Русия може да осъди ”анексирането” на ГДР от ФРГ

Руският парламент разглежда възможност за приемане на декларация, осъждаща "анексирането" на ГДР от ФРГ през 1989 г.

Обратно в новината

Коментари - Русия може да осъди ”анексирането” на ГДР от ФРГ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

B този смисал руснаците утре могат да осадят и комунистите ,че им изиграха такав номер с Tато през 1989 ...

Точно така, двете Германии се обединиха, разбиха СССР, разбиха Югославия, признаха Косово, а сега плачат за източна Украйна.НАТО и ЕС, плачат да застанат на границата с Русия, това е пъкления замисъл на САЩ-агресорите!!!! Да плачат, за излъганите надежди на Арабските страни с арабската пролет!!!Жалко, че всичко се връща , дано тази пролет не дойде в Европа!!!!

Лили, хапчето изпи ли?

тези живеят в психиатрия и лудите командват

Защо няма декларации, санкции, осъждане и изключване на САЩ от всякакви формати заради подкрепата им на бунтовниците в Сирия, които се бият срещу законно избран президент? Защо???

Абее, тези да не са ги цапардосали с някое ново психотронно оръжие, а?

За разлика от Крим от ФРГ не влезе нито един войник във ГДР, нямаше зелени човечета и стрелба и призиви да се предадат военните части. За разлика от Крим, ФРГ пое всички пасиви на ГДР - външен и вътрешен дълг. А Русия взе Крим, но дълговете на областта към държавата или тези направени и натрупани като дълг на Украйна си останаха за Украйна. Един вид - Русия влиза на чисто в една област без дългове.

Заблуждаваш се! Кирв например спясоциалните плащания за Крим, както и пенсиите, Русия пое всичко и дори ги увеличи, какви задължения има Крим които Киев покрива?

Русия поема всчики пасиви на СССР, какъв Крим, какви 5 лева? На крадливите и вечно ревливи укри не им стига това, безплатният газ /такъв е, докато не са го платили/, а вие слушайте и вярвайте на откровените западни лъжи.

БATKO

В ГДР е пълно с войници от ГФР, които завзеха всички военни поделения в ГДР. Завзеха им и цялата промишленост и я фалираха, докато гедерейците бяха прокудени да си търсят работа в ГФР и там ги наритваха като кучета. В Крим беше проведен референдум, а в ГДР не!

Я сравни икономиките на ФРГ и ГДР и кажи защо беше така? Я дай инфо за желаещите от ФРГ да емигрират в ГДР и обратно и кажи защо беше така? Неговори за гедерейски поделения, кажи колко руски армии бяха разположени в ГДР и какво стана после? Колко милиарда изкяриха руснаците за да си изтеглят красноармейците? Колко военни градчета им построиха в Русия германците, щото руснаците не могат да се погрижат за собствените си военнослужещи? Колко парички при това строителство бяха откраднати от корумпираните руски военни и чиновници?

А сега де!Какво ще прави сега хомосексуалната блудница Европа?

имало е водка в стафа

Абе, да не е имало стаф във водката?

Ние да гледаме Косово и Кипър и да си мислим какво може да ни се случи, ако нашите "приятели" пак застанат на страната на исляма срещу православието с техните двойни стандарти. Когато НАТО натисне Турция да върне северен Кипър и в Босна и Косово се живее мирно и няма вече чужди войски, ще повярвам в миротворческата им дейност.

Гърци и руснаци кански реват - ДАЙТЕ НИ ПАРИ! Защото ако не дадете, ние, гърците, ще унищожим Европа, а ние руснаците, ще унищожим света!!!

НЕ ГЪРЦИ И РУСНАЦИ ,А ГЪРЦИ И УКРАИНЦИ- НЕ Е ВСЕ ЕДНО,НАЛИ!

Г-жа Меркел се обърка! Понякога е по-добре да се замълчи. Интересно, ако г-н Кол например беше канцлер каква политика би провеждал?

Новините от кочината трябва да са вече в рубриката Хумор и Сатира...

Всички нотариални актове за земите на индианците са унищожени! Само не зная собствеността на бизоните как е прехвърлена?

rusij ne samo trjbva da osadi germanij ,atrjbva da si varne gdr rusnacite sa platili s kravta si ne zabravjaite 20 000 000 jertvi koj darjava v sveta e bila yolkova pati napadana i vapreki mnogoto prepjdstvij vinagi e pobejdavala .

За да ти четем глупостите по-разбираемо? Жертвите май са повече от 20 млн.? Но колко са по вина на Сталин, Жуков и товарищи? Колко са разстреляните от наказателните батальони и СМЕРШ? Колко са отказаните от Сталин (да ги приеме) военнопленници, защото били "предатели"?

Arkadiy Andreev

На война,като на война.Победителите не ги съдят, обират лаврите и плячката.Написано на кирилица,на латиница,истината е една,и не трябва да се забравя.

всемирната тъпотия силно се развива в Мирно време! Някои пак искат война в Европа, хартийките $ се печатат отдавна без покритие и една война в Европа може пак да нулипа дългвете..

Всъщност, Полша е била и Е! част от Россия, както и Литва/Латвия/Естония, България, Луната, Марс, Австралия, Долното поречие на Замбези (както и горното).

е особено толерантна - никога не обвини Щатите в агресия, когато Аполо кацна на Луната! А може би ги е било страх от Македония?

Че ти не знаеш ли? САЩ никога не са кацали на Луната. Кристофър Нолан е режисирал всичко от тайното си студио в двора на ЦРУ.

Путлериските гадове явно го закъсаха с парите.....Много им се иска на блядовете Германия да плати пак само че този път ще видят кукиш.....

хахаха...ще видят кукиш казваш, а? Също като 1941-1945? Е, може, може - тя историята има способността да се повтаря, особено когато малоумници се навъдят масово.

Особено като се има предвид, че сега руснаците ще са сами... Те тогава за два месеца загубиха цялата си кадрова армия, 85% от бойната си техника и боеприпаси и почти толкова от военната си промишленост и добре, че САЩ и Великобритания ги подкрепиха... Ама сега сам сами?... При това тогава имаха армия, която превъзхождаше всички армии по света, взети заедно! Сега определено не е така. Но да унищожат целия свят (и себе си, разбира се) може и да го могат... Това ли целят? И защо?

Давайте товарищи! Напред към световно обединение под червената звезда!

Било е в момент на силно алкохолно опиянение! В такъв момент хората се объркват - я милиони мишки ги гонят , я някаква анексия ...

бутнаха стената и "изгониха" руснаците /платиха си свободата/ цели 15 мириарда марки!

Леле, сега германците треперят от страх че Русия шъ ги разделят! Е га ти глупавата фиксидея, ега ти новината!

България на три морета ! Да ни се върнат нексираните,окупираните и отнетите територии. Много "хубави" практики се налагат. Искаме регресия и така ще се върнеме векове назад. Това е като при пенсионирането-избираш си три години от трудовата биография и ти изчисляват пенсията. Всяка нация да претендира каквото е владяла в едни период от време ,който си избере в своята история. И тогава Третата Световна война е готова и то в такива мащаби!

Е,този път ме разсмяхте,другари!Наздраве!

не другари!

Явно качеството на водката е паднало много......иначе няма обяснение, въпреки че от путлериските гадове всичко може да се очаква!!!.....а га зехте 20 милиарда марки що не ривахте бе боклуци.....

Виж колко милярда дадоха руснаците на Украйна, за да не надупва на НАТо и ЕУ и ко стана тя.... Украинците взеха 25 милярда и най-евтиния газ в европа и после среден пръст...... Вересиите трябва да се плащат и сега ще си платят..

Точно така. Просто с всичките промени след падането на стената се анулираха резултатите от капитулацията на Германия и подписаните международни договори и пактове. Ами руснаците да си потърсят прават. Все пак "Победителей не судят"

че тези "права" са на СССР, а такава държава няма! А както е тръгнало скоро може да няма и РФ...

Какво става? Осъдиха ли ги вече? :)) Немската икономика срина ли се? Защото в Хамбург още не личи. Да знам, да харча ли заплатата или да обръщам в рубли? :)

А 20 милиарда, които ГФР даде на СССР за ГДР, днес Русия ще върне ли след като ще осъжда?!

Колко парички откраднаха братушките при строителството им?

Абе ти малоумен ли си бе!?! Ти наясно ли си защо изобщо СССР е стигнал то Германия???? 20 милиарда били дали ФРГ - ако само толкова са дали трябва да падат по корем само като видят руснак бе!!! Баси олигофрените са се навъдили ейййй!!!!

А Русия как анексира Волжска България-да ни е върне!

ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ. Украйна, Полша, Англия, Германия, Франция, целия ЕС са виновни, само господин Путин е прав за всичко.

Боговете не ги съдят! Особено в дивашките племена. Там и тотемите вървят здраво - досущ като в Русия!

Истината е че фактите ,правото , аналогиите нямат никакво значение. Западния империализъм израждащ се в нов фашизъм винаги има право ,само той има интереси , " които ако трябва ще налагаме налагаме навсякъде по света със сила" цитат на един от новите фашисти Обама.

Истината е, че тия дето минавате за русофили в България, сте предимно деца на хора дето са били по хранилките на времето и за вас преди може и да е било по-добре. Сега обаче, когато трябва да се бачка и ви е тежко. Не може всички да са отговорници по културно-масовата дейност. ;)

казано!

Не , драги, децата на тези дето бяха на хранилка към БКП са сега на власт. Погледни биографии на целия парламент.Премьер, президент, вицето, лилянка павлова, Цецка цачева - стари ,славни имена

Ти удари тъпомера на 100%!

Никой никого не анексира! Двете държави си се обединиха по вазимно съгласие ... И нямаше зелени човечета!

А НЕЩО ЗА КИПЪР ДА КАЖАТ ГОСПОДАТА "ВЪЗМУТЕНИ "?! НЕГО КОГА ГО ОКУПИРАХА,ПАРДОН,АНЕКСИРАХА ТУРЧОЛЯТА?!

ах Марийке, Марийке, сочна ми ти Марийке

Ами и в настоящия случай Крим и Русия се обединиха по взаимно съгласие...А през 1989 г. точно Горбачов изтегля мирно руските сюзнически окупационни части и обединението се осъществява. За разлика от него Великите западни сили са били против това обединение, т.е. Великобритания, Франция, Италия...

И аз протестирам против анексията на Волжка България. Протестирам и против анексията на Фанагория, Крим и Стара Велика България. Протестирам и против анексирането на Северна Добруджа. Протестирам и против анексирането на Македония и Западните покрайнини. Протестирам и против анексирането на Беломорието и Източна Тракия. Е и? Докъде ще стигнем с това? До война за нова подялба на света? А най-вероятно, ако не се спрем ще стигнем до края на света!!!

Ахх майне фрау...както се казваше в един филм - "ако глупостта имаше крила, вие щяхте да сте гълъбица..." Невинно въпросче - влизаше ли в установения ред разбомбването на Югославия? Не че нещо...ама все пак - мааааалко грубо стана, а? Дори не споменаваме мирното прекрояване на граници - Източна и Западна Германия, Чехия и Словакия и т.н. Нещо този "установен ред" толкова установен, та дрънка.

И отцепването на Косово от Сърбия с и слагането начело на албански вождове с благословията на Запада - при положение, че в цялата история си е било все област на Сърбия...

Глупендер, хабер си нямаш от история, всички черкви в Косово са Български, то и името е Българско, защото през средните векове е част от България, както и Вардарска Македоноя, бил съм там и съм си говорил с местните на чист български език. Панимаеш?

Аи забрави да добавиш, че во време онò Прищина е първата столица на Сърбия! Как ли прилича това на едни други столици въфф БеГе-то? Ха, ха карандаш

Санкциите удариха мозъка им на рашките. Много им действат

На война мирише тая работа!

Там е работата, че във Виена Дрезден, Франкфурт са си живели още преди първата, а и след 1925 така, както в Русия не са могли и да си мислят. Това че Русия не се е замогнала от ВОВ е благодарение на факта че не е измеска всичко ценно от завоюваните територии, за разлика от германците, които даже патките на селяните са изяли и парцаленитекукли на децата са взимали да ги изпращат на своите.

германски войници са раздавали шоколади на децата тук, а руски примати са изяли всичко по пътя си, за да ни освободят... и не са вярвали, какво освобождават, след като сме живели, като крале сравнени с тях ...

Чудно само как успяха да ти промият така мозъка ... че да сътвориш такива иDиотизми! Ще те разбера ако си изключително тъп и просто са ти "пльоснали" тази реплика в "лайNомета" ти, а ти срещу солидното възнаграждение от 22 стотинки я преписваш!

Глупости! Германските войници са давали от храната си на българските деца, а напротив руснаците са плячкосвали къде каквото видят. За твое сведение децата са крити по мазетата защото руския войник е посягал да изнасилва не само възрастни, но и деца. Най нечистоплътния войник е бил руския - мърляв и въшлясал.

осведомите само личната плячка на Жуков колко вагона е била? Или как са били изнасилени само в Будапеща над 60000 жени(вкл. малолетни, непълнолетни и баби).

Прави са за ГДР, хайде Турция да си присъедини земите, там някъде до под Виена

руснаците губят разсъдък- става очевидно. Обама е класи отгоре- спокоен и точен в преценките си

Абсолютно , и това е личи от речтата му. Основна теза "Америка над всичко". Нали разбра какво място той отреди на тебе?

приятелите на Америка. Няма лошо.

ок, ама това с ГДР не е сериозно и всеки го вижда. Тази истерия в Русия е излишна и никой не мисли сериозна да напада руснаците. Това е параноя

Обонго и класа! Не ставай смешен!

... ми как иначе - най-спокойно си джвака дъвка по цял свят ... макака му с макак!

Правилно! И не само това..Дания да освободи Гренландия, Финландия - Лапландия, Англия - Уелс и т.н. Е, някой може да попита за Карелия, Манджурия, Бурят - Монголия, Курилските острови, но това е друга работа. Този чичко от снимката, дето мяза на бат Сали от факултето, дали е наясно с действителното положение? Или снажният му шеф съвсем е изперкал....

Българи да освободят ли исконните тракийски земи? Нали си гордеете че сте дошли от пакистан

от Татарстан и още от няколко посоки в които още живеят българи.

по някаква поредно указана от Лубянка/Кремъл опорна точка ли е? Да не кажете и, че руснаците са ни дали азбуката и християнството?

погрешните според вас германски геополитики, можете лесно да коригирате бе, другари, пияни-заляни мужици!?Правите едно сепаратистко движение, за отделяне от Германската бундес република, на териториите на бившето ГеДеРе!? С едни зелено изглеждащи "германчета", с руски военни номера по облеклата и готово!?Е, след това веднага ще се наложи да приучвате новородените ви поколения, за да се изхранват, да пасат като добитъци, трева и шума по хендеците, ама нищо!?Важното е мужишката "геополитика" да пребъде във вековете!?

Ха, ха... Убиха коча с лопатата. Нямало водка, а?

В действителност, ГДР анексира ФРГ. Западняците тогава доста се сърдиха...

ХА ХА АБСОЛЮТНО! ВСИЧКИ ОТ ГДР С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА КОМУНИСТИТЕ ИСКАХА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ С ФРГ!

Има договор за обединението на Германиите но има и клаузи,които в момента са нарушени от страна на нато и Германия.

?

И прочее, България да си прибере Западните покрайнини, Македония и Беломорието !

Ти гледай Русия да не си прибере България и да осъди Съединението! И то е станало против волята на Русия и е предизвикалоизгонването на княз Ал. І Батенберг.

да стане, според другарката Меркел, след 45г. в Европа има установени граници на държавите. Защо не пледира за спазването на този ред. Той предвижда съществуването на СССР, ГДР, Чехословакия и др. Не й ли прави впечатление, че "реда" е нарушен отдавна. Какво ли би отговорила на въпроса ти?

Викаш значи, "другарката Меркел" разпадна фамозния СССР, а не комунистическите му водачи, всеки от които, решил да се сдобие със собствена република!Това, радетелите по "сесерето", сте най-обезумелите смешници на тоя свят!?

Русия е страна, където икономиката се развива супер. Приели са всички възможни закони. Полицията следи те да се спазват и така е добила всеобщо уважение. Съдът прилага законите за всеобщо възхищение в целия свят. И така парламентът няма работа и се развлича.

Чудя се на руснаците защо се занимават с тия западни боклуци? Ясно е, че на тези западни дебили им трябват колонии, за да се освинят още повече. Ама Путин нали си е техен биологичен орган та ги гали по главичките, докато демократично му палят чергата. Двамата боклуци - американския и руския са за махане.