15 млрд. долара щети от пожарите в Русия

Щетите от горските пожари в западните части на Русия се оценяват на 15 млрд. долара или 1% от брутния вътрешен продукт (БВП).

Обратно в новината

Коментари - 15 млрд. долара щети от пожарите в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаех си аз че си русофил (кой знае какво пионерче красиво си бил), но беше нужно малко време да го покажеш. Смени си името на Братушка стига с този хан:)))))

Ха ха хане хане да теб те ... който те хване:))))) Медведев и Путин направиха от една разрушена държава (от демокрацията) една силна държава и пак световните сили станаха две, но ти си имаш някакво собствено мнение, не знам на какво е базирано но не е на факти а на някаква твоя фикция или на родителите ти:))))) Да си чул случайно че 'мутренските' групировки там бяха ликвидирани??? Странно при Путин стана това:)))Хайде яхай метлата (съмнявам се да имаш копие с конска опашка) и тичай навън да плашиш съучениците си.:)))Дечко.

Може всичко това е вярно- няма да споря. Със сигурност трябваше още отначало да се подключи армия за гасенето на пожари. Но и трябва да отчиташ и размах на бедствието. Та това не 2 дома горят - хиляди декара и при тези температури навън. Не е лесно.

браво, злия медвепутински режим е разобличен и победен от великия хан.остана само пожара да угасиш и цена няма да имаш.обаче пожар се не гаси с празно дрънкане и философстване по форумите, а тебе освен за това за друго не те бива. за императорите не бери грижа, последния руски император и кокалите не могат да му намерят ако трябва и с сегашните така ще стане.

Бог да прости загиналите...Над Москва вече има на много места синьо небе, и фотографии в РИА новости. В центъра на града дим няма, но в района на ВДНХ е дим и мъгла. Концентрация на въглероден двуокис-1.4 над нормата. "Воздух в Москве к ночи начнет меняться на прохладный, влажный и чистый"...На сайта на американското поссолство в Москва има статия за сътрудничеството на САЩ и Русия в областта на гасенето на пожари, което датиира от 1975. На сайта на "Авиалесохрана" Линк "Международное сотрудничество " има материал на същата тема. В 9 области пожарите са практически потушени. В близките дни, септември-октомври 10000 деца с проблеми в белите дробове ще бъдат изпратени в Крим, Кубан, Одеса и България-Камчия.Всего, передает ИТАР-ТАСС, с начала пожароопасного периода 2010 года на территории России возникло 25 тыс. 280 очагов природных пожаров. За аналогичный период прошлого года 19 тыс. 791 очаг. За это время выявлен, в том числе, 1001 очаг торфяных пожаров. В прошлом году этот показатель составлял 233.При ликвидации лесных пожаров были задействованы более 161 тыс. человек и свыше 26 тыс. единиц техники, в том числе 56 воздушных судов. гиперссылка на Rosbalt.ru обязательна....Русия ще създаде Научен център по изучаване на климата. Учените вече умуват как пожарът ще се отрази на климата.

"Русия ще създаде Научен център по изучаване на климата." Намесят ли се "групата съветски учени" става страшно :)

1. За Рим и християните: Траянчо, извинявай, ама повече вярвам на Х. Сенкевич по въпроса кой и защо запали Рим. 2. За бъдещият социален взрив в Русия: Ще ти изтъкна само три причини, защо това няма да стане. А. Преди почти сто год. в Русия бе организиран колосален социален взрив, какъвто човечеството не познава. Чини ми се , че поне сто год. няма да си помислят да го повтарят. Б. Големите природни бедствия по свой начин консолидират нацита, а това води да укрепване на позициите на управляващите, каквито и да са те. В. Бедствието ще изяде 1 % от брутния продукт при очакван растеж / замисили се: РАСТЕЖ!/ Ако в тая ситуация в Русия очакваш социални бунтове, а сега кажи, при нашят спад от около 3%, ние какво да правим с наште храненици!

обичам тъпанари като тебе , хората горят тои се сетил милия за монголското владичество.друго си е човек да живее в миналото нали така?настоящето не е толкоз хубаво.в настоящето цяла българия да изгори 15 милиярда щети няма да се съберат и никои особено няма да се трогне даже ще се зарадват европеиците -7 милиона хрантутници и бандити по-малко. но тебе това не те бърка ти си много назад в миналото.хан токту великия! кои беше тоя въобще ??на кои ли му пука?

Хането путку е винаги на своя пост. Стане ли въпрос за Русия, обръща се със задните си части и стреля та се къса по нея. Затова винаги нещо миризливо му виси отзад. Истински талибан.

Ха ха яко, така си е:)))))))

Тоя "американски спасителен екип" в края на пожарите да не вземе да хвърли сега и една атомна бомба за по-сигурно - напр. - за да образува облак и да засенчи слънцето, или с друго някакво "обяснение"... Да си спомним как "помогнаха" за "края на войната" (след като беше свършила) с Хирошима и Нагазаки и какво им беше "обяснението", че не си спомням...

Американците най-сетне се натутаха, когато вече нещата са под контрол, а френския самолет-амфибия, който смуче вода от река или езеро и я излива над пожара, от две седмици гаси, той постигна най-добри резултати. И армията, разбира се, с техните многобройни камиони и хора. Дано да си лош пророк, но като знам какви "помагачи" са американците - сигурно са занесли няколко тона тоалетна хартия и спрей за дезинфекция на ръцете на пострадалите ... малоумници!

Не се бой! Американците не хвърлиха бомба между 1944 и 1949, когато само те разполагаха с ядрено оръжие, та сега ли?

Ти дали се сещаш за това че минаха 6 и 9 август а тук не се появи нито думичка за загинали в Нагасаки и Хирошима. Не хвърляли а ?

Трябва да лишат лудниците от достъп до интернет. А да върнат ризите - с ръкави ще пишеш простотиите си по-трудно.

Га избиваха братятати в Белене,що мълча,Ма?

И кой е избивал в Белене? Руснаците са били тези, които са разстрелвали, така ли? Не се излагай, моля.

нямам братя в Белене аз ако там е имало недобити лизачи това е друго нещо нямамотношение към тях...пък и ти щом драскаш не са били май много строги там....

Напротив-подобри се вече.

10 августа 2010 г. 11:13 Дым над Москвой рассеивается быстрее, чем обещали синоптики ....так ой лъже оттук квото им кажат или оттам не знам...вие си преценете

Щом американците са отишли, нещата ще се оправят, димът ще се разсее. Те винаги се явяват в края на бедата.

Спря атаката на HAARP и сега отиват да видят резултатите. :))))

Не може всички тия пожари да са възникнали от горещината. Някои от тях са може би умишлени, но е трудно да се докаже.

Дедо Ваня винаги е бил некадърен да се справи с каквато и да било ситуация.Не се молете за дъжд молете се да не се случи втори Чернобил.Иначе те са свикнали да живеят в пепел и мизерия от И. Грозни до сега само това правят.

Ти със собствена глава не можеш да служиш - хванал на руснаци акъл да даваш. Глава ,драги, дадена за да мислиш , а не да слагаш шапка

Не го е срам! Дава ли се съвет на страната на съветите?

То защото България от райска градина, такива мекерета, като теб, я превърнахте в бунище и пустиня.

Спомни си 2000-та. Какво беше в БГ? Изгоря страната. Какво направиха управниците? Нищо. А после наводненията? Ами сега? Някой нещо прави ли за пострадалите? Не. Защото цялата ни пара отива в свирката, а локомотива не мърда.

бе и за така мислех ама се наденах....))))

Шибаните американски мекерета пак започнаха да се обаждат, сякаш Шварца се справи миналата година с пожарите в Калифорния ? Ми пламтяха 3-4 месеца, а Калифорния е 3-4 пъти по-малка по площ в сравнение със сегашните пожари около Москва. Проблема на Русия е, че района е огромен, на стотици километри трябва да се пренася вода, затова и военните започнаха да строят тръбопроводи. Но ще се справят, независимо от мекеретата. Жалко за загиналите хора, опустошените райони, унищожените гори и инфраструктура.

Има вариант на гасене с вакумни бомби,но е много скъп.

Абе да ви таковам всичките "ад"-ове. "огненият ад", "воден ад", леден ад". "Пожар" не можете ли да кажете, жалки, фъфлещи машини за клишета?

Нечовешко е господа да се гаврите с трагедията на кръвните си братя. Мерзост, пълна мерзост.

Да трагедията е жестока,но все пак за портокола българите не са славяни....ако ти си славянин говори за себе си,а не за българите!

е, хайде! чак "кръвни братя" не са. Но ми се струва че преди няколко години пак имаха подобни проблеми, макар и в не такъв мащаб. Може би е редно да се поучим от тяхната грешка.

А бре кокошко, ние се гаврим със съвецките человеци, а не с руснаците. твоята майка не зная колко руснака са я минали, но аз имам само един кръвен брат и той е българин, а не руснак.

1. Колко кръвни братя имаш това само баща ти може да ти каже - може и не всички от български произход, защото много народности живее в България 2. Съвецки човеци - доколкото знам такава народност няма - 3. Нито един човек няма право да се гаври с друг, който да е той

Gut gut и ние много ви минавахме навремето и вие много с ерадвахте...такива сте си вие дребни душици кво да ви правим...

а не е само един, и целио катун също, все сме лилави

Тук няма "господа", които се гаврят. Тук има само един и същ дописник, който плещи глупостите си във всяка тема и никой не го е..ава. Отношението на българския народ към кръвните ни братя никога няма да се промени, колкото и някой да се пробва със заличаването и фалшифицирането на историята ни или с инфантилната антируска пропаганда на тези, за които тя носи пари.

Тебе, който е бил под 500 годишно турско робство, как интересува търпеливостта на русите да бъдат газени? Млъкни бе мижитурка.

Mного жалка трагедия се разиграва там.... A момчетата от коя народност са? Aми по снимките си личи, че май вече почнаха да гасят с "голи ръце"... тръгнаха "по огъня" с гумени ботуши....T о в а е още една трагедия! Mир на праха им! A колко ли има вече задушени.... един BOG знае... Hека се помолим да плисне дъжд от небето...

Да се помолим! Моля ти се Господи Боже Милостиви, прати силен дъжд над Москва и района с пожарите за да се загасят пожарите! Амин!

Да се помолим и за нашите пожарникари там, защото и край тях са падали дървета (нали почвата е торф, който като изгори, нищо не държи дървото), слава Богу, засега без последици. Да се върнат у дома живи и здрави!

предлагам ти по реални упражнения на тема - Цената на хляба тръгна нагоре - 11:03...смешник...май и с ръкавици скоро няма да ти стига за него...

Случващото се напомня за 66 година след Христа, когато християните от катакомбите запалиха Рим. Започна юдейското въстание, което доведе до падането на Нерон и идването на власт на Флавиите. Мисля, че след ставащото Русия е изправена пред голям социален срив. Тази кинта и половина носеща гръмкото име Медведев (Давид Мендел) не е в състояние да овладее нещата. няма да му помогне и г-жа Кристалина В Русия се надига такава социална буря, че тези които запалиха пожара едва ли допескат до какви последици може да доведе ставащото.

"... Тази кинта и половина носеща гръмкото име Медведев " - за държавен глава по тегло ли съдят? Нещо не се сещам за текст в Конституция на каквато и да било държава че за президент може да се кандидатира само човек над 150 кг и над 2 м. По твоя логика Валуев ще е най точно попадение.

От приятели московчани знам, че причината за пожарите опира до намесата на "умния" човек в делата на "глупавата" природа - срай Москва са пресушени блата за строителство, остава торф, който хем е лесно запалим от жегите, хем не се гаси (спомнете си торфените пожари на Витоша преди няколко години). Освен дъжд, нищо друго няма да угаси огъня, всичко сега е само борба да не пламнат повече селища :-(

ти глей как те рабоятт с хляба, остави ги те все ще се оправят...виж гладен и на студено е много кофти ако не знаеш

Какъш ти е проблема с хляба? Да сме си произвели. Или пак чакаме някой да ни даде, а ние после да го удавим в плюнки?