САЩ: Русия разполага допълнителни системи за ПВО в Донбас

Русия е разположила допълнителни системи за противовъздушна отбрана в Източна Украйна и обучава сепаратистки сили в района.

Обратно в новината

Коментари - САЩ: Русия разполага допълнителни системи за ПВО в Донбас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия? С 'могъщите' си флот и авиация ли ? :Р

Ако руснаците бяха на границата ви с Мексико например, балерини ли ще струпате на граница скъпи наши американски съюзници. Много кратко време трае желанието ви за помощ, докато щяхте да помагате на ислямския свят да се демократизира и изведнъж ви домиля за украйнците, айде и там демокрация, евроатлантически ценности, Майдан, снайперисти за всички.......Утре може да ви домилее за други народи лицемерипроклети

Забавно е! Джефри Пайет в Туитър пусна съобщение с точно същото - невиждана концентрация на руски средства за ПВО в източна Украйна. На него се позова и Харф. Само дето доказателството на Пайет беше снимка от военно иложение в Москва през 2013 г. Е, той откъде да знае ся.

Вече става ясно защо "калинките" са на почит и у нашия политически "елит", еле па тоя на хранилка в посолството на Фашингтон!

Цяла Украйна се тресе от протести срещу фашистката хунта, Киев полуокупиран от миньори, в Харков пенсионерите си искат пенсиите, Одесса скърца ежедневно и някой от по-бесните фашаги го поставят под денонощна охрана, държавата е във фактически фалит, разбита и разграбена, самата фашистка хунта е разудинена и иска оставката на крадльото Яйценюк., окупация от граждани на американското посолство с антиамерикански лозунги. Ежедневно протестното движение се засилва и става все по радикално... Дните на фашистите в Украйна са преброени....

на Русия!

браво,РУСИЯ,отпор на враговете в Украйна и наглите пришълци от САЩ за руските владения....

няма значени путин къде какво разполага. резултатът е предизвестен

Най-накрая американците са намерили ядрените оръжия на Садам Хусеин ... в Донецк .... В окрайнините на града е забелязана и Руска атомна подводница ....

Не виждам причини за тази реакция на САЩ. Системите за ПВО са отбранителни системи и с тях опълченците не могат да нападнат хунтата в Киев, да не говорим за САЩ. Щеше да бъде притеснително, ако Русия снабди опълченците с изтребители и бомбардировачи.

И 'ексурзианти' ли ще ги пилотират? А Украйна ако си купи 'Спайк' -ове от Израел? След руската сделка с Иран 'джентълменското' споразумение свърши..

Историята познава много случаи , когато при реални бойни действия десантчици при извършване на десанта са разтрелвани със средства за ПВО. Надявам се, че реакцията на САЩ не е в резултат на опасения за живота на американските десантчици, които в момента са на учение в Украйна.

Има и още по-голяма"веселба". С обикновени леки и тежки картечници се стреля по въжетата на парашутите! Нещо като "забавна" игра! :) Само да доуточня: "Забавлението" и "веселбата" са за тия дето стрелят отдолу. На парашутистите-десантчици хич не им е весело! :)

Много знаете и двамата. Явно сте врели и кипели в десанти. Да взема да ви светна: Никой не стреля по парашутисти с ПВО. Това е като да гърмиш по патица с танк. Много по ефективен за тази цел е обикновенния калашник. Или което е да е друго автоматично оръжие. Да стреляш по вървите на десантен парашут е тъпо. Доста са. Има да си ги стреляш до сутринта. Десант се извършва от малка височина 150-250 метра. Скока общо трае 30 секунди. Целна се движи с 5 метра за секунда. Кога ще уцелиш въжетата?

Що по въжетата?най-добре по това дето виси под въжетата!!!!!!!!!!!!!!

Ти пък къде вида руско -украинска ВОЙНА??? Просто ще има ГОЛЯМ БОЙ НА едните(руснаците) НАД другите(украинците)! :)

Украйна два пъти ни е освобождавала- веднъж от турско, а сега от руско робство

А сега самата тя ще се освободи от украино-фашистко робство

А също така и от Бай Тошово време,ежегодно украинките освобождават(от напрежението) българските мъже на плажа през лятото. Някога като съветски другарки, а сега като самостоятелни хахлушки ! :)

Абу тя руско-украйнска пък само фащ имат официално войници там. Даже не нато а Фащ. Странно а?

А американските десантчици не са нарушение. Естествено лицемерието и лъцжата - основните ценности на евроатлантическия свят. Е за това ви мрази целия свят евроатлантическо боклуци.

Абе как Русия си окупира границата бе? Нали си е нейна. А за другото - те руснаците бяха пратили над 1000 танка в Украйна ама наблюдателите заявиха официално, че не са видели ни един. Самолета беше свалин от руснаци ама нещо млъкнаха всички. 15 минути след катастрофата вече тръбяха, че Русия го свалила па сега с намерените кутии си мълчат. Беше го свалила ракета Бук ама се оказа, че Украйна има доста букове. Руски самолет беше го свалил ама се оказа, че украйнски диспечер го насочел по точно определен коридор ама различен от коридора на останалите самолети. Май все повече миришат работите на Фащ а?

Готов ли си да се обзаложиш, че Русия няма да нахлуе официално след 9-ти май в Украйна?

А що точно 9-ти май ? Или си мислиш, че военната й техника е заета с парада и едва след това ще погнат Потрошенко, Турчина и Яйцето ?

Орлин Данев

Аз мога да се обзаложа, че в крайна сметка Русия ще нахлуе и в България. и ние българите-атакисти ще бъдем в първите редици на Руската Армия срещу Пиндостан и На(Ф)ТО,в чиито редици пък от своя страна ще се бият соросоидните българи. Искрено се надявам соросоидните българи да излязат на бойното поле и да се бият срещу нас-българите атакисти, а не да хукнат към Терминал 2 ! :)

Руските системи за ПВО - на-миролюбивите системи за ПВО в света! Американските системи за ПРО в Полша и Румъния - най-агресивните системи за ПРО в света! Ура, другари и венсеремос!

Абе тупан, кой говори за миролюбие? Фащ разполага ПВО и Русия също разполага ПВО. Къде е проблема? Или според теб Русия да си седи щото може нато да протестира а?

В интерес на истината Фащ първи почнаха с да си слагат ракетите нали? Що протестираш като Русия отвръща?

Трудно ти е да схванеш разликата, нали: - РУСКИТЕ системи в РУСИЯ - АМЕРИКАНСКИТЕ системи за ПРО в ПОЛША и РУМЪНИЯ

че НИКОЙ не я ще и не я кани никъде?

Много нагли бе. Фащ разполага ПВО " щит" и няма проблем според тях. Русия разполага ПВО - и е....х ти проблема. Фащ ИЗПРАТИЛИ 300 командоси в Украйна - няма проблем. Русия може би има в Донбас ( те много неща имаха там ама никой така и не ги показа) - и е....х ти проблема. Е това ако не е двоен стандарт - здраве му кажи.

The boxer

Скоро и в Мексико

САЩ-Гнусни убийци и империя на злото.Вярвахме преди години,че са демократи,уважаващи независимостта,правото на всеки,че са против старата система,която била лоша.Но се видя какво е-те не са против лошата система ,а са срещу тези, които не са послушни и не работят за тях.Светът трябва да работи за тях,който не работи е ВРАГ,ЗАПЛАХА.Вече няма социализъм,но Русия пак им е враг,а тя не е социалистическа??Путин не бил демократ.Ако го свалят и сложат някой още по- недемократ,но им раздаде всички ресурси-по-добър от него няма да има!!Колко диктатори и убийци по света има,които са подкрепяни от американците,защото слушат и разрешават всичко като нас!

Защо се надига такъв вой.... нали ПВО означава- противовъздушна ОТБРАНА? Ако е така това са системи за защита от нечии атаки... май американците се готвят да щурмуват или д абомбардират и е съвсем логично да се защитават хората... те д ане са овце като нас да седят и да чакат да ги заколят бе. Не зная руснаците какво правят, но това е до техния дом, но се учудвам защо американците искат да вземат участие на толквоа хиляди километри от тяхната територия...... това вече аз му викам - АГРЕСИЯ и ще си получат заслуженото рано или късно!

Слава Богу, че съществува Русия, де ни освободи от тази вампирска империя Отоманската. Бог да благослови Русия!

Ами тя Русия ще ни освободи след известно време и от Пиндостанската империя! :)

А защо ли разполагат системи за противовъздушна отбрана?

А освен това, осведомен източник от социалните мрежи (Псаки 1) ни каза, че в Днепропетровск е забелязана руска атомна подводница, а към Киев се е насочила руска авионосна корабна групировка...

Какви са тези глупости? Този град е в средата на континента!

Щом Аз казвам - значи е така! Точка! И всички ще мълчат завинаги! Бау....Хау!

то маитапа си е маитап, ама в рускоезичните медии има едно писмо на един баща от киев, които бълва проклятия срещо русия защото в детската градина в киев завели децата в противовъздушно скривалище като подготовка срещу руско нападение и детето се травмирало...разбира се, това никак не е изключено, но въпросния баща казва, че никога няма да прости това на кого - на русия! тъи че пропагандата работи..я погледни бг форумите...

Прав си, но човечец, дето не си е получавал заплатата от миналата година за 100 гривни може и повече да каже...за пред "новинарите" на Фашингтон, но после друга песен ще запее!

Запада трябва да въоръжи Украйна с ракети земя -земя и да унищожат руските ракети .

buRgbuRg1

:) 06.03.2015 21:09 Сърчук Е това прави САЩ където отиде. Бедност и нищета. Браво на тях големи демократи са. Съсипаха държави във всички точки на света и това ви радва. .... :) Вярно , вижте съсипаните ГФР и Европа преди , Финландия , Скандинавия , Аляска .... Япония , Южна Корея , Тайван , Сингапур .... Тринидад и Тобаго , Бахами , Барбадос , Вирджини , .... Гърция и Кипър дори , вижте Словения , Чехия , Словакия , Полша , Балтийските днес .... съсипани от САЩ ,.... Вижте и богатеещите и проспериращи ГДР и СоцЛагера преди , СС Сере , .... СевКорея , Украйна , Молдова и бившите азиатски республики тогава и днес , Куба и КН Дере днес ..... все проспериращи , светът се избива да бяга там , ... в проспериращата Раша и руски колонии .... ! :) Нали ? ! :)

Тъпако прочети книгата ТЕЧНА ДРУЖБА за да ти стане ясно какво представлява русия и каква вреда е нанесла на България .

тъпак е на майка ти синът освен ако нямаш брат.....

Всъщност си много по-тъп, отколкото си мислиш и в момента плюеш под мнение на съмишленик. Но ти е трудно за затоплиш.

Обама заяви ,че руската ПРО,отдавна не е препятствие за САЩ и путин нека си я продава на когото си поиска,а сякаш като доказателство още същият ден пред английската телевизия,демонстрацията на руската С-300,се разби показно над площадката си и станаха за смях!Това е все едно да се перчиш с кремаклийка на картечница!А,бе др.путкинофили опомнете се,бе чукундури,хора ли сте или говеда,недорасли,недопасли!Слаби и смешни сте-никой не е луд да ви напада-та вие се самоубивате показно!

е много виновен. Този проблем отдавна да е решен - но той не желае, имайки тази възможност.

дано да почнат скоро и с въздушните удари,не само с пво.

Защо не ги смелят с жестоки санкции тия руснаци - не знам. Да фалират окончателно и да видим, къде ще се скрият сегашните им политици-олигарси.

Като гледам американците правят същото в Западна Украйна, така че да не се оплакват.

пък хамериканските инструкиори в киев си клатят к-ра зер....

Браво пич! Точно нарече САЩ комунисти: едно мислиш, друго говориш (че Русия ще напада с отбранителен комплекс), трето правиш (учение на майната си от родината и за чии?)

кви комунисти ви се привиждат ве тъпунгер. Има три места в света където упраавляват комунистически партии, нема ти ги казвам кои са, но Русия не е от тях.

вече не са комунисти, а терористи.

Време е. Време е за разплата и жестоко млатене на фашистките изверги избили 6 000 невинни жители на Новорусия. Потрошенко, Яйцето и Турчина вече все по-често се опипват около шията за наличие на въже.

дойде, така и ще си отиде, но ти ще си останеш болен от комунизъм.

Ауу, ще си разплета чорапите. Тия в типичния си стил се изцепват за пореден път. Правят учение в страна, която няма нищо общо с НАТО, обаче обвиняват Русия. Направо не знам какви нерви има Путин, аз ако бях да съм ги изринал от Москва до Лисабон и от там през Вашингтон та до Лос Анджелис.

Харф е пропуснала също да отбележи, че освен в Украйна Русия се меси и в други места по света. Путин лично е убил Мъртво море

мрънкат ония маймуни от Фашингтон? Да не би със зенитни системи да се готвят да донбасците да бомбандират Киев? Точно обратното, квичат и хунтата и господарите и щото няма да могат те да бомбандират вече безнаказано. Затова пискат и са доставката на зенитни системи на Иран. Няма да могат да го заплашват и изнудват.

Пискат, мрънкат, квичат, боНбардират ... страхотен речник имаш, троле, радост за ухото на читателя. Вместо да ти плащат, ти трябва да платиш на някого да те ограмоти малко.

А защо сащ струпват войски по границата на Русия и обучават терористи?

САЩ,определено си търсят белята.

Понеже прочетох една руска поговорка по-долу,ще ви цитирам една английска: Не се притеснявай,докато притеснението не те е притеснило! Върши много добра работа,изпитал съмя на практика!

Разбира се, че това ще казват американците. Така те оправдават намесата и присъствието си в Донбас. Голяма загриженост за мира в света и за Украйна...

Дали 300-те американски инструктори вече са си изпилили мушките.

Разбира се,че Русия е замесена.Нима САЩ не е? ПВО систепите не са нападателно оръжие,а отбранително.Някой иска да бомбардира народа си ли?

...казано от САЩ... Някой вярва ли им на тези, все още?! Трябва да им се лепне направо прякора "лъжливото овчарче"!

Филмa "Дебaлцево 2" ще се снимa крaй грaдовете Хaрков и Мaриупол ,нaбирaт се стaтисти от укрaйнскaтa aрмия,може и янки ! Режисьор : Никитa Михaлков

Кучетата си лаят ... керванът си върви :) Уж много силни пък не смеят да влязът в донбас :), да не говорим изобщо за Русия а ... смешници

Кумувaт Яйцето и Aвaков ! Нa млaдоженците честито ! ГОРЧИВО !

имa ДНР,ЛНР нa който не му хaресвa дa се хвaне зa пaлците нa крaкaтa !!!!