Коментари - Швеция иска обяснение от Русия заради НАТО | Днес.dir.bg

Швеция иска обяснение от Русия заради НАТО

Шведското външно министерство поиска обяснения от руския посланик в Стокхолм, заради предупреждения от руска страна за евентуално членство на Швеция в НАТО.

Обратно в новината

Коментари - Швеция иска обяснение от Русия заради НАТО | Днес.dir.bg

Коментари

Джуджан направи поляци и украинци врагове на Россия и допринесе за укрепването на НАТО...въпросът от глупост ли го прави , или е поредния агент на ЦРУ на висока позиция в Россия....

Истината е провеждане на референдум,и ще проличи,колко е независима Швеция!!!!

Аз

Шведите, горките, също като нас - ще ги набутат в НАТО без да ги питат. Иначе... Швеция била суверенна страна и разбира се има суверенното право да се откаже от суверенитета си. Русия също е суверенна страна и разбира се има суверенното право да си насочва ракетите където си ще. Кво муй толкоз неясното?!

Истерична реакция на Швеция. Русия най-коректно предупреждава, че ще се наложи да ги третират като потенциален военен враг. Това е коректно отношение от страна на Русия. Това позволява да Швеция суверенно да приеме решение, при по-пълна информация. Какво ще решат - тяхна работа. Русия не им казва - забраняваме ви! Казва им - постъпете както намерите за добре, като имате предвид и това обстоятелство.

Странна и доста истерична реакция на Швеция - изявлението на МВнР на Русия съвсем коректно заявява, че евентуалното членство в НАТО ще има своите последствия и ще принуди Русия да вземе съответните решения за да осигури сигурността си. Това не е заплаха, а ясно предупреждение - Швеция е в правото си да взима суверенни решения във всяка област, но Русия също е в суверенното си право да взима мерки срещу потенциалиюни заплахи и военни противници. Ако Швеция реши да престане да бъде неутрална и необвързана във военно отношение страна, не трябва да очаква Русия и останалия свят да продължат да се отнасят с нея като с неутрална, с всичките плюсове, или минуси на този статут. Русия е ясна и коректна в случая - ако Швеция стане член на НАТО, то тя ще бъде третирана като такъв и автоматично става потенциален противник/мишена, с ВСИЧКИ ПОСЛЕДСТВИЯ. Шведите няма защо да застават в позата на оскърбени девици...

не му се иска да мляскаме , бих казала да предъвкаме идни и същи мантри . за това, че никой не ходи в Русия, освен Депардио, и че дори децата на ръководителите им - Лавров, Путин и говорителя му - не живеят в Русия а съответно в САЩ, Холандия и Франция. Майка ми казваше - истината боде очите.

Кое е странното или новото в реакцията на Русия, че ще предприема мерки срещу разрастването на НАТО, което вече ще граничи пряко с границите й?!... Пак се раздухват някакви измислени мантри... Естествено, че всеки има право да си членува, където иска, както е естествено и да реагираш, когато някой ти пали огън до оградата в двора (образно казано)...

Право на всяка държава е да членува където пожелае. То зависи от това какво споделя е кое е най-близко до нацията и.

... е, и като повтаряш, това което съм написал, каква е идеята?! Все пак не забравяй, че в статията пише също, че шведите са разединени по въпроса, трябва ли официално да станат член на НАТО или да запазят фиктивен неутралитет, по разбираеми причини

не само, че няма желаещи да живеят в Русия, но и децата на техните първи ръководители - на Запад, а и по-лошо - в САЩ като дъщерята на външния им министър Лавров, на Путин - в Холандия, а на неговия говорител - дъщерята - във Франция. Сигурно и много други отрочета на висшия ешелон, но за тези тримата знам със сигурност.

В тази статия, за това ли става въпрос или ти просто си драскаш рецитала ей така, по инерция?! ...Ей, удавихте ни в тъпотията си!!!

Неудобни факти, нали! Да знам, но защо тогава се напъвате да изкарате черното бяло!? На всички е ясно, че то не е такова, освен на няколко чугунени картуни в които още звучат оръдията на Аврора!

всичко прекрасно в Русия - дали така смятат и за близкото си минало, че е прекрасно, или стана прекрасно благодарение на ПУТИН. Ха-ха-ха само се питам защо няма ама нито един поискал руско гражданство. Да, Депардьо и то да спести от данъци - ха-ха-ха.

Аре стига мляскахте едни и същи мантри! Измислете поне нещо ново...

съвсем изперка. Но това важи за всички самозабравили се сатрапи - независимо от коя нация са. Но те най-дълго виреят в Русия, с най-нещастния народ на света. Никога не познал свобода - царско подтосничество, болшевишко и сега на Путин. Сам отделни индивиди се протовопоставят - това са светлите им умове. Другите стоят на топло в кочината. Подобно на тях сме и ние.

Да, бе! А "американската мечта", направо ни довърши и ни е.а м.йката! Пак си помисли, КОЙ е изперкал...

Звучи малко смешно. Швеция иска обяснение от Русия. Все едно бълхата да иска обяснение от кучето.

Русия се изпокара с всички европейски държави ! За това и украинския народ ги обяви за враг номер едно!

Всички европейски държави, на каишка на САЩ , обградиха Русия с военни бази, въпреки на международни договорености. Русия отвръща на удара - и това не харесва на европейски лакеи. как те харесва такава постановке на проблема?

Толкова ли е сложно да се разбере, че хората се пазят от едни обезумял човечец с имперски амбиции!

Хахахах, това в Лукановата или Виденовата зима ли, или през Соца, когато дори Тодор Живков призна огромното изоставане а според БНБ сме фалирали 3 пъти за 45 г. От толкова щастие, 2 милиона изчезнаха, когато се отвориха границите.

Глупакът ВИНАГИ има прости обяснения за всичко... Това е синдромът на умствената му изостаналост!

Какво име само....Марго :)

Нормално е - всички съседи на Русия ги е страх от тази държава ....

Страх ли те тресе от сутринта? Интересно е то,че който играе честно и готов да сътрудничи с Русия - тях страх не ги тресе. Само онези се поср..ха ,които обграждат Русия с бази. Така че получават реципрочен отговор. Русия също е независима държава и нищо не може да я спре да тропне ракети в Мерманск или калининград.

си мислиш че нямат разположени ? Хубавото на цялата тази олелия е че и двете страни имат отбранителни доктрини и разполагат отбранителни комплекси. Така че защо да се заплашват ?

НЕ СЪМ ЕКСПЕРТ НО С ПРОСТО ОКО СЕ ВИЖДА КАКВО "СПЕЧЕЛИ" БЪЛГАРИЯ ОТ ЧЛЕНСТВОТО СИ В НАТО И Е.С. НЯМАМЕ СУВЕРЕНИТЕТ,НЕ ВЗЕМАМЕ СОБСТВЕНИ РЕШЕНИЯ ПО МЕЖДУНАРОДНИ И ДЪРЖАВНИ ВЪПРОСИ,СТАНАХМЕ НАИ-БЕДНАТА СТРАНА БЕЗ КАКВАТО И ДА БИЛА ИКОНОМИКА.ЯДЕМ Г.М.О. И КЛОНИРАНО МЕСО.ДА ПОПИТАМ НЯКОИ ВИДЯЛ ЛИ Е ДЕПУТАТ И МИНИСТЪР В БИЛА,КАУФЛАНД ИЛИ ЛИДЪЛ ДА ПАЗАРУВА.ТЕЯ НЕГОДНИЦИ ПОЛУЧАВАТ ХРАНИ ОТ НОРМАЛНО ОДГЛЕДАНИ ЖИВОТНИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ СПЕЦИАЛНО ЗА ТЯХ.ТАКА Е ОЩЕ ОТ СОЦИАЛИЗМА ДО ДНЕС.

А преди да станем членове на НАТО и ЕС какво имахме и какви бяхме?

Швеция да започва да строи джамии за многохилядните си гости от ислямския свят ...

Путя може да предупреждава Казахстан, но да предупреждава Швеция е смешно.

Прав си ! Предполагам , че след тази нота на Швеция Путин е колабирал от страх. Швеция е велика държава, макар само една ядрена ракета да е нужна за изтриването и от картата на Европа. Да му мисли Путин.

Като гледам коментарите... Прави са били. И успяха. Разделиха ни на русофили и безмозъчни (извинете) фенове на Великата Сащ...

Колко трябва да си без мозък или да си изперкал тотално, за да обичаш чужда страна повече от родината си!? Но това ямно не важи за безродниците! Истинска гнус са всички фили с изключение на българофилите т.е. родолюбците!

Иван Петров

може би и едните и другите са родолюбци, но просто симпатизират на САЩ или Русия

Просто активираха спящите пропагандни центрове в България. Иначе феновете на СССР дълги години бяха и все още са на главите ни.

Да, прави са хората от Швеция да искат далеч от терористичния съюз НАТО.

Да прави са да се възмущават от руското нахалство и дебелоочие,все пак това са шведи а, не българи

Така е , вече ядоха бой - знаят какво е. Нали спомняш Карл 12 - много си бил надъхал.

Някъква рускиня се напила и започнала да говори глупости по телевизията и хората се притеснили, защото докато цял свят създава човешки блага русия създава оръжия и проблеми .......... притеснението е понятно !

Дай да видим ся кой създаде и използва атомното оръжие срещу градове с дечица,от коя посока на света- изток,запад,север, юг,произлязоха всички големи световни кланета още от времето на Римската империя,Наполеон и двете световни войни и съвременните бомбардировки директно върху градовете-Ханой,Кабул,Багдад,Белград-ей прав си - притеснението е понятно

Направо си е за притеснение - в кравария няма ена пушка вече - за цяр! Само блага произвеждат!

Краварите им го хакнаха на Шведите с Ериксона и после погребаха марката с виндоус бозата, а сега с НАТО ще ги погребат и като държава ако още малко подразнят Путлер с МИРните си краварски ПРО и ракети. Просто за пореден път шведките ще имат неприятното удоволствие да смучкат руската тръба, а краля им да се превърне в кралица. Ей много ме дразнят тез нагли фашистко-мосадовски-краварски планчета за поробване на света. Много поробители са навъдиха, а им тесни задниците за оназ работа на Руската мечка или каквото е останало от нея.

Ало "хаха" ли си или "хохо" не те знам но си малко нагъл ако мислиш, че Швеция + НАТО е зезависима страна. Всички са от илюмиНАТО-масонската клика на англоСАКСИТЕ - кобургите - педерунгелите и т.н. Путлер може да е гадно джудже, но ако някои ти насочва оръжия ей така за МИР, си заслужава да му заврът и на него нещо по дебело там дет светлина не прониква. А Шведите просто си просят да ги вкарат в Шведска тройка заедно С НАТО и шведките.Мдаа. Ела ми сложи на мен ти мирни оръжия като член на мИРНО НАТО и няма и д те предупредя откаде ще ти доиде и колко дълбоко ще съжеляваш после.

Ето какво означава на обикновен език, къде е заплахата в това? "Ако на вашата територия има войски и оръжия гледащи срещу нас, то и на нашата ще насочим такива срещу вас ..."

каквото и да, пишем, налице е една истина. Последните две три години другаря Путин се уля тотално. Русия бе стигнала до там, да е една от най-силните страни в света, дето не само ЕС но САЩ и други големи, щяха да и стоят мирно. Някой подлъга малкия човек, и той реши че да се направи много по велик от Ким т.е. най-велик. Посъветва го някой глупак, да дуе мускули без да си дава сметка, че между великите това не върви. Никой от голямите не иска да се заиграва с оръжията, които има!!! Е нека да не ми разказва някой за военната мощ на Русия... Нека да погледнем НАТО 28 страни с почти 1 Милиард население, още 6 подкрепящи страни с близо 100 Милиона..... и Русия с 150 Милиона население..... Трябва да си голям идиот за да си помислиш, че имаш шанс...! Малък урок е и ВСВ. Макар и не много далеч в историята и независимо от превъзходството на военната мощ на третия Рейх, знаем каква е историята.... Франция, Англия, Русия, САЩ и не без помоща на Скандинавските страни... и в историята, за Фашиска Германия никакъв шанс... Към военолюбците, уважаеми не търсете под вола теле? Малкия другар, не чак толкоз голям глупак... жалко, че и този път ще го отнесе Руския народ. Лек ден.

забравяш да добавиш Китай и Индия в картинката обаче, а с тях тя доста се променя...освен това Путин на никого не казва, какво да прави; нато води политика, с която притиска Русия и се доближава все повече до границите й, ако някой насочва оръжие срещу теб, ти ще стоиш и ще гледаш или ще вземеш съответните мерки...

Трябва да си не голям, а пълен идиот, за да си мислиш, че руското ядрено оръжие е за кеф!:))))))))))) Дори 1/3 от потенциала, може да разцепи земното кълбо!!!! АНАДЪМУ?

Нато няма да пологне. Прибалтика като е в нато какво? Ако пуснат танковете нато ще се намеси ли? А шведите вече са мюсюллани - тежко на финландците на запад резани, на изток алкохолици. Пак ще трябва да стягат редиците.

АБЕ ТЕЗИ ЩВЕДИЯ ОЩЕ ЛИ СА В СЪЮЗА

Шило

Нормално, последиците ще ги има. Отношението на Русия ще е като към член на НАТО. Няма нищо необичайно.

Страшно е. А дира не дава да се коментира за 4000 запасняци в Германия срещу идващите мюси.Тук Швеция, която вече търпи 1,2поколение да издевателства над шведките, се прави на сърдито момиче. Жал ми , че доживях да видя как се оглупява, за да стане война Страшно е. Дори като пишем

Има психиатри за твоето положение.Не пиши тук,а бързо си намери добър психиатър може и мюси за да те излекува.

намери си ти. Аз съм на достатъчно години и все тая, но младите хора,които не виждат, че БГ е затрита, жал ми е. А за Швеция е официално изследване за изнасилвания и престъпност. НАТО ще ги спаси ли от това?

В каква връзка Трябва да Ви четем, Колега ?! - защото отн. Този материал - Вие де-факто казвате на Швеция 'Веднага В/С НАТО !'

"Ответните мерки "са референдум в Швеция за влизане в РФ , Като в Украйна , ще погледнаха към НАТО !

Май Русия вече няма приятели вече

Русия е най-добре без приятели! Всичките и приятели рано или късно я предават!

"Независимата" страна с "независимата" политика с включването си във военен блок автоматично престава да бъде такава и следва да понесе пренасочването на пропорционална част от ударния потенциал на отсрещната сила, а не да се прави на ощипана мома!

Май руснаците ги е страх от НАТО.

Каква агресия у копейките. Ако сега не бъдат спрени руснаците, светът ще си изпати. До бре е, че са слабо развити.

Как да спреш валяк по надолнището? Кой въобще някога ги е спирал?:)))))))))))))

100 грама тротил на една от релсите. Лявата или дясната. Без значение.

Той сам ще спре, в дерето.

Защо да спираш дойна крава освен ако не си тъп руснак или тъп българин?Няма толкова тъпи хора на света ти го обираш той ти се радва.Русия никога не е била заплаха за никого освен за хората в малките държави граничещи с Русия.Всички останали средно големи държави са я били като тъпан и са я превземали,но на Англия и Америка им трябват суровините на Русия и тъп народ,който да им ги подарява както правят сега руснаците.Освен това им трябва плашило и противовес някой,който е на друг полюс и е против тях,за да сочат Русия колко е изостанала,как икономиката и е разбита и колко са изостанали руснаците заради строя,който са си избрали въпреки многото ресурси.Ето затова им трябва Русия,за да останат те на власт и да лъжат народите си колко по-добре живеят благодарение на тях и на тяхното демократично управление.

Шведите не са наказвани от руснаците от 1721........с малки изключения. За какво им е НАТО? Дори през 1709 те нападат Русия!!! Много са нагли!!!!!!!!!!

НАМИРАМ ЗА МНОГО СПРАВЕДЛИВО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО НА РУСИЯ!!! АКО ПРЕДУПРЕДИш ПРЕСТЪПНИК, чЕ ЩЕ ИЗПОЛЗВАш ОРЪЖИЕ СРЕщУ НЕГО Е чЕСТНО!

Макар, че могат да си мълчат и да действат!!!!!!!! Честни хора са руснаците, НЕ СА КРАВАРИ!!!!:)

Руснак и чест :))))). Та те действат само в гръб

Доколкото ми е известно, шведите произвеждат самолети, имат боен флот и сухопътна армия. Ако се наложи Швеция има как да даде отпор на Русия. А тук? Тук е пълно с руски предатели, които в случай на конфликт трябва преди да се влезе в бой да бъдат поголовно избити, защото са врагове на народа ни и не могат да са част от него.

Враговете на народа ни са и враговете на Русия, същите които редуцираха населението ни с 3-4 милиона и ни докараха до просешка тояга. Никога преди България не е била с отрицателни демографски показатели!

Леко да не се изсипеш (в твоя случай - да не се изтриеш)!

Айдеее още малко и ще ти потече медец бре, драги!

"евентуално шведско решение за присъединяване към НАТО ще има "последици", които ще принудят Русия да вземе ответни мерки,"мисля ,че реакцията на руснаците е адекватна ...

Завъртяхте Всичко Наопаки... - Швеция - обмисля Своето членство в НАТО Заради инсинуациите на Русия. ...на което - Кремъл/Лубянка са 'адекватни' как-обьiчно В Типично-Техен стил.

То и Русия точно това мисли,да седне и подробно да обяснява на тоя и оня...Разберете го веднъж завинаги-Русия Е,БИЛА и ЩЕ БЪДЕ ВЕЛИКА ДЪРЖАВА,независимо на кого това харесва или не.СЛАВА РОССИЯ!!!СЛАВА МОЯ РОДИНА!!!

Ами идете-Си на Руски медиен/форумен сайт Тогава я ! ---> Какво се Опитвате да замърсявате Българското интернет Простеанство, А Зебб Сплескан ?! --> А ?!

След като български медиен форум коментира Русия, какво искаш дъварю.

Стършел

След това "предложение" чудно е вие какво търсите тук?!

Ако шведите виждат заплаха в предупреждението на руснаците, значи се мислят за слабаци. Защото слабите виждат заплахи там, дето силните виждат предупреждение.

Виж проучванията на общественото мнение - мнозинството са против членството. Може би ако се раздуха международен скандал ще си решат този проблем.

Не мисля че общественото мнение е от значение, когато се решават такива въпроси.

За НАТО - не знам. Но е ясно, че им трябва друга международна подкрепа - полицейска и съдебна срещу взрива от насилие и всякакви престъпления в собствената им страна. Например изнасилванията - ръст от над 500 процента... това е плашещо! Бума на оправдателните присъди по тях също не е за хвалба, май.

Абе, да не би да има изнасилен някой от праителството им? Страдат обикновените хора, но за политиците хората са все едно стадо овце. Т.е. нещо което може и в касапница да бъде пратено, ако има далавера.

Какво трябва да се разбира под ru (името-Ви) ?

Само да добавя, че цитирам официални изследвания на шведски институт по социология, а не баба Гицка от Долно нанагорнище.

Ами Русия ще подсили защитата си откъм Швеция. Това им казва, после да не се правят на учудени. И нито една суверенна държава, която се управлява сама не би влезнала в съюз като НАТО. Това се случва с много натиск отвън. И благодарение на шепа лесно подкупни льольовци, всяка държава е лесна мишена.

Какво като американците имат "ядренки" в Полша и някъде си...Това, че се държиш за шлифера на военолюбивите американци не означава, че при евентуална война куршуми, бомби, ядрен "дъжд"- специално ще те заобиколят и запазят жив! Бъди умен, не всявай заплахи, не предизвиквай нервите на тези, които смяташ за "противник", защото войната сее унищожение, смърт, нещастия и никому не прощава! Изчисти омразата от сърцето си и бъди миролюбив Човек !Защото не си! А трябва!

ЕДНА ВЪШКА ,ИСКА ОБЯСНЕНИЕ ОТ СВИРЕПАТА БЯЛА МЕЧКА-МНОГО СМЕШНО...

Таварищи , 40% от руската армия са мюсулмани. А този 1 млн бежанци който влиза в ЕС са 0.2 % от 500-милионна Европа. Знам че комунягите по принцип са двойкаджии , но все пак - елементарни сметки.

Поне правописа ни е добре и не пишем мюсУлмани. Тя руската армия с повече мюсюлмани от турската! Пак по-добре от българската. И нейната фамилия я разгониха руснаците... пардон, май беше НАТО, ЕС и САЩ. То затова германците скоро ще са малцинство в собствената си държава, защото бежанците са 1млн, а "европейците" 500млн.

Бравос, ти в пристъп на гениалност опроверга цялата европейска политическа класа, доказвайки, че проблем нема. :))

Който се е опитал "да пресмята" Русия все е сбъркал! Примери колкото щеш!

+100 Много точно!

Г-жа Петра Акесон е включила в дисертацията си по социология интервюта с момчета между 15 и 17 години, осъдени за грабеж. Тя е искала да изследва реалността зад вълната от грабежи, засегнала Малмьо. Младите разбойници не показват разкаяние или разбиране, че са направили нещо нередно. Напротив, те се хвалят с това кой е откраднал най-много. Когато ние ограбваме, ние воюваме. Ние сме във война с шведите е повтарящият се аргумент. Момче от едно училище ми каза, усмихвайки се: Когато крада, страхотно чувство обзема тялото ми, усещам, че съм доволен и щастлив. Чувствам го като голям успех. Да ограбиш шведски деца и юноши е съзнателен избор. Става въпрос за упражняване на власт: За мен това е сила, която ще принуди шведите да легнат на земята и да целуват краката ми.Толкова е лесно да откраднеш от швед казва едно от момчетата. Когато видим шведи, изглеждащи богати или с хубави телефони, ние ги ограбваме. Шведите не правят нищо, те просто ни дават нещата си, защото са си такива страхливци. Увеличаването на несигурността Някой изненадан ли е, че несигурността се увеличава? Това е едно от логичните последствия на мултикултурното общество. Според анкетата Citizen 2009 сред 4200 жители на Стокхолм, 72 процента от жителите на Ринкебю и Киста се чувстват толкова несигурни в кварталите си, че не излизат по тъмно. В Спеня и Тенста са 66 процента, в Хеселби и Велингби са по 63 процента, във Фарща са 59 процента. В Шерхолмен 71 процента не излизат вечер. Страхът от нападения и други тежки престъпления е голям. Най-много несигурност и тревогата има в гъсто населените с имигранти райони.

Русия ли ви плаща директно или БКП-то, или може би Болен?

Имаш ли някаква смислена теза по темата или си упражнаваш гласните струни?!

Аман от Путьо!

Обяснението е среден пръст...

Явно няма да доживея и да прочета русофилски смислен коментар. Сякаш всичките те са правени по калъп в завод "Сърп и Чук ". Коментират независимо проекторешение на независимата държава Швеция ! Ако Карлуково - да не сте си закрили дейността ?

Та не разбрах русофобското ти интелектче - я ся ни отговори съвсем простичко - като Швеция иска на стотина километърчета от Русия да вкарва и най-вече ДА ЗАПЛАШВА Русия с натовски оръжия, Руската федерация банички и кифли с мармалад ли да меси, междувременно, а?!

С кое натовско оръжие ще заплашва Швеция Русия ?

Ква федерация бе , треторазрядна държава от третия свят. Нигерия със сняг.

прави на " нерегистриран " , щом занаеш къде е Карлуково и какво правят там - разкрит си . И не се притеснявай ,там си работи - като те върнат ще се убедиш .

и Щирлиц се появи на сцената. Остава и радистката Катя и тя да се приземи.

Коментари - Швеция иска обяснение от Русия заради НАТО | Днес.dir.bg

Швеция иска обяснение от Русия заради НАТО

Шведското външно министерство поиска обяснения от руския посланик в Стокхолм, заради предупреждения от руска страна за евентуално членство на Швеция в НАТО.

Обратно в новината

Коментари - Швеция иска обяснение от Русия заради НАТО | Днес.dir.bg

Коментари

Джуджан направи поляци и украинци врагове на Россия и допринесе за укрепването на НАТО...въпросът от глупост ли го прави , или е поредния агент на ЦРУ на висока позиция в Россия....

Истината е провеждане на референдум,и ще проличи,колко е независима Швеция!!!!

Аз

Шведите, горките, също като нас - ще ги набутат в НАТО без да ги питат. Иначе... Швеция била суверенна страна и разбира се има суверенното право да се откаже от суверенитета си. Русия също е суверенна страна и разбира се има суверенното право да си насочва ракетите където си ще. Кво муй толкоз неясното?!

Истерична реакция на Швеция. Русия най-коректно предупреждава, че ще се наложи да ги третират като потенциален военен враг. Това е коректно отношение от страна на Русия. Това позволява да Швеция суверенно да приеме решение, при по-пълна информация. Какво ще решат - тяхна работа. Русия не им казва - забраняваме ви! Казва им - постъпете както намерите за добре, като имате предвид и това обстоятелство.

Странна и доста истерична реакция на Швеция - изявлението на МВнР на Русия съвсем коректно заявява, че евентуалното членство в НАТО ще има своите последствия и ще принуди Русия да вземе съответните решения за да осигури сигурността си. Това не е заплаха, а ясно предупреждение - Швеция е в правото си да взима суверенни решения във всяка област, но Русия също е в суверенното си право да взима мерки срещу потенциалиюни заплахи и военни противници. Ако Швеция реши да престане да бъде неутрална и необвързана във военно отношение страна, не трябва да очаква Русия и останалия свят да продължат да се отнасят с нея като с неутрална, с всичките плюсове, или минуси на този статут. Русия е ясна и коректна в случая - ако Швеция стане член на НАТО, то тя ще бъде третирана като такъв и автоматично става потенциален противник/мишена, с ВСИЧКИ ПОСЛЕДСТВИЯ. Шведите няма защо да застават в позата на оскърбени девици...

не му се иска да мляскаме , бих казала да предъвкаме идни и същи мантри . за това, че никой не ходи в Русия, освен Депардио, и че дори децата на ръководителите им - Лавров, Путин и говорителя му - не живеят в Русия а съответно в САЩ, Холандия и Франция. Майка ми казваше - истината боде очите.

Кое е странното или новото в реакцията на Русия, че ще предприема мерки срещу разрастването на НАТО, което вече ще граничи пряко с границите й?!... Пак се раздухват някакви измислени мантри... Естествено, че всеки има право да си членува, където иска, както е естествено и да реагираш, когато някой ти пали огън до оградата в двора (образно казано)...

Право на всяка държава е да членува където пожелае. То зависи от това какво споделя е кое е най-близко до нацията и.

... е, и като повтаряш, това което съм написал, каква е идеята?! Все пак не забравяй, че в статията пише също, че шведите са разединени по въпроса, трябва ли официално да станат член на НАТО или да запазят фиктивен неутралитет, по разбираеми причини

не само, че няма желаещи да живеят в Русия, но и децата на техните първи ръководители - на Запад, а и по-лошо - в САЩ като дъщерята на външния им министър Лавров, на Путин - в Холандия, а на неговия говорител - дъщерята - във Франция. Сигурно и много други отрочета на висшия ешелон, но за тези тримата знам със сигурност.

В тази статия, за това ли става въпрос или ти просто си драскаш рецитала ей така, по инерция?! ...Ей, удавихте ни в тъпотията си!!!

Неудобни факти, нали! Да знам, но защо тогава се напъвате да изкарате черното бяло!? На всички е ясно, че то не е такова, освен на няколко чугунени картуни в които още звучат оръдията на Аврора!

всичко прекрасно в Русия - дали така смятат и за близкото си минало, че е прекрасно, или стана прекрасно благодарение на ПУТИН. Ха-ха-ха само се питам защо няма ама нито един поискал руско гражданство. Да, Депардьо и то да спести от данъци - ха-ха-ха.

Аре стига мляскахте едни и същи мантри! Измислете поне нещо ново...

съвсем изперка. Но това важи за всички самозабравили се сатрапи - независимо от коя нация са. Но те най-дълго виреят в Русия, с най-нещастния народ на света. Никога не познал свобода - царско подтосничество, болшевишко и сега на Путин. Сам отделни индивиди се протовопоставят - това са светлите им умове. Другите стоят на топло в кочината. Подобно на тях сме и ние.

Да, бе! А "американската мечта", направо ни довърши и ни е.а м.йката! Пак си помисли, КОЙ е изперкал...

Звучи малко смешно. Швеция иска обяснение от Русия. Все едно бълхата да иска обяснение от кучето.

Русия се изпокара с всички европейски държави ! За това и украинския народ ги обяви за враг номер едно!

Всички европейски държави, на каишка на САЩ , обградиха Русия с военни бази, въпреки на международни договорености. Русия отвръща на удара - и това не харесва на европейски лакеи. как те харесва такава постановке на проблема?

Толкова ли е сложно да се разбере, че хората се пазят от едни обезумял човечец с имперски амбиции!

Хахахах, това в Лукановата или Виденовата зима ли, или през Соца, когато дори Тодор Живков призна огромното изоставане а според БНБ сме фалирали 3 пъти за 45 г. От толкова щастие, 2 милиона изчезнаха, когато се отвориха границите.

Глупакът ВИНАГИ има прости обяснения за всичко... Това е синдромът на умствената му изостаналост!

Какво име само....Марго :)

Нормално е - всички съседи на Русия ги е страх от тази държава ....

Страх ли те тресе от сутринта? Интересно е то,че който играе честно и готов да сътрудничи с Русия - тях страх не ги тресе. Само онези се поср..ха ,които обграждат Русия с бази. Така че получават реципрочен отговор. Русия също е независима държава и нищо не може да я спре да тропне ракети в Мерманск или калининград.

си мислиш че нямат разположени ? Хубавото на цялата тази олелия е че и двете страни имат отбранителни доктрини и разполагат отбранителни комплекси. Така че защо да се заплашват ?

НЕ СЪМ ЕКСПЕРТ НО С ПРОСТО ОКО СЕ ВИЖДА КАКВО "СПЕЧЕЛИ" БЪЛГАРИЯ ОТ ЧЛЕНСТВОТО СИ В НАТО И Е.С. НЯМАМЕ СУВЕРЕНИТЕТ,НЕ ВЗЕМАМЕ СОБСТВЕНИ РЕШЕНИЯ ПО МЕЖДУНАРОДНИ И ДЪРЖАВНИ ВЪПРОСИ,СТАНАХМЕ НАИ-БЕДНАТА СТРАНА БЕЗ КАКВАТО И ДА БИЛА ИКОНОМИКА.ЯДЕМ Г.М.О. И КЛОНИРАНО МЕСО.ДА ПОПИТАМ НЯКОИ ВИДЯЛ ЛИ Е ДЕПУТАТ И МИНИСТЪР В БИЛА,КАУФЛАНД ИЛИ ЛИДЪЛ ДА ПАЗАРУВА.ТЕЯ НЕГОДНИЦИ ПОЛУЧАВАТ ХРАНИ ОТ НОРМАЛНО ОДГЛЕДАНИ ЖИВОТНИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ СПЕЦИАЛНО ЗА ТЯХ.ТАКА Е ОЩЕ ОТ СОЦИАЛИЗМА ДО ДНЕС.

А преди да станем членове на НАТО и ЕС какво имахме и какви бяхме?

Швеция да започва да строи джамии за многохилядните си гости от ислямския свят ...

Путя може да предупреждава Казахстан, но да предупреждава Швеция е смешно.

Прав си ! Предполагам , че след тази нота на Швеция Путин е колабирал от страх. Швеция е велика държава, макар само една ядрена ракета да е нужна за изтриването и от картата на Европа. Да му мисли Путин.

Като гледам коментарите... Прави са били. И успяха. Разделиха ни на русофили и безмозъчни (извинете) фенове на Великата Сащ...

Колко трябва да си без мозък или да си изперкал тотално, за да обичаш чужда страна повече от родината си!? Но това ямно не важи за безродниците! Истинска гнус са всички фили с изключение на българофилите т.е. родолюбците!

Иван Петров

може би и едните и другите са родолюбци, но просто симпатизират на САЩ или Русия

Просто активираха спящите пропагандни центрове в България. Иначе феновете на СССР дълги години бяха и все още са на главите ни.

Да, прави са хората от Швеция да искат далеч от терористичния съюз НАТО.

Да прави са да се възмущават от руското нахалство и дебелоочие,все пак това са шведи а, не българи

Така е , вече ядоха бой - знаят какво е. Нали спомняш Карл 12 - много си бил надъхал.

Някъква рускиня се напила и започнала да говори глупости по телевизията и хората се притеснили, защото докато цял свят създава човешки блага русия създава оръжия и проблеми .......... притеснението е понятно !

Дай да видим ся кой създаде и използва атомното оръжие срещу градове с дечица,от коя посока на света- изток,запад,север, юг,произлязоха всички големи световни кланета още от времето на Римската империя,Наполеон и двете световни войни и съвременните бомбардировки директно върху градовете-Ханой,Кабул,Багдад,Белград-ей прав си - притеснението е понятно

Направо си е за притеснение - в кравария няма ена пушка вече - за цяр! Само блага произвеждат!

Краварите им го хакнаха на Шведите с Ериксона и после погребаха марката с виндоус бозата, а сега с НАТО ще ги погребат и като държава ако още малко подразнят Путлер с МИРните си краварски ПРО и ракети. Просто за пореден път шведките ще имат неприятното удоволствие да смучкат руската тръба, а краля им да се превърне в кралица. Ей много ме дразнят тез нагли фашистко-мосадовски-краварски планчета за поробване на света. Много поробители са навъдиха, а им тесни задниците за оназ работа на Руската мечка или каквото е останало от нея.

Ало "хаха" ли си или "хохо" не те знам но си малко нагъл ако мислиш, че Швеция + НАТО е зезависима страна. Всички са от илюмиНАТО-масонската клика на англоСАКСИТЕ - кобургите - педерунгелите и т.н. Путлер може да е гадно джудже, но ако някои ти насочва оръжия ей така за МИР, си заслужава да му заврът и на него нещо по дебело там дет светлина не прониква. А Шведите просто си просят да ги вкарат в Шведска тройка заедно С НАТО и шведките.Мдаа. Ела ми сложи на мен ти мирни оръжия като член на мИРНО НАТО и няма и д те предупредя откаде ще ти доиде и колко дълбоко ще съжеляваш после.

Ето какво означава на обикновен език, къде е заплахата в това? "Ако на вашата територия има войски и оръжия гледащи срещу нас, то и на нашата ще насочим такива срещу вас ..."

каквото и да, пишем, налице е една истина. Последните две три години другаря Путин се уля тотално. Русия бе стигнала до там, да е една от най-силните страни в света, дето не само ЕС но САЩ и други големи, щяха да и стоят мирно. Някой подлъга малкия човек, и той реши че да се направи много по велик от Ким т.е. най-велик. Посъветва го някой глупак, да дуе мускули без да си дава сметка, че между великите това не върви. Никой от голямите не иска да се заиграва с оръжията, които има!!! Е нека да не ми разказва някой за военната мощ на Русия... Нека да погледнем НАТО 28 страни с почти 1 Милиард население, още 6 подкрепящи страни с близо 100 Милиона..... и Русия с 150 Милиона население..... Трябва да си голям идиот за да си помислиш, че имаш шанс...! Малък урок е и ВСВ. Макар и не много далеч в историята и независимо от превъзходството на военната мощ на третия Рейх, знаем каква е историята.... Франция, Англия, Русия, САЩ и не без помоща на Скандинавските страни... и в историята, за Фашиска Германия никакъв шанс... Към военолюбците, уважаеми не търсете под вола теле? Малкия другар, не чак толкоз голям глупак... жалко, че и този път ще го отнесе Руския народ. Лек ден.

забравяш да добавиш Китай и Индия в картинката обаче, а с тях тя доста се променя...освен това Путин на никого не казва, какво да прави; нато води политика, с която притиска Русия и се доближава все повече до границите й, ако някой насочва оръжие срещу теб, ти ще стоиш и ще гледаш или ще вземеш съответните мерки...

Трябва да си не голям, а пълен идиот, за да си мислиш, че руското ядрено оръжие е за кеф!:))))))))))) Дори 1/3 от потенциала, може да разцепи земното кълбо!!!! АНАДЪМУ?

Нато няма да пологне. Прибалтика като е в нато какво? Ако пуснат танковете нато ще се намеси ли? А шведите вече са мюсюллани - тежко на финландците на запад резани, на изток алкохолици. Пак ще трябва да стягат редиците.

АБЕ ТЕЗИ ЩВЕДИЯ ОЩЕ ЛИ СА В СЪЮЗА

Шило

Нормално, последиците ще ги има. Отношението на Русия ще е като към член на НАТО. Няма нищо необичайно.

Страшно е. А дира не дава да се коментира за 4000 запасняци в Германия срещу идващите мюси.Тук Швеция, която вече търпи 1,2поколение да издевателства над шведките, се прави на сърдито момиче. Жал ми , че доживях да видя как се оглупява, за да стане война Страшно е. Дори като пишем

Има психиатри за твоето положение.Не пиши тук,а бързо си намери добър психиатър може и мюси за да те излекува.

намери си ти. Аз съм на достатъчно години и все тая, но младите хора,които не виждат, че БГ е затрита, жал ми е. А за Швеция е официално изследване за изнасилвания и престъпност. НАТО ще ги спаси ли от това?

В каква връзка Трябва да Ви четем, Колега ?! - защото отн. Този материал - Вие де-факто казвате на Швеция 'Веднага В/С НАТО !'

"Ответните мерки "са референдум в Швеция за влизане в РФ , Като в Украйна , ще погледнаха към НАТО !

Май Русия вече няма приятели вече

Русия е най-добре без приятели! Всичките и приятели рано или късно я предават!

"Независимата" страна с "независимата" политика с включването си във военен блок автоматично престава да бъде такава и следва да понесе пренасочването на пропорционална част от ударния потенциал на отсрещната сила, а не да се прави на ощипана мома!

Май руснаците ги е страх от НАТО.

Каква агресия у копейките. Ако сега не бъдат спрени руснаците, светът ще си изпати. До бре е, че са слабо развити.

Как да спреш валяк по надолнището? Кой въобще някога ги е спирал?:)))))))))))))

100 грама тротил на една от релсите. Лявата или дясната. Без значение.

Той сам ще спре, в дерето.

Защо да спираш дойна крава освен ако не си тъп руснак или тъп българин?Няма толкова тъпи хора на света ти го обираш той ти се радва.Русия никога не е била заплаха за никого освен за хората в малките държави граничещи с Русия.Всички останали средно големи държави са я били като тъпан и са я превземали,но на Англия и Америка им трябват суровините на Русия и тъп народ,който да им ги подарява както правят сега руснаците.Освен това им трябва плашило и противовес някой,който е на друг полюс и е против тях,за да сочат Русия колко е изостанала,как икономиката и е разбита и колко са изостанали руснаците заради строя,който са си избрали въпреки многото ресурси.Ето затова им трябва Русия,за да останат те на власт и да лъжат народите си колко по-добре живеят благодарение на тях и на тяхното демократично управление.

Шведите не са наказвани от руснаците от 1721........с малки изключения. За какво им е НАТО? Дори през 1709 те нападат Русия!!! Много са нагли!!!!!!!!!!

НАМИРАМ ЗА МНОГО СПРАВЕДЛИВО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО НА РУСИЯ!!! АКО ПРЕДУПРЕДИш ПРЕСТЪПНИК, чЕ ЩЕ ИЗПОЛЗВАш ОРЪЖИЕ СРЕщУ НЕГО Е чЕСТНО!

Макар, че могат да си мълчат и да действат!!!!!!!! Честни хора са руснаците, НЕ СА КРАВАРИ!!!!:)

Руснак и чест :))))). Та те действат само в гръб

Доколкото ми е известно, шведите произвеждат самолети, имат боен флот и сухопътна армия. Ако се наложи Швеция има как да даде отпор на Русия. А тук? Тук е пълно с руски предатели, които в случай на конфликт трябва преди да се влезе в бой да бъдат поголовно избити, защото са врагове на народа ни и не могат да са част от него.

Враговете на народа ни са и враговете на Русия, същите които редуцираха населението ни с 3-4 милиона и ни докараха до просешка тояга. Никога преди България не е била с отрицателни демографски показатели!

Леко да не се изсипеш (в твоя случай - да не се изтриеш)!

Айдеее още малко и ще ти потече медец бре, драги!

"евентуално шведско решение за присъединяване към НАТО ще има "последици", които ще принудят Русия да вземе ответни мерки,"мисля ,че реакцията на руснаците е адекватна ...

Завъртяхте Всичко Наопаки... - Швеция - обмисля Своето членство в НАТО Заради инсинуациите на Русия. ...на което - Кремъл/Лубянка са 'адекватни' как-обьiчно В Типично-Техен стил.

То и Русия точно това мисли,да седне и подробно да обяснява на тоя и оня...Разберете го веднъж завинаги-Русия Е,БИЛА и ЩЕ БЪДЕ ВЕЛИКА ДЪРЖАВА,независимо на кого това харесва или не.СЛАВА РОССИЯ!!!СЛАВА МОЯ РОДИНА!!!

Ами идете-Си на Руски медиен/форумен сайт Тогава я ! ---> Какво се Опитвате да замърсявате Българското интернет Простеанство, А Зебб Сплескан ?! --> А ?!

След като български медиен форум коментира Русия, какво искаш дъварю.

Стършел

След това "предложение" чудно е вие какво търсите тук?!

Ако шведите виждат заплаха в предупреждението на руснаците, значи се мислят за слабаци. Защото слабите виждат заплахи там, дето силните виждат предупреждение.

Виж проучванията на общественото мнение - мнозинството са против членството. Може би ако се раздуха международен скандал ще си решат този проблем.

Не мисля че общественото мнение е от значение, когато се решават такива въпроси.

За НАТО - не знам. Но е ясно, че им трябва друга международна подкрепа - полицейска и съдебна срещу взрива от насилие и всякакви престъпления в собствената им страна. Например изнасилванията - ръст от над 500 процента... това е плашещо! Бума на оправдателните присъди по тях също не е за хвалба, май.

Абе, да не би да има изнасилен някой от праителството им? Страдат обикновените хора, но за политиците хората са все едно стадо овце. Т.е. нещо което може и в касапница да бъде пратено, ако има далавера.

Какво трябва да се разбира под ru (името-Ви) ?

Само да добавя, че цитирам официални изследвания на шведски институт по социология, а не баба Гицка от Долно нанагорнище.

Ами Русия ще подсили защитата си откъм Швеция. Това им казва, после да не се правят на учудени. И нито една суверенна държава, която се управлява сама не би влезнала в съюз като НАТО. Това се случва с много натиск отвън. И благодарение на шепа лесно подкупни льольовци, всяка държава е лесна мишена.

Какво като американците имат "ядренки" в Полша и някъде си...Това, че се държиш за шлифера на военолюбивите американци не означава, че при евентуална война куршуми, бомби, ядрен "дъжд"- специално ще те заобиколят и запазят жив! Бъди умен, не всявай заплахи, не предизвиквай нервите на тези, които смяташ за "противник", защото войната сее унищожение, смърт, нещастия и никому не прощава! Изчисти омразата от сърцето си и бъди миролюбив Човек !Защото не си! А трябва!

ЕДНА ВЪШКА ,ИСКА ОБЯСНЕНИЕ ОТ СВИРЕПАТА БЯЛА МЕЧКА-МНОГО СМЕШНО...

Таварищи , 40% от руската армия са мюсулмани. А този 1 млн бежанци който влиза в ЕС са 0.2 % от 500-милионна Европа. Знам че комунягите по принцип са двойкаджии , но все пак - елементарни сметки.

Поне правописа ни е добре и не пишем мюсУлмани. Тя руската армия с повече мюсюлмани от турската! Пак по-добре от българската. И нейната фамилия я разгониха руснаците... пардон, май беше НАТО, ЕС и САЩ. То затова германците скоро ще са малцинство в собствената си държава, защото бежанците са 1млн, а "европейците" 500млн.

Бравос, ти в пристъп на гениалност опроверга цялата европейска политическа класа, доказвайки, че проблем нема. :))

Който се е опитал "да пресмята" Русия все е сбъркал! Примери колкото щеш!

+100 Много точно!

Г-жа Петра Акесон е включила в дисертацията си по социология интервюта с момчета между 15 и 17 години, осъдени за грабеж. Тя е искала да изследва реалността зад вълната от грабежи, засегнала Малмьо. Младите разбойници не показват разкаяние или разбиране, че са направили нещо нередно. Напротив, те се хвалят с това кой е откраднал най-много. Когато ние ограбваме, ние воюваме. Ние сме във война с шведите е повтарящият се аргумент. Момче от едно училище ми каза, усмихвайки се: Когато крада, страхотно чувство обзема тялото ми, усещам, че съм доволен и щастлив. Чувствам го като голям успех. Да ограбиш шведски деца и юноши е съзнателен избор. Става въпрос за упражняване на власт: За мен това е сила, която ще принуди шведите да легнат на земята и да целуват краката ми.Толкова е лесно да откраднеш от швед казва едно от момчетата. Когато видим шведи, изглеждащи богати или с хубави телефони, ние ги ограбваме. Шведите не правят нищо, те просто ни дават нещата си, защото са си такива страхливци. Увеличаването на несигурността Някой изненадан ли е, че несигурността се увеличава? Това е едно от логичните последствия на мултикултурното общество. Според анкетата Citizen 2009 сред 4200 жители на Стокхолм, 72 процента от жителите на Ринкебю и Киста се чувстват толкова несигурни в кварталите си, че не излизат по тъмно. В Спеня и Тенста са 66 процента, в Хеселби и Велингби са по 63 процента, във Фарща са 59 процента. В Шерхолмен 71 процента не излизат вечер. Страхът от нападения и други тежки престъпления е голям. Най-много несигурност и тревогата има в гъсто населените с имигранти райони.

Русия ли ви плаща директно или БКП-то, или може би Болен?

Имаш ли някаква смислена теза по темата или си упражнаваш гласните струни?!

Аман от Путьо!

Обяснението е среден пръст...

Явно няма да доживея и да прочета русофилски смислен коментар. Сякаш всичките те са правени по калъп в завод "Сърп и Чук ". Коментират независимо проекторешение на независимата държава Швеция ! Ако Карлуково - да не сте си закрили дейността ?

Та не разбрах русофобското ти интелектче - я ся ни отговори съвсем простичко - като Швеция иска на стотина километърчета от Русия да вкарва и най-вече ДА ЗАПЛАШВА Русия с натовски оръжия, Руската федерация банички и кифли с мармалад ли да меси, междувременно, а?!

С кое натовско оръжие ще заплашва Швеция Русия ?

Ква федерация бе , треторазрядна държава от третия свят. Нигерия със сняг.

прави на " нерегистриран " , щом занаеш къде е Карлуково и какво правят там - разкрит си . И не се притеснявай ,там си работи - като те върнат ще се убедиш .

и Щирлиц се появи на сцената. Остава и радистката Катя и тя да се приземи.