САЩ може да лишат Русия от търговски преференции

Президентът на САЩ Барак Обама иска да анулира някои предимства, от които се ползва Русия в търговските си отношения със САЩ.

Обратно в новината

Коментари - САЩ може да лишат Русия от търговски преференции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

GOGO

США пак не знаят на какво да се наденат.Срока на тези преференции е изтекъл още миналото лято и те от тогава не работят.

За американската пуделка Меркел мисленето на Русия било старо, само защото то пречи на САЩ да превърне целия свят в своя сфера на влияние.

Който някога е започнал да вреди на Русия, добро не е видял.

Естествено ,че ще ги изгони след като изнудват Русия. Ти съгласен ли се да те изнудват. А иначе всички се стремят към руския пазар ,че дори и в сибир навлизат.Защо търсят и сибирския пазар?Нали пазара в Европа уж им е достатъчен ?

От британското посолство си вземаш заплатата.Объркан човек си.

а пък ти сигурно от руското и от севернокорейското :)

Путин е на път да изгони и Виза и Мастъркард. След като обеща да конкурира Макдоналдс. Изобщо крути мерки да громи запада. Смешник. Идва ред на въвеждане на изходни визи. Да им е честито на руснаците, като им е мъчно за "светила" като Сталин и Брежнев - ще си го получат. На някои хора и 100 години не им стигат, за да поумнеят.

ти руснаците не ги мисли, ако си бил скоро там ще знаш, че имат поне 4 пъто по-голяма покупателнса способност от нас българите - средната работна заплата им е точно 2 пъти повисока от на, а режийните/комуналните услуги в пъти по-ниски. Примерно бензиът там е 1.4-1.5 лв на литър, газ, ток, вода - в пъти по-ниски. Руснаците освен по-висок стандарт имат и нещо, за което в БГ дори и спряха да мечтаят - суверенитет!

"На някои хора и 100 години не им стигат, за да поумнеят." По всичко личи, че под "тези хора" си визирал и този, който виждаш всяка сутрин в огледалото.

По времето на това светило както го наричаш с ирония Сталин ,СССР става свръх сила!И ако може, спести ми класическите лъжи които си приготвил за случая,а именно че Сталин е избил над 20 милиона души(По данни на патриота Солженицин даже се твърди че са 66 милиона забележи!)!Ако ги беше избил,значи че е избил всеки трети гражданин на Съюза,тъй като в революцията и последвалата гражданска война загиват 20 милиона!В втората световна над 20 милиона също!

Загиналите в Киев руснаци ,лежат на съвеста на американските и англиисли тайни служби!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Какви загинали руснаци в Киев? Виж имаше загинали украински военни в Крим.

Те няма съвест. Това е първия принцип на масоните.

Колкото по-малки са зъбите на кучето, толкова по-силно лае. Колкото по-силно лае, толкова по-силен ритник отнася. Току виж руснаците се примирят със санкциите и им изпратят ядрена пратка с въздушна поща без търговски преференции.

трябвало е да спреш до "примирят със санкциите"

Белият дом аргументира решението на президента с факта, че Русия е преминалата миналата година в категорията на страните с "високи доходи" в класацията на Световната банка.

Всичко коментирате, а никой не се изказва Сегашното правителство на Украйна какво е??? Абсолютно измислено и незаконно!!!Но е законно за американските подлоги и приятели... и манипулатори... Нека Русия им спре газта и САЩ да им доставя в шишенца:))))) , а и да им плати дълга към Русия...САЩ защо не им даде малко доларчета безвъзмездно????като е тоооолкова богата????:))) САЩ дава само указания , за да им работи военния мозък и атрибути!!!в друга..са КРЪГЛА НУЛА!!!!

А пък предното какво беше, абсолютна подлога на Путин. Ако Русия спре газта, ще трябва да се учи да яде борови иглички и да стяга Аврора, щото пак ще започне да гърми.

Всъщност за легитимността на сегашното правителство в Украйна могат да се изброят само 2 факта: 1) избрано е от техния законноизбран на избори парламент 2) няма държава в света, която да оспорва законността на правителството, включително и Русия го е признала. Още повече, водят интензивни преговори в последните няколко месеца Ако някой във форума на ДИРа не признава правителството на Украйна, това не го прави незаконно.

Основен принцип при сключване на международни договори е принципа на взаимната изгода. Там никой никому не прави подаръци. Щом Америка е дала някакви преференции на Русия, значи на друго место пък тя е получила някакви компенсации. Щом те ощетят с нещо Русия, трябва да се очаква пропорционален отговор от Москва.

Абе с 2 думи: САЩ са некъдърници и нищо не могат да направят на Русия, освен подла война като финансират фашисти и евреи в Украйна Ta посраните съединени Хамерикански щати ca едни безподобни бъзльовци и хулигани)))))))))

ако го завъртим пак се получава, гледай сега Абе с 2 думи: Русия са некъдърници и нищо не могат да направят на САЩ, освен подла война като финансират екстремисти и сепаратисти в Украйна Ta посраната Руска смотана федерация е една безподобна сбирщина от алкохолици и хулигани)))))))))

момче си, ако си контактувал в Русия само с алкохолици. Това е твоят избор, да не дружиш с високо интелигентни хора, а ходиш както и в САЩ под мостове , където живеят бездомни. Повтарям, Русия е много голяма, има всичко и добро и лошо, а другото е твоят избор къде ще обитаваш и с кого ще се срещаш.

До объркъния юзер "да го завъртим ( нерегистриран )" 1-bo: Руснаците имат култура и са цивилизация на на 1000 години с държавническа уредба. Ако ние не бяхме попаднали под българските орди, сега да сме като тях богати и определящи световната политика, а не протекторат на тъпите американци без култура, известни с това, че са построили първите концлагери в света и са изтребили милиони индианци, от които и помен няма. 2-ро: Ако руските бяха некъдърни като янките, то щяха да подпалят Флорида и Южна Калифорния. Може би не ти е известно но чисто руското насление във Флорида е над 40% и контролират може би повече от 20% на местната икономика. В стрителния бизнес дяловете на руските фирми са над 50% в карибския щат на УСА-то. Така че един ден ще си ходим в руска Флорида на почивка, така както ходим в руски Несебър, руска Варна и руски Боровец или руско Банско на почивка 3-то: Сега рзабираш ли колко ти е промит мозъка?

Майстори са на двойните стандарти САЩ и ЕС. Нали бяха за свободна търговия без мита и ограничения, обаче реалността е точно обратната. Срещу малки и слаби държави те са за премахване на митата и ограниченията, защото малките и слаборазвити икономики не могат да изнасят. Обаче срещу силните икономики те налагат непосилни мита и ограничения /изисквания/ за да спрат вноса на по-конкуретна продукция. Колко би бил хубав света, ако големите държави не се месеха и бъркаха в държавните дела на малките държави.

Тя понеже Русия е една "малка държавичка", която "въобще не се интересува" от другите малки държавици, ама хич "не я интересува", само им спретва революцийки и ги анексира след това под благовиден предлог!

Днешна статия в Блумбърг (руска медия под прикритие): Американските власти искат от съда да отмени забраната за закупуване на РУСКИ ракетни двигатели. Бах тези строги икономически санкции дето САЩ налагат на Русия ...

Блумбърг води борба против частна ФЕД и частната налогова компания на САЩ - IRS. Не е руска медия, а дисидентска американска медия. Защо Блумбърг се противопоставя против ФЕД и IRS - защото не е сред бенифициентите на тези две престъпнически бандитски организации. Примерно за Федералния резерв занем доста повече, отколкоto за бандюгите от IRS. А тези хитреци взимат данък общ доход, който няма правна основа в САЩ- или с други думи казано - нито конгрес, нито сенат е гласувал закон за данък върху общия доход. Как тогава се събира данък върху общия доход и как може да те осъдят за това, че не го плащаш, след като събраните пари не отиват в американската хазна, а се разпределят между частни лица? Изобщо Щатите са далече, далече от демокрация и нормална държавна уредба

Ами ако Путин анулира всички концесионни договори на америкасните транснационални компании......... .....кво правим тогава? От днеска 15 австрийски фирми, които внасят продукти в Русия са блокирани и техните дговорености се преразглеждат. Ако ги спрат завинаги, то получаваме рязко увеличение на безработицата, която и без друго подържа високо ниво заради излаза на рудниците в Русия и Китай. Санкции срещу Русия и Китай не са лесна работа. Това е все едно да вземеш нож и да си итрежеш сам живо месо и да викаш че си победил болката. Рано или късно раната ще гангреняса и тогава - или ще мреш в мъки -или ще се доосскатиш с обрезване на болните гангренясали меса. и двата случая са мазоохизъм на степен N

Само да добавя че концесии за нефт, газ, злато, платина, всички полезни изкопаеми възлизат на няколко стотици трилиона долара . Точната цифра я знае Путин само. Но за нас обикновените хора може да се пресметне много лесно: Всяка фирма е задължена да плаща данък по добив на полезни изкопаеми - 12% от общия добив. Тези пари отиват по социални фондове на Русия. Затова средният руснакл се видя в богатство след като Путин дойде на власт преди 12 години. Вземет парите от този данък и сами си изчислете истинската стойност на загубите за американските транснационални тръстове - колосална загуба, която срива УСА-то за секунди.

Защо никой не се сеща във "великата демократична държава" да наложи санкции на безпрецедентно създадената изкуствена държава израел за анексираните територии на Палестинската държава? А защо "демократичните им лидери" не вземат да наложат и драстични ограничаващи мерки на Китай за окупираната територия на независим Тибет? Т.нар. "демокрация" на сащ навсякъде носи кръв, убийства и насилие. Всичките им президенти са просто марионетки на военната индустрия. Може би е добре да се преименуват на "военноподчинени американски щати" или "кръвопиещи американски щати" - добре ще хармонизира с истинското им лице.

Живял съм достатъчно дълго в САЩ и много добре ми е известна технологията на изборите. Ще спомена само няколко емблематечни мисли, които показват кой, какъв е там. Което е добро за Форд, значи е добро за Америка. Когато "Дженерал Моторс" кихне, значи Америка боледува. Това, обикновенните хора там, са само за масовката. Да удобрят вече направеният избор на военно промишленият комплекс. И тия най много ни говорят за демокрация.

Е как защо бе - нали банките и корпорациите им ги държат точно евреите. Това не е никаква конспирация, а факт. Всеки сам може да провери кои са началниците на водещите банки и компании в САЩ и най-малкото да им види биографиите в които си пише кой на кого е син и дъщеря.

.едерасите като теб нямат бъдеще.

Явно хана е дежурен за сега, та да го питам, Можеш ли да дадеш задълбочено тълкувание на Демокрация Западни ценности

ОСТАВЕТЕ КЕЛЕШИТЕ ДА СИ ПРИКАЗВАТ САМИ!!! Не им отговаряйте на простотиите - те точно затова ви дразнят!! Както виждате и ние не отговаряме на американците и те вече започват да си говорят сами!!!

Егати тия пак ме наказаха да ми спрад сладоледа за десерт. А комсомолската секретарка Меркел мекерето, все ме запашва че си връзвам червената връзка накриво...

Къде сме ние в тази криза? Очевидно, че няма да ни интегрират повече в ЕС и ще ни държат с румънците за да оформят една периферия- където ще пускат разни балканци и турците даже. Без Шенген и евро ще си стоим. Опитват са бесепето да разиграят руската карта, но за сега само шамари от Германия- моркова е за поляците.

г-жа Меркел какъв модел на мислене имат тези, които подкрепят фашисти, неонацисти, расисти и антисемити, финансират ги с милиарди, подпомагат им да дойдат на власт с кървави преврати, и си затварят очите за престъпленията им срещу човечеството и правата на хората.

Ще има и светло бъдеще. Друг е въпросът за кого - но поне за УСА не се очертава такова. Така че можеш да започнеш да се притесняваш.

Американците как са с пилотираните космически кораби? А с ракетните двигатели по принцип? Особено тия за Атлас 5 с които вдигат военните сателити?

iq oosh

къде ще се стравняват с руснаците които ще колонизират луната през 2030 година и които имаха буран

Е поне не затриха 14 човека и 40% от совалките си в полет :)

Братчет, я кажи по колко трябва да плащаме, след като преди нас има две транзитиращи държави, или три? Сега като се спазариш с приятелска украйна да не ти слага транзит, щото я подкрепяш

iq oosh

така е

сибирската империя се превръща в една голяма северна корея... така че феновете на пусин да побързат да заминават за там преди да са затворили границите и да си изгубят този шанс

бла бла.

Ама не щат бе! Ама иначе ходят по екскурзии в прогнилия капитализъм, ядат прогнили и капиталистически южни плодове, носят още по-прогнили и развратни капиталистически дрехи, гледат пропаднали западни филми на пропадналите си западни телевизори, говорят с другите русофилчета по ужасните си западняшки телефони, тичкат да работят по прогнилия западен свят, че да припечелят нещичко отгоре, в къщи нямат много руски неща, защото оръжията (единственото руско нещо, което става за нещо) не са много разрешени у нас, но иначе са русофили, ама защо не искат да идат да живеят, работят и учат в Русия не казват, пазят си го в тайна. Толкова са жалки, че направо да му се доповръща човек.

То се вижда кой е слаб 1 долар 6о рубли честито

и 108 йени.

при тато долара официално беше некви стотинки.Това едно към едно означава ли, че тогава БГ икономиката беше над щатската?

браво коко снесе го

Ха-ха ... да "подкрепи демократичния процес в Украйна", ...каква е тая измислена демокрация, като за всички е ясно кой стои зад тези "демократични" процеси... Ако някой желае да разбере колко е фалшива така наречената "демокрация" в капиталистическия свят, може да изгледа документалния филм "Революцията няма да бъде излъчена" за Венецуела и Уго Чавес

Федералният съдия Сюзън Брейдън е издала съдебна забрана на ВВС на САЩ и на United Launch Alliance да извършват каквито и да е покупки или финансови трансакции към НПО Енергомаш по договора за доставка на ракетни двигатели РД-180. Забраната е във връзка с наложените санкции срещу Дмитрий Рогозин, който е принципал на Енергомаш. От американското министерство на финансите са изпратили официално писмо с молба до съдия Брейдън да отмени забраната, като обясняват, че доставките на ракетни двигатели по никакъв начин не влиза в конфликт със санкциите, наложени на Рогозин.

от къде ще си купуват ракетни двигатели, кой ще ги кара до МКС и кой ще им продава хеликоптери за Афганистан.

Май ще целуваме ръка на Иречек. Гледйте какво став! Май САЩ спечелиха войната, и следващите 50 години никой няма да посмее да си надигне главата. Щом разни говорители в БД, казват на президента, на атомна държава какво да прави, и кога може би ще са доволни. Щом Яцето днес е казало, че ще си плати газта само ако цената се върне на 268. И то нагло и безкомпромисно, значи войната е загубена тотално.

Забележете кой реве - щатите. Руснаците мълчат. И във въоръжението е така. А народът казва "Мълчанието е злато".

iq oosh

руснаците призоваха донек да орлоят "реферндума", руснаците се съгласиха укр да плаща по старата цена

баба Меркел ще има да си плаща на поляците- сега са 1 в Източна Европа и все намират начин да изнудят бабата. Преди 5 години обявиха Северен поток за фашистки заговор да се заобиколи Полша и Германия им плати за това, а сега са лидер в санкциите срещу Русия за да изнудят германците, които съвсем не са за санкции... А ние сме си корумпирани и не се борим достатъчно с комунизма...

и мая, защо Русия не изпляска едни санкции на Украйна? Със щатите оборота е мижав.

Мразя Русия, мразя е тия, които ме биха като момче! И тия, дето ми викаха копеле мразя!

Честно, малко са те били.

много държат на тези избори, щото разбират че всиччкото в Киев е нелигитимно. С бой събраха едва 73%, при нужни 75%, за Турчина. За Яцето да не говорим, даже нямаше гласуване, а Майдана каза Хау.

С тези ялови закани само си проличава пълната безпомощност на щатите явно когато запалиха Украйна не са очаквали че Русия ще реагира така американците ги подведе тяхната самонадеяност и ЦРУ и сега се чудят как да не изглеждат слаби в очите на останалия свят

iq oosh

по долу пише, че въпреки санкциите русия укрепва - при ръст 0.2% на ръба на ръба на рецесия - 1з% надулу на фондовта борса и 8% надолу на валутата - дали е вярно това?

На спявката на Нуланд пред МакКейн и други сенатори, МакКейн попита: "От както наложихме санкции срещу Русия, рублата се стабилизира, а борсовите индекси на руските борси растат. Какво можем да очакваме при третия стадий на санкциите, които подготвяте? Много съм разочарован от вас, въпреки че преди време силно настоявах Вие да бъдете назначена на този пост." Има го в тубата.

Абе какво искате от държава, съставена от авантюристи, алчни безумци и избягали затворници???

Недей да говориш така за Матушка Русь!

Изявлението на Владимир Путин за Украйна е "полезна стъпка", но той трябва да направи повече, заяви говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки Всяка празна тиква от Фашингтон ще го командва това чучело защото си заслужава името. Да беше научил нещо от аятоласите.

Цитат от горната статия: "Белият дом аргументира решението на президента с факта, че Русия е преминалата миналата година в категорията на страните с "високи доходи" в класацията на Световната банка." Имаше любопитен репортаж за въпросите, които Маккейн задава на Нюланд в някаква щатска комисия: Защо въпреки санкциите руската икономика укрепва и при какви обстоятелства ще бъде наложено третото ниво санкции. Отговорът на мисис фъкEU беше, че други санкции ще има при признаване на референдумите в Източна Украйна. Вчерашното изявление на Путин успокои борсите и рублата моментално скочи с 60 копейки, а акциите с 3-5%. За тези, които си мислят че това е нищо, ще отбележа, че обкръжението, което е знаело за това изявление предварително, е направило бързи няколко милиона. Ходът на Путин, който постави в шах Киев и обърка Запада, е много добре премерен и има няколко цели: 1. Легитимира бунтовниците като участник в преговорите за мир. 2. Осигурява спокойна обстановка за парада на 9 май, което ще повдигне допълнително патриотизма на руснаците. 3. Прехвърля горещия картоф към Киев, където между Порошенко и Тимошенко има война. 4. Избирането на Порошенко на 25 май ще доведе до чистка на хунтата, с мълчаливото одобрение на Запада, за да се измие позора от Одеса. 5. Вътрешната борба на майдановците ще ги направи по-отстъпчиви по въпросите за федерализация на страната.

този си е навил едно на пръста и това е.айде байно,герб пуснаха нова опорна точка.руснаците не са се оттеглили,хасан и цицин откога я прогърмяха,пък ти спиш!!!после що те вземали повече от тебе...!!!хахахахахахахахахахахаха

???

а бе едно едно ама си е истина и не е само тя учи и живее там , и не луда да се върне в феодалната си родина

Нещо те объркват дулата, ти си свикнал да се провеждат с коктейли Молотов! Я кажи кой е написал Левски?

тои това не знае! дибил дибил

хасан и цицин нещо взеха да превъртат в профилите си.сега повтарят американските лъжи,че руснаците не се били изтеглили наистина от границата!явно ходът на Путин наистина много ги издразни хахахахаххахахаах

Опорна точка. Платен коментар.

Тази сутрин дежурни по опорни точки са: тони, Вилхелм фон Лееб