Кацането на руснак на Луната е насрочено за 2031 година

Кацането на руски космонавт на Луната е насрочено за 2031 г., а полетите към нея ще започнат още през 2025 г., предадоха ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Кацането на руснак на Луната е насрочено за 2031 година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.

ЕДНА СИЛНА ДЪРЖАВА СЕ ГРАДИ С ДАЛЕЧНА ПЕРСПЕКТИВА!!!БОРИСОВ ГИ КОНКУРИРА САМО И ЗА ЗЛА УЧАС,В СРОКОВЕТЕ НА КОНЦЕСИИТЕ!!!СРАМОТА!!!

Тогава ще е за първи път, най-после ще има хора които наистина са кацнали на Луната..А не краварските малоумни измислици за дебили, заснети в студио на Холивуд!! Винаги ме е кефило, как се вее краварското знаме, под лунния вятър! Мухахахаха...Само дето и на-простия олигофрен трябва да знае..Че на Луната е вакум!!!

4етири мисии по 3 астронавта ,1 -в орбита 2-ма прилунени=4 американски флага,нито един не е открит .Няма маяк няма следи от "разходката",която е поне 300 м.Най-градиозната лъжа в Историята.

Факт!

Отдавна е обяснено че люлеенето на знамето е вследствие на движението с него.Също така има достоверно и научно обяснение защо не се виждат звезди на фотолентите.Запитвал ли си се тъпанарино защо САЩ направиха още няколко кацания на Луната(рисковано и глупаво е да се хвалят ако първото е било инсценировка),защо руснаците официално не са ги разобличили и т.н.

Определено такъв полет е възможен вече за руснаците. По времето когато летя Сатурн 5 , руснаците не можаха да създадат подобна ракета. Но непосредствено преди 1989 , те летяха с Енергия и Буран и имаха вече супертежка ракета. Сега вече имат и микропроцесори за ракети. Всичко е въпрос на пари , а те не са малко. Има и различни варианти за полет без супертежка ракета и обединение на усилията на няколко космически сили дори и сега без супертежка ракета прави възможно такъв полет. Дали обаче в този век на конфронтация ще се намерят пари и желание това е проблем .

Крйно време беше човешката раса да стъпи на Луната ! А САЩ е добре вместо само да купуват ракетни двигатели от Русия, ...просто да се включат в Руският Проект " Федерация " ,за да могат и те да напреднат в космическите технологии и да стъпят също на Луната ! ... Иначе филмите на Холиууд са неубедителни , но интересни като художествени произведения !

Що бе, те Американците още навремето направиха филм за някакви космонавти, които изобщо не летяха, ама совалката им се взриви на връщане и трябваше да ги избият. Филма намекваше точно за кацането на Луната, ама кой да се сети тогава....

Американците стъпиха на луната през 1969...още не си бил роден, а руснаците ще кацнат, когато ще си пенсионер, схващаш ли разликата...или ли ти е трудно?

За 70 години задокеанските говедца един ракетен двигател не можаха да сглобят, добре, че беше фон Браун, та все пак успяха да гръмнат две совалки и да убият 14 терориста у небето, а не в Гуантанамо. През туй време руснаците направиха МКС, изпратиха над 200 космонавта, а някои стояха над половин година горе :)) Ако поискат, руснаците ще стигнат Луната, врабчетата в Сирия ще ходят пеша, а говедцата ще си ядат чорапите :)))

Изпратиха толкова космонавти колхозниците, че половината си останаха в космоса ;)

"Кацането на руски космонавт на Луната е насрочено за 2031 г., а полетите към нея ще започнат още през 2025 г."- явно ще пътуват с луноход Москвичь 6 светлинни години..ха.ха

Ще пътуват с "Адмирал Кузнецов" и ще окадят космоса :)

А бе, Русия е пред пълен окончателен фалит, Путин е милиардер в чужди банки, а 2031 година няма да съществуват - това е след три петилетки....боже , боже да се спукаш от смях...голям майтап.

комунистите винаги са обещавали случването на чудеса след 15-20 години - достатъчно дълъг период за да повЕрваш, че може да стане, но не прекалено дълъг за да се надяваш, че ще стане по твое време. Иначе ще загубиш интерес. Така че традициите в съветско-руската пропаганда продължават.

Нещо като поредния модел на лада. Аз скоро ще започна да се напикавам и все се надявам последния модел лада да прилича на кола.

Дотогава СССР ще е фалирал, спокойно. Ще се наложи пак американци да им изкупуват космическия боклук за центове.

Затова на братушките им се смее целият свят заради "най-модерния в света самолетоносач "Кузя", дето опуши и осмърдя половин Европа и цялото Средиземно море!

Абе те и ракетите им пушат, ама в нато се окензаха, кат разбраха, че искандерите са в Калининград :))

А бе, те Искандерите попогрешка може и Москва да ударят! Ако екипажа се е нальокал с Кока-Кола!

Dimitar Dimitrov

който вади искандер, от искандер умира...

Като кацне ще преспи в американски хотел 6 звезди

Нацистите са отдавна там и ги чакат :)))

Не е необходимо непремерно, човек да продаде страната си за да щурмува със звездна ракета простора , но ако това е станало ще не ще, ще му се наложи да търси втора родина. И ако се е пръснал по цял свят , може да се запита , а защо не и в космоса и дали е възможно. Разбира се по различни причини , може да си остане и тук.

Скоро, скоро иде луната, товарищи, само спокойно...Ще има и станция за водка, а двигателите на космическия корабль са от Москвич, нема да гасне и да се налага да го бутат като оня самолетоносач "Адмирал Куравльов" ;)

Хихихи, Ал Капоне стана милиардер от продажба на нелегален алкохол при задокеанските говедца, те тръгнали водка да търсят на Луната :))) Руснаците поне законно си пият, а не продават нелегално шпирто :))

Ако американците бяха открили на Луната запаси от водка, Путин отдавна щеше да е обявил Луната за исконно руска територия! Водка обаче няма, затова руснаците никога няма да кацат на Луната!

Ха, как е снимачната техника, козяшки тъпунгерчета? :))) Добре, че беше фон Браун, че литнахте няколк пъти в небето, преди да ви се скапят совалките и да убиете 14 терориста в тях, вместо в Гуантанамо, хахаха. А руснаците направиха МКС и ви поканиха там наготово :)))

Видяла жабата, че подковават вола...:) :) Къде бе, ушанки?! Хората се връщат оттам, вие сега се сетихте, ха-ха!

Готови ли сте, козяшки тъпунгерчета, да ви почвам? Хахаха, Почвам ви! Говедцата са стъпили не на луната, а на снимачния павилион в холивуд. Това се знае и от децата, тъпунгерчета :))))

Така де, къф е проблема ватниците да кацнат на снимачния павилион в Мосфилм! Чудя се защо още се подмотват! Путин форевър!!!!!!!!!

хохохо, форевър я :))) ще си признаете даже и на козяк, ама първо трябва да ви свършат парите от поредния новонапечатан транш :)))

Щом има руското "ЩЕ" защо не кацнат и на Венера...ха.ха кво им пречи..ха.ха

Най евтино е на мазут и с парни котли,като на кузнецов. Така и на слънцето може да се приземят някой ден!

Пак ли го обърнахме на пропаганда- то и на Марс няма нищо. Кажете сега има ли "тъмна страна на Луната",за да знам дали да пиша под тази статия или ще си останаме с нефта и водката.

Теорийте и съмненията че американците не са стъпили на Луната не идва от ЕС а от съмняващи/трезвомислещи/Американци

лунните кратери - с водка или с нефт? Нефтът вероятно ще им става все по-ненужен.

Все се чудя ,след голямата експанзия към Луната във втората половина на 60-те и първата половина на 70-те години ,последва някакво затишие , което продължава и до днес.Тогава едва ли не всеки месец към Луната се изстрелваха сонди ,разни изследователски апарати ,Луноход -1 и -2,Луна 16, американците ходиха 5-6 пъти и след това нищо въпреки напредъка на технологиите.Вече ще станат почти 40 години от това затишие

щом не ходят - значи няма пари в това начинание. На времето беше за чест и слава. Сега парата върти света.

Видя се, че няма нищо интересно на Луната и не оправдава разходите си. Сега ще се опитат да я използват за база за по далечни полети. Ако кораб се изстреля от нея към Марс или Венера ще е по евтино и с пренасяне на повече товари и апаратура.

50 те години на двадесети век бяха една трудан епоха, третата световна война беше на косъм. Спомням си , че след 1956 година и унгарската революция, светът беше на прага на такава война. Инструкциите бяха да се крием в перловския канал при ядрено нападение. И 60 те години имаше също трудни моменти. Та надпреварата между USA и СССР в космоса беше една мирна алтернатива на една война.USA спечели надпреварата за пилотиран полет до Луната. Сега съветските тролове ни пробутват конспиративни теори , това което индiйските сонди " видяха " на Луната , е невидимо за някои хора.USA демонстрира , интегрални shеми и компютри, леки материали, двигатели на водород и кислород, горивни клетки, слънчеви панели и най вече идеите на фон Brown за междупланетни полети ( тежка ракета). Той беше американец , от германски произход с нацистко минало и това не му беше простено, защото в неговита огромна ракета определени среди видях символ на тоталитаризма и по точно нацизма и беше казано , че ще бъде направено нещо много по елегантно , демократично , много по - евтино и съвсем ново - совалката. А руснаците решиха , че това е много скъпо и сега идва ред на конспираторите и техните теории. Та в проектите на Мъск и Йефф Бесос може да се открият новите идеи модулен принцип и или системи за многократно използуване както и метанови двигатели.

ще пробват да си пробутват там нафтата. Иначе сериозно! ДО тогава няма да има русия!

Путин ще прекарва Лунен поток за да избегне Северен 2, Южен и Турски.

как пък руските тролове на споменаха конспиративната им теория че хамериканците не са стъпвали на луната и че как точно по това време е имало облаци над Русия и нито един от телескопите не е могъл да види стъпнали ли са или не там :)))) ТАСС тогава и дума на продума, а знаем как обича да грачи при неуспех на американците. Дето се казва на "ритнитопковски" - сектор Б защо мълчи * в устата ли държи? :))))

Е ТАСС как да се обади като знаят че и Гагарин толкова беше в космоса колкото САЩ на Луната

У нас едва ли не ежечасно се предаваше какво става на спускаемия апарат, на кораба и на Луната! Субитието беше неописуемо за целия свят и той живееше с него. В София дори имаше извънредни издания на вестник "Вечерни новини"!

vasil

Тогава бях във втори клас и си спомням за лунната кабина,Нийл Армстронг,Олдрин,всички,разбира се,говореха за това.

пияните блядове са проспали пак ....за първи път американците бяха 1969 на Луната а сега вече ще пътуват до Марс

Дотогаз краварите ще са отпразнували 60 години (!!) от тяхното кацане.

В същото време СССР изследваше Луната с автоматични сонди които се завръщаха на земята с образци лунната повърхност и Луноходи, които с месеци обикаляха по нея и изпращаха информация. Въпрос на подход и политика. След като не можаха да изпреварят САЩ с ракета носител, вече нямаше смисъл и заложиха на съшите принципи, но с автоматика и телемеханика. Представяте ли си как е ставало с технологиите по онова време. За Аполо американците казват, че са ги изстрелвали с компютърна мощ колкото съвременен научен калкулатор!

холивуд т.е. доръгливата чемширена гора не е чак толкоз лошо място)))) не че това има нещо общо с космонавтиката освен декорите и реквизита....

Може и да стане, ако се помолят на индийците да ги закарат до там, а китайците да ги върнат обратно.

vasil

Април 12 1961.Познат среща Сашо Сладура. -Сашо,руснаците излетяха в Космоса! -Всичките ли?Дай,Боже! Това му изяло главата... :-(

Дотогава от Рашата ще останат само спомени.

краварът си е кравар винаги

Руската крава- и тя.

А някои му завиждат и злобеят.

Нормално е първо мечтателно да се опише от французин, после ефектно да се филмира от американец и накрая да се осъществи фактически,без много фанфари, от някой руснак. Просто така стават нещата на нашата малка синя планета;-).

vasil

Първо да се ожениш за французойка,за да те научи на любов,после за американка-да те направи богат,след това за -рускиня-да ти €6€ майката и накрая за българка-да те погребе подобаващо и да ти прави хубави панахиди.

Април 1979 Първият български космонавтизследовател Георги Иванов извършва полет с кораба ,, Союз 33,, след години през 1988г. за втори път българин лети в Космоса .Александър Александров с ,,Союз Т М5 ,,......... и до тук защото идва зловещата 89г. в която България се превръща в колония на фащ и ес и цялата държава в руини , а народа на изчезване и под заплаха да го подменят с джихадисти

БКП обяви фалита на България и си свали диктатора. За състоянието на страната във всички области на нейното развитие можеш да прочетеш в доклада на генсека Петър Младенов пред декемврийския пленум (1989) на ЦК на БКП. БКП (преименувана по-късно на БСП) управлява с огромно мнозинство още две години (двете правителства на Луканов). Именно тогава беше опоскано и окрадено почти всичко, което беше оцеляло. Под "мъдрото ръководство" на ЦК на КПСС. Другото са лъжи, на които е странно, че все още има грамотни индивиди да вярват.

За състоянието на страната _ 27 място в СВЕТА по развитие , БВП колкото БВП на Турция и Гърция взето зеедно , а предателите на БКП и България по нареждане на господарите обявяват фалит за да може да я разграбят . те това Е.

Април 1979 Първият български космонавтизследовател Георги Иванов извършва полет с кораба ,, Союз 33,, след години през 1988г. за втори път българин лети в Космоса .Александър Александров с ,,Союз Т М5 ,,......... и до тук защото идва зловещата 89г. в която България се превръща в колония на фащ и ес 1989 година фалира социалистическата система Варшавският пакт , СИВ и след 2 години и СССР. Фалитът на България доведе до демократични промени. Сега ние можехме да летим в космоса с всички съществуващи ракети и кораби ,ако си платм и съответно таква услуга се предлага свободно. Ние пак можем да летим със съветски кораб , но трябва да си платим , ако такава услуgа предложат китайците и ние си платим и с китайски кораб , можем да летим , Индия има намерения да изведе пилотиран кораб и ако те предложат такава услуга и ние си платм също може , частни американски компании имат такива намерения и ако си платм , пак можем да летим , ако новата американска администрацiя разреши. Румъния ако намери пари е в състояние да изведе 2.6 тона кораб в орбита и там всичко опира до плащане. Ние имаме възможност да проведем референдум дали българския народ , може да отдели пари за такъв полет или е по добре да си купи гащи.

Фалитът на реалният социализъм , доведе до демократични проблеми. На последните избори В САЩ дойде администрация, която обяви , че няма да възразява, ако ние попаднем в орбитата на Русия. Разликата би била , че лесно се влиза , но много трудно се излиза. Ако такава участ ни споходи , ние ще можем да преосмислим историята си. Разликата сега би била, че за всичко се плаща. Трябва да се замислим дали този път не води до нова 1989 година

Ако има апокалипсис ще останат на земята само руснаците.ха.ха те са с 100г назад( при тях ще настъпи след 100г)..ха.ха

абе, че са книжен тигър американците-са ползват руски двигатели, и как са ходили до луната, при това недавно имаше ултиматум да не се говори за 11 септември и кацането на луната-защото и руснаците имат кирливи ризи

дотогава много руски шапки ще опустеят.

аз незнам да е "стъпвал" човешки крак на повече от около 600км от повърхността на земята, ама може и да греша :) навярва юрий гагарин са го зафичили на луната и си почива там първи... предполагам си:) инак да идеш, че и да се върнеш:) мкм, не го вярвам... сонди -да! хора - все още не!

ти и в телевизията не вярваше и все се кокореше в кутията на приемника да търсиш говорителката вътре, хахо, хахооооо!

така е така е))))

Хелий-3 от Луната ще ни осигури енергия за 5000 г.

Луната е много тихо място,няма никакви леки повей камо ли ветрове.Човешка стъпка оставена там остава векове тъкмо ще проверят дали найстина американците са ходили там

щото може преди тях да има опоненти на Луната.

да гледат и да се учат,че само с филми не става трябва и акъл))))

На Луната няма НИЩО. Твърдото ядро на спътника ни е от железни и никелови карбиди, ама толкова. Оттам единствено е по- добре да се наблюдават галактиките, защото няма атмосфера. Затова руснаците не бързат, а нашите дежурни тролове пак си счупиха клавиатурите.

има хелий 3 неук

никакъв хелий няма там, тъпак. Хелият е лек газ и не може да бъде задържан от лунната гравитация. Абе да не си от козяк?