С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС приеха рекордния бюджет за София от над 2.5 млрд. лева

"За" гласуваха 45 общински съветници, 15-имата "против" са от "БСП за България", "Има такъв народ", "Възраждане" и ВМРО

Обратно в новината

Коментари - С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС приеха рекордния бюджет за София от над 2.5 млрд. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САМО ДА ПИТАМ- АКО бсп БЯХА ГЛАСУВАЛИ БЮДЖЕТА- ЩЯХА ДА ГИ НАРЕКАТ СЪЮЗНИЦИ С ГЕРБ ЛИ?! А АКО СОФИЯ БЕШЕ ОСТАНАЛА БЕЗ БЮДЖЕТ ЩЯХА ДА БЪДАТ ЛЕВИ СИЛИ ПОБЕДИТЕЛИ ЛИ?!- ТОГАВА НЯМАШЕ ДА ИМА БЕЗПЛАТНИ ДГ, ЗАПЛАТИ НА УЧИТЕЛИ....И ТОВА СЕ НРАВИ НА НИНОВА И СИЕ- ВАНЧЕ ХАРЕСВА ЛИ ТАЯ ОТКАЧЕНА ПОЛИТИКА НА ТАКОВИЯ И СИЕ....

ПП-ДБ-СС колко повече могат да ходят по свирката на ГЕРБ???

Целият "творчески колектив" на ДИР.БГ, като започнеш от баш чорбаджиите на този т.нар. сайт, Мониката и нейната серГЕЙка, та стигнеш до последния пръдльо и пръдла "журналяйка" дръжка на микрофон, вече цяла една седмица се побъркаха и откачиха да ни убеждават в следното: 1). Че тайните служби на САЩ, Малобритания и Осрайна нямали нищо общо с варварския терористичен акт в Москва миналата седмица: 2). Че САЩ били много готини, добрички, милички и как мило предварително предупредили Русия; 3). Че руските служби били проспали терористичния атентат и действали неадекватно. Сякаш американските тайни служби не проспаха атентата от 11.019.2001г, нали?? Ама карай да върви и да се намираме там на приказка. Казано накратко: ДИР.БГ са се превърнали в мегафон на Държавния департамент на САЩ и на ЦРУ. 100% безплатно, разбира се. Мижитурките и изтривалките от ДИР. БГ чакат да бъдат забелязани от Вашингтон и евентуално тяхното старание и усърдие да бъдат зачетени и възнаградени. Да, ама не - никой не обича пачаврите и изтривалките - всеки изпитва отвращение и погнуса от такива долни безгръбначни нищожества. Използваната тоалетна хартия никой не си я прибира обратно. А ДИР.БГ са нищо друго освен употребена ЛАЙНЯНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ! Има обаче много лоши новини за ДИР.БГ - за вас мижитурки, няма предвидени места в бункера под американското посолство в София. Няма запазени места и по колесниците на американските транспортни самолети. В случай, че не го знаете това или си въобразявате някакви други неща и имате някакви фантазии! :-))))))))))))))

Да започне краденето сега!

Големите бюджети за София през годините винаги са били за сметка на останалата част от държавата. Ето защо България вече е държава на две скорости - СофиА и "провинция" "провинцията" се е превърнала в своево рода голям старчески дом, а младите основно живеят в СофиА. След като си заминат възрастните хора от този свят, ще лъсне истината за "провинцията" ... Както навремето бяха съсипани българските села, така след естествената смърт на възрастните хора живеещи в "провинцията", ще гръмне и държавата ....

Хубаво, че приемането на бюджета е минало без сътресения, това е добре. Гледам, че по темата има доста коментари - само ги прегледах набързо и както обикновено основно лаене, но все пак е хубаво, че хората обръщат внимание на темата и се включват по нея.

Градът е яко порутен. От 5-6 години тунелът под НДК е в годишния бюджет, а няма и помен от ремонт. Тия милиарди един Бог знае в чий джоб ще потънат...

И 600 милиарда да откраднат за София, няма как да я направят заприлича на нещо по-различно от кална локва с боклуци. А останалите части от България не съществуват, нали? На това му се казва да събереш на едно място каймака на едно деградирало общество.

Според Бонев значи колкото повече пари - толкова по демократичен.

"Копанята" е захранена- хайде на гювеча ! Колко мамини дечица ще бъдат угоени, колко замъци ще бъдат построени, колко красавици ще бъдат оползотворени. Изобилие- показател за процъфтяваща- направо цъфнала и вързала държава.

Къде може да се прочете приетия бюджет?

Това не е най-важното! Най-важното е , че вчера се преведоха 800 000 000 лева, с които на нашите мили столичани цяло България им плати парното!

Какво прави в управата на СС гражданинът на Северна Македония Андрей Зогравски? Неговата майка Зорица Горчева е яростна българомразка и предвожда антибългарски микинги в Скопие. Граждани с двойно гражданство живели непостоянно 10 години в София, чиито родители са изявени българомразци, нямат място в българската политика.

еми герб-вгъзраждане коалицията баце, кво искаш преразпределят си през дружествата за източване колкото им трябват

Голямата заблуда на България е, че има 1.5 мил. град, но това не е такаааа ... Това са хора, пристигнали от цялата страна и зарязали други български градове. С този голям бюджет, ще се извършат урабнистични подобрения в София за да задоволят потребностите на новопристигналите, но тези подобрения в градската среда ще доведе нова порция млади хора от "просвинцията", тази нова порция, ще има нужда от нови подобрения, поради което следващият бюджет на София ще е още по голям и отново за сметка на останалата територия от държавата ни. Следващите подобрения в градската среда ще водят нови хора след себе си и в крайна сметка този порочен кръг ще изпомпи населението на държавата само в София. След което какво ще правим с територията на България ?!?!?!

Приеха бюджета на Фандъкжлова. Преписаха го, поради некадърност. Васко Ухото, дс принцът Терзиев, е безпомощен. София не заслужава такъв кмет.

Защо сте против новодошлите, нали всеки търси по-хубаво място за живеене и има това право. Също като бг емигрантите.

Защото новопристигналите идват заради подобренията, които се правят в София ... Ако не се правят подобрения, няма да има и кой да инвестира в нови бизнеси, няма да се обезлюдява България ... Или теб те кефи цялата държава да живее в един град, а руснаците да дойдати и да си вземат отстаналата територия, какъвто е всъщност замисълът ...

До учуден - айде пак руснаците! Върви на черноморието, особено Бургас сега да видиш кой точно завладява, пак говорят на руски, ама не са руснаци

търси по добро място за живот- Обаче когато живееш в един милионен град не може да се държиш като на село и да си правиш каквото искаш- Ще се съобразяваш с това, че живееш в град и ще го пазиш и чистиш- Ще се наложи да станеш и малко по културен във всичко- Ето това не става с новопристигналите, а простотията залива града-

До да всеки. Да не искаш да кажеш, че пришълците само замърсяват, а кореняк софиянците не стига, че не замърсяват, а отгоре на всичко чистят след себе си това, което не са замърсили? И че софия е мръсна само заради новодошлите? Да ти имам самочувствие.

Ако бюджетът беше по-малък, нямаше да е демократичен, нали. честито на софиянците, дано спрат да искат от държавата я за метро, я за парно.

метрото е от европа по програма.Никога нямаше разделение столица -провинция

Разликата е, че бюджета "Фандъкова" винаги е бил красив и напудрен, но никога не беше изпълнен. Примери за това са булевард Копенхаген, който от 10 години е в бюджета, но дори 1 метър не е направен, булевард Тодор Каблешков покрай мутренския мол - също 10 години се моткаше. Бюджета Фандъкова също така даваше 200 милиона за почистване, но града ни чист ли беше? Фандъкова всяка година обесняваше как няма проблеми с детски градини, а се налага хората да ползват калкулатори за шанса си да влязат в детска градина ... абсурд след абсурда.

Според мен, да си платят дълговете на Топлофикация първо, а да не търсят пари от централния бюджет. Като ще сте отворени си плащайте сметките и тогава имайте претенции.

Какво прави в управата на СС гражданинът на Северна Македония Андрей Зогравски? Неговата майка Зорица Горчева е яростна българомразка и предвожда антибългарски микинги в Скопие. Граждани с двойно гражданство живели непостоянно 10 години в София, чиито родители са изявени българомразци, нямат място в българската политика.

..и какво?! След толкова викове и крясъци, розовите понита продължиха линията на Фандъкова, но с рекордно количество пари.. Браво, понита!

Поредната добра сглобка. Сега ще си го окрадат дружно. А иначе, на подлеза ни пред Южен Парк от 2 месеца няма ток. Отвсякъде висят кабели, преди да спре тока, светиха 2 лампи, мръсно, изпочупено, намазано с графити. Плочките по стълбите изпопадоха, циганите оскубаха железните парапети. Браво Васко, браво Ушенце. Продължаваме Промяната.

Ще има за ремонт на ремонта на ремонтирания ремонт!

Не се офлянквай, тръгвай от Карнобат към столицата да ремонтираш, пари има фирми има ама работници йок. Ще трябва за 4-ти път да пренареждаме паветата.

София, София и само за София, а за останалата част от територията, кучета ги яли !!! Не случайно ,,Северозапада,, искаха да се отдели и премине към Румъния, макар и на шега !!!

България е София и София е България.

Аааа, не позна .... Една държава не е само хората, а е територията .... Ти си стой в София, а земята от 111 хил. кв. км. някой друг ще я притежава, а ти ще се кефиш на апартаменчето от 45 кв. за 200ЕУР и ще го изплащаш 30години ...

Да, след като се демократизирахме, стана точно така. Държавата опустя, София се препълни.

един човек от провинцията може да го каже- Пази Боже сляпо да прогледне е казал мъдрия български народ- Не аз като истински софиянка 3-то поколение, детето ми е 4 то поколение казвам друго- Редно е да се погрижим за всички български градове и села, защото София не е България- София без България няма и е едно нищо- С тези пари градът няма да стане по добро място за живеене, прости парите ще отидат в някой джоб и толкова - Да се дават повече пари за селата в страната и за хората там-

Ама нека да се отделят, що да е само на шега ... Какво получават от София ?!

Нормално - София изработва почти половината от целия БВП на държавата. Тези 2.5 млрд. не са "дадени" от някой друг на София. Ако "останалата част от територията" искат и те голям бюджет, да се хващат да си работят и развиват на местно ниво, вместо да прииждат в София. Стара Загора например е точно така - градът е богат, развива се, отварят се работни места, и няма проблем с финансирането. Ти какво искаш, Долно Уйно с 10 човека на доизживяване да има голям бюджет ли?

София нищо не изработва .... Това че повечето търговски дружества са със седалище София изкривява статистиката ....

Ха ха, точно така, тя София нищо не изработва, те тези над 40% от БВП падат от небето! А данъците, които пълнят бюджета? Ами два милиона софиянци с високи заплати, които плащат ДДС на всяка покупка? Ами провинцията какво точно изработва, като домати внасяме от Турция, чесън от Китай, картофи от Полша, ябълки от Гърция?...

Ами платете си дълговете на Топлофикация.

Целия град е на хранилка по държавната администрация и слугуват на гроб. Добре е че идват европейските пари за да ги освояваме- Един град без фабрики и заводи как ще изработва не разбирам? Градът винаги и бил зависим от селото дори и само заради храната-

Кои ние да си платим какви дългове на "Топлофикация"? За всеки, който не си плаща такива задължения, си има съответната процедура за получаването им, ти за какви неплатени дългове говориш? А до другия разбирач - ами добре, къде е тази храна от село, като внасяме даже домати от Турция? Фабриките и заводите по селата къде са, че ги дърдориш такива глупости? Селото като избработвало храната за София, с какво общо има с бюджета на София и това, че София избработва почти половината от БВП на държавата, а не селото бе, дървен философе?

право и за тях ще се погрижат доста по добре- Такава безотговорност като нашата не знам. Не може да се дава всичко за един град, а останалите хора? Казвом го като 3-то поколение софиянка и имам правото да го кажа- Съсипаха страната с тяхната алчност

Кореняк софиянец съм, но след тоталната съсипия, която учителницата докара в София, вече живея на село. Днес бях в София и колата ми е цялата в кал. На село има по малко кал отколкото в т.нар. европейска столица.

Неможе да сравняваш проблемите на 1.5 млн град с едно село. Меко казано е тъпо.

сложи го по скоро 2

Това не е 1.5 мил. град, защото това са временно придошли хора .... Това са хора от други части на България, за които реално се благоустроява София, а повечето от придошлите имат наследствена собственост, която в един момент ще трябва да управляват, тоест да се върнат при имотите си, защото няма да могат да я продадат, тъй като няма да има на кого ...

Много ме накефи Борето с тези политически квалификации - демократичен бюджет... Забрави само клишетата проевропейски и проатлантически (натовски). Другото, което не разбрах е кой е опозиция в общинския съвет, като никой не е спечелил мнозинство, а и няма ясна коалиция, която да осигурява мнозинство. В тази ситуация е нормално да се заложат искания на различни партии, за да гласуват "за". И последното, което много не ми стана ясно - трябва да сме горди с рекордния бюджет, който е с цели 12 млн. лв. по-голям от миналогодишния гаден гербаджийски бюджет. 12 млн. на фона на 2.5 млрд (цели 0.47%)... Тя само инфлацията е 10%, скока на заплатите е още по-голям, т.е. с този "рекорден" бюджет ще се свърши по-малко работа от преди.

Няма нищо по-демократично от представители на 20% от населението на София да раздадат 2.5 милиарда лева на свои приятели! Мега-Тубро Демокрация!

Еми ходете и гласувайте, ако искате да бъдете представени!

Терзията ще има много за крадене

Не моа ви фанем спатиите къде са чукате и къде са пукате

Разтуриха колибката за "усвояването" на правителствено ниво, но вързаха гащите с "усвояване" на местно ниво. 30% от 2,5 млрд. са си 750 млн. Не е зле за годинка време "усвояване".

Краденето Продължава

не е спирало от поне 1944та ... 1944-1989 - 3 фалита, 1989 - днес - 2 броя....

Кога е фалирала държавата през 1944-1989 :)) А след 89та кога?

Защо така няма отговори, а само мълчаливи минуси :))