В Донбас са воювали само доброволци от Русия

В бойните действия в Донбас може да са вземали участие само доброволци от Русия. Всички други твърдения за вероятно присъствие на руски военни там са неверни.

Обратно в новината

Коментари - В Донбас са воювали само доброволци от Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Старите номера на КГБ. Руснаците пак лъжат и мислят,че някой им вярва.Тя и икономиката им вече е на доброволни начала

И отпускари които ходят в отпуска с танковете си. Ушанките си мислят другите за глупаци.. Подобни простотии минават само пред мужиците им

Ти записа ли се доброволец? Доброволец на заплата Финансиран терорист диверсант изпратен в друга държава Държавна политика - тероризъм ленинизъм и диверсия

скоро ще разбере, че в Херсонска област до Крим също ще се дислоцират отпускари с татарски произход, а около Крим може да има и блокада по море.

Скоро рублата ще стане 200 и повече за долар и ще мирясате но в нищета!

Путьо пак лъже.Аме ние знаем номерата на КГБ

клецани под Иловайск и Дбелцево..Клецат ги и сега на разграничителната линия:) И ЗА В БЪДЕЩЕ ЩЕ БЪДАТ КЛЕЦАНИ НО ВЕЧЕ В КИЕВ И ЛВОВ:) И ТАМ ЩЕ ВИСНАТ ПО ФЕНЕРИТЕ УКРОНАЦИТАТА БАНДЕРОВСКИ:)

това е нагъл държавен руски бандитизъм в действие -изпращат доброзорно руски военни проститутки -доброволки

са участвали само доброволци от Чечня и другаде също..Ако не са доброволците нема как да се оправдае властта.

Тачнотака е!Генщаба заповядва:Иван,Сергей Пьотр,Алексей и Дмитрий излизат в отпуск или се уволняват дисциплинарно!След което организирано повзводно,поротно побатальонно отиват доброволно да воюват в Източна Украйна!Назагиналите _слава ,на живите се предоставя още един шанс да загинат със слава!Иначе ги очаква дисциплинарен процес и разстрел за слава на "Велика Русия"!

нагло диктаторче -бандитче рано или късно ще те обесят на Красният площад за причинениите щети на мужиците

няма да го дочакаш, такъв ден няма да има, гледай ти да не увиснеш някъде!

Да бе, "доброволците" от Крим се преместиха в Украйна!

браво руски велики демагози ! кого лъжете руският крепостен селянин ли ?Нямало участие на руски специални войскови части -смешен плач!Колко редовни войници от спец. частите на Русия бяха арестувани в Украйна,защо мълчите .Какво трябва цял полк ли да се арестува или да бъдат убити ,че лилипута демагог да каже че има руски части!Откого се снабдяват с танкове ,бтонетранспортъори гранатомети и други оръжия ,от кварталната бакалия ли ги купуват на вересия ДРУГАРЮ ПУТКИН -отговори

Нали бяха отпускари руските солдати в Донецк и Луганск.Отишли там на почивка.Някои се върнаха съвсем "починали" в дървени пардесюта.Колко точно са Путин обяви за държавна тайна.Както навремето в Афганистан ограниченият контингент се оказа 180 000 солдати.От които 20 000 не се завърнаха.Още тогава го казаха по Свободна Европа!!!

Човекът с готиния часовник опроверга нсчалника си Жужо. А оня ксза в прав текс т. Военни руски в Украйна има. Руската агресия против Украйна продължава

Естествено че там воюват само руски доброволци!!! Ако беше редовната руска армия до сега да беше смазала Руината Крайна минимум 1000 пъти!! И да бяха окачили по фенеритъе да се веят всички тия Прасета, Яайца,Турция,Ляшкота и всевъзможна бандеровски полуживотни и цели животни!!! Нацитата щяха да гният по стълбовете и мира в Крайна да е настъпил!!!

Лъжеш тролчо!В Украйна воюват, ,контрактници"както наричат в Русия професионалните войници в Русия.Има и разни куковци и бандити които украинската армия и милиция насмете още първите дни на войната на Путин в Донбас.После вкара там истинска регулярна армия.Това го знаят и малките деца в Украйна и Русия.Също и глупавите опити да се представят разни престъпници и обикновени отрепки за герои от путлерпропа претърпяха крах.Свалянето на пътническият самолет окончателно изхвърли Путин от сввтовният елит.В Австралия това му бе показано безпардонно.Попадна в изолация и никой не искаше да се ръкува с него.И така ще бъде занапред!

За Музичко - Сашко белия ли разправяш, щото ей такива терористи като направиха майдана. А другият хубостник Аваков го издирва Интерпол! Можеш и сам да провериш.

Ти малоумен ли си а?! Ако бяха контрактники както ти викаш нали се щеше да има загуби и д се е разчуло!!! Няма скрито покрито!! ИСТИНАТА Е ЧЕ УКРОНАЦИТАТА ПЛАТЕНИ ОТ МАЙМУНАТА МАККЕЙН И ВИКТОРИЯТА НУЛАТА ФЪК ДЪ ЕУ БЯХА НАРИТАНИ ОТ ПРОСТИ МИНѝОРИ!!!! РАБОТЯГИ ДИГНАЛИ СЕ ДА ЗАЩИТЯТ ЗЕМЯТА СИ ОТ ПЛАТЕНИТЕ СТЕЛКИ НА ЗАПАДА И КРАВАРНИКА!! И АКО НЕ БЕШЕ ПУТИН, ДОСЕГА ДА БЯХА СМАЗАЛИ УКРОБЛЯДИТЕ 100 ПЪТИ!! ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО ПОЧНАТ ДА СЕ БИЯТ УКРОНАЦИТАТ БИВАТ РАЗМАЗВАНИ!! ТО НЕ БЕШЕ ИЛОВАЙСК!! ТО НЕ БЕШЕ ДЕБАЛЦЕВО!! БЕ ОБИОЧАТ ДА БЪДАТ КЛЕЦАНИ ОТЗАД УКРОБАНДЕРИТЕ КАТ ИСТИНСКИ ЕВРОПЕДАЛСКИ КОНЧИТИ ОТ ГЕЙСЪЮЗА:) САМО ПОД ДЕБАЛЦЕВО ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ПЛЕНИХА НЯКОЛКО ХИЛЯДИ УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ ОТДЕЛНО ОТ СТОТИЦИТЕ ТРОФЕЙНИ ТАНКОВЕ, РСЗО, АРТИЛЕРИЯ, БТР И БМП та!! И ВЕЧЕ НЯМА ДОНБАСКО ОПЪЛЧЕНИЕ !!! А АРМИЯ НА НОВОРУСИЯ ОТЛИЧНО ЕКИПИРАНА С УКРАИНСКИТЕ ТРОФЕИ КОИТО СТРАХЛИВИТЕ НАЦИТА ИЗОСТАВЯХА СЛЕД СЕБЕ СИ ДОКЙАТО ПОСРАНИ БЯГАХА КЪМ КИЕВ И ЛВОВ! :)))

Ей, немислещото стрелящо желляза и цялата пета колона. Една от причините украинците да възстанат срещу Янукович е че не само той беше руснак, но и всички силови министри и ръководителите на службите за сигурност.Всички! Армията беше разложена, оръжието продадено или обезкостено, нямаше боеспособни части. Армията беше в руини. Даже в радата над 20% от депутатите бяха агенти на КГБ(ФСБ). Путин контролираше цяла Украйна! Затова скочиха украинските родолюбци. След събитията, тези руснаци направо преминаха на служба в руската армия. Според вас и нашите национални герои трябва да са били "нацита" и "полуживотни" защото са защитавали националните ни интереси. Така ли бе, продажни руски кучета?

А бе АланКоолу47...?! С големи букви си изписал големи глупости!Украинците пленяваха много руски войници.И руските журналисти непутогъзолизци много пъти показваха и писаха истината за войната на Путин в Донбас. У едва ли миньорите от Донбас са си представяли,че от симпатиите им към Русия ще произлезе такава разруха и безпредел.

Този филм вече сме го гледали със заглавие "КРИМ". След още една година (след присъединяването на Донбас към Русия) Путин ще разказва с умиление колко прозорливо е постъпил, като е решил, като е присъединил и като е "освободил" тези територии... Останаха ли хора, които все още да вярват на руските политици и на Русия???

Проблем има Украйна, а не Русия, посерко. Ходи гледай как марионетките и фашистите намърдали се с преврат в парламента, не могат да се разберат кой колко да открадне.

За това си прав - в Русия се краде с регламент. А регламентът се определя от бащицата Путин.

:) Забравих да кажа, че като "посерко" бих се чувствал по-достоен, отколкото ако биха ми лепнали марката "русофил". У насраните все пак има вероятност за наличие на мозък... :)

явно путин вече има нужда от настойник !

Айде да се разберете с Путя Късокракий последно доброволци , руски части с поставени задачи или марсианци с руско самосъзнание отцепиха Крим?!?!?!?Станахте не смешни а жалки вече пред света!!

И в джобовете си носят снаряди и ракети за да могат сепаратистите непрекъснато да обстрелват украинските военни!

Като се разпадна СССР, теоритично трябваше да е на държавите влезнали в нея. Само че държава Украйна не е влизала, а 4 такива биещи се помежду си. Реално при разпада на СССР може да ги има същите тези 4 държави (Украинска Народна Република, Украинска Социалистическа Рупублика, Западноукраинска Народна Република и Хетманат), плюс Новорусия, плюс Крим, плюс западни територии, плюс територии от Полша. Украйна примерно трябваше да е на 7-8 държави. Страните в СССР сигурно са разглеждани като общини и просто е имало "община" Украйна. ;)

Имало е 3(три) украински републики, които по един или друг начин са влезли в състава на СССР!

Реално се поделят между СССР и Полша. Територии от Полша се получават/връщат след ВСВ, а те получават от Германия. Половината Полша е бивша немска територия. Но украинските държави са 4 и съм ги изброил - Украинска Народна Република, Украинска Социалистическа Рупублика, Западноукраинска Народна Република и Хетманат.

Статиите свързани с Русия се пишат само от Некадърни Соросоиди в Дир.Бг ! Харесва ли ви ? .... ДИР Бг наемете на работа хора боравещи добре с Български Език ...или неполитизирани писачи ! С подобно заглавие Напълно Променяте смисъла на садържанието на статията ! ........

Поредните Руски частушки

ИЗСЛЕДВАНЕТО НА КИЕВСКИЯ МЕЖДУНАРОДЕН СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ИНСТИТУТ ОТ 2004 година!! УКРАЙНА НА ЮЛИЯ ТИМОШЕНКО е тогава... 97% от населението на КРИМ определя РУСКИЯ ЕЗИК ЗА МАЙЧИН!!! Областите в ДОНБАС - между 80 и 90% И ТЕ ОПРЕДЕЛЯТ РУСКИЯ ЗА МАЙЧИН!!!

Е, и? В Украйна има поне още десетина други народности! А в Русия сигурно са стотици! Каква връзка се опитваш да направиш, че нещо не мога да те разбера? А знаеш ли в САЩ, например, колко различни националности има?

Той и СААКАШВИЛИ ВЕЧ Е УКРАИНЕЦ!!

80 процента от хората в Кърджалийско определят турския език за майчин.Що за малоумен аргумент

Едва ли е чак толкова. Освен това трябваше да има българи в Турция. Техният възродителен процес явно е минал по-успешно. Освен това поне част от считащите се за турци, не приличат на такива, а други са смес.

руския език имаше статут на официален език, първото нещо което фашистката хунта направи е да го забрани, то затова се вдигнаха източните региони, после вероятно американците са ги накарали марионетките си да му върнат статута щото са разбрали че ще стане дебела.

Не всички могат да имат славна армия, която през месец фърля бомбички ПО ПОГРЕШКА!! И да нанася жертви от ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН!! СЕГА В ИРАК!! 30 войници от ИРАКСКАТА АРМИЯ са убити и 20 са ранени.. И ИД веднага преминава в настъпление по ПРИЯТЕЛСКИ БОМБАНДИРАНИТЕ ПОЗИЦИИ!! Преди месец случката в Дейр ал Зор в Сирия.. Абе друго си е НОБЕЛОВ ЛАУЕРАТ ЗА МИР ДА ФЪРЛЯ БОМБИ ПО ДРУГ НОБЕЛОВ ЛАУЕРАТ ЗА МИР!!

За сметка на това джихадиста Джон бил англичанин. Онези с терористичните атентати в Париж французи и белгийци. Взривилия се на атентата в Сарафово с американска книжка за кола. При милиони живеещи руснаци там, какво странно има? Че то даже коренното население на Киев се казва рус.

нищо странно да има руснаци сред сепаратистите! Странно става, когато тези руснаци са военнослужещи, граждани на РФ! Толкова ли не можеш да схванеш разликата?!

само че те не са, а трябваше да бъдат за да разбереш разликата и не само ти ами онези фашисти които пратиха танкове и всякаква фашистка паплач на източните си съграждани

Основата, началото на Русия. Повече няма какво да се каже. Просто не е необходимо, това е Русия в начало на своята държавност!

в началото на своята дъжавност!

Доброволец ли си, или да.

и двете републики ЛНР и ДНР има сформирани по една интернационална бригада - Призрак в ЛНР командваше я руснак, който загина и Петнашка в ДНР, командва я абхазец. От това, което има в интернет се вижда, че там има доброволци не само от Русия и Чечня, а и от Франция, които са над 10 даже имат собствен командир фернски офицер, доста сърби, словаци, има бразилци, белоруси, има интервюта с африканец, афганец, германка, поляк, няколко испанци, американци и разбира се най-много са руснаците. Казват, че е имало и българин, но аз не съм го виждал. Колкото и да не им харесва на нашите соросоиди хора от цял свят подкрепят каузата им.

Виж, аз мога да ти намеря идиоти да ти подкрепят всичко!! Всички до един заблудени от руската пропаганда!! А колко от тях като отидоха на място и разбраха че са излъгани?? А че 90% от бойците са от Русия?? Тоест агресори? И буряти с танкове, и чеченци и дагестанци пратени от Путлер?? Я кажи как от Бурятия са стигнали с танковете си до Украйна??

По памет при преброяване на населението в Украйна след разпада на СССР през 1991г., почти 11 милиона се определят за руснаци. През някъде 2001г. почти 9 милиона. Какво странно има да са руснаци?

хора, които ти изброи, нарушават законите на държавата Украйна и при залавяне трябва да бъдат разстреляни. Такива са законите. От колко страни са няма никакво значение. И в ИДИЛ има хора от най-различни държави, но това не ги прави по-малко престъпници.

който отива нелегално в суверенна държава с оръжие в ръка и воюва срещу нейната армия, е бандит без никакви права и се разстрелва на място, без съд и присъда. Така е по всички военновременни закони. Същото се отнася и за военнослужещи, ако бъдат заловени без отличителни знаци, такива, каквито Путин изпрати в Крим през 2014 година! Това е военно престъпление. Човекът, заповядал или съдействал за тези престъпления, носи наказателна отговорност! Следователно Путин В.В., в качеството си на Върховен Главнокомандуващ Въоръжените сили на Руската Федерация, е заповядал извършването на престъпление и е военнопрестъпник!

Това е ясно на всеки, че Путин не е по добър от Хитлер.

Путин + Сталин = Путалин - такива са им вождовете на москалите почти 1 век вече...

тези хора обаче са пристигнали в две страни, които са обявили своята независимост и с тяхно съгласие са постъпили в редовете на техните въоръжени сили. Ако това не те устройва, значи са отишли да защитят мирното население на една страна подложено на терор и изтребление от собственото и макар и незаконно правителство. Също както направиха НАТО в Либия и Ирак.

Всеки кретен дава мнение в този форум.

А що тия "доброволци" когато бъдат усмъртени , биват погребвани като войници и има венци от руското МО на гробовете им?? И венци от военните им части?? И защо държавата изплаща обезщетения на семействата им??

И в руските подразделения по възпоменателните табла и паметниците на загиналите от тези подразделения има много пресни добавки загинали през 2014/2015?? Само в едно подразделение имаше снимка на такъв паметник на който имаше имената на 7-8 загинали през 2014??

тези бойци, които са загинали при изпълнение на престъпна заповед, също са били престъпници. Изпълнението на престъпна заповед не освобождава от отговорност. В уставите на всички държави е отбелязано, че престъпни заповеди не се изпълняват и за това не се носи наказателна отговорност.

Ама в Русия като не изпълниш престъпна заповед ще те намерят малко самоубил се!! И с това ги заплашват постоянно!! Някои успяват да се отърват и да стигнат до адвокати, които им помагат.

и герои ги наричат, пожертвали живота си да помогнат на събратята си подложени на бомбандировки от собственото им фашиско правителство. Настрана да оставим въпросът, че Турчинов беше незаконно на власт, когато нареди да избиват мирни жители на собствената му страна.

...а в Украйна много хора още помнят ГЛАДОМОРА.

браво на тия доброволци и аз искам да се бия срущу фашиската хунта която направи преврат в украина с помоша на доларите отвъд океана

Тъпият мурзилаж е много заблуден дето си мисли ,че Ленин бил създал Украйна????? Ха ха, тъпи идиоти. А истината е, че Украйна е поробена от Русия за по дълго от 5 века!! И днес в Русия има над 20 поробени народа.

Много се лъжеш. Украйна произлиза от държава Рус или Киевска Рус или Киевска Русия с население на Киев рус. Крим го получават през 1954г от украинеца Хрушчов ръководител на СССР като подарък по случай 300 годишен съюз. От тогава Украйна е увеличена примерно 8 пъти. Като влиза в СССР, всъщност влизат 4 враждуващи помежду си части - Украинска Народна Република, Украинска Социалистическа Рупублика, Западноукраинска Народна Република и Хетманат. След разпада на СССР реално Украйна е някъде 2 пъти по-голяма отколкото територията на влезналите Украйни. Към тях при Ленин е присъединена Новорусия, която е огромна. Не съм видял да са имали излас на Черно Море изобщо. Западни части и от Полша при Сталин. И Крим при Хрушчов.

се създава след Киевска Рус! Основата на Русия е в сегашна Украйна. Киев е първата столица на Русия. Прочети я тази тъпа и стара история! Колкото и да ни промиваха мозъците на времето - това го изтърваха, все си мисля, че е напълно съзнателно от тогавашните ни управници, или от подчинените им..

погледнете картата на Европа преди 1918 г. и кажете дали има такова животно наричащо се Украйна! След това ще говорим по въпроса

То и нас не ни е имало на картата преди 1878?? Това какво ще рече?? Че сме били поробени!! Както е била поробена и Украйна. То преди на карата не е имало и Чехия и Словакия и словения и Черна Гора и други , а ти си куха лейка!!

А не си прав, България я има на карти до 14ти век, може да направиш справка, виж Украйна трудно ще намериш, то е като да търсиш Македония... После се вгледай в западните земи на Украйна и се замисли дали не са полски земи, взети от поляците от бай Сталин, в замяна дава на поляците бая земи откъсната от Германия... после коминтерна създава фалшификата украинци... и е те ти ги на... хора без минало, с нещастно настояще и без обещание за бъдеще :(.

Та значи...... Когато има РУСКИ войници в Украйна, те са ДОБРОВОЛЦИ! Когато тези руснаци са в редиците на ИД-терористи! Доброволец=Терорист

ами виж си "доброволците" на УСА-то в Либия.. С цивилните дрехи и заглушителите на автоматите.. РЕДОВНАТА АРМИЯ БЛУКУОТЪР НА МАНСАНТО В ДЕЙСТВИЕ!! Ама дори ЛИБИЙЦИТЕ СА ГИ ИЗПЪДИЛИ..

Украйна да се отвори към моята родина Турция. Украйна има нужда от Турция, също както и България

в Украйна, кога ще се проведе, както у Великобритания?

Америка надалече да седи

А тия "доброволци" са просто руски агенти и предатели. Вербувани до един или деца на руснаците преселени в Донбас от Сталин след глодомора.

съществува опция при която е възможно Русия да върне Крим на Укрите. Представете си за момент хипотетично, че се възражда СССР. За генерален секретар на ЦК на КПСС избират идиот подобен на украинския колхозник Хрушчов, който в момент на алкохолно опиянение подарява отново както през 1954 г. исконната руска територия Крим на създаденото от Ленин изкуствено образование наречено Украйна.

че веднага или много скоро след като Путин падне от власт Крим ще се върне в Украйна и боевете в Донбас ще спрат.Ама живота няма да бъде същият.И между руснаци и украинци ще тлее вражда!

ако след Путин на власт дойде някой като Рогозин например.

Украйна е създадена много преди Русия , говорим за 10 век. Имат и монети на Владимир Велики!! И Паисий Хилендарски ги дели на русини(сегашните украинци) и москали от Москва. Рус е било племе от областта на Киев.

нищо не се говори за поляците, татарите и американците в сбирщината "десен сектор". Блек Уотър кво правеха там, например в Дебалцево?

На Донбас има война само заради Русия!! Ако не беше Русия нямаше да има война. Путя си мислеше че ще откъсне 8 области от Украйна, но получи сериозен отпор и това му струва над 10000 убити войници.

Викаш ОССЕ лъжат?

руснаците от ОССЕ лъжат ,да!!

има война защото хората там не желаят да живеят повече в УкраИна, която е не само бананова република, както при Юшченко и Янукович, но вече и подматнатна територия на САЩ. Затова си проведоха мирно референдум и се отделиха. Естествено на хунтата в Киев това не и хареса и реши да се окичи с лаврата на победител в една война срещу собствения си народ. Обаче миньорите накомбиха бандеровските фашаги. Те това е в кратце.

И кой ти го каза това?? Що ходят в украинската част за пенсиите си?? Хората там искат мир, и искат руските фашисти да ги оставят на мира!!

И какво сега-тези, които са в неплатен отпуск, болнични и безработни бомбардират другите от ДАЕШ, които са безработни, в платен отпуск и по майчинство. Мъка, мъка!

Има хиляди клипове със руски военни колони!! С цистерни на които пише Огнеопасно?? На украинските цистерни пише на украински. Колони дълги с километри?? С Нова техника?

Има и български и сръбски доброволци. Нещо да кажете соросоиди. Отровено общество не е ли спуснало още директивата.

Ами тези българи трябва да се третират като терористи от ИД.Абсолютно същите са..

Е аз не казвам ,че там има и всякакви други идиоти?? Но това нямаше да стане без подкрепата на Русия, дето ги пуска през границата в Украйна.

Едни помагат на ИД, други на ДНР.

А руската военна техника как се озова в Донбас?? Такава по модерна? Такава която украинците нямат?? Заглушаващи станции, танкове Т-73Б3 модернизирани през 2010?? Дронове?? Смерч?

Аре стига глупости! Много е ясно че Русия подържа руските опълченци там..кой друг ше го направи?! Руснаците и не се криеха! Медийте кво искат...Путин да им го каже и напише на лист хартия ли? Западните ланари от НАТО даже нещат и да признаят че имат нещо общо със цялата работа въпреки че всички чухме Нюланд и нейното ФАК ДА ИЮ и кой ше оглави украйна и кой не става за тая работа. То па бива глупости бива ама тва вече е смешно. Ако англосаксонската клика е поне на половина толкова прозрачна и директна като Путин, отдавна трябваше да си признаят че те забъркаха тези гона в Украйна и Сирия!!!

Кои опълченци бе?? Специалните части които влязоха със Стрелок и превзеха Славянск и Краматорск??

sonibvc@gmail.com

И кво от тва?! Тва си е руска територия! Просто се учудвам защо това е проблем?! Дори цялата руска армия да беше влязла в Украйна това си е в тяхно право и не виждам защо трябва да се крие! Тази политкорекност да говорим едно а да правим друго извира от запада и за съжаление Путин по някога прави същото макар и неохотно. Изглежда така е съветван.

sonibvc@gmail.com

Правилния подход беше да влезнат и да стигнат и спрат на Полската граница. Те си губят времето с малки отряди по източните градчета!

Ако терористите са руски ги наричат "опълченци"..ха.ха

sonibvc@gmail.com

Баба ти е терористка за тва че гледа турски сериали и им се кефи. Терористи били :) Терористите са тези дет ти ограбиха държавата и се возят в скъпи коли на дръжавни коли докато техните "лидери" разни пожарникари и комсомолци се дупат на лево и на десно без дори и клиента да си е поскал!

То и в САЩ има доста хора, които искат да свалят правителството, че даже и се сдружават в паравоенни групи с цел тренировки, стрелби и учения за Денят, който ще настъпи.Но никой не кряка за тях.Да не говорим че над 70% от населението пак в САЩ пуши билки или шмърка по-силни емфиета.Ама понеже е за Русия, трябва да се вряка и да се приглася в какафонията.