Пожар избухна на руска атомна подводница

Пожар избухна тази сутрин на борда на руската атомна подводница "Томск", но вече е локализиран и огнището се обработва със средства за пожарогасене, съобщи за ИТАР-ТАСС източник от министерството на отбраната в Москва.

Обратно в новината

Коментари - Пожар избухна на руска атомна подводница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо изобщо не ги спрат от употреба тези допотопни атомни подводници? ще си спестят доста пари и най-вече няма да има инциденти, затрашаващи здравето на хората и световната екология. иначе параноичният путин ще продължава сам да си създава врагове

Ето една малка разлика която ни спестяват при индентични ремонтни аварии случващи се понякога: На руската подводница пожарът успели да го локализират в носовата част на подводницата, без да допуснат той да се прехвърли в основния корпус и да се разпространи в камерите. На американската подводница горяха двата носови отсека на 1-ият (жилишен и торпеден) и вторият (команден). Във връзка с това вече се изказват опасения на тема възможност и целесъобразност от възстановяването на Маями. Нека се радваме, че няма загинали работници при тези инциденти.

Сигурно е Диверсия на американските тайни служби...

В момента корпусите на съвременните атомни подводни лодки (руски и американски) са двойни и между двата слоя метал има сандвич от 30-40 см полимер(полиуретанов каучук) за да заглушава вибрациите и шумовете и да затруднява хидролокаторите на противника - а полимера (гумата) като се нагрее при заваряване и се пали ....

Американските са еднокорпусни. Това не значи, че няма изолация отвън и отвътре.

Това което впечатлява в материала - 15 ПП е-к-и-п-а ....

Предполагам, че не си видял нито една подводница в живота си, а за подводни крейцерове от класа "Антей" изобщо не става дума. Огромни са! За да не се разпростани огъня и 15 екипа е малко

Няма такава дума ,,крайцерове'', мн. число е крайцери

По коментарите ще разбереш какъв е съвременният българин - примитивен, злобен и завистлив! Такъв народ няма бъдеще и това вече се вижда ясно!

Ти Хайтов ли си? Или Вазов? Кой ти дава правото да казваш какъв е ствременния българин, само заради 20 киселяка дето мразят половината свят и още 20 дето мразят другата половина, и после пишат по 3 коментара-кой от кой по умен и по задълбочен. Ако си българин-за такива като тебе Паисий го каза преди 250 години - о неразумнии юроде. А ако не си българин-бъди какъвто си си там чифутин но не плювай на кило, хора които очевидно не познаваш така детайлно както претендираш.

И се пукни от яд ИМАМЕ БЪДЕЩЕ!

КАТО ГЛЕДАМ ХОРАТА КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ИКОНОМИЧЕСКИЯ, ПОЛИТИЧЕСКИЯ, ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ И ДУХОВНИЯ "ЕЛИТ" НА БЪЛГАРИЯ , СМЕЯ ДА ВИ ОПОНИРАМ ЗА БЪДЕЩЕТО НА НАЦИЯТА :)))))

И какво следва от прозрението ти?Всъщност българският народ е бил примитивен, злобен и завистлив и преди 1000 години.

Лошото е ,че за нас този проблем не съществува ,на времето флота ни имаше четири действащи подводници ,а сега нито една ,така е със бойните самолети ,малкото останали не летят поради липса на гориво ,въобще няма какво да се запали ,що се отнася до сравненията с Чернобил и Фукушима тук не е авария и пожар в реактора ,той е бил свален както и оръжията.

Батерията от Siemens - Доказано Е влязла у Нас. След което - 'изчезнала'.

Пояснение : - бе за Единствената-Ни подводница.

Варта беше батерията пуснаха я подводницата и на следващата година я бракуваха.

Защо да е лошо? "Файда" от нашите 4 подводници имало ли е?

Драги съфорумци. Дискусията до момента показва как работи във форума антируската еврейска кампания във форума. Която е решила да използва българска територия за свои цели. Прочетете внимателно коментарите на евреина. Не помня да имало такава помия от страна на руснаците И Русия, когато заминаха две американски совалки. За подобни аварии с американски кораби и подводници. НИКОГА не е наблюдавана такава примитивна, гадна оплюваща кампания от страна на руснаци. Докато наглото дребно еврейско племе, можете сами да прочетете какво прави. И мърсотията е, че го правят в български сайт и приписват всичко това на нас, българите. За да видите докъде може да дегенерират бивши човешки същества. Да видите на какви гадости са способни.

Виж сега, понеже и аз съм метнал и някой друг коментар по темата, ще взема да ти обърна внимание на няколко неща: 1.Недей да правиш генерални заключения за елементарни работи - масово хората не се "кефят' на руснаците за сметка на американцинте - руските простотии сме ги гледали доста години, та са ни скучни вече, а новото/това дето си нямал или не си преживял е все "по-хубаво" и "по-интересно"! 2.Американците правят "по-готини" продукти, дето цял свят ги ползва (ако не сте болни червени лицемери, няма как да ми обясните, че не си пишете коментарчетат тук на творения на западния свят, а не на "руски/съветски" PC-та). 3.Няма много хора (аз за един дори не знам) дето са емигрирали в Русия, а не в Щатите - даже за Щатите се натискат?! Да не говорим някой пък да се е върнал от УСА-то - освен ако не е някой мега-мързелив тъпак! Та недей да очакваш от големи групи от хора да не посрещат с "радост" новини за провали на руснаците в някоя област, за сметка на успехи на американците, и да се оглеждаш за някаква "Огромна конспирация" - много се зориш така, за няма нищо!

аз пък не се кефя особено нито на янките, нито на братушките. от къде на къде? кат се прибера дома, да не би да ям американски хляб или руско кисело млеко?

Ааа, дъртия евреин се включи мазно, мазно. Класика в еврейски жанр. А ако погледнеш наистина, не с лъжите, които изсипваш остоянно, ще видиш, че хората много се кефят именно на руснаците. До гуша ни е дошло от напъните на евреи и колониализма на американците. Срещу чиито умствени творения в България е имало не малко мащабни протести. Които удачно съсипаха държавата ни за 24 години. Не знаех, че РС Леново е американско. Или че повечето РС са американски. Ако те чуят китайците ще ти се обидят. Написаното от теб е лъжа. И ще предпочета да си купа американска кола, вместо японска, да не съм глупак.

ТОВА НЕ БЕШЕ ПУСНАТО ПО ДИР-БГ , ПОНЕЖЕ ПРОПАГАНДНАТА ПОЛИТИКА НА ИСЛЯМО-ЮДЕИТЕ (СИМИТИТЕ) Е НАСОЧЕНА СРЕЩУ САМО СРЕЩУ РУСИЯ И НЕЙНИТЕ ПРИЯТЕЛИ August 11, 2013 US Navy loses $1.5 billion attack submarine after bored worker sets fire onboard CNN reports that Fury's fire destroyed the USS Miami, a Navy nuclear sub, in May of 2012 while it was on the dry dock. For the arson, he was sentenced to 17 years in federal prison and ordered to pay $400 million, roughly the cost of the damages.

В колко ви прибират в детската градина-чичковото-и стоиш по това време да пишеш?

Те самите руснаци още от време оно си знаят какво означава "сделано в понедельник". Събота и неделя безпаметно пиянство, водка без кантар, пък после се питат за техника н абезопасност. А то става дума просто за пияни казаци.

И какво казваме за подобните аварии в САЩ. Или за събития като това в Халифакс. Стандартна еврейска пропаганда. Защо евреино, не отидеш да си изливаш антируската омраза на иврит. И защо не се легитимираш като евреин.

Доста глупаво си го съчинил това с "евреите", при положение, че има много "руски евреи" и то тези са обикновено доста богати, та темата за "еврейската пропаганда" е доста по сложничка от някой и друг коментар в дира..................

Абе дай некой и друг линк, че да прочетем к'во е станало напоследък! Навсякъде стават аварии, ама с пияни казаци е далеч по-лесно отколкото с американски войници наквасени с кока кола. Или не помниш как ни промиваха мозъците едно време на тема "западняци".

Не е пожар! Стига сте злепоставяли руската военна техника!! Капитанът има навика да си пече пържоли върху кожуха на реактора и понякога пуши повече!

Ама тя подводницата парна ли е била бе хане,че се самозапалили въглищатат,щото огняра от умора заспал със запалена цигара в ръка....

Не бе, готварската печка е на въглища, щото капитана обичал пица на въглища.

Русофилчетата хвалят руското, ама за себе си гледат да си купят нещо Ю ЕС ЕЙ. А руските правилници за безопасност и сега са жалка работа.

Нестига че потопиха сами Курск, ами не дадоха да се проведе спасителна акция, докато заметат акото, ами и накрая викаха чужди инженери да им я извадат, че са много умно руските

Радост за всички американофилистици :) В Щатите пожари няма, другари, там са построили комунизЪма :) До 89 година бащите ви с плам в очите защитаваха руснаците и СССР, сега вие правите същото, но с новия голям "брат" САЩ :) Девизът ви е: ВИНАГИ ПОЛИТИЧЕСКИ КОРЕКТНИ !

Всъщност в САЩ успешно построиха фашизма - като се гледат просволутите 14 точки които го определят.

В Пиндосия пожар не може да има! Даже рафинерията дето горя и гърмя една седмица, беше нарочно запалена, вместо фойерверките за 4-ти юли...

Аз за разлика от русофилистиците не съм с промит мозък. Случва се - пожар, затова имат противопожарни екипи. Взели са всички мерки, няма причина да злорадстваме - най-важното е че са евакуирали екипажа. Нещо, което не можем да кажем за една друга руска подводница. Обикновено в армията от бившия СССР войникът, тоест човекът, е последна грижа. По-опасна е аварията в японската централа Фукушима.

"Аз за разлика от русофилистиците не съм с промит мозък." Аз пък досега за някой да си е признал, че е промит мозък не съм чул. Едва ли ти ще си първия.

О Иречек, да не забравиш пак да си смениш ника. По-ге си го сменил вече 3-4 пъти. То защо ползваш толкова различни никове, за да ни кажеш едно и също нещо. Обществено мнение ли създаваш. Много лъжливо това мнение. И защо така по еврейски в България. Тези номера си ги разигвай в Израел. Е за това от всякъде са ви гонили и пребивали. Имало защо.

на руските е 3 години. На българските бойлери е 5 г.

........ама все същата работа

Щом има новна значи пожава е ОК. Ако беше лош сценарий нямаше да има новина!

Пак ли.................

И някои другари искат тия мърлячи да правят АЕЦ... Айде нема нужда!

Ти си малограмотен невежствен идиот. Пожари се случват навсякъде, още повече че този никак не е свързан с ядрени технологии

Случват се навсякъде, но няколко пъти повече в Русия. Направи си справка щом не искаш да си невежествен.

Много са хубави руската водка и рускините докато са млади. Всичко друго руско е ЗДЕЛАНО.

Щом ника ти е ЗДЕЛАН, значи спадаш към: "всичко друго руско ЗДЕЛАНО", мда... не ти провървя...

Голяма драма, пожар при ремонт,ужас!

ПУТИНКА требе да дойде и да ви раздаде ордени червена звезда. Баси червените драскачи издухани МАРШ БЕ

Хич не е зле да се прегледеш при психиатър.

Ей русофилски олигофрени, как върви деня?

Първо са пробвали да я запалят с бутане, после са я пуснали по наклона и накрая се ядосали и й драснали клечката.

ами то, таквоз.....ние сме свикнали веке

Изгоряла е щот ги правят дървени, е за т'ва.

Както се казва в случая,шит хепънс :/ Ако имаш подводница,риска да се запали или потъне съществува,ако имаш рафинерия риска да се взриви и избие 200 човека(БП) съшествува,човешки грешки и тнт:И Курск потъна,и 2 совалки се взривиха,и некой хора загубиха атомна бомба над арабската пустиня...виж,ние бъгларите не сме ги преживели тия неща,поради простата причина че ги нямаме :)...така че мисля хейта в случая е неуместен

Факт - ако ходиш пеша няма как да си блъснеш колата, особено ако нямаш кола. Нека първо да направим нещо наполовина сложно колкото дизелова подводница, а след това да даваме акъл или да злобеем.

Що па хейт? За всяко обсъждане и мохабет, все ще се намери някой да го класифицира като хейт. Е к'во? Да не обсъждаме ли?

Хейта не идва от българи. Във форума присъстват постоянно един двама еврейски пиара. Функцията при статии, свързани с Русия да ги оплюват русбнаците. При което се представят винаги за българи. Целта е да се създаде интрига, българи срещу руснаци. В момента евреите се опитват да настроят всяка една държава срещу Русия. Винаги това са правили. За това в по-нецивилизованите временна, във всяка една държава, просто са ги прибивали и изгонвали. Да изгониш 800 000 еврея от една държава, значи причините са наистини основателни.

точно ти си един от тия хейтъри който всекидневно драска глупостите си и си живурка още с мисълта,че е средата на 20-ти век

Руснаците иначе са яката работа, само да не говорим за техника де. Виж яденето и най-вече пиенето са железо бате

Митко да не си на парче при бойкоовите хора - тука само твоите плювни чета

Ти нещо виновен се чувстваш май? От 12 писаници - 9-те твои. Не се чувствай виновен - станалото - станало, запалил се пожар.

ние сме 2 000 000

Абе аз да не живея в русия бе, само да напиша за руснаците и Позитано бълва редко щастие и смъри до безобразие

To и аз не живея у бокови но само за него слушам.

защото народът го обича!

Руските АЕЦ гърмят и без земетресения и цунамита. ЧЕРНОБИЛ, даже и вятър не е имало. Апа колко ядрени руски подвоници са се скапали.

Понеже Чернобил е гръмнал ей така, както си е работел? Без никаква човешка намеса ? И колко руски ядрени подводници са се скапали?

Около 5

Преди дебилите да ревнат колко били смотани руснаците, нека си припомнят за американската подводница Маями, която изгоря по време на престой в сух док. Ремонта струва 400 МИЛИОНА долара. И понеже нямало пари за ремонт - да АМЕРИКАНСКИЯ ФЛОТ НЯМА 400 МИЛИОНА ДОЛАРА ЗА РЕМОНТ, подводницата официално е извадена в пенсия. Подводница за 1.5 МИЛИАРДА долара. Та, какво за РУСНАЦИТЕ ?

Май не виждаш гората миличък, явно дърветата ти пречат - американците имат от класа на "Маями" още 40 такива подводници, а руснаците от тези на "Томск" общо 5! Та кой каво прави е и въпрос на някакви други сметки, а умнико!

Дебилчо, ти обади що американския флот който официално заявява, че има нужда от нападателни подводници не успя да намери 400 милиона за ремонт. Същите американци които гърмяха по 700 милиона долара на ден за военни действия в Ирак и Афганистан.

Е как може така, Руските ядрени неща са няй-хубавите и най-добре направените.

Нищо не знаеш. Японските са най-добрите - виж Факушима.

Апа руските без да има Цунами гърмят виж Украйна

На са японски, а на ЯНКИТЕ, те така правят всичко , че после след тях СМЪРДИ С ДЕСЕТИЛЕТИЯ.

Добре че няма (а и едва ли в близките 5-6 века ще има) "турска атомна подводница" ... щото при всяка новина (положителна де) за нея сигурно ще получаваш оргазъм! Аварии и пожари стават на всички съдове ... включитело и на американските... просто медиите са преценили, че има доста такива като теб с промити мозъчета, на които впечатление ще направят авариите само на руските съдове за да си позлорадствате!

Я обади как американците нямаха 400 милиона долара за ремонт и пенсионираха подводница за 1.5 милиарда долара, поради щети от пожар на сух док.

На американската подводница и изгаря външната изолация,която е каучукова,прави се по специална технология аналогична на руските и много скъпа.