Коментари - С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС приеха рекордния бюджет за София от над 2.5 млрд. лева | Днес.dir.bg

С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС приеха рекордния бюджет за София от над 2.5 млрд. лева

"За" гласуваха 45 общински съветници, 15-имата "против" са от "БСП за България", "Има такъв народ", "Възраждане" и ВМРО

Обратно в новината

Коментари - С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС приеха рекордния бюджет за София от над 2.5 млрд. лева | Днес.dir.bg

Коментари

Краденето Продължава

Разтуриха колибката за "усвояването" на правителствено ниво, но вързаха гащите с "усвояване" на местно ниво. 30% от 2,5 млрд. са си 750 млн. Не е зле за годинка време "усвояване".

Не моа ви фанем спатиите къде са чукате и къде са пукате

Терзията ще има много за крадене

Няма нищо по-демократично от представители на 20% от населението на София да раздадат 2.5 милиарда лева на свои приятели! Мега-Тубро Демокрация!

не е спирало от поне 1944та ... 1944-1989 - 3 фалита, 1989 - днес - 2 броя....

искаш ли да ви оставим на мира... ама няма да минават данъците през София...

Еми ходете и гласувайте, ако искате да бъдете представени!

Аз съм си на село... но моя град го гледате с паднало чене... и все пак моите данъци се събират в София и ви храним... в София се решава което да остане там и кое да се върне наобратно... ако искаш ходи пред народното и протестирай... към тези дето превърнаха основните градове в държават в мини градове-държави... което разби цяла България... но най вече сте виновни вие сотличаните... то не мое хем Х до края ем душата в рая...

Много ме накефи Борето с тези политически квалификации - демократичен бюджет... Забрави само клишетата проевропейски и проатлантически (натовски). Другото, което не разбрах е кой е опозиция в общинския съвет, като никой не е спечелил мнозинство, а и няма ясна коалиция, която да осигурява мнозинство. В тази ситуация е нормално да се заложат искания на различни партии, за да гласуват "за". И последното, което много не ми стана ясно - трябва да сме горди с рекордния бюджет, който е с цели 12 млн. лв. по-голям от миналогодишния гаден гербаджийски бюджет. 12 млн. на фона на 2.5 млрд (цели 0.47%)... Тя само инфлацията е 10%, скока на заплатите е още по-голям, т.е. с този "рекорден" бюджет ще се свърши по-малко работа от преди.

Кореняк софиянец съм, но след тоталната съсипия, която учителницата докара в София, вече живея на село. Днес бях в София и колата ми е цялата в кал. На село има по малко кал отколкото в т.нар. европейска столица.

АМА НЕДЕЙ НИ ХРАНИ ДЕ! ОТИВАЙ ДА РАЗВИВАШ БИЗНЕС У СЕЛО И ТАМ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ! УМРЕЛИ СМЕ ЗА ВАШИТЕ ДАНЪЦИ ПРИШЪЛЦИ МИЕКАЩИ!

Неможе да сравняваш проблемите на 1.5 млн град с едно село. Меко казано е тъпо.

сложи го по скоро 2

София, София и само за София, а за останалата част от територията, кучета ги яли !!! Не случайно ,,Северозапада,, искаха да се отдели и премине към Румъния, макар и на шега !!!

Кога е фалирала държавата през 1944-1989 :)) А след 89та кога?

Пич, ти като си кореняк софиянец, защо ти пречат хората да паркираш. Гараж нямаш ли си или пред панелката не остана място за теб и целият свят ти е крив?

България е София и София е България.

Ама нека да се отделят, що да е само на шега ... Какво получават от София ?!

Нормално - София изработва почти половината от целия БВП на държавата. Тези 2.5 млрд. не са "дадени" от някой друг на София. Ако "останалата част от територията" искат и те голям бюджет, да се хващат да си работят и развиват на местно ниво, вместо да прииждат в София. Стара Загора например е точно така - градът е богат, развива се, отварят се работни места, и няма проблем с финансирането. Ти какво искаш, Долно Уйно с 10 човека на доизживяване да има голям бюджет ли?

Аааа, не позна .... Една държава не е само хората, а е територията .... Ти си стой в София, а земята от 111 хил. кв. км. някой друг ще я притежава, а ти ще се кефиш на апартаменчето от 45 кв. за 200ЕУР и ще го изплащаш 30години ...

Ще има за ремонт на ремонта на ремонтирания ремонт!

София нищо не изработва .... Това че повечето търговски дружества са със седалище София изкривява статистиката ....

Да, след като се демократизирахме, стана точно така. Държавата опустя, София се препълни.

Това не е 1.5 мил. град, защото това са временно придошли хора .... Това са хора от други части на България, за които реално се благоустроява София, а повечето от придошлите имат наследствена собственост, която в един момент ще трябва да управляват, тоест да се върнат при имотите си, защото няма да могат да я продадат, тъй като няма да има на кого ...

Ха ха, точно така, тя София нищо не изработва, те тези над 40% от БВП падат от небето! А данъците, които пълнят бюджета? Ами два милиона софиянци с високи заплати, които плащат ДДС на всяка покупка? Ами провинцията какво точно изработва, като домати внасяме от Турция, чесън от Китай, картофи от Полша, ябълки от Гърция?...

Поредната добра сглобка. Сега ще си го окрадат дружно. А иначе, на подлеза ни пред Южен Парк от 2 месеца няма ток. Отвсякъде висят кабели, преди да спре тока, светиха 2 лампи, мръсно, изпочупено, намазано с графити. Плочките по стълбите изпопадоха, циганите оскубаха железните парапети. Браво Васко, браво Ушенце. Продължаваме Промяната.

..и какво?! След толкова викове и крясъци, розовите понита продължиха линията на Фандъкова, но с рекордно количество пари.. Браво, понита!

Не се офлянквай, тръгвай от Карнобат към столицата да ремонтираш, пари има фирми има ама работници йок. Ще трябва за 4-ти път да пренареждаме паветата.

Според мен, да си платят дълговете на Топлофикация първо, а да не търсят пари от централния бюджет. Като ще сте отворени си плащайте сметките и тогава имайте претенции.

Ами платете си дълговете на Топлофикация.

Разликата е, че бюджета "Фандъкова" винаги е бил красив и напудрен, но никога не беше изпълнен. Примери за това са булевард Копенхаген, който от 10 години е в бюджета, но дори 1 метър не е направен, булевард Тодор Каблешков покрай мутренския мол - също 10 години се моткаше. Бюджета Фандъкова също така даваше 200 милиона за почистване, но града ни чист ли беше? Фандъкова всяка година обесняваше как няма проблеми с детски градини, а се налага хората да ползват калкулатори за шанса си да влязат в детска градина ... абсурд след абсурда.

Ако бюджетът беше по-малък, нямаше да е демократичен, нали. честито на софиянците, дано спрат да искат от държавата я за метро, я за парно.

Какво прави в управата на СС гражданинът на Северна Македония Андрей Зогравски? Неговата майка Зорица Горчева е яростна българомразка и предвожда антибългарски микинги в Скопие. Граждани с двойно гражданство живели непостоянно 10 години в София, чиито родители са изявени българомразци, нямат място в българската политика.

Голямата заблуда на България е, че има 1.5 мил. град, но това не е такаааа ... Това са хора, пристигнали от цялата страна и зарязали други български градове. С този голям бюджет, ще се извършат урабнистични подобрения в София за да задоволят потребностите на новопристигналите, но тези подобрения в градската среда ще доведе нова порция млади хора от "просвинцията", тази нова порция, ще има нужда от нови подобрения, поради което следващият бюджет на София ще е още по голям и отново за сметка на останалата територия от държавата ни. Следващите подобрения в градската среда ще водят нови хора след себе си и в крайна сметка този порочен кръг ще изпомпи населението на държавата само в София. След което какво ще правим с територията на България ?!?!?!

Това не е най-важното! Най-важното е , че вчера се преведоха 800 000 000 лева, с които на нашите мили столичани цяло България им плати парното!

Приеха бюджета на Фандъкжлова. Преписаха го, поради некадърност. Васко Ухото, дс принцът Терзиев, е безпомощен. София не заслужава такъв кмет.

Защо сте против новодошлите, нали всеки търси по-хубаво място за живеене и има това право. Също като бг емигрантите.

Какво прави в управата на СС гражданинът на Северна Македония Андрей Зогравски? Неговата майка Зорица Горчева е яростна българомразка и предвожда антибългарски микинги в Скопие. Граждани с двойно гражданство живели непостоянно 10 години в София, чиито родители са изявени българомразци, нямат място в българската политика.

Защото новопристигналите идват заради подобренията, които се правят в София ... Ако не се правят подобрения, няма да има и кой да инвестира в нови бизнеси, няма да се обезлюдява България ... Или теб те кефи цялата държава да живее в един град, а руснаците да дойдати и да си вземат отстаналата територия, какъвто е всъщност замисълът ...

еми герб-вгъзраждане коалицията баце, кво искаш преразпределят си през дружествата за източване колкото им трябват

Къде може да се прочете приетия бюджет?

"Копанята" е захранена- хайде на гювеча ! Колко мамини дечица ще бъдат угоени, колко замъци ще бъдат построени, колко красавици ще бъдат оползотворени. Изобилие- показател за процъфтяваща- направо цъфнала и вързала държава.

Според Бонев значи колкото повече пари - толкова по демократичен.

И 600 милиарда да откраднат за София, няма как да я направят заприлича на нещо по-различно от кална локва с боклуци. А останалите части от България не съществуват, нали? На това му се казва да събереш на едно място каймака на едно деградирало общество.

До учуден - айде пак руснаците! Върви на черноморието, особено Бургас сега да видиш кой точно завладява, пак говорят на руски, ама не са руснаци

Градът е яко порутен. От 5-6 години тунелът под НДК е в годишния бюджет, а няма и помен от ремонт. Тия милиарди един Бог знае в чий джоб ще потънат...

един човек от провинцията може да го каже- Пази Боже сляпо да прогледне е казал мъдрия български народ- Не аз като истински софиянка 3-то поколение, детето ми е 4 то поколение казвам друго- Редно е да се погрижим за всички български градове и села, защото София не е България- София без България няма и е едно нищо- С тези пари градът няма да стане по добро място за живеене, прости парите ще отидат в някой джоб и толкова - Да се дават повече пари за селата в страната и за хората там-

търси по добро място за живот- Обаче когато живееш в един милионен град не може да се държиш като на село и да си правиш каквото искаш- Ще се съобразяваш с това, че живееш в град и ще го пазиш и чистиш- Ще се наложи да станеш и малко по културен във всичко- Ето това не става с новопристигналите, а простотията залива града-

право и за тях ще се погрижат доста по добре- Такава безотговорност като нашата не знам. Не може да се дава всичко за един град, а останалите хора? Казвом го като 3-то поколение софиянка и имам правото да го кажа- Съсипаха страната с тяхната алчност

Коментари - С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС приеха рекордния бюджет за София от над 2.5 млрд. лева | Днес.dir.bg

С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС приеха рекордния бюджет за София от над 2.5 млрд. лева

"За" гласуваха 45 общински съветници, 15-имата "против" са от "БСП за България", "Има такъв народ", "Възраждане" и ВМРО

Обратно в новината

Коментари - С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС приеха рекордния бюджет за София от над 2.5 млрд. лева | Днес.dir.bg

Коментари

Краденето Продължава

Разтуриха колибката за "усвояването" на правителствено ниво, но вързаха гащите с "усвояване" на местно ниво. 30% от 2,5 млрд. са си 750 млн. Не е зле за годинка време "усвояване".

Не моа ви фанем спатиите къде са чукате и къде са пукате

Терзията ще има много за крадене

Няма нищо по-демократично от представители на 20% от населението на София да раздадат 2.5 милиарда лева на свои приятели! Мега-Тубро Демокрация!

не е спирало от поне 1944та ... 1944-1989 - 3 фалита, 1989 - днес - 2 броя....

искаш ли да ви оставим на мира... ама няма да минават данъците през София...

Еми ходете и гласувайте, ако искате да бъдете представени!

Аз съм си на село... но моя град го гледате с паднало чене... и все пак моите данъци се събират в София и ви храним... в София се решава което да остане там и кое да се върне наобратно... ако искаш ходи пред народното и протестирай... към тези дето превърнаха основните градове в държават в мини градове-държави... което разби цяла България... но най вече сте виновни вие сотличаните... то не мое хем Х до края ем душата в рая...

Много ме накефи Борето с тези политически квалификации - демократичен бюджет... Забрави само клишетата проевропейски и проатлантически (натовски). Другото, което не разбрах е кой е опозиция в общинския съвет, като никой не е спечелил мнозинство, а и няма ясна коалиция, която да осигурява мнозинство. В тази ситуация е нормално да се заложат искания на различни партии, за да гласуват "за". И последното, което много не ми стана ясно - трябва да сме горди с рекордния бюджет, който е с цели 12 млн. лв. по-голям от миналогодишния гаден гербаджийски бюджет. 12 млн. на фона на 2.5 млрд (цели 0.47%)... Тя само инфлацията е 10%, скока на заплатите е още по-голям, т.е. с този "рекорден" бюджет ще се свърши по-малко работа от преди.

Кореняк софиянец съм, но след тоталната съсипия, която учителницата докара в София, вече живея на село. Днес бях в София и колата ми е цялата в кал. На село има по малко кал отколкото в т.нар. европейска столица.

АМА НЕДЕЙ НИ ХРАНИ ДЕ! ОТИВАЙ ДА РАЗВИВАШ БИЗНЕС У СЕЛО И ТАМ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ! УМРЕЛИ СМЕ ЗА ВАШИТЕ ДАНЪЦИ ПРИШЪЛЦИ МИЕКАЩИ!

Неможе да сравняваш проблемите на 1.5 млн град с едно село. Меко казано е тъпо.

сложи го по скоро 2

София, София и само за София, а за останалата част от територията, кучета ги яли !!! Не случайно ,,Северозапада,, искаха да се отдели и премине към Румъния, макар и на шега !!!

Кога е фалирала държавата през 1944-1989 :)) А след 89та кога?

Пич, ти като си кореняк софиянец, защо ти пречат хората да паркираш. Гараж нямаш ли си или пред панелката не остана място за теб и целият свят ти е крив?

България е София и София е България.

Ама нека да се отделят, що да е само на шега ... Какво получават от София ?!

Нормално - София изработва почти половината от целия БВП на държавата. Тези 2.5 млрд. не са "дадени" от някой друг на София. Ако "останалата част от територията" искат и те голям бюджет, да се хващат да си работят и развиват на местно ниво, вместо да прииждат в София. Стара Загора например е точно така - градът е богат, развива се, отварят се работни места, и няма проблем с финансирането. Ти какво искаш, Долно Уйно с 10 човека на доизживяване да има голям бюджет ли?

Аааа, не позна .... Една държава не е само хората, а е територията .... Ти си стой в София, а земята от 111 хил. кв. км. някой друг ще я притежава, а ти ще се кефиш на апартаменчето от 45 кв. за 200ЕУР и ще го изплащаш 30години ...

Ще има за ремонт на ремонта на ремонтирания ремонт!

София нищо не изработва .... Това че повечето търговски дружества са със седалище София изкривява статистиката ....

Да, след като се демократизирахме, стана точно така. Държавата опустя, София се препълни.

Това не е 1.5 мил. град, защото това са временно придошли хора .... Това са хора от други части на България, за които реално се благоустроява София, а повечето от придошлите имат наследствена собственост, която в един момент ще трябва да управляват, тоест да се върнат при имотите си, защото няма да могат да я продадат, тъй като няма да има на кого ...

Ха ха, точно така, тя София нищо не изработва, те тези над 40% от БВП падат от небето! А данъците, които пълнят бюджета? Ами два милиона софиянци с високи заплати, които плащат ДДС на всяка покупка? Ами провинцията какво точно изработва, като домати внасяме от Турция, чесън от Китай, картофи от Полша, ябълки от Гърция?...

Поредната добра сглобка. Сега ще си го окрадат дружно. А иначе, на подлеза ни пред Южен Парк от 2 месеца няма ток. Отвсякъде висят кабели, преди да спре тока, светиха 2 лампи, мръсно, изпочупено, намазано с графити. Плочките по стълбите изпопадоха, циганите оскубаха железните парапети. Браво Васко, браво Ушенце. Продължаваме Промяната.

..и какво?! След толкова викове и крясъци, розовите понита продължиха линията на Фандъкова, но с рекордно количество пари.. Браво, понита!

Не се офлянквай, тръгвай от Карнобат към столицата да ремонтираш, пари има фирми има ама работници йок. Ще трябва за 4-ти път да пренареждаме паветата.

Според мен, да си платят дълговете на Топлофикация първо, а да не търсят пари от централния бюджет. Като ще сте отворени си плащайте сметките и тогава имайте претенции.

Ами платете си дълговете на Топлофикация.

Разликата е, че бюджета "Фандъкова" винаги е бил красив и напудрен, но никога не беше изпълнен. Примери за това са булевард Копенхаген, който от 10 години е в бюджета, но дори 1 метър не е направен, булевард Тодор Каблешков покрай мутренския мол - също 10 години се моткаше. Бюджета Фандъкова също така даваше 200 милиона за почистване, но града ни чист ли беше? Фандъкова всяка година обесняваше как няма проблеми с детски градини, а се налага хората да ползват калкулатори за шанса си да влязат в детска градина ... абсурд след абсурда.

Ако бюджетът беше по-малък, нямаше да е демократичен, нали. честито на софиянците, дано спрат да искат от държавата я за метро, я за парно.

Какво прави в управата на СС гражданинът на Северна Македония Андрей Зогравски? Неговата майка Зорица Горчева е яростна българомразка и предвожда антибългарски микинги в Скопие. Граждани с двойно гражданство живели непостоянно 10 години в София, чиито родители са изявени българомразци, нямат място в българската политика.

Голямата заблуда на България е, че има 1.5 мил. град, но това не е такаааа ... Това са хора, пристигнали от цялата страна и зарязали други български градове. С този голям бюджет, ще се извършат урабнистични подобрения в София за да задоволят потребностите на новопристигналите, но тези подобрения в градската среда ще доведе нова порция млади хора от "просвинцията", тази нова порция, ще има нужда от нови подобрения, поради което следващият бюджет на София ще е още по голям и отново за сметка на останалата територия от държавата ни. Следващите подобрения в градската среда ще водят нови хора след себе си и в крайна сметка този порочен кръг ще изпомпи населението на държавата само в София. След което какво ще правим с територията на България ?!?!?!

Това не е най-важното! Най-важното е , че вчера се преведоха 800 000 000 лева, с които на нашите мили столичани цяло България им плати парното!

Приеха бюджета на Фандъкжлова. Преписаха го, поради некадърност. Васко Ухото, дс принцът Терзиев, е безпомощен. София не заслужава такъв кмет.

Защо сте против новодошлите, нали всеки търси по-хубаво място за живеене и има това право. Също като бг емигрантите.

Какво прави в управата на СС гражданинът на Северна Македония Андрей Зогравски? Неговата майка Зорица Горчева е яростна българомразка и предвожда антибългарски микинги в Скопие. Граждани с двойно гражданство живели непостоянно 10 години в София, чиито родители са изявени българомразци, нямат място в българската политика.

Защото новопристигналите идват заради подобренията, които се правят в София ... Ако не се правят подобрения, няма да има и кой да инвестира в нови бизнеси, няма да се обезлюдява България ... Или теб те кефи цялата държава да живее в един град, а руснаците да дойдати и да си вземат отстаналата територия, какъвто е всъщност замисълът ...

еми герб-вгъзраждане коалицията баце, кво искаш преразпределят си през дружествата за източване колкото им трябват

Къде може да се прочете приетия бюджет?

"Копанята" е захранена- хайде на гювеча ! Колко мамини дечица ще бъдат угоени, колко замъци ще бъдат построени, колко красавици ще бъдат оползотворени. Изобилие- показател за процъфтяваща- направо цъфнала и вързала държава.

Според Бонев значи колкото повече пари - толкова по демократичен.

И 600 милиарда да откраднат за София, няма как да я направят заприлича на нещо по-различно от кална локва с боклуци. А останалите части от България не съществуват, нали? На това му се казва да събереш на едно място каймака на едно деградирало общество.

До учуден - айде пак руснаците! Върви на черноморието, особено Бургас сега да видиш кой точно завладява, пак говорят на руски, ама не са руснаци

Градът е яко порутен. От 5-6 години тунелът под НДК е в годишния бюджет, а няма и помен от ремонт. Тия милиарди един Бог знае в чий джоб ще потънат...

един човек от провинцията може да го каже- Пази Боже сляпо да прогледне е казал мъдрия български народ- Не аз като истински софиянка 3-то поколение, детето ми е 4 то поколение казвам друго- Редно е да се погрижим за всички български градове и села, защото София не е България- София без България няма и е едно нищо- С тези пари градът няма да стане по добро място за живеене, прости парите ще отидат в някой джоб и толкова - Да се дават повече пари за селата в страната и за хората там-

търси по добро място за живот- Обаче когато живееш в един милионен град не може да се държиш като на село и да си правиш каквото искаш- Ще се съобразяваш с това, че живееш в град и ще го пазиш и чистиш- Ще се наложи да станеш и малко по културен във всичко- Ето това не става с новопристигналите, а простотията залива града-

право и за тях ще се погрижат доста по добре- Такава безотговорност като нашата не знам. Не може да се дава всичко за един град, а останалите хора? Казвом го като 3-то поколение софиянка и имам правото да го кажа- Съсипаха страната с тяхната алчност