Путин предложи амнистия за връщане на капитали в Русия

Руският президент Владимир Путин предложи пълна амнистия за връщането на капитали, за да овладее масовото им изтичане от страната. Тя ще е еднократна.

Обратно в новината

Коментари - Путин предложи амнистия за връщане на капитали в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Путин и щерките му? Къде е припечеленото от питерския му рекетьорски и контрабанден период? И в каква валута са? Ще си продаде ли испанските имоти или ще ги приобщи териториално към Русия (може с референдум + зелени човечета)?

Плъхове върнете се корабът не потъва :)))

Късно е! Кака се ожени!

Парите,които мафиотите вложиха и препраха отдавна ще си работят там,където са-навън,а другите-"неусвоените", със сигурност ще се върнат необезпокоявани , но...! Сигурен съм , че това ще бъдат само "трошички" от богатата трапеза на тези,които не долюбват Путин и не биха се хванали в капана му...! Това е моето мнение !

Цената на петрола се срина, следствие новите икономични технологии намаля и комсумацията на природен газ, рублата девалвира стремглаво, руската икономика е неефективна и е пред колапс. Какво му остава на Путин - единствено да разчита на изнесените "мръсните" пари които да се върнат и спасят положението. С други думи - добро пожаловат господа мафиоти, Русия сейчас ваша. Дерзайте.

ако мислиш, че на това разчита, това е знак за бъдещи събития, а Русия като си прибере капиталите и ги смени за злато УСА ще олекне, Меркел също си иска златото от УСА, ама нещо не се получава и получава само обещания за отсрочки, това трябва да ти говори нещо.

А бе отворко, какво злато, какви 5 лева. С девалвираната си валута, намалелите приходи от петрол и газ повече от 30 % къде го виждаш това количество злато. Кой разумен бизнесмен ще върне капитал в една скапана икономика. Ще ги върне за да девалвират така ли?

Абе тъпак, стига с това злато бе!!! То не става за ядене!!! За какво им е злато на рашъните??? Да си правят златни зъби като едно време??? Не разбра ли, че САЩ имат 8 пъти по-голям златен резерв от Русия!!!

След голяма криза следва голяма война, това е исторически факт и също по статистика през 100 години има големи войни, така че до 2017 се очаква 3-тата св.война. Путин го знае това и затова се освобождава от доларите, като ги заменя със злато докато може и привлича капитали. Не само Севрюкова, но и Ванга е предупредила, че ще стане отведнъж, българите да се приберат, защото след това ще бъде невъзможно.

Войните са най - лошото нещо. Щом желаеш да се случат и мислиш, че е хубаво, нека всички, които обичаш да се преселят в по-добрия свят за да не страдат от война. И така да стане с всички войнолюбци!

Никъде не е писал човекът, че войната е нещо хубаво. Смята, че следва война , аз мисля по същия начин. Дали ми харесва - не, но това са фактите.

Flioink

Удавник хваща се за сламка, но сламката ще се строши...

Путин е тръгнал на лов с въдица. ? Кой ще си купи фабрика на 20 Ноември 1917?

защо ли, няма в топ новините следната, истинска новина от американските сайтове: американската икономика вече не е на първо място в света.

Верно ли бе ? как не сме разбрали . Сигурно Русия ги е задминала с жалкия си размери на БВП колкото Холандия.

ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯ Е С 80 % УДОБРЕНИЕ В РУСИЯ,ДА НАРИЧАШ ПУТИН ДИКТАТОР Е ВСЕ ЕДНО ДА НАРЕЧЕШ ПЛЕВНАЛИЕВ- ИСТИНСКИ МЪЖ.

никога не е било силната страна не руснаците. Орките са дресирани за война колкото и да е неприятно

Те всички диктатори се славят с високо "одобрение"-справка-бай Тошо го докарваше до 99,9%, Ким Чен Ир и той до 98%, Фидел Кастро и той :-) :-) :-)

Ти като рубладжия и правописа не знаеш, пиле се Одобрение, Удобрение означава тор на матерния ти език( руски).

РУСКИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ МИЛИАРДЕРИ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО-БИВШИТЕ ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ

по шише водка и по един шпагин и всички руснаци граничари да вардят империята на императорчето най-добре е никакво движение през граноцата - ни газ , ни оцет

дава амнистия... на себе си

Путлер води уверено по хитлеристки Русия към катастрофа. Какъв ли ще е края на този амбициозен диктатор........

ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ НА ВЪГЛЕН-ТОВА Е РЕЗУЛТАТА.

Рассия и без това е сборище на престъпници, Светата украинска триоца са при господаря: Янукович, Азаров и Пшонка. Даже и в Донбас не ги искат. А сега всички изпрали пари и изкарали от наркотици и кражби могат да ги легализират. Рассия свърши доларчетата. ЗАЩОТО УКРАИЦИТЕ СПРЯХА РАШИСТКИЯ БЛИЦКРИГ

Kъсно е вече милиционерче, мандалото хлопна. Цял свят разбра, че си диктатор. Усети се че направи голяма грешка ама е късно. Ще фалираш Русия.

През тази година Путин направи два много полезни за Русия хода.Първия е ,че си върна Крим и то без жертви и военни действия,което като стойност многократно надхвърля загубите от санкциите,второто е рязкото увеличаване на златния резерв на Русия,изкупувайки почти всичкото злато обявено на борсите.И ако сега успее с тази амнистия да привлече поне 30% от изнесените капитали в офшорни компании ще е направил толкова колкото политиците ,които го критикуват няма да могат да направят за цял живот.В Руската история има вече такъв прецедент- Петър Велики,дали това няма да се окаже традиция в Русия?

Тези с парите офшор не са балами -да върнат парите в Русия и после да им ударят капиталови контроли да не може после нищо да се изнася. Пък след това - здравей Национализация и Сталинизъм.

Аз не съм защитник на Путин,просто се опитвам да анализирам,абстахирайки се от политиката.В Страната в която живея гастарбайтери руснаци няма,просто защото паричния капацитет на руснака е пъти по добър от на българина,поляка,латвиеца.Не говоря за качество на живот,защото за качество на живот се иска и инфраструктора и други показатели.Но безспорен факт е ,че Путин вдигна стандарта на живот многократно и стабилизира икономиката.Виж даните на ООН за икономческо развитие през последните 5 години.

Аиде стига с тоя "слатен резерв"!!! Като не разбирате не дрънкайте глупости!!! Прочетете малко и се образовайте!!! САЩ държат 25% от златото в света!!! Руснаците имат 8 пъти по-малко!!! Германците имат 3 пъти повече от Русия!!!

Не знам колко повече трябва да се образовам за да стигна до начина ти на изказ.

Само че златният резерв на САЩ първо не е изцяло държавна собственост и второ - бива стопанисван от фирми незнайно къде и как. Така че да се говори, че е "американски" е смешно.

минестерството на икономиката на руската федерация казва изтичат 125 000 000 000 !ти ги оборваш ! браво и салют !

не човек а гигант, гигантско л.й.о.! Всички други в сравнение с него са нищо!

Днес чак на мен ми стана жал за Бойко застанал и ми сравнява времето след ЮГО ембаргото как щяло да бъде трудно и как санкциите щели да бъдат вредни и за нас ама ние ги поддържаме ама така с патос добре то стана ясно че сме васална държава получихме от господарите потупване по рамото ама защо хленчи нали има една приказака бития бит еб..я е..н да се примири че ще купуваме руска газ с турска надценка и да оставим вече Русия те изнасят в долари петрола и газта плащат в рубли отслабват и курса нарочно и подържат над 80 $ за газа са монополисти като им се помоли някоя държава тогава го свалят затова основните источници на пари си го имат да му мислим ние

ЕЦБ свали прогнозите за растеж и инфлация -ТЕ СЛЕД 2 МЕСЕЦА ПАК ЩЕ Я ПРОМЕНЯТ МАЛКО ПО НАДОЛУ НЕ 0,4 МНОГО Е МОЖЕ -0.4

програма за намаляване на критичната зависимост на страната от чуждестранни технологии и промишлени стоки Ха ха, нали знаете приликите и разликите между СССР и Русия? И едните и другите не могат да правят калкулатори, обаче в СССР знаеха таблицата за умножение...

Luna0102

Товарищите батакисти да не са вече на борсата? До преди ден наводняваха всички форуми, сега са заглъхнали и никаква подкрепа за "Великият" политик Путлер. Тц, тц, тц... усетиха че няма да им се плати и забегнаха, никаква солидарност- плъховете първи напускат потъващият кораб. Или са на път за мать Русия да си внасят рублите в руски банки?!

ВСИЧКИ СА ТУК, ПРСТО НЕ ИМ СЕ ЗАНИМАВА С ТАКИВА ЕВРОТЪПУНГЕРИ КВТО ТЕБЕ.ЧАКАЙ СИ ПОМОЩИТЕ ОТ ЕВРОПАТА ,АМА МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧИШ НЕЩО))) ВЕЧНИ ПРОСЯЦИ))

Luna0102

Какви помощи бе копейко, рубли ли ще раздават? Искай тоалетна хартия, поне да си забършиш удобно осраният задник!

RUSка подлого, пръждосвай се при Путлер!

Ако Путин и Сие/КГБ не бяха такива грандомани с такава колосална мания за величие, ситуацията в Русия днес щяха да са коренно различни. Вижте ги китайците, тихо, кротко си действат като работливи мравчици и си вдигат стандарта по 5-10% на година. Но не - славянската душа е друга, дай и на нея шише водка да удави мъката....

Я да те питам чиче,ти от славянска п..ка ли си излязъл?

ХЕХЕ СЪБРАЛИ СЕ ОТ НАТО И ЛАЯТ СРЕЩУ РУСИЯ ХАЙДЕ БЕ ДЕВОЙКИ НЯКОЯ "МИРОТВОРЧЕСКА МИСИЯ "В РУСИЯ АМА НА ПОСЛЕ ТРЯБВА И ПАМПЕРСИ ДА ИМ ПЛАЩАТ НА НАТОВЦИТЕ ГОЛЯМ СТРАХ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ИЗСКОЧИ ЦЪРНИЯ КАЖЕ НЕЩО И ПАК В ЪГЪЛА И СЕГА ОТ НЯМА И КАКВО ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ИКОНОМИКАТА НА РУСИЯ ДО СЕГА ГОЛЯМ СТРАХ БРАХА АМИ И ДА ГЛЕДАТ ИКОНОМИКАТА НА ЕС ЧЕ ЕВРОТО МН ИГРАЕ ГЕРМАНИЯ АХА ДА ИЗПАДНЕ В РЕЦЕСИЯ И И СА РАЗМИНА С 00,2 АМИ ПОСЛЕ ДА ВИДИМ ДОЛАРА ВЕЧЕ ТУК ПОЧТИ 1.60 ЕВРОТО ИГРАЕ ДА ПАДНЕ ДО 1.20 ЗА ДОЛАР ТЕ ТРЪГНАЛИ ЧУЖДАТА ИКОНОМИКА ДА ГЛЕДАТ

Alex 18:27 04.12.2014 Изтриване на коментара Другаря Путлер продължава да гази в лука!Жалко за руския народ, но щом си го харесва ще трябва отново да мине на картошки и капуста. На руската банда управници отново им е виновен световния империализъм, САЩ най-вече и фашистите по цялото земно кълбо и особено в братска (???) Украйна...

Много сте гадни. Защо фалирахте велика Русия? Плащайтебе. Плащайтебе!

Ха Ха За 3 седмици от Англия Центробанк срещу долари е изкупила злато за 4,2 млрд.долара Покупката на акции на фондовата борса в Москва се увеличило до 38,2 % за 2 седмици Русия изпрати два отряда с най-съвременна техника като бойни еденици в Арктика.Това е без пари. 8 конвоя да 3 седмици до Новорусия. Съвместно пристанище с рафинерия с Ексон-Мобил до Владивосток Европа губи на месец по 40 млрд.евро заради санкциите. Вчера президентите на Мерцедес, Бмв, Сименс и пр. бяха в Москва.Няма да дърпат инвестициите си в Русия, против волята на баба Меркел.

Питай руснаците, колко им пука за бляскавите руски икономически и военни постижения. Рублата си пада, ресурсите за производство се плащат в долари, а произведеното се продава за рубли, щото друг пазар няма. Кофти работа.

Голям ръководител е Путин.Сега ще дадат срок от..до да внесеш парите в Русия, ако ли не, влизаш в Голямата къща на Лубянка и излизаш в Сибир.

Цирк Буш в Белия дом.Ердоган изхвърли като мръсни котки Байдън и Нуланд от Турция.Член на НАТО с най-голяма армия не иска да изпълнява волята на Вашингтон. Путин им тегли майните за Ю.Поток както за Украйна. Макакът умира от страх и прави коалиции срещу Путин.Страх го е да помисли да нападне Русия, защото ще свърши като Майкъл Джексън. На това отгоре негрите го ритат отвсякъде. Нещо гнило има в тази хайдушка държава ??

то си е за страх. Путин ясно каза, че конфликт в Москва няма да има, той ще е на друга територия, не и руска. Тва си е голям страх, един малък конфликт на тъмната територия и държавата я няма. Тук е ужас. Мексиканци, ароамериканци, мулати, азиатци, бедни хора, хора на помощи, купони за храна, бездомни. Едно малко конфликтче и край. В полицейската държава полицията остави афроамериканците да чупят и палят магазини само да спадне общественото недоволство заради отстреляния афроамериканец. Във уса няма американско правителство и за това не са се случвали преврати, ама има руско.

Да :)

Във Путания настава суматоха и гълчава, олигарси незабавно свойте долари изпират, а джуджето гневно пак от яд примира.......

Арест-Следствие - Съд за Паси и всички негови последователи

Първо арест за Бялата Златка(може и в лудницата).

Абе мижитурки нещастни, вие били ли сте някога в Русия, та и берете грижата, само дворците на царете и църквите със златни кубета струват колкото половин България, ако пуснат петрола да тече ще се образува река като Дунава, руснаците си пазаруват цели държави, а ние една дъжава имаме и всичко позволихме юдомасоните да ни вземат и златни мини и тецове и собствения ток ще си плащаме на тройни цени на "приятелска " държава. Жалим ви акъла мизирабли.

Си нарисувал вярната картинка на нещата. То и затова имаш толкова минусчета - истината , макар и жена, не е долюбвана и не получава покани за вечеря. А за някои хора тя е непоносима!

Настава паника. Путин бере душа. Русофилите с бръснарски ножчета където трябва. Никога не заставай срещу обединени САЩ и ЕС.

Byzon

Евала на Путин! Парите в държавата не в европейски банки!

Споко... :-)

Оформя се потомственна аристокрация, без която, никоя капиталистическа държава не може да функционира.

"Министерство на икономиката оцени на 125 млд. $ масовото изтичане на капитали от Русия само за 2014 г. от началото на украинската криза и последвалите я.. санкции." Предатели на Великата Евразийска Империя на Зл.., пардон, на Доброто :-( Такива са всинца проклети богаташи, гледат да идат само в индустриално развити и политически стабилни региони В-[ Затова да живей извисяващата духовно азиатска мизерия :-D

Оттока на капитали от Русия надмина 150 милиарда $.

Крадци от цял свят обединявайте се!! Путя нали вика че долара умира, защо иска тия мръсни пари да се връщат в Русия??

да се връщат не долари а капитали!!!!!!!!!!

nobody

ми то капиталите са долари и евро бе, ти какво мислиш, че е ? Да не е рубли или монголски тугрици ?

още много болка ще изпита товарищ Путин...

Тавариш Путин, ама тези друзя, дето си изнесоха парите на запад, ако вземат и те да го местят от единия крачол в другия (по твой пример) - к'о ша праим, а?

защо Путин размъти водата (разкаля терена). По стар кагебистки маниер така се прикриват (или поне се правят опити) провалите. В случая - на "ресурсната путиномика"!

Явно яко го е закъсал товарищ Путин - вече взе да се мята и да плюе отрова като притисната до стената кобра. Вгледайте само се в лицето му - каква жлъч излъчва змийският му поглед!

Каква щеше да е пачалбата от Ненужен Поток-от трите най-дългото.Вижте руснаците колко са лоялни.Страшно и тъжно Русия нагло ограбва БългарияНад 51 415 фирми регистрирани у нас са собственост или управлявани от руснаци, но печалба не плащат .Шест от руските фирми са декларирали над 20 000 000 лв. годишен приход, както следва ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ АД приход 7 639 339 000 лв (7 МИЛИАРДА 339 милиона или 10 % от БВП на България). Печалба няма!!!!!!!!! За последните 6 години декларирания приход е 40 МИЛИАРДА ЛВ., но няма година, в която да са отчели дори една стотинка печалба. Вече са изхвърлили на улицата 15 000 българи, работещи в рафинерията. Едноличен собственик на капитала: ГРАД МОСКВА ЧРЕЗ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МОСКВА, ДЕЙСТВАЩО ЧРЕЗ СВОЯ ОРГАН ДЕПАРТАМЕНТ ПО ИМУЩЕСТВОТО НА ГР. МОСКВА приход 23 000 000 лв. (23 милиона лв.), печалба няма. Заб. тук съуправляващ е Станка Шопова ЦК на ДКМС. ЛУКОЙЛ БУНКЕР ЕООД еднолична собственост на Руска Федерация. Дори в графата приходи резултатът е отрицателен, а за предни години при приходи от порядъка на 500 000 000 лв. печалба няма декларирана. Руските фирми с годишен приход между 2 и 5 милиона са 20 на брой. Сред тях е и веригата Берьозка. Деклариран приход за 2013 г. (добре, че има касови апарати, все пак) 2 875 000 лв. Печалба ха, сетете се сами?

Ако обичате - пазете добре Данните, Колега ! (Ще Трябват. Съвсем-Скоро.)

Мммдаммм. И кой сега е по-добър собственик? Държавата или частникът? Виж провери и данните за концесиите на ценни метали!

въпрос към атакистите: Колко данъци в България плащат Челопеч майнинг?

Как ли ще свърши цирк Кремля?

Позволих си да звънна тук-там на Воистине-Руснаци/кини. - Всички - следят Отблизо Всичко - от Литва, през подводницата, Донецк, Луганск, Крим, Грозни, Тексас, Ню ЙОРК...а Сега - И това. И ! - Са в шок.

НЯКОЙ яко го е закъсал за денги.

Но най-вече за долори и евро! :)

Върти го,печи,го-Фюрерче-дали,ще е фикусче или путлерче,все тая!

Браво! "Не е от значение критикът, нито онзи, който наблюдава как се спъва силният или как деятелният би могъл да се справи по-добре. Важен е човекът на арената, чието лице е изцапано с пръст, пот и кръв и който ревностно се бори... който е познал великото вдъхновение и великото посвещение; който изцяло се отдава на достойна кауза; който в най-добрия случай преживява триумфа на велико постижение, а в най-лошия, ако се провали, поне се проваля, след като не се е поколебал да рискува, така че мястото му никога да не бъде сред онези студени и свити души, които не са познали нито победата, нито поражението." Теди Рузвелт

достойна кауза е да ограбваш (и безсърдечно да из7962биваш) собствения си народ? Очевидно думите на Теодор Рузвелт изобщо не се отнасят за отрепки като примитивното питерско ченге!

Ето това е истински лидер! Такъв ни трябва и на нас! Човека прави и невъзможното за страната си! Не му дреме за големите играчи на Запад - тегли им една майна и прави каквото си е наумил. Това е истинската сила на един държавник, зад който стои нацията му! Поне един такъв управник имахме ли последните 25 години?

И ти правиш отчаяни опити,да забършеш някоя и друга рубличка,ама побързай,защото-скоро рблите и за тапети няма,да стават!

Не, мерси. Няма нужда да се връщаме в 19-ти век.

прави мизерия , това прави

НЕВЪЗМОЖНА!

да ви е честит , що не ходиш да прекараш остатъка от жалката си жизнь там

Отчаян опит на бъдещите голтаци,да закърпят временно положението!

ТОВА ПРЕВЕДЕНО НА ЕЗИКА НА БАНДЮГАТА ЗНАЧИ, ТОВАРИШЧИ ДЕНГИ КАТОРЫЕ ЗАРАБОТИЛИ БЛЯДОМ, МОЖНАО ПРИНОСИТЕ В РАССИЙ! БОЛШОЕ СПОСИБО ВСЕХ БАНДИТОВ!!!

Команда, необходими сте в другите теми - за любовта към ес!

оооо... тука ли си ма... изми ли си езика след като станах от кенефа? брави браво.... наби по един минус на всеки без да четеш.... маладец. вот тибя 5 рубл. да си пупиш дъвка да се отмиришеш :)