Русия прие закон, който ”реабилитира домашните тирани”

Руският парламент прие днес на второ четене спорен законопроект, който декриминализира някои видове домашно насилие.

Обратно в новината

Коментари - Русия прие закон, който ”реабилитира домашните тирани” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

голям си мъж Путине. Евала.

Всъщност това си е антиеврогейски закон, за да не може винаги и за всяка дреболия да се вкарва в затвор който и да е мъж. (Премахва се несиметрията мъж жена между другото). Интересно е че е внесен и защитен от няколко министърки.

Да вкарват в затвора след като сефте ще има оплакване относно ударено дете, жена, ммж . Пак дир манипулира яко.

Доближават се до арабския шериат, няма изненада.

Щерева веднага зарева срещу закона. Ами как няма да рИве, след като и нея я шамарят, тъй като и за е.ане не става.

Също като руския полицай, над когото жрици на любовта брутално издевателствали със страпони :))

Ха така. Та нали всеки руснак консуматор на Бояришник като не може да бъде нежен с жена си ще я налага като наложница на средновековен владетел на роби..ха.ха та нали и Путин е биел жена си...Славянска-варварска му работа..ха.ха Който не може да бъде мъж в леглото бие жена си..

-Ребята,след като обърне няколко водки,всеки мужик може да понапляска жената си,но важното е да не прекалява.Искам този да е основният смисъл на новия закон.

Кофти е, че с този закон, мисленето на руснаците се свежда до нивото на анадолските балканци.

Щом не може да разбелеш колко голяма разлика има от едното до другото значи не познаваш нито едните нито другите.Впрочем и в Америка се срещат не толкова рядко домашни тирани и перверзници които посягат дори сексуално на децата си.

Защитата срещу домашното насилие се осъществява чрез: задължаване на извършителя да се въздържа от извършване на домашно насилие; отстраняване на извършителя от съвместно обитаваното жилище за срока, определен от съда; забрана на извършителя да приближава пострадалото лице, жилището, местоработата и местата за социални контакти и отдих на пострадалото лице при условия и срок, определени от съда; задължаване на извършителя на насилието да посещава специализирани програми; насочване на пострадалите лица към програми за възстановяване. За повече подробности в нашия закон: http://dv.hdgender.eu/polezna-informatsia/pravni-aspekti-v-oblastta-na-domashnoto-nasilie/ karabastunabv.bg

В България домашното насилие не е криминално, а административно престъпление и се наказва с глоба до 500 лева. Евентуално може да ти праснат и ограничителна заповед за някакъв срок да не се доближаваш до жертвата, и да се въздържаш от домашно насилие!

Къде е сега онази с ник Рускиня, да защити вожда си. Путин усеща че идва беднотия и разприте и скандалите в семействата ще са големи. Не може да съди половин Расия и ги пуска на свободна практика.

Не можеш да отречеш, че "рускиня" е много точна в коментарите си. Макар и не токлова добрият и български, коментарите и винаги намират положителна оценка. Жената, явно отдавна живее в България и има добър поглед за нещата у нас и Русия.

Те руските законодатели също имат по една такава вкъщи. Ей го на и резултата :)))

не ги декриминализира а ще минават с административна мярка( глоба) , и то само ако е за първи път и не е нанесена средна или тежка травма , цели да се избегне досегашното положение на закона при което за един шамар отиваш в затвора , по простата причина че се случва на много семеиства и немогат да ги вкарат всичките в затвора , а и понякога име и случаи когато жената спекулира и се прави на жертва без да е такава .

Ще се отрази малко неприятно за нежните половинки на руските мужици.

Къде е руското трол да защити Путин и насилието над жени?

Ами де беше българското трол , че не защити насилието над жените в Германия по новогодишните празници?

Те и без това си бяха повечето изроди, сега още повече ще ги толерират

Големи мъже са руснаците ей... шъ знаиш.

От доскорошен опит знаем,че руснаците са носители на изключителни "цивилизационни" ценности ...:} Това е и причината да искат да сме далече от Европа, но ние не слушаме добрите "хора"...

Руските варвари нямат ценностна система и обичат насилието. Дай им алкохол, побоища и дрънкане на оръжие.

ние сме високохуманни. Въобще не прибягваме към насилие :-)