Коментари - Меркел: Русия затруднява редица държави с политиката си | Днес.dir.bg

Меркел: Русия затруднява редица държави с политиката си

Водената от Русия политика поражда трудности за редица страни, които са съседи на ЕС, заяви германският канцлер Ангела Меркел в интервю за в. "Велт".

Обратно в новината

Коментари - Меркел: Русия затруднява редица държави с политиката си | Днес.dir.bg

Коментари

Русия е терористична държава, заплаха за своите съседи и световния мир. Единствена или почти. Изглежда кремълските велможи са останки от минали векове. И както винаги воюват със собствения си народ и го водят към мизерия и нищета. Но може би това заслужават изостанали диваци с изкривено съзнание.

Сравнете картите на Третия Райх и на ЕС. Намерете разликите!!! Германия строи Четвъртия Райх в момента. И не питайте с какво я държат САЩ или защо им се е предала с партакешите...

До там я докара Путин, бабаМърфел да изтрещи напълно.На ушенцето и чуролика ЦРУ

Меркел, виж си страната ти как е залята с турци!Хитлер това ли би искал?!Ти провали страната си Меркел!

Р Е В А Н Ш И З ЪМ в Германия и България?!!!Германците още козируват на САЩ,а ние на всички?

Имаше един стар виц. Гьобелс се явава при Хитлер и казва: - Майн Фюрер, сънувах странен сън. Русия и Украина се бият, а ние ги сдобряваме. До там го докара Путин.

Кочината вече е история - за нас остава да гледаме втората загуба на роССия в рамките на четвърк век...

Комсомолската секретарка улеснява редица държави, особено УСА, с политиката си. Обаче за сметка на тъпунгери като нас, обаче изглежда се оказва, че сме единствените тъпунгери в еврогейския съюз и цар тиква първи ни е по мярка. Той е прост и ние сме прости по негови думуи!

че комсомолска секретарка е по-лошо от офицерче от КГБ (обучавано да убива, да краде, да извършва диверсии и т.н. без да му мигне окото), което унищожава всичко човешко, където мине!...

Току що описа УС арми и соросоидите. Кой взимаше органи от убитите войници в Украйнаи преди това в Косово. Или това да убиеш някого и да му вземеш органите е връх на хуманноста за соросоида. Мойе да споменем и касетъчнитте бомби патент на УС арми, напалма, методите на американските корпорации за купуеане на политици в държави като БГ, че да си продават отровите, които наричат храни и шистовия газ. Вярно, че в УСА не могат ама навън си го правят.

ПП. Да не забравяме на кого е национален спорт световната война. Лошото е, че в предстоящия и формат ще ви е за последно да гледате шоуто. Русия не е започвала войни, но обикновено ги завършва, като победител. Руско-Турската я е започнала, ама от това се е пръкнало едно неблагодарно племе, което явно си мечтае за султана и чорбаджиите и затова си ги търси под всякакви форми.

А, беее... я по-добре леля Меркел да си каже за ония хакнати телефонни разговори, с които я държат сащисаните.

до Баба Меркел: 1. За меморандума от Будапеща от 1994 г. и Крим през 2014 - добре!!! ...а кой преди това (през 2008) наруши Договора от Хелзинки от 1974 г., гарантиращ границите в Европа, и откъсна Косово от Сърбия? 2. Политиката на Русия затруднява 3 държави (Грузия, Молдова и Украйна) ама политиката на САЩ затруднява доста повече от 3 държави - само за последните 10 години Либия, Иран, Ирак, Афганистан, Сирия, .. вече и Унгария... За това какво ще кажеш? А за черните във Фергюсън няма ли да се изкажеш и да пуснеш една Декларация?

Гспожо Меркел,вслушайте се в съвета на колегите си.Това е за добро за всички ни.Не вирете толкова нос.Западните страни не сте по-малко виновни за тази криза-особено Америка.Не сте вода не напита

Тая изтрещала лелка почва откровено да излага страната си. Тя не я заслужава повече. Червен картон и да си заминава.

ти да не мислиш, че ще спечели следващите избори! ЗАБРАВИ! ...Тази баба вече е история.

По добре руснаците да ти спрат газа, отколкото германците да ти го пуснат!

старите вицове винаги ме кефят! ... щото са верни!

дъртата стара мома тотално изтрещя и предаде интересите на европа на дългоносите отвъд океана

ПУТИН, ВЕЛИК СИ !!! НЕ НАВЕЖДАЙ ГРЪБ НА АМЕРИКАНСКИТЕ МЕКЕРЕТА !!!

родина на култовщината е Русия?

колко плюсове - колко зомбита с робска психика!...

Това, което съм чувала за Германия, е, че там не можеш да си правиш чалга партита у дома до среднощ, а ако не си си почистил снега пред дома, съседите и за това могат да се оплачат от теб. Но все пак си задавам въпроса какви икономически санкции, несгоди и страдания е понесъл обикновеният германец заради нацизма? А ние българите например след всяка война страдаме - плащаме репарации на съседите, режат ни и от територията. Кога в такива случаи Западна Европа ни е защитила адекватно - като не знаем да направим правилния "цивилизационен" избор, нека да страдаме. Какво добро е направил например Ото фон Бисмарк за България на Берлинския конгрес? А Чълчил, а Рузвелт? Последните двама са ни поделили заедно със Сталин кой към чия сфера на влияние да мине.

соросоидите като гледат на изток слагат черни очила, а като гледан на запад - розови. То затова в Брюксел е пълно с розови мъже май ))))

А граф Игнатиев (и злокобната му роля при обесването на Левски)? А кой възпря подстрекаваната от Русия Турция да окупира българските гарнизони след обявяването на Съединението? И пак тогава кой подтикна крал Милан да нападне България? А предложението на Сталин до Идън (външния министър на Великобритания) в края на 1941-ва Югоизточна България (на юг от Бургас) да се отнеме и придаде на Турция, защото на България "едно пристанище (Варна) й стигало", както и България да бъдела наказана (?) с придаване на западни територии на Сърбия?... Не е ли крайно време да изучаваме нашата си история от български позиции, а не цензурирана (и деформирана!) от Кремъл?

И къде прочете че Сърбия е нападнала България подстрекавана от Русия? А знаеш ли защо Турция не ни напада? Русия и опрощава репарациите , които следва да получи! А това за ролята на Граф Игнатиев при обесването на Левски - сигурно и ти не го вярваш!

Как кой? Русофобите!

чърчил толкова мрази България. При войната с "Бурите", Българин спасява г-н чърчил, такава е тяхната благодарност.

Това с военната помощ значи една грандиозна война. Тия луди ли са ? Путин е готов да скочи в тази пропаст,но готови ли сме ние? Това е безумие. Направете референдум искат ли народите такава война.Единствено политиците я искат защото те се облагодетелстват, а гинат народите.

уви, меркел нито има идеи, нито полезни ходове. остана само възможността да се приказва, което тя и прави.

германия улеснява много държави с политиката си

Скъпи съфорумци, пиша ви от Германия. Благодаря ви. Всеки път, когато се зачудя чии го диря тука, влизам, прочитам Ви коментарите и ми минава :) За да съм далече от такива като вас, не само чинии ще мия, ами и ще пея, и ще мисля, че съм се разминал леко. Засега, продължавам да бачкам на компютър. Казвам ви го, защото знам, че сте добри хора и се радвате, когато някой българин успее навън. ;) Приятен ден.

Искрено се радвам за милионите Българи, спасили се от туземните злоба, завист, рашофилистичност и западо-омраза !!!

Скъпи ябанджийчета, стойте си където сте и явно няма за какво да се връщате! Пък и такива като Вас ни нетребат. Вместо да ни обяснявате какви сме, отидете и кажете на фройлайн да остави родината Ви намира. Но се съмнявам, защото душичките Ви са картофени.

Лека вечер, леке продажно

като си толкова умен, защо не остана да се бориш и докажеш твоите уникални способности. Лесно е да изпълзищ от дупката си и да отидещ в съседа на килима и да даваш акъл, който го нямаш.

е отишъл да работи в една нормална държава. И го е казал много добре - защото няма по-неблагодарна работа от борбата с простотията! Още по комунистическо много българи успяха да се спасят и да се реализират - в България простотията не им позволяваше (същото беше и в целия соц ЛАГЕР), затова простотията ги обявяваше за родоотстъпници и врагове на народа!??! Ама, че някой инженер или учен е мачкан в България, а навън се изявява? Или от никого непризнат български архитект отива в САЩ и печели голям конкурс в Сан Франциско? Лошото в България е, че (особено след 09.09.1944 силните са онези, които по стария виц щом видят някой да се измъква от казана, веднага го дръпват обратно и затова дяволът изобщо не пази българският (соц) казан в ада.

Десетки хиляди Българи учат, живеят, работят, създават семейства, отглеждат деца в олюваната от туземните посредствени рашофилистичета ГЕРМАНИЯ !!! Всеки трудолюбив, ученолюбив, възпитан, почтен човек е добре дошъл в Германия и се чувства по-добре от у "дома"си.

Меркел потвърди намерението при нужда да се окаже военна помощ на Естония, Литва и Латвия,... БЛАГОДАРЯ, БАБО МЕРКЕЛ!!! ХИТЛЕР ВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ОКАЗА ТАКАВА ПОМОЩ НА ЕВРОПА... ЗАГИНАХА МИЛИОНИ, ДРУГИ ОСАКАТЕНИ, С РАЗБИТИ СЪДБИ... НЕ , БЛАГОДАРИМ И ЗА ПОМОЩТА ВИ И ЗА ЕС, НО НАЙ-ДОБРЕ ЗА НАС Е ДА СЕ РАЗДЕЛИМ И ДА НЕ СЕ ГРИЖИТЕ ЗА НАС. ВЕЧЕ СЕ ПОГРИЖИХТЕ , КАТО РАЗБИХТЕ ИКОНОМИКАТА НИ И ПОСЛЕДНО СПРЯХТЕ "ЮЖЕН ПОТОК"!!!!

Ало, руски, това е български форум, стига плака за руската икономика тука. Германските инвестиции в България са над 3 пъти повече от руските. Холандските са над 12 пъти повече от руските... Въпроси?

взе ли си хапчето тази сутрин?

БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ, ЗА ДА НИ ОГРАБВАТ. БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ДОСТАТЪЧНО СПЕСТЯВАНИЯ- НУЖНО Е ГРАМОТНО И ОТГОВОРНО УПРАВЛЕНИЕ. И ПЛАЧА ЗА БЪЛГАРСКАТА , А НЕ ЗА РУСКАТА ИКОНОМИКА. РУСНАЦИТЕ СИ СЕ ОПРАВЯТ. НИЕ СМЕ ЗЛЕ!!!!!!!!

Много хора в Германия, а и по света са разочаровани от Меркел,защото в сегашната меджународна обстановка ЛЪСНА цялата й малодушна чиновническа същност да е винаги в крак и в услуга на началниците! В младостта си е била ПРАВИЛНА комсомолка и активистка в ГДР и ако системата там с предателството на Горбачов не беше предадена, със сигурност СЕГА друга песен щеше да пее и да громи капитализма.Събитията в света обаче се развиха по друг начин с ПРЕСТЪПНОТО предателство в СССР и Меркел запя новата песен та сега вече се изживява едва ли не като ментор и господар,който е в правото си да назидава Русия и Путин в угода на вечните западни ИЗГЛАДНЕЛИ хищници.Е, да, ама НЕ,защото Русия е ИМАЛА и ИМА ИСТИНСКИ родолюбиви и смели държавници,за които над всичко стои РОДИНАТА РУСИЯ и пред които чиновници от рода на Меркел могат да са досадни, но са без значение.Достойните хора го разбират,а слугинстващите примати леят злоба и простотия, защото това е "силата" на приматското ниво!!!

Не,стрино Меркел,ти си тази ,която затруднява редица държави с политиката си и най -много България.Народите обаче почнаха да се осъзнават и времето ти е преброено.

А ТИ БАБО МЕРКЕЛ, ЗАТРУДНЯВАШ НАШАТА ПОЛИТИКА ЗАТРИВАЙКИ НИ ЕЖЕЧАСНО!!!

Това е май много рядко - трябва за теб да е секундно! Че да управиш политикята или погладни по добре на изток! Папагали

Голям политик е Ердоган.Дали обимча, или не обича християните ? Кой мюсюлманин ги обича ?Само тази седмица направи няколко хода, които доказват горепосоченото: 1.Изгони Байдън и Нуланд от 7 с думите-Дошли от 12 000 км. да се разпореждат как ние да нападнем Сирия 2.Сключи нов договор за увеличение на обема от 14 млрд.м3 на 18 млрд.м3 газ за Син поток, който излиза на терминал в Трабзон. 3. Сключи нов договор за увеличаване проектната мощност на новата им АЕЦ, която е 100% Руска собственост. Така Турция ще бъде новият енергиен разпределител за Европа и за газ, и за ток.

Тая сбабичкосана леличка едва ли не обяви война на Русия сега се оплаква за причинени трудности!!!

Има страни, на които хич не им пука каква проамериканска(антируска) пропаганда се води из цяла Европа и си работят без проблем с Русия - Унгария, Финландия, Турция.

България губи от спирането на "Южен поток" инвестиции за 3 милиарда евро и приходите от транзита на 18 млрд. куб. м. газ годишно, каза в интервю за предаването "Вести в събота" шефът на "Газпром" Алексей Милер.

и Милер е неговия пророк. И що трябва да им вярваме?

Не, няма да им вярваме, на теб ще вярваме.

Фрау Меркел е канцлер на Германия , вие нещастни писачи за да не пиша и аз както вас нещо обидно. КАНЦЛЕР е на 83 милиона!

тя е канзлер ба брд а не на германия-има огромна разлика!!!!

Прав си! Да спре да определя нашата икономическа външна политика.

тук са /до сега/ 14 млоумни МИНУСЧИИ, значи по други т.е. безреспектни българи.

баба Меркел се напряга от Русия, но и Италия и Франция са я захапали от другата страна с кризисни икономики... Няма лабаво

или дъщеря ти или и ти самият.

А ти, булка, и за баба не ставаш - мноо ти е раздрънкана кофата!

се радвам че това не са мненията на цяла България, Това са набедени уж политици, който могат /скрити зад компютърите си/ само да обиждат, и да си преукриват нищожеството си!

Обичаме някой да ни оценява. Вчера, цял ден те чакахме да дадеш оценката си. Дочакахме. Довечера ще спя спокойно.

Този коментар е оставен от цензура на dir.bg : "тази баба отдавнатрябва да е в пенсия, докога това ще важи само за обикновенните хора, а ще ни управляват склеротизирани старци и старици развиващи и деменция " кое му е по темата.:))))

...."В интервюто Меркел потвърди намерението при нужда да се окаже военна помощ на Естония, Литва и Латвия, отбелязва ТАСС".... сигурно със съхпайки като на Майдана, ха-ха-ха... тая жена нещо взе да се побърква и да говори с чужда уста, ха-ха-ха...43

ЕС, в частност Германия, убива всички държави в Източна Европа.

знаеш ли колко българи вече живеят в Германия? Ей, много ги убива левако! И как ги убива? Ъ?

Пречи на българите да живеят в България, лишавайки ги от бъдеще в собственият им дом.

тази баба отдавнатрябва да е в пенсия, докога това ще важи само за обикновенните хора, а ще ни управляват склеротизирани старци и старици развиващи и деменция

Учудвам се, как колеги и др. във форума могат да коментират, един повече от прост (да не кажа неграмотен исторически) коментар на Селска учителка...! Не забравяйте уважаеми, че каката на снимката в момента, е най- силната жена в света. Канцлерка е на една от най-мощните икономически страни в света. За списващита глупости, да напомня. Тези който не знаят какво остана от Германия след втората Световна война ... моля, да се инфирмрат от историята и ще научат, че .... Германия бе една бита страна, срината морално, материално и икономически (не говиря за човешкия ресурс) ... градове руини! Тази страна успя само за 30 - 35 години да (се върне) стане една от водещите икономически сили не само в Европа, но и в Света. Някой от вас, задава ли си въпроса... защо е така? Лек ден, уважаеми.

Германия се въстанови бързо, благодарение на милиардите долари,получени от САЩ по плана "Маршал"за да бъде противотежест на победилите във войната Англия,Франция и СССР. Сега Меркел връща вересиите, като твърд съюзник на Обама.

ами защото агерманя е наи голямата военна база на американзите...

ех ако беше ЕС и си водеше така политиката. да се зарадвам, че сме част от нещо силно и достойно НО това, което стана и става, не е в интерес на ЕС. Не е в интерес на Русия - също. Fuck EU... кой ли го каза?

Г-жа Меркел твърдо следва основния принцип на немската външна политика - "Натиск на Изток" Като най-силна икономика Германия на практика ръководи ЕС. Явно е забравила за гибелта на третия Райх/който почти покрива територията на ЕС/ и се чуди на противодействието на Русия с "Натиск на Запад".

"русия затруднява редица държави с политиката си" ама русия губи най-много и най-много от емиграция

от ресурсната си путиномика и нежеланието си да се развива като нормална държава! От превития врат на собствения си народ пред корумпираните си управляващи - рекетьори (над $300 милиарда корупционен оборот годишно - това го няма никъде по света!) А както е казал Джордж Оруел (бивш комунист, но бързо прогледнал) "Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е!"

е основен двигател на всички видове престъпност - и вътрешна, и международна!

Коментари - Меркел: Русия затруднява редица държави с политиката си | Днес.dir.bg

Меркел: Русия затруднява редица държави с политиката си

Водената от Русия политика поражда трудности за редица страни, които са съседи на ЕС, заяви германският канцлер Ангела Меркел в интервю за в. "Велт".

Обратно в новината

Коментари - Меркел: Русия затруднява редица държави с политиката си | Днес.dir.bg

Коментари

Русия е терористична държава, заплаха за своите съседи и световния мир. Единствена или почти. Изглежда кремълските велможи са останки от минали векове. И както винаги воюват със собствения си народ и го водят към мизерия и нищета. Но може би това заслужават изостанали диваци с изкривено съзнание.

Сравнете картите на Третия Райх и на ЕС. Намерете разликите!!! Германия строи Четвъртия Райх в момента. И не питайте с какво я държат САЩ или защо им се е предала с партакешите...

До там я докара Путин, бабаМърфел да изтрещи напълно.На ушенцето и чуролика ЦРУ

Меркел, виж си страната ти как е залята с турци!Хитлер това ли би искал?!Ти провали страната си Меркел!

Р Е В А Н Ш И З ЪМ в Германия и България?!!!Германците още козируват на САЩ,а ние на всички?

Имаше един стар виц. Гьобелс се явава при Хитлер и казва: - Майн Фюрер, сънувах странен сън. Русия и Украина се бият, а ние ги сдобряваме. До там го докара Путин.

Кочината вече е история - за нас остава да гледаме втората загуба на роССия в рамките на четвърк век...

Комсомолската секретарка улеснява редица държави, особено УСА, с политиката си. Обаче за сметка на тъпунгери като нас, обаче изглежда се оказва, че сме единствените тъпунгери в еврогейския съюз и цар тиква първи ни е по мярка. Той е прост и ние сме прости по негови думуи!

че комсомолска секретарка е по-лошо от офицерче от КГБ (обучавано да убива, да краде, да извършва диверсии и т.н. без да му мигне окото), което унищожава всичко човешко, където мине!...

Току що описа УС арми и соросоидите. Кой взимаше органи от убитите войници в Украйнаи преди това в Косово. Или това да убиеш някого и да му вземеш органите е връх на хуманноста за соросоида. Мойе да споменем и касетъчнитте бомби патент на УС арми, напалма, методите на американските корпорации за купуеане на политици в държави като БГ, че да си продават отровите, които наричат храни и шистовия газ. Вярно, че в УСА не могат ама навън си го правят.

ПП. Да не забравяме на кого е национален спорт световната война. Лошото е, че в предстоящия и формат ще ви е за последно да гледате шоуто. Русия не е започвала войни, но обикновено ги завършва, като победител. Руско-Турската я е започнала, ама от това се е пръкнало едно неблагодарно племе, което явно си мечтае за султана и чорбаджиите и затова си ги търси под всякакви форми.

А, беее... я по-добре леля Меркел да си каже за ония хакнати телефонни разговори, с които я държат сащисаните.

до Баба Меркел: 1. За меморандума от Будапеща от 1994 г. и Крим през 2014 - добре!!! ...а кой преди това (през 2008) наруши Договора от Хелзинки от 1974 г., гарантиращ границите в Европа, и откъсна Косово от Сърбия? 2. Политиката на Русия затруднява 3 държави (Грузия, Молдова и Украйна) ама политиката на САЩ затруднява доста повече от 3 държави - само за последните 10 години Либия, Иран, Ирак, Афганистан, Сирия, .. вече и Унгария... За това какво ще кажеш? А за черните във Фергюсън няма ли да се изкажеш и да пуснеш една Декларация?

Гспожо Меркел,вслушайте се в съвета на колегите си.Това е за добро за всички ни.Не вирете толкова нос.Западните страни не сте по-малко виновни за тази криза-особено Америка.Не сте вода не напита

Тая изтрещала лелка почва откровено да излага страната си. Тя не я заслужава повече. Червен картон и да си заминава.

ти да не мислиш, че ще спечели следващите избори! ЗАБРАВИ! ...Тази баба вече е история.

По добре руснаците да ти спрат газа, отколкото германците да ти го пуснат!

старите вицове винаги ме кефят! ... щото са верни!

дъртата стара мома тотално изтрещя и предаде интересите на европа на дългоносите отвъд океана

ПУТИН, ВЕЛИК СИ !!! НЕ НАВЕЖДАЙ ГРЪБ НА АМЕРИКАНСКИТЕ МЕКЕРЕТА !!!

родина на култовщината е Русия?

колко плюсове - колко зомбита с робска психика!...

Това, което съм чувала за Германия, е, че там не можеш да си правиш чалга партита у дома до среднощ, а ако не си си почистил снега пред дома, съседите и за това могат да се оплачат от теб. Но все пак си задавам въпроса какви икономически санкции, несгоди и страдания е понесъл обикновеният германец заради нацизма? А ние българите например след всяка война страдаме - плащаме репарации на съседите, режат ни и от територията. Кога в такива случаи Западна Европа ни е защитила адекватно - като не знаем да направим правилния "цивилизационен" избор, нека да страдаме. Какво добро е направил например Ото фон Бисмарк за България на Берлинския конгрес? А Чълчил, а Рузвелт? Последните двама са ни поделили заедно със Сталин кой към чия сфера на влияние да мине.

соросоидите като гледат на изток слагат черни очила, а като гледан на запад - розови. То затова в Брюксел е пълно с розови мъже май ))))

А граф Игнатиев (и злокобната му роля при обесването на Левски)? А кой възпря подстрекаваната от Русия Турция да окупира българските гарнизони след обявяването на Съединението? И пак тогава кой подтикна крал Милан да нападне България? А предложението на Сталин до Идън (външния министър на Великобритания) в края на 1941-ва Югоизточна България (на юг от Бургас) да се отнеме и придаде на Турция, защото на България "едно пристанище (Варна) й стигало", както и България да бъдела наказана (?) с придаване на западни територии на Сърбия?... Не е ли крайно време да изучаваме нашата си история от български позиции, а не цензурирана (и деформирана!) от Кремъл?

И къде прочете че Сърбия е нападнала България подстрекавана от Русия? А знаеш ли защо Турция не ни напада? Русия и опрощава репарациите , които следва да получи! А това за ролята на Граф Игнатиев при обесването на Левски - сигурно и ти не го вярваш!

Как кой? Русофобите!

чърчил толкова мрази България. При войната с "Бурите", Българин спасява г-н чърчил, такава е тяхната благодарност.

Това с военната помощ значи една грандиозна война. Тия луди ли са ? Путин е готов да скочи в тази пропаст,но готови ли сме ние? Това е безумие. Направете референдум искат ли народите такава война.Единствено политиците я искат защото те се облагодетелстват, а гинат народите.

уви, меркел нито има идеи, нито полезни ходове. остана само възможността да се приказва, което тя и прави.

германия улеснява много държави с политиката си

Скъпи съфорумци, пиша ви от Германия. Благодаря ви. Всеки път, когато се зачудя чии го диря тука, влизам, прочитам Ви коментарите и ми минава :) За да съм далече от такива като вас, не само чинии ще мия, ами и ще пея, и ще мисля, че съм се разминал леко. Засега, продължавам да бачкам на компютър. Казвам ви го, защото знам, че сте добри хора и се радвате, когато някой българин успее навън. ;) Приятен ден.

Искрено се радвам за милионите Българи, спасили се от туземните злоба, завист, рашофилистичност и западо-омраза !!!

Скъпи ябанджийчета, стойте си където сте и явно няма за какво да се връщате! Пък и такива като Вас ни нетребат. Вместо да ни обяснявате какви сме, отидете и кажете на фройлайн да остави родината Ви намира. Но се съмнявам, защото душичките Ви са картофени.

Лека вечер, леке продажно

като си толкова умен, защо не остана да се бориш и докажеш твоите уникални способности. Лесно е да изпълзищ от дупката си и да отидещ в съседа на килима и да даваш акъл, който го нямаш.

е отишъл да работи в една нормална държава. И го е казал много добре - защото няма по-неблагодарна работа от борбата с простотията! Още по комунистическо много българи успяха да се спасят и да се реализират - в България простотията не им позволяваше (същото беше и в целия соц ЛАГЕР), затова простотията ги обявяваше за родоотстъпници и врагове на народа!??! Ама, че някой инженер или учен е мачкан в България, а навън се изявява? Или от никого непризнат български архитект отива в САЩ и печели голям конкурс в Сан Франциско? Лошото в България е, че (особено след 09.09.1944 силните са онези, които по стария виц щом видят някой да се измъква от казана, веднага го дръпват обратно и затова дяволът изобщо не пази българският (соц) казан в ада.

Десетки хиляди Българи учат, живеят, работят, създават семейства, отглеждат деца в олюваната от туземните посредствени рашофилистичета ГЕРМАНИЯ !!! Всеки трудолюбив, ученолюбив, възпитан, почтен човек е добре дошъл в Германия и се чувства по-добре от у "дома"си.

Меркел потвърди намерението при нужда да се окаже военна помощ на Естония, Литва и Латвия,... БЛАГОДАРЯ, БАБО МЕРКЕЛ!!! ХИТЛЕР ВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ОКАЗА ТАКАВА ПОМОЩ НА ЕВРОПА... ЗАГИНАХА МИЛИОНИ, ДРУГИ ОСАКАТЕНИ, С РАЗБИТИ СЪДБИ... НЕ , БЛАГОДАРИМ И ЗА ПОМОЩТА ВИ И ЗА ЕС, НО НАЙ-ДОБРЕ ЗА НАС Е ДА СЕ РАЗДЕЛИМ И ДА НЕ СЕ ГРИЖИТЕ ЗА НАС. ВЕЧЕ СЕ ПОГРИЖИХТЕ , КАТО РАЗБИХТЕ ИКОНОМИКАТА НИ И ПОСЛЕДНО СПРЯХТЕ "ЮЖЕН ПОТОК"!!!!

Ало, руски, това е български форум, стига плака за руската икономика тука. Германските инвестиции в България са над 3 пъти повече от руските. Холандските са над 12 пъти повече от руските... Въпроси?

взе ли си хапчето тази сутрин?

БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ, ЗА ДА НИ ОГРАБВАТ. БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ДОСТАТЪЧНО СПЕСТЯВАНИЯ- НУЖНО Е ГРАМОТНО И ОТГОВОРНО УПРАВЛЕНИЕ. И ПЛАЧА ЗА БЪЛГАРСКАТА , А НЕ ЗА РУСКАТА ИКОНОМИКА. РУСНАЦИТЕ СИ СЕ ОПРАВЯТ. НИЕ СМЕ ЗЛЕ!!!!!!!!

Много хора в Германия, а и по света са разочаровани от Меркел,защото в сегашната меджународна обстановка ЛЪСНА цялата й малодушна чиновническа същност да е винаги в крак и в услуга на началниците! В младостта си е била ПРАВИЛНА комсомолка и активистка в ГДР и ако системата там с предателството на Горбачов не беше предадена, със сигурност СЕГА друга песен щеше да пее и да громи капитализма.Събитията в света обаче се развиха по друг начин с ПРЕСТЪПНОТО предателство в СССР и Меркел запя новата песен та сега вече се изживява едва ли не като ментор и господар,който е в правото си да назидава Русия и Путин в угода на вечните западни ИЗГЛАДНЕЛИ хищници.Е, да, ама НЕ,защото Русия е ИМАЛА и ИМА ИСТИНСКИ родолюбиви и смели държавници,за които над всичко стои РОДИНАТА РУСИЯ и пред които чиновници от рода на Меркел могат да са досадни, но са без значение.Достойните хора го разбират,а слугинстващите примати леят злоба и простотия, защото това е "силата" на приматското ниво!!!

Не,стрино Меркел,ти си тази ,която затруднява редица държави с политиката си и най -много България.Народите обаче почнаха да се осъзнават и времето ти е преброено.

А ТИ БАБО МЕРКЕЛ, ЗАТРУДНЯВАШ НАШАТА ПОЛИТИКА ЗАТРИВАЙКИ НИ ЕЖЕЧАСНО!!!

Това е май много рядко - трябва за теб да е секундно! Че да управиш политикята или погладни по добре на изток! Папагали

Голям политик е Ердоган.Дали обимча, или не обича християните ? Кой мюсюлманин ги обича ?Само тази седмица направи няколко хода, които доказват горепосоченото: 1.Изгони Байдън и Нуланд от 7 с думите-Дошли от 12 000 км. да се разпореждат как ние да нападнем Сирия 2.Сключи нов договор за увеличение на обема от 14 млрд.м3 на 18 млрд.м3 газ за Син поток, който излиза на терминал в Трабзон. 3. Сключи нов договор за увеличаване проектната мощност на новата им АЕЦ, която е 100% Руска собственост. Така Турция ще бъде новият енергиен разпределител за Европа и за газ, и за ток.

Тая сбабичкосана леличка едва ли не обяви война на Русия сега се оплаква за причинени трудности!!!

Има страни, на които хич не им пука каква проамериканска(антируска) пропаганда се води из цяла Европа и си работят без проблем с Русия - Унгария, Финландия, Турция.

България губи от спирането на "Южен поток" инвестиции за 3 милиарда евро и приходите от транзита на 18 млрд. куб. м. газ годишно, каза в интервю за предаването "Вести в събота" шефът на "Газпром" Алексей Милер.

и Милер е неговия пророк. И що трябва да им вярваме?

Не, няма да им вярваме, на теб ще вярваме.

Фрау Меркел е канцлер на Германия , вие нещастни писачи за да не пиша и аз както вас нещо обидно. КАНЦЛЕР е на 83 милиона!

тя е канзлер ба брд а не на германия-има огромна разлика!!!!

Прав си! Да спре да определя нашата икономическа външна политика.

тук са /до сега/ 14 млоумни МИНУСЧИИ, значи по други т.е. безреспектни българи.

баба Меркел се напряга от Русия, но и Италия и Франция са я захапали от другата страна с кризисни икономики... Няма лабаво

или дъщеря ти или и ти самият.

А ти, булка, и за баба не ставаш - мноо ти е раздрънкана кофата!

се радвам че това не са мненията на цяла България, Това са набедени уж политици, който могат /скрити зад компютърите си/ само да обиждат, и да си преукриват нищожеството си!

Обичаме някой да ни оценява. Вчера, цял ден те чакахме да дадеш оценката си. Дочакахме. Довечера ще спя спокойно.

Този коментар е оставен от цензура на dir.bg : "тази баба отдавнатрябва да е в пенсия, докога това ще важи само за обикновенните хора, а ще ни управляват склеротизирани старци и старици развиващи и деменция " кое му е по темата.:))))

...."В интервюто Меркел потвърди намерението при нужда да се окаже военна помощ на Естония, Литва и Латвия, отбелязва ТАСС".... сигурно със съхпайки като на Майдана, ха-ха-ха... тая жена нещо взе да се побърква и да говори с чужда уста, ха-ха-ха...43

ЕС, в частност Германия, убива всички държави в Източна Европа.

знаеш ли колко българи вече живеят в Германия? Ей, много ги убива левако! И как ги убива? Ъ?

Пречи на българите да живеят в България, лишавайки ги от бъдеще в собственият им дом.

тази баба отдавнатрябва да е в пенсия, докога това ще важи само за обикновенните хора, а ще ни управляват склеротизирани старци и старици развиващи и деменция

Учудвам се, как колеги и др. във форума могат да коментират, един повече от прост (да не кажа неграмотен исторически) коментар на Селска учителка...! Не забравяйте уважаеми, че каката на снимката в момента, е най- силната жена в света. Канцлерка е на една от най-мощните икономически страни в света. За списващита глупости, да напомня. Тези който не знаят какво остана от Германия след втората Световна война ... моля, да се инфирмрат от историята и ще научат, че .... Германия бе една бита страна, срината морално, материално и икономически (не говиря за човешкия ресурс) ... градове руини! Тази страна успя само за 30 - 35 години да (се върне) стане една от водещите икономически сили не само в Европа, но и в Света. Някой от вас, задава ли си въпроса... защо е така? Лек ден, уважаеми.

Германия се въстанови бързо, благодарение на милиардите долари,получени от САЩ по плана "Маршал"за да бъде противотежест на победилите във войната Англия,Франция и СССР. Сега Меркел връща вересиите, като твърд съюзник на Обама.

ами защото агерманя е наи голямата военна база на американзите...

ех ако беше ЕС и си водеше така политиката. да се зарадвам, че сме част от нещо силно и достойно НО това, което стана и става, не е в интерес на ЕС. Не е в интерес на Русия - също. Fuck EU... кой ли го каза?

Г-жа Меркел твърдо следва основния принцип на немската външна политика - "Натиск на Изток" Като най-силна икономика Германия на практика ръководи ЕС. Явно е забравила за гибелта на третия Райх/който почти покрива територията на ЕС/ и се чуди на противодействието на Русия с "Натиск на Запад".

"русия затруднява редица държави с политиката си" ама русия губи най-много и най-много от емиграция

от ресурсната си путиномика и нежеланието си да се развива като нормална държава! От превития врат на собствения си народ пред корумпираните си управляващи - рекетьори (над $300 милиарда корупционен оборот годишно - това го няма никъде по света!) А както е казал Джордж Оруел (бивш комунист, но бързо прогледнал) "Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е!"

е основен двигател на всички видове престъпност - и вътрешна, и международна!