Медведев: Икономиката ни е засегната само 5% от санкциите

Европа ще трябва да плати за санкциите, наложени на Русия, със своя дял от руския пазар, заяви руският премиер Дмитрий Медведев.

Обратно в новината

Коментари - Медведев: Икономиката ни е засегната само 5% от санкциите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е така е който напусне нишата рискува да я загуби, но същото се отнася и за Русия, крайно време e да се намерят алтернативи на суровините която тя изнася.

Намери и ще вземеш Нобелова награда :) На думи е лесно, но има реалности.

Човече,което се изживява,като плашип---к!

Ма,другарю Медведев-пропусна една нула,след петицата,май!

Вярвам на Медведев. . . . Ама само 5 % !!! Че и по-малко. Дори накак .

Да,бе. Затова ли валутните резерви на Русия са се стопили до около 500 млр долара.Русия практически не произвежна нищо с исключение на оръжие. Даже и за храна ще плащат със злато. Тъпият Путин сам реже клона на който седи. Колкото и да са издръжливи руснаците на бедност и глад всичко си има граници и накрая ще го издухат.

Русия не се издържа от валутни резерви и разни измислени фондове, а от ГАЗ И НЕФТ + още много други природни ресурси. Практически, ако поиска може да започне да ги подава за Рубли. А ако долара се е стопил, това вероятно е заради 40 войни, които сащ води и бюджетната криза в сащ, където фалират градове .

т.е. продава природни ресурси за хартийки.... както продадоха Аляска за шепа жълтици.За да се продаде нещо освен петрол и газ се изисква интелект.Русия не е икономически фактор и няма да бъде... виж Китай е друга работа.Те дори изработиха Путя да им продава газ за жълти стотинки.

Дали а като има санкции и трябва да се купуват неща вече не от Европа с какво плащат... правят бартер петрол за храни ли, или плащат в долари?А от къде се попълва валутния резерв?И защо валутния им резерв не е в любимата им рубла?Еееее те станаха много въпроси..

Pesho

Едоста бърз ефект за такава голяма икономика. сега и да спрат санкцийте ще има още 10 % докато захапе. Да не говорим че щом казва 5 значи са поне 15. Май твърде скоро бежанците ще са от съсипаната Русия а на от Украйна :) http://iconomicabg.blogspot.com

Я си заври тия сценарии знаеш къде. А това, че сте предатели и продажници, които разрушавате държави, дори и Родината си Е ФАКТ.

Тези 5% за България вероятно са всички пера от икономиката.

Браво на Русия ! Благодарение на нея, светът вече е двуполюсен ! Крайно време беше някой да сложи край на безцеремонната, недемократична политика на сащ !

Хем нагъл , хем безмозъчен. Малкаия Руски Мечок играе по свирката на Путята. Управниците на Русия , като продоволствен придатък на икономиката на Европа, няма нищо да спечелят от войната в Украйна. Само ще намалятна обикновените руснаци. стандарта на живот

Ти си напълно неадекватен, но затова пък продажен.

На Барак не му върви срещу Владимир Путин. Като се започне с газопровода Набуко и се свърши с Украйна и икономическите ,,санкции". Но най-много страдат европейските народи и най-вече България. На някои им писва. Чехите например искат да излязат от НАТО. Шотландия без малко да излезе от британската общност. Каталуния и области в Италия и Белгия отдавна очакват удобен момент. Не му върви на Барак срещу Владимир Владимирович ....

Трагични небългари путинофили!Не сте русофили ,щом поддържате Путин...

На Бараката не му върви срещу никой :) даже в лицето на своите среща съпротива за смешните решения, които взима !

Така е с маймуните.

Чети и после коментирай.Всичките изброени от теб искат да останат в ЕС но като независими държави... което е вероятно да стане някой ден.Но не виждат как Чечня ще излезе от Руската федерация.

Санкциите са безсмислени каза маленкий медведь!И си спомням какво ми казваше дядо:Заключи руснака в тоалетната и ще намери какво да яде.

Щерев, ти една и съща фрази ли повтаряш по цял ден : заключи руснака и т.н ....я сега дай нещо от изгрева на несъстоялата се демокрация или що не питаш Кой ? Хич няма да е банално.

Явно си се метнал да дядо си - кенефен нацист.

болката от това, че дядо ти си е купил фабрика на 08.09.1944 и е бил доста засегнат от историческата обстановка е очевадна. Но с идиотите е така, кой си купува фабрика на 08.09.

Александър

Прав си за идиотите. А сега ми обясни, моля, защо на тебе не ти провървя в живота :)

По времеото когато учихме по фильсофия закон за отрицананието на отрецанието !!! Или простоказано капиталистическия отрича феодалния а комм-я отрича кап-я !!! Тогава това беше илюзия а се вижда сега че всичко е правелно !!! Всичко зависи от това каква личност е с огромни пари !!! АБСТРАХИРАМЕ ОТ ДРУГИТЕ И ВЗИМАМЕ ПОРОШЕНКО И ПУТИН !!! ЕДИН МИСЛИ ЗА НАРОДА ДРУГИЯ ЗА СВОЯ ДЖОБ !!! ТЕЗИ КОИТО ИМ ЗАВИЖДАТ НО СЕ СТРЕМЪТ ДА СА СЪЩО ТАКА БОГАТИ !!!ЗАПОЧВА СЕ (СПЪВАНЕ НА НАПАДАТЕЛЯ С ПОМОЩА НА РАЗЛИЧНИ НАЧИНИ НО САМО И САМО ДА НИ ИМ ВКАРА ГО) МРЪСОТИЯ КАТО ТЕЗИ САНКЦИИ !!! Америка предизвика не само воина но и на ЕС не дава да отива напред !!! около 300 000 немци останаха без работа а ГЕРМАНИЯ ГУБИ ПАРИ !!! НО но пак нямам време

Прав си.Руснаците от робовладелски строй (крепостно селячество) преминаха в диктатура на пролетарята и сега след като минаха през перестройката върнаха русия във варварските времена когато не се зачитаха граници на съседни държави и по- силния си мести границата без да мисли че тъпче и международни споразумения.Целия свят не признава Крим за руски даже и в Гоогле-мапс още е украинска територия......Къде е тръгнал путлер само лудите може да знаят..ха..ха

Хамериканците опитаха всичко против Русия. Създадоха и финансираха вътрешна опозиция. 130 хамерикански НПО-та и фондации всячески се мъчеха да разклатят руската държавност. Накрая на Руския Президент му писна и ги разгони най-позорно. Военни бази, военни учения по руските граници, хамерикански бойни кораби в Черно море и Балтика, хамерикански ядрени подводници край тихоокеанското и северното руско крайбрежие. Не става. Накрая предизвикаха фашистки военен пуч в Украйна. Пак не става. Сега опитват с икономически санкции да постигнат геополитически цели. Но Русия става все по-силна, а хамериканците затъват в нови конфликти и войни.

Колкото повече санкции налага ЕС на Русия, толкова по-силно пикае брюкселското момченце във фонтанчето. Скоро ще започне да пикае газ.

Всяка ,,санкция'' на брюкселските хамерикански прислужници удря здраво по главите самите тях. А Русия става още по-силна и независима.

Така ли.... тук в Европа си е добре....може при Вас да е зле.

Плащайки направете на Европа и нацитата от Киев ужасно да им е СТУДЕНО! Да не пропуснете Бояна Драгалевци и Банкя!

проценти - най-големите в света!

Независима Европа, това звучи смешно като газопровода Набуко, който си остана име на опера. Ръководителите на държавите, членки на ЕС са подчинени на НАТО, който на 70% се финансира от САЩ. Толкова зая географското понятие ЕС. По-бедни от нас няма да има.Демократите наложиха закона за ликвидационните съвети Оттук нататък започна ликвидация и разграбване.

Дребен, единственото очевидно нещо е жалката грандомания на джуджета като теб и Путин, Европа няма да се съобразява с мераците ви и вие скоро ще осъзнаете каква глупост направихте с безумния си напън да монополизирате доставките на Европа. Резултатът ще е богати араби, бедни руснаци и независима Европа

Боли ме вертолето за рашата....нищо руско нямам у дома.

Освен свободата си и правото да се наричаш българин.

не е убаво да се лаже ама путин и малчик миша лажат,лажат като цигани

Семействата на загиналите немски граждани при катастрофата на Малоазийския Боинг са наели адвокатска кантора от Берлин, която е извършила независима експертиза.Фактологията доказва, че Днепропетровските диспечери, от фирмата на Коломойски са отклонили курса. Освен това са установени части от Боинга, които са простреляни от самолетно оръжие. Искът е внесен в Хага срещу президента Порошенко и държавата Украйна.

И аз гледах Дойче Велле с информацията за подадения иск срещу Порошенко и Украйна. Искът е за по 1 млн. евро на загинал човек.

40% от писанията тук са на улчния превъзходен помияр с кучешки ник и мозък на колибри Джони....

Да си кажем честно, ако не бяха САЩ да помогнат на Сталин и Чърчил. Сега света щеше да шпреха на немски. Нямаше да има Русия, Израел и т. н. Който плюе по Америка не е добре.

skoro kremal shte ima nadpis na kitaiski . neshto takova:#$%^&&^%%^

извинявам се това и преводача не можа да го преведе. скоро на кремал ще има надпис на китаиски> нещо такова-###$%^^$$%^&&*^^^

На мир вам. Неграмотнико, американци започнали военна операция в Европа 11 месеца преди да се свърши войната и са се срещнали с руснаците на територия на Германия, когато въпросът е бил решен вече без тях. Руснаци гонели фашистите до самия Берлин и да кажеш, че не те решили изхода на войната и не я спечелили,трябва да си пълен идиот.Американци до последен момент чакали на кой да помогнат в край на сметка за да могат да присвоят част от победата. Има факти, дати и географска карта за да се ограмотиш.

Не забравяй конвоите на американците и англичаните,които помогнаха на Русия с оръжия и самолети!А фронтове бяха открити и в Африка и в Италия!Не си приписвайте всички заслуги за спечелването на войната,ако финландците бяха пуснали германците да затворят изцяло Ленинград не се знаеше какво щеше да стане...

и тук не си познал. американците дават 1 миллярд $$$ и изпратиха 3000 военни да помагат за справянето с болеста. русия не е дала и една рубла защото няма

Хамериканците създават смъртоносната опасност Ебола, руските учени намериха ваксина срещу нея ...

Тогава си я сложи, след като се чукаш и те опипват хамериканци!

Има си хас да не са руските учени. Руските или съветските, все пак?

руските учени изпращат платени убиици в украина да стрелят по деца и баби

Истината е че с Путин на България не и върви в бизнеса. Сякаш нарочно искат да ни закопаят с милярди евра. Германците, ще излязат прави. Не ни трябва нищо да правим с тях. Все сме назад и то с много. Защо е така бе Сидеров, Първанов, Станишев?

Защото изброените са всичко друго но не и БГ патриоти.

Като махнем износът на петрол, газ. оръжие и тероризъм в Русия останаха едни 5% икономика Прав е малкият Ме, сол-та.ак на малкото Жуже Пу

Има време ама украинската селскостопанска продукция се внася без мита вече. Словения затова скокна. А богатите държави не са богати защото плащат те, а защото взимат от по-малките, ако не си схванал механизма на ес все още.

не вярвам на никой вече, ама Украйна е фалирала, а парите за нея кой ще ги даде? И ако си заслужава защо ес не ги даде в началото, а се стигна до тези глупости с Майдана? Кажете всичко за Путин, но тогава предложи около 21 млрд на Украйна. Сега тия пари, умножени по x ще ги даваме ние.

само руснаците да не идват защото се видя какви свине са по черноморието.украинците си имат азовско море и не са боклуци като рушняците.

кой какъв е си е въпрос на гледна точка. А това вашето е страшен аргумент в полза на украинското членство в ес! Ще последвам примера ви - долу Занзибар! Долу африканският монопол!! Да живее украинската Хунта и свободни и демократични въглища за Европа!!!

путин убаво прецдложи 21 милярда ама не ги даде . наили се сещаш че не е убаво да се лаже

На кой да ги даде? На Меркел, може би? Или направо по американските посолства да имате за новогодишни бонуси? Избери си само, Джонка.

скоро няма да има нито путин нито русия ще е сащата след воината в украина така че всякакви спорове за руската икономика са излишни.джуджето успя с много напани да закрие бензиностанцята-русия.

Джони Вие Българин ли сте, или ползвате интернет преводачка?

Не, той е малоумен и продажен, В този случай няма значение, каква народност е. Просто вредно създание паразит.

мога ли да ти отговоря уклончиво на глупавя ти вапрос

добре сте окаляли темата отново. Обаче, някой може ли да каже дали е добре за нас Украйна да става член на ес? Оставете настрана хубавите думи за споделени европейски ценности и други рекламни етикети, вече видяхме що е то демокрация и какъв грабеж е всъщност. Но чисто икономически, е ли е добре за нас още безработни да плъзнат из Европа? Да ни дръпнат и без това малкото субсидии и да ни подбиват осакатеното селскостопанство? Даже и проституцията ни е сериозно застрашена...

много е добре даjе и затова е воината ако не си разбрал. европа ставе по-силна ,по-голяма по територя ,населението и се увеличава с 41 милиона славяни,образовани и работливи за разлика от руските пяници.

не питам за Европа, бе, пич, питам за България или не знаеш какво е това?

Коя терминология, бе нацистки предател?

След т.н. хамерикански и брюкселски санкции Русия става още по-силна и независима. Правителството субсидира селскостопанското производство в руското черноземие и южните райони. Очаква се бум на хранителни стоки, руско производство. Преработвателната хранителна промишленост вече работи на 3 смени. Икономиката поема производството на промишлена продукция и преориентира вноса на стоки. Русия си е Русия, а хамериканците да мислят за Ислямската държава и опасността Ебола, която сами си създадоха в хамерикански лаборатории. И да забравят за Украйна ....

Руски вирусолози работят в Африка. Близко са до създаването на реална ваксина, за разлика от предлаганите от САЩ имуностимуланти.

мога ли да ти отговоря уклончиво на глупавя ти вапрос

преди 1-2 години Михалков сравни Путин със Столипин. Явно САЩ решиха сега да му дадат шанс да се превърне в точно такъв реформатор.

износ 11% от БВП и 0.2% растеж на икономиката са НЕСРАВНИМИ ВЕЛИЧИНИ. Все едно да сравняваш че 11% от храната ми са плодове, с това че съм пораснал тази година с 2 см спрямо предишната. Явно нищо не разбираш от икономика! Само това ще ти отговоря.

Просто Русия има икономически гаранции в лицето на Китай и Индия. Показват многозначно, че Европа вече не е фактор за руската икономика. ЕС само ще става по зависима. Ясно е, че Газпром ще направи всичко възможно за изпълняване на текущите газови контракти. Новите обаче ще се сключват при различни условия. Русия например след години може да реши да не транспортира през Украйна, което ще е огромен шамар за България.

Да решава, много важно. Азерите вече подписаха с нас. А и Ч. море е голямо.

Никой не се затваря, а се държи търговски адекватно. Рисковото, престъпно, неадекватно и социопатско поведение не е бизнес поведение. Естествено Русия като всяка страна се грижи за своята сигурност.

То пък една икономика. Разправяте ги тия на вашите ескимоси. Путин е диктатор и Русия не отива на добре.

Ти гледай себе си, Ленче, а не Путин, който не си виждала.

Кой от многото?

Да спомням си, че по времето на Елцин в Русия живееха по добре. И това за диктатурата е глупаво, все пак хората гласуват за него, вече трети президентски избори. Вярно е, че и Хитлер е демократично избран, но след избирането си отнема правото на глас. Това е диктатура.

Само да не са 50 % :)))

Излиза, че 1млн бежанци, убийство на цивилни и т.н. е ОК за ЕС когато засегнатите са Руско етническо малцинство. Ценностната система на ЕС не струва.

Брюкселските безумци пак сгафиха. Кой нормален човек ще се откаже от необятния платежоспособен руски пазар. Вредите, които Европа/не цялата/ нанася на руската икономика, се връщат стократно върху самите европейци. Най-много страда България.

Страда от Путин и високите му мита панимаеш?

От това, че ЕС завинаги загуби големи руски пазари. Защото западняците са си продали задника на нацистите и не смеят да гъкнат под техен контрол.

днес медведиев пише в туитар "русия ще гледа и на запад и на изток"-това боло традиця в руската исторя.за мен те са като ветропокезатели и незнаят на каде да таргнат след воината в украина.

Не, просто Русия лежи и в Европа и в Азия, но ти си невежа и не можеш да мислиш. Акълът ти стига, само колкото да бъдеш предател.

русия изнася нефт и нефтени продукти за 240 млрд. долара и газ за 70 млрд. долара годишно. Това са съответно 43% и 13% от износа. (или ОБЩО 56% = 310 млдр. долара). БВП на Русия е 3,46 трилиона долара, тоест 11 пъти повече. Целият добив на суровини в Русия е едва 11% от БВП, а износа на суровини е към 58% от износа на Русия, а износа на Русия е към 15% от БВП - тоест от цялата икономика... Икономиката обаче е доста по-голямо нещо - не е само износ! Изобщо цифрите, които се тиражират тук (като проценти), са ТОТАЛНО НЕВЕРНИ, но пък добре служат на антируската пропаганда...

Много бъркаш в цифрите, числата и сравненията, но както и да е...

Паисий

нима?!?? Дай истинските тогава, да сравним!

драги п.х. позволи ми да не повярвам на цифрите които даваш ако не назовеш източника.

Паисий

източник: годишен отчет на Централната Банка на Русия.

Европейската бълха ухапала руската мечка. И бялата севрна мечка се почесва. Руснаците имат всичко - най-големите валутни и златни резерви, безкрайни природни ресурси, талантливи учени и специалисти, военни сили за защита, необятен пазар, единно ръководстяо, подкрепяно практически от целия народ... и т.н. Брюкселските смещници пак си вкараха автогол, от който отново ще пострадат най-вече българите, както винаги. А руснаците не ги мислете. След един месец в Сочи ще се проведе тур на Формула 1 на най-добрата писта в света. След 3 години - световно първенство по футбол в Русия. От Латинска Америка, Монголия и Средноазиатските страни се достявят екологично чисти хранителни продукти към великата руска страна. Не от европейски луди крави и ГМО производни. Единственото, което нямат руснаците, това са дългове, в които хамериканците са затънали до гуша ... и повече ...

пропуснал си да напишеш че си имат и президент -психопат.

Не, ти си психопат.

Ха-ха-ха-ха-ха! По-смешно и невярно нещо не бях чел скоро. Това ми прилича на : " Съветския болен - най-здравия болен в света!"

руся е световен лидер в лажите и пропагандата и никои не вярва на сказки. днес прочетох един лозунг на протестиращите в москва"путин хватит врат и воеват!""

Вреден, по-големи лъжци и мръсници от нацистите, на които служиш няма. Така че се скрий, откъде си изпълзял.

Ти не си БГ! Ти си RU !

Джони стига. Това са прокси изпълнения, които САЩ правят навсякъде по света. Русия си преследва интересите както правят ЕС и САЩ.

Не може да спре, плащат му.

Много ясно. Никой не може да има за бизнес партньори непостоянни, очевидно неблагонадежни и опасни хора като западните нацисти.

Да, да ..., 5% от икономиката е засегната от европейските санкции, които се изразяват в ... ограничен достъп до капиталовите пазари на няколко енергийни компании и без Куршувел за 30-40 руски мутри. ... А 25% от икономиката е засегната от Руските санкции срещу Русия - забранен импорт на евтина и качествена европейска шир потреба, която може да се продаде навсякъде по света...

Русофобските миризливци с изгладени мозъци и набраздени задници овоняха отново форума. Марш у кенефа на говедарите...

Абе какво русофобия, другарю? Много обичам Чайковски и Пушкин, харесвам МиГ-15, Гагарин и Корольов. Обаче кой страда от руското вносно ембарго - руските потребители. Европа има къде да си намери 120-милионен пазар за пармезан, вино и вурстове.

анегдот:путин закусва каша заедно с медведиев и човек от охраната докладва на путин : от ван са се сабрали много хора с червени знамена ,коси ,лопати..путин :-и какво искат? -казват че се борят да няма богати и олигарси. путин:-каjи им че ние се бориме да няма бедни

То беше ясно,че от цялата "акция" ЕС губи пазар/временно и завинаги/Руснаците са достатъчно богати за да развият всякакво производство от чиито стоки се нуждаят,а има ли аналог на западна стока в Русия и внушат ли им,че "надо родное покупать",край с вносните стоки.Така,че халал да ни е Украйна,сега ние ще си я храним, ЕС и от какъв зор?- защото на САЩ така им изнася.

Господине, вярвам че използвате в бита руски аналози на хладилници, перални, лека кола, лекарства и всякакви други. Купете си Руски презервативи.

Размишления: Слагайки + Вие потвърждавате моето саркастично мнение относно руските аналози; Слагайки - Вие потвърждавате, че от моето саркастично мнение относно качеството на руските аналози Ви е заболяло; Самата дума Аналог означава нещо сходно, подобие. Така, че Русия и РФ наистина произвежда подобие (аналог) на редица стоки за бита.

анегдот: -путин и медведиев са в вартолет и отиват на риба.медведиев казва: а-аз ще хварля 1000 рубли банкнота и някои ше я намери и ще стане щаслив руснак. путин казва аз ще хварля две банкноти по 500 рубли двама души ше ги намерят и ще станат щасливи руснаци. пилота се обарща и казва аз ще ви хварля и двамата и 124 милиона ще станат щасливи руснаци

Не, май краят е друг: ...и 300 милиона американци ще станат щастливи.

А ако вица беше за Бараката, щеше да завършва така: ...и 2 млн. мюсюлмани ще са щастливи. Помните ли как се радваха като събориха кулите. То бяха песни и танци по улиците в Бл.Изток - чудо!!!

Паисий

поправка: не 2 млн., а 2 милиарда! ))))

EС е географско понятие.Командува НАТО в което 70% са финанси на САЩ.Кочината ЕС е с прогнили дъски.Косовския фалшив прецедент отпуши национализма в Европа. Най-дръгливите прасета в тази кочина ще прегризат гнилоча и толкова. Единственият президент с реална власт е Путин.Всички др. отрепки са пионки на глобализма и/или империализма....

Абе какво сте се загрижили за Русия и плачете!? Радвайте се на успешната ни европейска мечта, която скоро ще се "сбъдне" и в Украйна. Ние ще сме двете най-бедни страни в ЕС!!! 14 пъти по-ниски доходи от Европа. (В Русия са по-големи.) Фалшива демокрация с продажни политици! Престъпност и цигани, емигранти и настъпление на исляма... загиваща демография, скапващо се образование и умряла медицина!