1,2 трилиона рубли незаконно изнесени от Русия за 3 г.

Незаконният износ на капитали от Русия през 2013 – 2015 е достигнал 1,2 трилиона рубли (около 18,4 милиарда долара) по оценка на Сметната палата в страната.

Обратно в новината

Коментари - 1,2 трилиона рубли незаконно изнесени от Русия за 3 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това шега ли е 18 млрд.долара това 1/3 от месечните харчове на консолидираният руски бюджет.Абе ако това е колос кво да кажем да изнесените пари от американски компании -2,2 трилиона долара се държат в офшорни сметки, или за БГ изнесените пари в офшорки.

18 милиарда за 3 години прави по 6 мрд годишно, което е 0.16% (нула цяло и 16 процента) от брутния продукг (GDP) на Русия. С други думи - пренебрежимо малка цифра. У нас фиктивните сделки надвишават вероятно 5 % от брутния продукт.

А Путин за 10 години е изнесъл над 100 милиарда долара. Чувате ли виолончелото?

Така беше и в България преди голямата криза от Жан Виденово време. Когато се усеща идването на криза капиталите напускат съответната държава и нищо не може да ги спре. В скоро време Русия ще стане като Северна Корея....С този диктатор начело няма друг път....

така е, славянска му работа

Видях един ден Сорос мъкнеше 2 големи чувала нанякъде, викам си къде ли отива точ човек, пък то ето каква била работата. Изнасял рубли гаднярът мръсен.

сега започват едни комунистически оправдания "ама то понеже нали защото" или "ама те в америка пук бият негрите"...

им е виновна.......

Аз, съвсем случайно, работя в такава институция, където се внасят и изнасят пари към и от България. Моите впечатления са, че изпратените към България пари са около 50 пъти повече от изпратените в чужбина. Това какво ли означава? Че сме много богати и много честни, или че сме много бедни и няма какво да изнасяме? А Руснаците към кои спадат, към богатите, или към бедните? Нали имат ембарго бе, как не обедняха???

Руските олигарси не обедняха от ембаргото. Само народа им гладува. А парите от България не се изнасят през такива "институтции" като твоята, в която работиш. Питай комунистите - те знаят какво е това дипломатическа поща и ценна пратка.

руският народ гладува -на плажовете и по хотелите в Испания Италия и малко в Хърватска по адриатика.

Струва ми се, че не знаеш какво работиш пич! Май само ти плащат заплата за тоя дето духа.....

От Русия и режима Путин всичко живо бяга с парите и най-необходимото ако може...даже и животните...В Русия успяха да хванат амурски тигър, избягал докато го транспортирали към зоологическа градина. Хищникът бил забелязан да се скита близо до град Воронеж

Че то и тук същата работа , ако се направи статистика сигурно ще е ужасяваща.

тези трилиони колко са в твърда валута

Тези изроди от години се опитват с платените им партии ДПС/БСП да ни направят по техен образ и подобие. Не знам каква е тази любов към Русия :(.

Е , нищо де , 18 мил долара за 3 год , наш бокоІІбългароубиец 16 мил евраки за минутки.

" По данни на БНБ, преките инвестиции в страната ни за периода януари-юни на 2016 г. спадат със 179,5 милиона евро, или с 18,7% спрямо същия период на миналата година". А тук Платена Мрежа се загрижила за Русия...:))

абе тиквоч, там баланса е на минус 18 милиарда долара, а ти ми даваш за пример БГ където инвестициите са намалели с по малко от 20%, но все пак е доста над плюса. Много прости парчета си е наел Путкин за тролетариат.

Pesh0

Кое ти е на плюс ????? И крокодила по дълъг ли е или по зелен , че съм прост и не разбрах

watch?v=14tfFxdDBx4

Ги изнасят,а?

От Русия не е изнесена и една рубла. Никой не я смята за пари. Изнесени са долари, които ще осигурят живота на управляващите и техните наследници поне 100 години. В България е същото.

ти наистина си остана гол и бос, че и сънен.

watch?v=m1T3KzAxZ9M

Понеже съм русофил , затова имам отрицателно отношение към ограбването на Русия. От друга старана имам повод и за радост - в края на краищата една немалка част от тези пари са инвестирани в България и, надявам се, дали са работа и поминък на българи. Понеже знам, че руските данъчни служби скоро няма да пресекат износа на пари от Русия, да се надяваме, че една съществена част от тях ще стигнат до България...

Ние в Пресцентъра на Партията оценяваме много високо братските чувства на Русия и в знак на братска обич възнамеряваме да им върнем жеста.

пропаганда срещу ЕС.

Въййййй .....

правиш ли разлика между влогове В СТРАНАТА и изнасяне на милиарди ИЗВЪН страната?!? С едните пари се инвестира в страната, а с другите няма как да стане, защото не са налични.

Ако написаното в статията е истина, то.... таШ..аКът е много голям....

Дреме ми на шлифера колко кинти са изнесли блядовете. Повече ме интересува как божеството от Банкя за толкова години във властта има декларирана колосалната сума от 15000 лв!

Е ти какво очакваш? Да си декларира 3-те млрд. долара ли?

По малко!...

То значи всичко е наред.

Затова рашъните скоро ще се разделят със Сибир и Курилските острови - това е предречено и ще стане! Китайците ще вземат Сибир, а островите - японците. За комунистически безмозъчни мутри, които знаят само да разграбват и да пилеят, товае дюшешът!

Аллллооооуууу протестърите види ви се края,отрепки

Не, тъпанаро, това са го предрекли и руските православни старци!

много повече крадено имат да връщат. Накрая ще остане само Московия, пък ако искат да си задържат името Русия - не е проблем за никой.

Интересно как Китай може да вземе Сибир, ако Русия не иска да го даде. вече сме гледали този филм.... Даманский още им пари на жълтурите под д-тата!

Дармански уже Китайский

цитат от pdf на БНБ: Брутният външен дълг към края на май 2016 г. възлиза на 35 252.9 млн. евро, като нараства с 1161.9 млн. евро (3.4%) в сравнение с края на 2015 г. (34 090.9 млн. евро). Като процент от БВП2 брутният външен дълг е 76.1% и се понижава с 1.1 процентни пункта спрямо края на 2015 г. (77.2% от БВП). Дългът намалява с 449.8 млн. евро (1.3%) спрямо май 2015 г. (35 702.7 млн. евро, 80.8% от БВП). Иначе рекордното трупане на дълг е първата пълна година от този мандат - 2014г.

Троле това е цитата от бюлетина на БНБ за май... "Към края на м.май номиналният размер на държавния дълг* възлиза на 13 370.5 млн. евро, от които 3 541.9 млн. евро вътрешен и 9 828.7 млн. евро външен. Дългът бележи увеличение с 28.7 млн. евро в сравнение с края на предходния месец." И научи разликата между Брутен Външен Дълг и ВЪНШЕН ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ...

Всичко в Бг ,краде ли ,краде . Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА : ---СИМЕОН - две , крадец! ---А. Доган , крадец! ---И.Й. Костов , крадец ! ---Р. ОвчЪ . , крадец ! ---......... ----..... СПИСЪКЪТ Е МНОГО ДЪЛЪГ ,.. НО ИЗБРОЕНИТЕ ПОСТАВИХА НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ДЪРЖАВАТА ,...БЪЛГАРИЯ . АБСОЛЮТНА ,ПЪЛНА ЦИГАНИЗАЦИЯ ,ЖИВЕЕМ ОТ ДЕН ЗА ДЕН , ЗА ДА ИМА ЗА ПОЛИТИЦИТЕ И РОМИТЕ ,...ОСТАНАЛОТО ОТИВА ЗА ---САЩ / ''УЖ'' НАТО/.

По времето на ГЕРЪБ-1: 4 млрд лева по-малко във фискалния резерв (изяден от пенсионерите); 4 млрд лева повече външен дълг; 1.4 млрд лева "олекнала" здравна каса Краен резултат - 10 млрд без малко - по-бедна държава - доста хора прибегнали до клечката с кибрит - самозапалили се от отчаяние... По времето на ГЕРЪБ-2: - опоскан фиксален резерв; - 4 млрд лева - първи транш - нов дълг; - 16 млрд лева - втори транш - нов дълг; - 1.2 млрд лева - трети транш - нов дълг; - замразени социални плащания; - ваксини от Турция с живак за облагородяването на генофонда; - билетче за градския транспорт - 1.6 левчета - какво му даваш....

глупости. глупости.

Батка то излиза по твоите сметки че преди ГЕРБ 2 сме нямали дълг бре... Щото сега имаме Външен държавен дълг осоло 19 милиарда, а само те изтеглили 21 разбираш ли... Ама както и да е... Ти по ги разбираш нещата...

2009-та - ВКАРАНИ ОТ БЮДЖЕТА 100%. Върнати от ЕС - 75%. 20% е САМОУЧАСТИЕТО НИ, 5% - НЕПРИЗНАТИ от ЕС РАЗХОДИ; 2010-та: БЮДЖЕТ - 75%, ВЪРНАТИ - 50%; 2011-та: БЮДЖЕТ - 50%, ВЪРНАТИ - 25%; 2012-та: БЮДЖЕТ - 25%, ВЪРНАТИ - 0!

От България са изтекли незаконно по 1 милиарда долара през последните 2 години. Разбира се най-голямото изтичане на капитали е по времето на БСП и СирГей, когато през 2008 г изтичат $5,358 млрд. Само че тука курса на лева е твърд. В Русия през 2013 за един долар се сменяха 32 рубли за периода средната цена на долара е 48 рубли за долар. 1,2 трилиона рубли са 25 милиарда долара по среден курс, а не както журналистите са сметнали по днешен курс - 18,4 млрд долара. Разликата е също, че руснаците са затворена, а ние сме отворена икономика. Най-големият крадец в България са руските фирми, като само Лукойл е откраднал над 7 милиарда за последните 12 години. Всички руски фирми са ткраднали поне двойно.

В Русия искат някакси да компенсират собствените загуби и крадат откъдето може България Молдова Армения Украйна и тн

Я да ни светнеш за някоя руска фирма , освен Лукоил! И защо всички останали Шел, ОМВ и компания купуват оттам горива и ги препродават, а не вкарват от Австрия, Холандия и Гърция.

Чети! Очевадно путлерастията ти е изпила акъла. Колкото до бензина - има изискване за дънъчни складове и това е причината да купуват от Лукойл

много ти е кисело гроздето.Между другото към днешна дата по данни на американската банка Голдман сакс която следи за валутните пазари-при номинален курс на долара -63 рубли, реалният курс на долара измерен като покупателна способнсат на руският пазар-1 долар е равен на 25,70 рубли тоест това изразява фактическата покупателна способнот на средно статистическият доход в русия.Или с други думи както заключава банката -реалният доход в русия измерен чрез ППС е средно 1800-2000 доларови единици реализирани средно в ЕС.

вЕрваш ли си?

Ами имат пари изнасят. Още една причина да се гордеят обикновените руснаци. Кой като тях ?

а кремлинското кагебистко жуже ни лук яло, ни лук мирисало! типично посткомунистическо разграбване - същото, каквото и в Булгаристан!

путин пробва как са нагласите за насилсвена национализация, този пат маи няма да присвои само 1 петролна компания

Путинските виолончелисти работят. Изнасят парикчки За славата на Путя

пак ли си на линия? Я кажи как хем щели да умират от глад руснаците и хем изнасят от Русия милиарди долари?!? Нещо не се връзват опорните точки за глада и мизерията с тези цифри тук!

Журналета, направете такова проучване за България. Не ми пука кой и колко е изнесъл от Русия, Щатите или Ботсвана. ИНТЕРЕСУВА МЕ БЪЛГАРИЯ! Кражбите на ГЕРБ, БСП, РБ, ДПС и т.н. ме интересуват, не Путин и Обама. Ама за тези неща бият, нали?

Без,да искаш ли я пропусна,бе?!...

пак партенки за глупаци! тези каро като ги сметнеш на населението и няма и по 50 долара на човек... Ми то само едно дете като иде на море където и да е, харчи поне по 1000 долара .

Като журналисти, защо не попитате, кога нашата Сметна палата ще прави подобна оценка? Или тук не смеят да направят такава? п.п. То и да направят, колко ще е реална и обективнааааа...

Като руски блогъри са попитали Сметната палата и сега информират населението. Не разбирам къде е проблема.

18 млрд. за 3 години прави по 6 млрд. на година! Че тя г-жа "ФакЕю" даде толкова само за силоваците на дЕСЕН СЕКТОР в Украйна да вземат властта. Отделно инструктори, въоръжения, техника. Бълха ги ухапала!

В Русия е земният рай. Там не им трябват пари. Река Волга е от мед, а река Дон - от мляко.

Да кажат тук престъпниците от атака колко от тези пари опукаха за курветини ,дрога и пукница по бардаците на варадеро и париж ,догато Бойко градеше България от пепелищата на погрома олигарски и 121 му златен пръст!

Докато Волен ходи на курорт, Боко подари цяла банка на любовницата си, прекарвайки всички държавни плащания през нея. Та този ли, Бойко, мислел за държавата? Да де, мисли -как да я вкара в джоба си.

колко са откраднати и изнесени в България, в другите държави. Защото всичко се познава в сравнение. Ама никой честно нищо няма да ни каже, нали сме по-демократи от Русия?

Ми да видим. Според БНБ от България са изтекли незаконно по 1 милиарда долара през последните 2 години. Разбира се най-голямото изтичане на капитали е по времето на БСП и СирГей, когато през 2008 г изтичат $5,358 млрд. Само че тука курса на лева е твърд. В Русия през 2013 за един долар се сменяха 32 рубли за периода средната цена на долара е 48 рубли за долар. 1,2 трилиона рубли са 25 милиарда долара, а не както журналистите са сметнали по днешен курс - 18,4 млрд долара. Разликата е също, че ние сме отворена икономика, а руснаците са затворена, като най-големият крадец в България са руските фирми, като само Лукойл е откраднал над 7 милиарда за последните 12 години. Всички руски фирми са откраднали двойно.

Най-големият износител на незаконни средства в Русия е самата държава, която изнася незаконно и спонсорира руски подлизурки по цял свят за над 1,20 трилиона рубли. То друг идиот няма да вземе рубли освен такива като нашите копейкаджии. Така русия става най-големият световен износител на цветна тоалатна хартия - ролка от 64 къса струва 1 долар.

да пийнеш розовото хапченце

Половината от тези пари отиват за тролове на зарплата към руското посолство..ха..ха

Как да не им завидя на тия "тролове", за толкова пари! А на мене ми плащат само по цент на пост. Най много до долар на ден съм стигал. За 30 дена -30 долара. Няма с какво да си платя само тока за компа. А отделно и за интернет ме брулят. Отчаяна работа, братле! И двамата сме в кюпа!

Самите тролове са много и като им разделят парите имат за по една пица и даже нямат пари за градски нужник та ходят да опикават народната опера..ха.ха

От статията излиза,че руските институции се борят ефективно с подобни незаконни практики.

От тия трилиони немалка част влизат в ненаситните усти на предателите - ватниците на момата и фесовете на сачмата да шпионират,саботират и съсипват усилята на генерал Бойко Борисов за нова ,европейска България без мъртвешката прегръдка на путя и ердоган!

След Вас, моля!

Нали в Русия е Рая?