РЗИ: Водата в Търговище да се преварява за питейни нужди

Няма данни за влошаване по микробиологични показатели, според здравните власти

Обратно в новината

Коментари - РЗИ: Водата в Търговище да се преварява за питейни нужди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да регулират цената на кубик. Да се намали щом казват ,че не става за питейни нужди

Щом микробиологичните показатели са в норма, защо трябва да се преварява водата? По такъв начин частиците, които я правят мътна ще станат по-концентрирани. Това ми напомня как след Чернобил в някои детски градини преваряваха водата

Най -лошата вода е в Попово Търговище и селата около тези градове!!!!!!! мирише лошо изглежда мътна и е най - скъпа мисля в този регион. Не става нито за пиене нито за миене и готвене ужасна е ......хората дават пари за бутилирана минерална вода .Но си плащат най скъпо водата която е с най лошо качество!!!!!

сега към РЗИ: - от коя дата е тази препоръка? към ВИК: - до коя дата ще се гарантира на хората, че получават питейна вода? между тези двете дати след статията на ДИР.БГ, е редно ВИК да покрие разходите за елекричество и бутелирани напитки на всички абонати. в Еропа е така :)

А какво да кажат в Хасково за УРАНжадата от чешмата ?

А по показател 'немърливост' ВиК-то нещо?...

Успехите на България като страна членка на ЕС! Ей това постигнахме за 14 години в ЕС!!!!! Преварявайте вода да не умрете от натравяния!

Ако за спорта требе да се не лъжем, преваряването може и да спести някоя биота в повече, ама няма как да премахне нитратите, фосфатите или тежките метали примерно. А тях си ги имаше тук-там и преди приемането ни в ЕС...

Все пак имат вода, де. Според ВИКато им.

Какъв е този показател "мърност"?

"мътност" имаш в предвид?

Да кажем, че ловиш риба в язовира с лодка на по-дълбокото. Пак да кажем, докато си седнал на теферич и с едната ръка бъркаш из такъмите, а с другата пазиш бирата от разливане, пустата му въдица вземе та се плъзне от борда и падне във водата. Току виж си се надвесил да зяпаш във водата и да не би случайно да я мернеш нЕкаде по дъното. Е ако не си, а и горе-долу да знаеш колко е дълбоко на същото място и е повече от 2-3 метра, мътността ще да е причината да не я видиш. С други думи, съдържанието на всякакви утайки от неразтворени вещества - много фин пясък, глинести частици, паррченца органика, планктон и т.н. в някакъв обем вода. Вземаш едно шише, пълниш го от някакъв водоизточник, локва или гьол за предпочитане, и след това го оставяш няколко часа или ден без да го местиш. На дъното му ще има видим тънък или по-дебел слой утайка като филм, а повечето вода в шишето ще се е избистрила. Ако случайно я разбълникаш по-интензивно, водата ще помътне...

"" Когато дойде златната вода.." български народни приказки - Златното момиче