаше ни с гняв. Разбрах, че тейко беше прав. И вярвах, че да ни отбранят, ще хвъркнат бърже къмто нас, все колчем плачехме със глас.

Страхотно , само дето комунягите избиха рода на Александър 2ри