Оръжейната сделка между Русия и Турция за С-400 е под въпрос

Турция официално обяви на 11 ноември, че има постигната договореност с Русия за доставка на зенитни ракетни системи С-400 на стойност 2 милиарда долара.

Обратно в новината

Коментари - Оръжейната сделка между Русия и Турция за С-400 е под въпрос | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Говори се, че се носи слух, че поразявала била СТЕЛТ-ове. :))) :D

Нещо не мога да разбЕра. Нали уж една такава система охраняваше цяла Сирия, та пиле не можело да прехвръкне. А пък сега се казва, че 4 такива системи били крайно недостатъчни, за да охраняват територията на Турция. Ха сега де - да се чуди и мае човек кое е вярното.

Има една турска дума, янлъш...

Наскоро "Пейтриът" пак се издъни. В КСА не успя да свали йеменска балистична ракета изстреляна по летището в Риад , та който иска сигурност купува С300/400, ако му ги продадат де! :))

"...Ракетата е била унищожена над града, а фрагменти от нея са паднали на земята в близост до летището, твърдят представители на официалните власти пред Саудитската информационна агенция, цитирана от Би Би Си. Предполага се, че ракетата от типа "Burkan H2" е изстреляна от шиитските бунтовници хути в Йемен и е била насочена към летището Крал Халед. Въпреки това обаче гражданският въздушен трафик не е бил нарушен. Бунтовниците в Йемен изстреляха предишна ракета срещу Риад през май, точно ден преди посещението на американския президент Доналд Тръмп. Тогава обаче тя бе прихваната и унищожена на около 200 км от Риад." Пак те хванах да лъжеш. Путинофилията води до оглупяване, да знаеш.

Унищожен е бил корпусът на ракетата, бойната част не е прихваната и пада с голяма отклонение/около 1 км/, но в близост до летището. Цитирам New York Times, има и приложени снимки, а сега де! Кой кого хвана в лъжа??? :))

Уважаеми американски гъзолизци, турция купува С400 не защото са по-евтини а защото за тези пари взима нещо по-добро, американските чаркаляци отдавна остаряха и макар, че постоянно им сменят номера модела те са едни и същи, просто нямат нищо по-добро.

надявай се и лижи заднико на каПутин. Взимат ги защото ще могат да си ги произвеждат в ТУРЦИЯ !!! Както стана със Иран които вече не купуват от каПутин. Ама щом ти е угодно това да си вярваш - вЕрвай си.

Дори не е за това. В Анкара много добре знаят, кой организира опита за преврат. Знаят също така, че той не се отказва лесно. И ако се наложи, при следващия опит може да реши да помогне на превратаджиите с въздушни удари. И тогава на пейтриътите ще бъде дадена команда, да разпознават атакуващите самолети и ракети като свои и да не реагират на атаката. За Турция (поне в момента) най-опасен враг не е Русия, а НАТО.

Днес Ердоган заплаши САЩ, със скъсване на дипломатическите отношения

алоооо... тролчоооо... чети бе чедо. М/у Израел и Турция, не САЩ и Турция.. ех... прости руски тутурутки. Една новина не могат да прочетат без да се оакат здраво.

pompai

Русия ако няма С-500 няма да продаде С-400 и то на натовска страна.

Новият руски зенитно ракетен комплекс С500 " Прометей " влиза на въоръжение от догодина. Всички изпитания са приключили. В момента тече подготовка за серийното му производство. Неговите възможности значително надвишават тези на С400. Далекобойност до 600 км. / 400 за С400/ По интересното е че може да води успешен бой и по ниско обритиращи / до 100 км. / космически апарати. Новият ЗРК може да поразява и хиперзвукови самолети, ракети и безпилотни летателни средства. Има информация че успешно поразява цели от системата СТЕЛТ. Основната му цел е борба с балистични ракети със среден обсег / до 3500 км. / но може успешно да поразява и междуконтинентални балистични ракети в последния участък на полета им. Повече инфо всеки може да намери в нета.

Да! Говори се, че се носи слух, че поразявала била СТЕЛТ-ове :))) П.П. Ти колко поразени СТЕЛТ-а знаеш?

"Нежеланието му /на Путин/да предаде на член на Алианса секретна руска военна технология"... пълни глупости или по-скоро опит за интрига на англосаксите. Добре е да се знае, че още през '90-те РФ продаде на Кипър С-300, които в крайна сметка стигнаха в Гърция/членка на НАТО/ и оттогава, повече от 20г., западът не е в състояние да произведе нещо, което дори малко да се доближава до С-300... Усещате ли манипулацията???? :))

Прочете ли внимателно? "И смятат, че от Русия могат да получат цялата технология и лиценз за производство на С-400, поне такива са исканията им към Москва." Тук е ключът от палатката - Турция иска да ги произвежда. Иначе нямаше да поръчат само 4.

Какъв е проблемът да се произвеждат в Турция, още повече, че вече на смяна в РФ идва С-500????

Усещаме я!И звучи като подигравателен сарказъм за рускжто оръжие!

Хубава работа ама циганска. :)

Tурция усилено работи за своя независима пво система, за сега се знае че направиха успешен опит със ракетата хисар -о среден обсег ,която системе ще влезе на въоръжение след 1 година . Tурската военната индустрия начело с фирмите Aселсан и Pокетсан работят за ракета с далечен обсег за сега се знае че ще е c над 20 километра височина и със засичане от радар на 400 клометра разстояние и с над 120 километра обсег , тази програма е с изпълнителен срок 2019-20 година .

Фейк нюз made in Iconomist!

Dimi

Е да де... ама тези "дето един москвич не могат да направят" пращат космонавтите на можещите до МКС... да не говорим, че самата МКС е базирана на опита на космическата станция на същите тези дето не ги могат москвичите... хайде смени плочата, че глупостите дето ги повтаряш много се изтъркаха

Нещата са прости и се крият във въпроса: С НАС ИЛИ ПРОТИВ НАС? Ердоган седи на два стола и никак не се решава да се откаже от единия. В крайна сметка Русия може изненадващо да подкрепи кюрдите или просто да се срещне на високо равнище с тях и ще постигне своето.

Съгласна съм 100% с 1вото изречение. Пуйката си мисли, че може да върти всички в НАТО, обаче ситуацията е различна. Пуйката е в немилост в НАТО от поне 6-7 години, в НАТО открито се изказва недоволство специално от политиката й като държава- член на НАТО, така, че- путлер да си я прибира в одкб и да се приключи с този руски троянски кон в НАТО!

Към разбирачите с тенекиите: Прочетете в таймс ъф Израел статията за С-400 в Сирия и притесненията на израелската авиация.

за това ли ни говориш? 17 февраля 18:44 Свободная пресса "Дивизион С-400 не заметил атаки F-35 под Дамаском - Российская система С-400 Триумф оказалась бессильна перед истребителем F-35: ЗРС не смогла ни остановить, ни распознать израильский истребитель пятого поколения в сирийской провинции Дамаск."

Израел не лети над Сирия, а стреля от въздушното пространство на Ливан. Просто спрете да лъжете и вижте новините за стрелна на сирийски С 200 по израелски самолет над Ливан.

Коя е тази "свободна преса"??? Приятелите на Немцов и Каспаров ли? Веднага ще им повярвам. Колкото до самолетите на Израел, Русия не воюва с тях. Даже двете страни са в приятелски отношения, ..доколко може човек да се довери на приятелство с евреи...

мааму стара!Хем преписваш от руски без превод хем лъжеш преписвайки!

Цялата работа напомня лафа за двете дини под една мишница или оня дето искал да седне едновременно на два стола... Но както казва народа, хем онуй до края, хем душата в рая - не става! ;-)

И къде тук е новината в тези фейк-разсъждения и предположения? Някой, ако не го мързи, да вземе да я прати тази новина на Нова ТВ, да я разследват! :):)

А на нас зашо еврогейовете ни накараха да унищожим С-300 ????

Не сме унищожавали С300. Имаме си ги на въоръжение. Откъде чухте тая "новина", че сме си унищожили ПВО-то? Или това ви спуснаха от "Савушкина"? :)))

О ама ти бъди спокоен, не са се сетили , не са ни накарали. А като видим кой ни е премиер и какъв майстор е на огъзването, не се съмнявам и на процента , че ще ги нарежем

Ще купят С400. После Пейтриът. Накрая израелците ще ги думнат, без да се съобазяват с никакви защити.

Начи целият оръжеен руско-турският аллъш-вериш който Ердоган щеше да плаща с рубли(на стойност пет милиарда USD) бил уйдурма....?!Амаан

По-хорошо в рубли, потомущо виж кво пише в другата новина - лирата ще я гони хиперинфлацията. За ко са му на путин хартишки.

Начи целият оръжеен руско-турският аллъш-вериш който Ердоган щеше да плаща с рубли(на стойност пет милиарда USD) бил уйдурма....?!Амаан

На такава новина и се казва "пожелателно мислене", НатоФско.

Тая новина верно може да е грешна. Преди пишеше че зделката турците е плащат с рубли.

Ето това се нарича фалшива новина, изсмукана от пръстите. Причината да иска С 400 е фактът ,че Петриът не реагираха на 7 руски ракети Калибър прелетели през 580 км. през Турция за Сирия. Американското ПРО даже не ги засече

щото С400 "реагира" на 59 томахавки, нали? аре стига глупости.

От общо 59 изпратени 23 пристигнаха. Защо ли?

Причината много ясно е написана в статията. Американците не дават технологията на Пейтриът. А Ердоган иска да ги произвежда. В сделката с Русия, са включени освен комплексите, и предоставяне на технологията и лиценз за производство. Така, че Ердоган ще купи само 4, а останалите ще си ги направи сам. След това ще продава. И за това Путин се колебае, дали да му ги предостави. Толкова за митичното превъзходство на на С-400.