Русия обвини НАТО, че е прикрила инцидента с руския Су-24

НАТО прикри Анкара в инцидента с руския изтребител и носи отговорност, заяви руският постоянен представител.

Обратно в новината

Коментари - Русия обвини НАТО, че е прикрила инцидента с руския Су-24 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

но какво ще му остави българският народ - разрушена икономика и мургавелки, които не работят и не плащат данъци; българите вече не се възпроизвеждат; ще празнуват пировата си победа гадните западни режими.

ЗАКОННО В НЕБЕТО НАД СИРИЯ ЛЕТЯТ САМО САМОЛЕТИТЕ НА БРАТУШКИТЕ!!!РУСИЯ ДА ПРЕКРАТИ БЕЗЗАКОНИЕТО НА нато!!!

Do Осведомен ti voinik hodil li si be moito momchence??? naq sno li si s marerqla q ela da ta pregledame v ludnicata besplatno

Е значи вече нямате обвинения към Съветски Съюз по повод на свален южнокорейски самолет. Нали така - действаха по ваши правила. Но защо за точи самолет още квичите ,като прасета под ножа за руска агресия?

Хане Путку не поръбена, пак се изходи на метеното.

Ти си доста т.п. Ония ден Ер Доган твоя кумир, каза, че ако се свали техен самолет над Сирия ще бъде агресия. НАТО също нямат право да летят над Сирия, така че какво говорихме за двойните стандарти?

Ей тия руснаците са толкова прости, че не е реално. Не могат да проумеят, че НАТО и Западът никога няма да са им приятели. Те изпитват завист към Русия и искат да я унищожат. Колкото по-бързо го осъзнаят Московците толкова по-добре.

Tурция е наясно че русия е пълен фъш, само вие глупаците -русофили си мислите че е велика Кремълската клика, разбира се, е много по-умна от подлогите си в България..Ще ставят на населението само най-необходимото-водка и картофи...Но не могат да спрат да продават газ..А нашенските съветофили си мислят, че който държи кранчето е голямата работа..Не бе олигофрени, тези с парите са голямата работа

А бе, глупак,един картоф има повече мозък от теб !! Не виждаш в какво окаяно състояние сме , а си започнал да се притесняваш за руснаците. Унищожена промишленост, селско стопанство, здравеопазване, образование и наука - това е днешна България, която единствено съществува от едни мизерни средства от ЕФ. и когато те намалеят, какво ни предлагат днешните управляващи- подлоги на чужди интереси ? Вдигане на данъци ! Даже водка и картофи не предлагат !

Защо обиждате хубав зеленчук картоф, като го сравнявате с оня биологичен индивид по-горе.

.....Въоръжаването на руските изтребители-бомбардировачи Су-34 с ракети "въздух-въздух" означава само едно търси се фантомче за сваляне на хоризонта:)))) После да не плачат фесовете ......

А Путин какъв е?Разберете - руските интереси са имперски. Русия винаги е дрънкала оръжие.Самата Русия намаля с над 10 милиона човека през последните 20 години... Империята, в която 70% от населените места нямат канализация, в която болниците приличат на коптори, империята, която потребява 21 % от световното производство на хероин, в която годишно загиват над 50 000 човека по пътищата, макар по брой на автомобили на глава от населението е далеч назад дори от България, империята, която е на първо място в света по брой на алкохолици... Но те продължават да дрънкат... още

Путин хвърля бомби и се надява да вдигне цената на петрола. Обаче не му се получи. Отделно Турция не е Литва или Украйна. Опънаха им се и тепърва ще си патят руснаците.

Турция не е Украйна, но първата и работа след като се оака беше да се скрие под крилото на САЩ и НАТО . Защо спешно поискаха извънредно заседание на НАТО ? Защо не се изправи сама срещу Русия ?

Абе Мемед, защо не хвърчат сега турците над Сирия? Че даже и над Гърция спряха. Ще се посерат в потурите от страх.

Май идва краят на Путин. Руснаците тоя път сами си го набутаха.. Горките братушки! Падна им се поредният олигофрен за водещ политик... Ако беше нормален човек, щяха да живеят два пъти подобре, а сега: За Родину! - и от джоба на всеки руснак едни излишни пари, че при това минават през джоба на Путя, за да отидат за родину...

Нормален политик ? да не имаш предвид Буш, който смата че арабско II означава 11? Нали така величал Елизавета II. Или Виктория Нюбанд, която директно на тебе и цялата европа тегли една майна. А ти продължавай да й лижеш ботуши

Всичко по сценарий. Ето вече турците без визи за ЕС. Господ да и е на помощ на Европа и на нас като санитарна зона. Oтидете да боядисате паметника на Шипка. Или да го демонтирате.

Сирийския народ толкова много обича своите руски освободители че парашутиста от сваления самолет даже не му позволиха да стъпи на сирийска земя..ха..ха

Руснаците слагат тези ракети не заради ИД,а заради НАТО - някой се прави че не е в час

Столтенберг. Той добави, че данните на НАТО за инцидента съвпадат с оценката на Турция за нарушаване на въздушното й пространство.

"Подобни системи ще доведат само до усложняване на ситуацията в небето над Сирия, която и без това не е проста, и няма да помогнат на борбата с групировката ИДИЛ, тъй като тя няма въздушни сили", заяви тя. " А турският самолет защо е бил с такива системи - питам Аз тази проста кокошка.

Теб като малък да не са те били често по главата, с обяснението , че е празна кратуна ? Питам, защото ми прави впечатление, че в повечето свои постове изпозваш това словосъчетание, а това се прави обикновенно подсъзнателно.

...трябва да си смениш ник-а на "Хан ТиквУ", пО ще ти отива на простотиите, които изхождаш...

Ясно. Значи, когато натовски самолет свали руски самолет, това е ЗАЩИТА, но когато руски свали натовски, тогава е АГРЕСИЯ! "Чисто и просто"! А сега, когато Русия влезе в час и започна да се държи, като участник в истинска война (защото до сега, тя подценяваше този факт) и след като си приведе защитните оръжейните системи в готовност за да бъдат защитени собствените й бойни единици, изведнъж от НАТО се притесниха... Та, какво беше там, относно двойните стандарти?...;-)

Където се появи това страшилище, веднага в диаметър от 200 морски мили всички други корита се изчезват моментално!

ЕС наистина се разпада, но това няма да бъде агония в продължение на 200 години , а много по-скоро. Първите стъпки са направени вече.Държавите членки започнаха да се ограждат не с мислени, а с реални телени огради и шенгенските граници вече съществуват само на книга.

В най-скоро време руските ВВС ще нанесат съкрушителни удари по турските хвърчила! Очаквам яка касапница за турските фесове!

"Подобни системи ще доведат само до усложняване на ситуацията в небето над Сирия, която и без това не е проста, и няма да помогнат на борбата с групировката ИДИЛ, тъй като тя няма въздушни сили", заяви тя." - Цитирам изявление на говорителка на НАТО. Абе, хора вие разбирате ли каква наглост е това. Понеже ИД нямала въздушни сили Русия не трябвало да я атакува по въздуха. Бах маааму; значи НАТО се притеснява за това, че ИД няма как да се защити от "лошите"руски самолети. Е, това не бях го очаквал - каква наглост от страна на мръсната политика на америка. А,тук във форума всички които така яростно говорите за РАШАТА, не разбирате ли, че това което се случва е предвестник на война бе хора. Буквално на границата ни. Толкова ли сте наивни, или омразата ви е изпила мозъка до степен, че не можете да рзчетете всички послания, които ви се навират в очите, а вие сте си сложили тенекиените очила и не виждате. Тежко и горко на слепците!!!

Не им се сърди, това са просто тролове на хранилка!

ЕС просто ще се промени, но няма да загине. Ще загине обаче режима на Путин, защото е поставен на глинени крака. Този режим не осигурява достоен живот на гражданите на Русия.

на руските г.отверени

Мурзилковско бла бла бла. Това още повече потвърждава, че Русия преднамерено е търсила такъв инцидент.

отпълзявай назад във форума на дневника, гнида

Нещо сме нервни май, а? Да не секнаха рублаките?

Глупости! НАТО не просто е прикрила инцидента. Тя го е заявила. В подкрепа на думите си ще припомня какво получи Турция след инцидента: 1. 3 000 000 000 евро ет ЕС. 2. Падане на визите на турските граждани за ЕС. 3. Ускорено приемане на Турция в ЕС. И не ни заблуждавайте, че тези придобивки са за борба с мигрантите. Точно тези придобивки когато бъдат реализирани ще им дадат възможност да се придвижват и заселват свободно навсякъде в ЕС.

"Пентагонът се надява, че Русия ще следва меморандума за разбирателство по отношение на сигурността на полетите и няма да насочва тези системи против самолетите на западната коалиция, добави говорителката." А не вярва ли тази говорителка, че Турция като член на западната коалиция не трябваше не само да насочва подобни оръжия, а и да ги използва?

Значи въоражването с ракети в-в било лошо? Не знам Путин дали е тиква ама тези са супер нагли.

Сега НАТО виновни. Сигурно след две седмици ще намерят някой друг. Абе вие щрауси ли сте ? Извадете си главите от пясъка и помислете малко преди да обвинявате.

А може би не турски самолет е свалил руския SU,а самолет на НАТО и затова Турция не се извинява на Русия?

Кретен ли си, или само тъп?

и двете дядо попе както беше вица.

До края на годината, Русия ще изпрати 3 изтребителя-бамбардировачи т50 или по-известни като ПАК ФА в Сирия. Да видим тогава Турция и НАТО с какво ще ги спре. Нито f22Raptor, нито f35lockheed martin са способни да спрат този летящ руски робот.

Путин преднамерено търси конфронтация и конфликт със NATO! И ако продължава така да смесва действителното си положение с фантазиите си на които вярва ще получи силен удар за отрзвяване.Жалко за загубените животи

С какво и как Русия търся конфронтация с НАТО?

Т50 първо руслямците требва да го произведат не само за парадни нужди, а също така и за бойни. Таааа малко наивно е очакването да го видим в Сирия до края на годината. Ама ти си вервай де, то не пречи

Виждаме С400. А? Някакъв тъпизъм идва ли ти на ум за високотехнологични кравари?

Те и краварите не вярваха, че "Калибър" може да се изстреля от гемия, но то стана. Държавните изпитания на Т-50 са приключили в началото на 2014 г. През месец май 2014г. командващия руските ВВС геверал-лейтенант Виктор Бондаренко прави изявление, че първите Т-50 в състав до една ескадрила ще постъпят на вооръжение в края на 2015 г. най-късно в първите месеци на 2016 г. Да припомня, че макет на най-новият (пето поколение) американски многоцелев боен самолет F-35 беше показан за пръв път едва преди няколко седмици на едно авиационно шоу.

ама то е ясно, че аа ракетите не са насочени срещу ид, а срещу турските ввс и още някой ако тръгне да сеобърква като тях....

Шла,шла,та нашла!-казват руснаците!Та руският самолет е бомбандирал опозицията,подкрепяна от Турция,след няколкократните предупреждения и догдворености да не нанася удари там,вместо над ИД!Та и руснаците не са невинни и си го заслужиха!

Прочети историята на областта, кажи какви други доказателства имаш за тая "опозиция" освен твърдения на заинтересовани от територии съседи и играещи политически игри сили. Впрочем "Индипендънт" го е казал по-добре от мен (и не е рускивестник) - "откога хора с автомати се водят за умерена опозивия?".

положението-нема да могат да свалят самолети вече, то мани ами и да летят около руските самолети няма да могат. остава от космоса да ги унищожават с лазари. Велико !

Може обаче да потопят някой кораб на рашките. Ракетоносния крайцер 'Москва' е в клещи от две турски подводници (Интерфакс). Доколкото знам няма ескорт от разрушители на подводници, а ЧМ-ят руски флот зависи от проливите. . .

Както обикновено,постовете ти са глупави и неинформирани!Ще ти се наложи доста да попрочетеш и да се ограмотиш в случая за възможностите на руските атомни подводници и зоните им на влияние в земното кълбо!Не е нужно да ръсиш само простотии!Ти въобще знаеш ли,какво означава да се посегне на ракетен крайцер!?Много трябва да учиш още и да се ограмотяваш!Язък,че ползуваш интернет!Явно го ползуваш само за глупости,а не да се ограмотяваш!Порочно!

Турчина пак се обади?

Ти запознат ли си с възможностите на този кораб? Дали пък не е въоражен за борба с подводници? Друг въпрос - колко ли руски подводници има там а? Да не се окаже че в клещите има чук?

осъзнаваш ли колко си прост?!?

Турски подводници??? Ти нормален ли си?....и нека Аллах прости твоето невежество!

Е видяха се всички, на които идил им е толкова мил. Русия нанесе удари на терористите и техните закрилници уса, турция, саудитска арабия, израел, франция, германия, англия, италия веднага атакуваха. Цялото им лицемерие лъсна. Веселата дружинка жертва живота на собствените си народи за шепа жълтици, опитвайки се да ни внушат че става дума за религиозни войни. А те хубавко си другаруват евреи, католици и мюсюлмани...

Не е вярно, че ИДИЛ няма военно-въздушни сили. Това са ВВС на Турция, които неприкрито подкрепят главорезите от ИДИЛ.

Четете внимателно и тогава коментар.Търсих нещо само да пиша +,но то са единици. Или сте млади и наистина само от 3Д сте гледали филми в МОЛА или сте писали за пари. Просто е - кой говори - говорителка на САЩ.Какво- че руснаците няма да допуснат гаф и ще стане сложно- с една дума- беше до тук- приказки, сега и да подпишем нещо -НАТО няма думата. Стига сте плюлиРуснаците от тъпотия, прочетете малко историята, такава, каквато е била.Лошо е, че БГ ще е пометена,защото не си знае мястото

Четеме историята! Мъ много гадна е тая руска история! От памтивека Русия само воюва или се готви за война! Заграбва чужди територии! Уж само са защитава, па заграби 1/6 от кълбото само "защитавайки се"!

А САЩ, Турция ,Германия и още? И Русия "заграбва",когато и стъпват по границите. Но ти си на концентрат,иначе щеше да знаеш- ако Русия води агресивна война -не печели, ако е отбранителна - печели, а другите - използват чужди арии. Така че Концентрате, пий по малко, че НАТО ще те повика, ако и за теляк. Аз съм стара,затова ви казвам да четете

А бе ти майче сбърка и описа съвсем точно американците!Явно историята ти е много тъмна наука,ама то явно е и от концентрата,който ползуваш!Не знам колко войни са водили руснаците през последните 50-60 години,но американците не са спирали с воините и инвазиите си по света!То не беше Корея,Виетнам,Ирак,Кувейт,Авганистан,Либия и къде ли не още!Малко четеш малкият!

В жилищните квартали на Севастопол вече пускат ток по 4 часа вместо по 6 (ru.krymr.com). Но военните подделения не са засегнати. Сигур Хуйло, кат не можа да построи Керченския мост, им носи ток с ведра ;-)

Шило

Тук си прав. Трябваше да акцентира върху независимата енергетика в Крим. Вместо да разчита на Киев, трябваше да започне строителството на централа. Вече да беше построена, или поне да беше пред приключване. Същото и с водата.

БългАриец

Последното му (или Му) обещание бе да построи енергиен мост до Крим. Ама му трябва подводен кабел за над 1 GW, каквито Рашата не произвежда ! Освен това трябвало (казват по форумите) да се прокара надземен далекопровод до станциите, където се е подключвал тока от Украйна. Сложно.

Dimi

А Украйна дали ще изкара сезона без газ и въглища?... че нещо им спряха газта, че не могат да плащат и въглищата докато не пуснат тока на Крим... украинците да почват да се молят за топла зима

БългАриец

Увеличен е добива от някои шахти (макар че закриха неразумно дпуги), идват и транспорти от Южна Африка. Но, 'Запад нам поможет', шегуваше се Остап Бендер :-)

Другарят Путин почна с Украйна,сега Сирия, говорителите му започнаха заяждане с България.... Да не се окаже скоро,че руски бомбардировачи кръжат и над България???.....

Докато ви има между нс- българите, това не е изключено. Братушките винаги са доказвали, че са с българския народ, а не с предателите му.

Значи стана ясно,че руснаците редовноси нарушават границите на други държави без да им пука. Е,сега трябва да почне да им пука!

И от къде ти стана ясно?? Напротив стана ясно, че руският самолет е свален над Сирия. Никой от никъде не можа да извади и едно доказателство, че е бил над Турска страна. Но понеже месните малоумни идиоти винаги ги е имло и по турско робство също са искали да си стоят при пашата и никаква свобода не ги е интересувала и сега сте същите малоумни предатели.

Преди да пишеш подобни простотии почети къде по света са засечени руски бойни самолети и колко пъти са нарушавани границите на суверенни държави от тях. Путин просто иска да възвърне "величието" на СССР, но преди това трябва да помисли за качеството на живот на собствения си народ. А да ръси обиди и простотии може всеки.

Тука един чиляк неотдавна каза нещо умно! След като руските самолети летят с изключени транспондери и се правят на глухи, ква е гаранцията, че самолета не е бил на ИДИЛ? Русия защо инсталира С-400 в Сирия! Аргумента беше, че ще се пазят от самолетите на ИДИЛ, гепени от армията да Асад! Така, че братята да не се правят света вода не напита, а да спазват правилата!

Шило

Много е просто. ИД нямат самолети. Що ли? Ами и дори да си ги купят, няма кой да ги "кара". Все пак не е пикап. Това първо. Второ: руските самолети постоянно са на турските радари- от момента на излитане, до кацане. На трето място- силуета, обозначителните знаци. Това е нещо, което се учи постоянно- силуета на самолета, че да не стане работата уит, ако има проблем при свои. На следващо място- момента на атаката- дори да има нарушение, самолетът е напускал или вече напуснал турското пространство. Бил е празен. Как мислиш, ако имаше бомби, щяха ли да го атакуват над турска територия?

БългАриец

Да не забравяме авиацията на Асад (доколкото е останала). Самолетите му са руски, макар че наизуст не знам има ли Су-24. . .

Малко теми за размисъл: 1. Атаката с AIM-9X/L е от 1 до 6 километра, визуално атакуващия пилот не може определи, дали атакувания самолет носи бомби или е с "чисто крило". 2. Отдавна военните самолети не се опознават по силует или отличителни знаци. 3. Турските дежурни изтребители, опериращи до границата, също се съпровождат от руските РЛС.

Ако някой е гепил нещо като самолет от армията на Асад, нали се сещаш, че вече го няма!

Тия смешници НАТО,жалко че влязохме в този съюз,преди мнението ми беше различно относно тях и СЕ като цяло,но сега сега се чудя защо ние БЪЛГАРИТЕ сме като овцете,сутринта по тв-то се оказа че от 1ви януари 2016 ТОКА е свободно качваща се величина по заповед на ЕС ,еееееее дупе да ни е яко,

Кът не ти харесва, излизай от НАТО и беж в Магадан! Там тока, плажовете и морската вода са безплатни!

Така де-протестерите сте на видната Сталинска теория "който не е с мен е против мен". Значи нямаме избор - или с Нато или с Русия, а? Егати и

НАТО била прикрила това което цял свят го знае! От кого го е прикрила, от Русия, която орева орталъка!

Прикрила "политически", малоумници. Ами поне четете малко или накарайте някой по-грамотен да ви го прочете преди да пишете малоумията си.

НАТО милостиво дало на рашките право на представител, за да може той сега да ги поучава как да си спазват стандартите, видите ли :-D Мил опит, Грушко, но не, нямаме нужда от матрьошки и самовари, почукай на друга врата ;-)

Шило

От такова взаимодействие и координация имат интерес всичките. И НАТО и Русия. Пановете оня ден направиха някакво упражнение на тази тема, но много бързо замлъкнаха. Няма как- нещата отиват пак на противопоставяне. Нали разбираш един грешен ход до какво може да доведе?

Иван Петров

първо е балнса, после е пътя е на обединението, а не на противопоставянето. баланс без дипломация е нестабилен и временен. Ариеца, определено ме разочарова с опорните си точки

Честно, наистина ли сте такива малоумни или пишете колкото да не заспите??? Какво милостиво е дало НАТО, бре малоумнико? НАТО нищо не дава милостиво и ако имаше и най-малкия шанс да унищожи Русия никога нямаше да дава никакви представители. Но факта, че ядрените оръжия на Русия могат да направят НАТО на пух и прах, заедно с все малоумници като теб ги задължава да им дадат не представител, ами и ложа ще им отпуснат ако поискат. Нещастник.

Е, имено де. Руснаците също мислиха, че ИДИЛ няма самолети и пускаха незащитени техните бомбардировачи. Ама се оказа, че имат. Даже няколкостотин. Базирани в Турция. Е, сега вече има и руско ПВО в Сирия. Наземно и въздушно. Да видим, кой-кого.