Москва: Сигурността в Европа е в плачевно състояние

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу определи днес положението в областта на европейската сигурност като „плачевно“.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Сигурността в Европа е в плачевно състояние | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ме интересува посраната руска армия,която разбихме преди 100 години и принудихме руснаците да сключат Брест-литевския мирен договор?

Oт всички действия и изказвания на американските политици и военни и техните европейски пудели на каишка става ясно, че държавата Русия просто им пречи и искат тя да изчезне. Добра или лоша обаче, държавата Русия е възникнала спонтанно по естествен път, създадена от държавотворен народ, който още е силен и помни корените си. И то много векове преди САЩ. За разлика от Русия, държавата САЩ е лабораторен проект, създаден първо на хартия, обединяващ потомци на престъпници, религиозни фанатици и предатели на собствените си народи. Изкуствените образувания в историята имат трагична съдба, а естественият ход на историята не може да бъде излъган, както показа печално известният проект за комунизъм. По тази причина всеки мислещ човек вижда ясно, че независимо от това как изглежда моментното състояние на картата на света, Русия ще продължи да съществува, а САЩ е обречена да изчезне. Останалото е чесане на езици.

Исторически 'европейските' армии са имали един свършек - в Русия.... Първо Шведите скалъпват евроармия от шведи, немци,пруси и т.н. и разбира се отиват в Русия. Резултат - след битката при Полтава , Швеция обявява 'вечен неутралитет'..., Един друг известен пичага - Наполеон, също скалъпва евроармия и разбира се като се чуди какво да я прави я набутва в Русия. Резултатът - от 500 000 армия се отървават само 5000 и франция за дълго се отърва от мераците си... После един друг майтапчия - Адолфчо, също скалъпи 5 000000 армия и резултатът е известен... Сега друг глупак има подобни мераци! След това вече няма да има европа и най-вече Германия...

По разбиранията на сащ и разните им нпо-та, свободна страна е тази, която пряко или непрако чрез подкупени политици се управлява от сащ а самата страна обслужва предимно американските интереси в ущърб на собствените. Такава "свобода" и СССР не си позволяваше да ни налага. Хайде честита ви свобота, и не забравяйте - кой не скача е червен!

Бандити и затворници заселват Америка и избиват над 40 млн.индианци.Затворници заселват Австралия и избиват почти 90% от туземците. Америка използува роби 270 г. Два века бюджетът на Британия на 70% е формиран от търгтовиата с роби.Така стои въпросът с Испания, Холандия, Франция и Белгия. Натрупват богатства.Феодалите стават мощни и разделят властта на суверена, чрез долна и горна камара. Американските убийци, заграбили без пари и труд несметни богатства започват да се изживяват като наследници на Рим и да се считат за изключителни. Това е де-факто истината за Богатият Запад. Богатството им мирише на кръв. Емблема на Рим примерно е Колезиума.Сграда където е убивано по всевъзможни начини.И това е символ нва цивилизация ?. Западът сам обяви краденото си имане за цивилизационни ценности. Колониалнаота им политика ни показа от Освобождението досега какви са тези ценности.

Русия не харесва Международния договор за търговия с оръжия, ама цветни революции стават само там, където бъка от руско оръжие, а Русия нищо друго не произвежда! Дето е американско, там всичко и тихо и спокойно!

Азиатските диваци освен война и проститутки нищо не са донесли в Европа....така че да си гледат кочината и да не плачат на чужд гроб

сигурността на европа е на такова ниво , че въпреки мераците на путин , руснаците могат само на екскурзия да идват вече! ако им дадат визи де!!

Някой знае ли кои държаи имат представители на тази конференция?Все пак става дума за муждународен тероризъм.

леле колко са се загрижили комунягите за сигурността на Европа! Направо да ти омилее. Русия никога не я е интересувала от сигурността на когото и да било. а откак комунягите са на власт поради свойствения им идиотизъм всъщност не се интересуват и от сигурността на самата Русия. Те симислят че се грижат за сигурността на Русия, а всъщност с всичките си действия допринасят за обратното. А анексията на Крим и действията си в източна крайна Путьо досущ повтаря действията на Хитлер от 1936-39 г. Чиито резултат знаем. И отношението на Запада към Путьо ще бъде такова, каквото е към Хитлер.

Най сигурно си е в Русия-та, там затворят ли те на север, със СИГУРНОСТ никой вече няма а те види...Ширака страна...

В руския народ е заложен стремежа за нарастване на територията им още от племени, княжески, царски, генералсекретарски и президентски времена, затова Русия се е простирала на 3 (три) континента. А когато поредните й съседи започнат да се подготвят за отбрана-сами или със съюзници, това руснаците го наричат заплаха и започват действия за поредното им подчиняване, за да отпадне "заплахата". И така-до следващите....

Шойгу, к'во става с руската гаранция за териториалната цялост на Украйна ?!

Как какво стана? Руска традиция . Винаги освобождават държави от местното население: Украйна от украинците,България са я освободили след 1944 от 300 000 българи,Крим освободиха от кримските татари и сега татарите в Крим са 10%....

Украина е една измислена държава както на времето СРСФЮ ако знаете какво означава това съкращение

Леле, Цар си!Сам си пишеш,сам си отговаряш,са си цъкаш плюсчета?

Разни нефелни рашофилистичета хленчат, че ги триели, т.е. нямало свобода на словото ??? Ами направете си сайт и си дращете що си искате, никой няма да ви трие.

Май се опита да кажеш нещо, наци?

В плачевно състояние е икономиката на Русия. А това е най-важната част от сигурността.

Страна, която няма гражданско производство, просто няма никаква икономика. Факт.

кажи нещо за американската икономика- за руската чухме :)

И за товали са сключили договори за 50 милиарда долара във воената свера?!!

Руската икономика е в милиони пъти по-добро състояние от българската икономика. Стига пропаганда, виж си собствените съдрани гаши.

Европа е само полуостров на континента Евразия, според някои само нос... Хайде на бас, че ще купим самолети от Турция. Отремонтирани, на съюзническа цена....

нямаш ли деца- отдели парите си за тях, какво точно ще купуваш- празен самолет ;) или пълен самолет?!

Ами и без разузнаване знаем че най--големия враг на Европа е Русия.

без разузнаване знаем, че свободата не е свободия, извинението си е извинение, намесата на чужда територия без съгласие е агресия и пр. други неща знаем- без разузнаване.. че всеки има право да промени курса си към по-добро, дори и турските лидери и политици..ама нема, да си чешем езиците знаем само...

Русия е най-големия приятел и защитник на Европа. Но си прекалено продажен и много малък мозък, за да го разбереш, нацисте.

Ню Москва ще стане най-елегантният център на Европа, а много скоро и в целия свят. А впоследствие и на вселената А по-нататък, кой знае, може би след около осем години, във Васюки ще се състои първият в историята на вселената междупланетен шахматен конгрес! Пропуснах да отбележа, че към този момент Остап не бил ял от два дена, което особено изостряло красноречието му. Да се чудиш нашите как са толкова красноречиви сити

Българският народ е винаги и завинаги с Русия. Продажни управници идват и си отива с позор, но народът остава

Некакси е видно, че българският не ти е майчин език, дорогой.

Простотията ти е неизмерима. Няма такава мерна единица.

Твоята простотия е неизмерима, продажнико.

Разбрахте тънкия намек - не може да се пазите, европейци, но има решение. Ние ще ви пазим.

Никъде не видях подобен намек, още повече, че на никой не му трябва таралеж в гащите (разбирай Меркел в двора). Да се изразим с футболен акцент: При толкова много вратари на вратата на Европа (НАТО-САЩ, Ердоган Европейски I ... ), головете са вкарани и резултатът не може да бъде спасен. Само будалите не могат да го видят. :-)

Започнах да броя Европейските автоголове.... Свят да ти се завие. Прав си няма спасение. Ще става все по-зле. Австрия ще бие дузпа на ЕС, в смисъл няма да ходи по водата на Меркел и сие. Ренци иска среща с Путин, да му отменят контрасанкциите...едностранно, защото Италия губела милиарди и страдал народа....селско стопанство, промишленост и т.н. Англичанките сериозно искат да се махат от ЕС, разбирай народа, не правителството. Гърция е фалирала. Франция протестира, фермерите подаряват мляко по улиците. Испания не може отдавна да обслужва заемите си (ЕЦБ, МВФ), слагай в кюпа и Португалия. Колониите на Меркел май започват да се бунтуват. А тя ходи да прави маанета на Турция, защото е като удавник, хванал се за сламка. От друга страна Обама препира да сключи договора за Свободна търговия, защото му е ясно, че не го ли подпише сега, след изборите тази година, резултатът ще е плачевен за САЩ. Новите, които ще дойдат, ще са против. Той си го и каза в прав текст. Нищо хубаво не я чака Европа. В Германия скоро излиза книгата на Thilo Sarrazin, където предрича, че след 20 години немският етнос ще е на изчезване. Новите мигранти ще са с по 5-6 деца и от това ще спечелят корпорациите, ако подпишат договора. Американските корпорации ще са на далавера, ще бълват ГМО за наплодилата се агресивна и неграмота паплач...Тъжно и страшно.

По-точно, сигурността я няма. След като една "демократична" държава крие цяла година изнасилвания на гражданите си - на кой ще мине през акъла, че в новогодишната нощ силите на реда в Германия ще допуснат да бъдат изнасилвани германки! След като терористите никой не ги търси и те се разхождат свободно между Франция, Белгия и Холандия..., а най-вероятно из цяла Европа, за какво говорим. След като американците са предупредили за братята от Брюксел две седмици преди терористичните актове (американците са изпратили предупреждението в Холанското посолство -бъркат Белгия и Холандия). И никой не е обърнал никаква внимание....усетиха се след като гръмнаха Брюксел.....

""Като обосновка на такива действия се тиражира абсурдната теза, че Русия, видите ли, се е доближила до натовския праг. Общо взето всичко е обърнато надолу с главата" - каза Шойгу". Колкото и да ми се иска, просто няма как да не се съглася. Ще ви дам пресен пример: Щ. Зайберт (говорител на правителството на ГДР ;-)) обясни резултатите от първичните избори за президент на австрийците с това, че управляващите в Австрия не били следвали курса на Меркел и за това избирателите им ги били наказали... :-))). Не съм съгласен, че положението на сигурността в Европа е плачевно, не, то дава повод само за вой на сирени. То не е и катастрофално, а брутално изпуснато в свободно падение от върха по наклона от 90 град..

- Доколкото се вижда от фактите, руснаците нарушават международните норми, те нападат, окупират и анексират в Европа, те организират ,провеждат и подкрепят всячески въоръжени групитовки, воюващи срещу законното правителство в съседни държави, те изнасят оръжия за места с въоръжени конфликти (Сирия), те водят най-мощната информационна война. В исторически план те са били най-голямата заплаха за много европейски държави и се им нанесли най-много щети. Така, че да се сърдят на себе си, че патилите от тях търсят сигурност в НАТО. Да се сърдят на себе си, че няма доверие, да се сърдят на себе си, че Европа иска да изгражда защитни щитове от тях. Още дълги години никой няма да вярва нито на Путин, нито на Русия като цяло, след всичко, което те направиха и всички лъжи, които изрекоха. С подобни изявления те единствено показват, че нямат и намерение да се превърнат в нормална държава и да живеят според международните норми и морал.

Шойгу, а през казарма кога ще минеш да отслужиш, че да почнеш и ти да разбираш от военни работи? Военния министър на Русия, генерал Шойгу, не е отбил военната си служба, скатал се е и е виждал казарма само по време на инспекция, вече като министър.

Каква военна служба е отбивал селският трудовак Ненчев ???

Не е служил в обикновена казарма, защото е учил в Красноярски политехнически институт, където ученето се е зачитало за служба и при дипломиране се дава звание лейтенант от запаса!!!

Както находчиво подсеща Gringo във форума на Сега, оптимизмът, който лъха от изказването на Добрев, много напомня картината на светлото бъдеще на Васюки, която Великият комбинатор чертае, предлагайки им да организират международен шахматен турнир. В Днанадесетте стола, ако си спомняте. Васюкинци няма да дават никакви пари. Те ще по-лу-ча-ват! Моят проект гарантира на вашия град нечуван разцвет на производителните сили Ще поканят Капабланка, Ласкер, Альохин, Рубинщейн, Мароци Заради тях във Васюки ще дойдат любители на шаха от цял свят, стотици хиляди материално осигурени хора. Ще се наложи да се прокара железопътна магистрала до Москва, хотели и небостъргачи, аеропорт, радиостанция Жителите на Москва, притеснени от жилищната криза, ще се втурнат към Васюки. Град Васюки ще бъде преименуван в Ню Москва, Москва - в Стари Васюки. Правителството ще се премести Ню Москва ще стане най-елегантният център на Европа, а много скоро и в целия свят. А впоследствие и на вселената А по-нататък, кой знае, може би след около осем години, във Васюки ще се състои първият в историята на вселената междупланетен шахматен конгрес! Пропуснах да отбележа, че към този момент Остап не бил ял от два дена, което особено изостряло красноречието му. Да се чудиш нашите как са толкова красноречиви сити

Как може да има държава Окрайна какво е това име какво е това чудо. Тръгвам да търся и хоп окрайна от латински се превежда като маргинал демек окрайната днес е маргинална та държава на Ноланд и Байдан. Държава под американският ботуш.

Когато Европа влезне в Евразийският Съюз,Всичко ще се нормализира.САЩ се явява тумора на света и трябва да се ограничи максимално,докато не се реформират.Политиката на САЩ е коварна,гнусна,подла,но ще е скоро отживелица.Реалностите вече са други.

70 за 1 $.

Изключителна, безмерна руска наглост. Не стига, че от две години са пуснали пълчища тролове да леят пропаганда из форумите по цял свят, не стига, че натириха Бог знае колко орки към Европа, не стига, че плащат на разни националистически отрепки да мътят водата в ЕС, не стига, че провокират протести из цяла Източна Европа, а се загрижили за сигурността на Европа. Да знаят обаче - Господ гледа и рано или късно, ще им го върне тъпкано на руснаците.

Пак Путин ти насра в потуряците !

правителството на ЕС си чеше ония работи и нехае за плачевността на Европа,гледат да гълтат пари от постове и все безумни наставления ни отправят

да не се задавят по ничие време ;)

Прочетете малко , кое къде е на кой е било и кога..

да, абсолютно съгласна, ..има , ако знае човек какво точно да търси, иначе и гугъл не помага :) нищо човешко не ни е чуждо, на никого!! на едни по-вече, на други по-малко, но нали трябва да има зрелища, само любовта не достига- като допълнение на мисълта, че разумът ще спаси света (не ума!), защото съм на мнение, че разумните хора от своя страна знаят, че любовта ще го спаси- като една идея в по-вече, но любовта към живота, не към войните

Ей тия рашките нямат обяснение. Те водат 2 войни срещу съседи за 6 години и анексират чужда територия. После обаче запада бил агресивен. На тези само санкции до дупка!

Като чуете НАТО ,разбирайте Фашистка Америка ,турския башибузук и еничарските корпуси в Европа в които влизаме и ние за съжаление !?

А като прочетете такова мнение-опорна точка. Разбрайте 50 лева на седмица от Руското посолство. Междодругото, този данк на профила ти, дори не можа да запали. Наложи се да го изкарват на буксир от червения площад.

манивелата?

Армата - ясно, ама да уточним - преди да заседне пред мавзолея на мумията, по време на нещастното дърпане или след като дойде главния инженер да спасява положението?

А бе те и мутрите от началото на 90-те викаха , че сигурността била в плачевно състояние и рекетираха наред къде сварят. И сега като чета и неволно се сещам за мутрите, които сами се декласираха от живота. Дали и на рашаните няма да им се случи същото, защото така никой няма да иска да има нищо общо, понеже ще го завлекат. а бе рашаните завличат всичко наред. Щом в състава на империята им е влязла златната орда, значи в кръвта им са залегнали кражбата и грабежа. А бе с такива само зор и грозна смрад. Много грехове и лоша карма си трупат тия!

гумата пак се спука и взе да изпуска

Мутра те управлява.Нищо не се е променило.

Въпреки, че не е руснак тоя Шойгу е възприел лицемерието на руските политици. Ясно е, че НАТО няма да аплодира агресивната политика на Москва спрямо съседни, а и не толкова съседни страни. Не може когато си поискаш да завземаш територии и да пращаш войска ту в Абхазия, ти в Крим и да очакваш цветя и рози. Колкото да Европейската сигурност - тя със сигурност не е грижа на Русия. Те, руснаците цивилизационно не са част от Европа.

Как да подхождат хората като взехте Крим ей така, рогачите ще кажат ама той винаги си е бил техен, ами то преди това е бил български. Та ти ще вземеш на комшията без да го питаш двора и ще чакаш и аз да те поканя в моя..Връщаш Крим и си ОК, иначе даваш лош пример, може някой нас утре да вземе..

Глупако, как не разбра, че руснаците НЕ взеха Крим - те просто СИ ВЪРНАХА Крим...

и за рогачите съм споменал...

Полуостровът има богата история от най-древни времена. Бил е част от елинската култура, Римската империя, Византия. През XV-XVIII век е център на Кримското ханство, васално на Османската империя. През 1783 г. е присъединено от Екатерина Велика към Руската империя, от 1921 г. е в състава на СССР. През 1991 г. територията и акваторията на полуострова стават част от новата държава Украйна, чрез административните единици Автономна република Крим и град Севастопол.

Ние пък нямаме такива проблеми. Национална сигурност е непознат термин за колониалната ни администрация. Нямаме армия , служби за сигурност , полиция само с пъдарски функции , неработещ съд ; по селата и не само там естествен отбор. Супер сме си.

Шойгу, иди изкарай една казарма, скатавко страхлива, после ела да говориш, тюфлек некадърен.

...защото ти си много "кадърен" и "смел" ли бе, Цървул дрипав! Преди да плюеш по някого, първо се погледни в огледалото... Такива, като теб приличат на онези ненормалници, дето се явяват на кастинг в "България търси талант", без да осъзнават глобалното си бездарие и стават за посмешище на всички, обаче ходят по сцената, като че ли са най-великите... СМЕШНИК!

Абсолютно е прав комунягата. Прозрял го е след няколко водки.

Шойгу, ако долепиш до ухото си празен руски портфейл, ще чуеш, че някъде далече-далече свири виолончело...

Русия е единствената ,обърната наопъки на света!Действителноста показва,че лъжат като дрогирани и няма никакво покритие между думите и делата им,за това ги отвяха дори и китайците ,само за 50г.НАТО и САЩ успешно изграждат осмирителна ризница,с/у Кремълската агресивност!

Нека си лъжат. В края на краищата те толкова си могат.

Предлагам на нискочелите дебили,Щерев,бегееца и пр да им издигнем паметник . Защо? сетете се сами

Самый нискоскочели дебили в мире,а?

Не ,защото са будители народни будители. За да се пробудим от безсрамната смрад на лъжите. Те ни помагат с безочието си и слузта на дарвинистки охлюви.

в момента България е окупирана от САЩ и НАТО територия

купувахме газ от Раша по над 500$, след като Украйна и за 200$ не им го иска?

плашиш. Скоро ще купуваме то TOTAL! Наша българска газ! За 498$.

Американо-британския шпионин Браудер, след като откраднал пари от руския бюджет, ги дал за съхранение в офшорните сметки на близкия приятел на Путин - виолончелиста Ролдугин. Който е грамотен и следи събитията в света - знае за какво говоря. >=D

Българският народ единен се изправя на страната на Русия, срещу НАТО и САЩ.

е успял да нарита руските задници дошли да окупират България в Добруджа!

Българите сами са се наритали

Кой тоз-НАТО,и де я таз Европа?

Нато и САЩ са едно и също.В прощалната си реч президентът Айзенхауер през 1961 год е предупреждавал САЩ за власт извън закона.Имал е в пред вид власт извън контрол,представляваща частните ,а не националните интереси.Днес ситуацията е извън контрол.Много фирми в сектора отбрана ,извличащи печалба.Елементът на американската империя не е колонията ,а военната база.От тях тръгва разширението на света-Noam Chomsky..САЩ не поема никаква отговорност за щетите и природата.Империята не се ражда случайно,тя се планира.Дженеръл Електрик ,кой го притежава?Те правят атомните бомби.От къде взимат пари за производството им?Кой им ги дава?И защо?Да ни пази от какво?На всички тези въпроси няма кой да отговори.

Кой дава пари на Дженеръл Илектрик да праи атомови бомби?Ами правителството бе другарю.Американското правителство води такава политика,че Унията е първа в света икономика чиято валута е световна търговска единица раиш ли?Биля и в савецкия саюс 2.0 като почнеш от виолончелистите и свършиш с бомжите под мостовете или отпускарите в Донбас или изпълняващите интернационалния си дълг в Сирия раиш ли?Сички уважават и използват американската валута!

Този приятел явно е гледал НАТО легнал по гръб на рогоскота - хахахаха