Потвърдена е присъдата срещу Русия за Катин

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург потвърди окончателно присъдата срещу Русия, че не е оказала съдействие за разследването на съдбата на хиляди полски офицери, екзекутирани в Катинската гора по време на Втората световна война през 1940 г.

Обратно в новината

Коментари - Потвърдена е присъдата срещу Русия за Катин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"демократите" използват нацистката пропагада след повече от 60 години, за да докажат, че унищожителите на нацисма са същите като нацистите. Те постъпват правилно, защото много добре знаят , че комунизма не е умрял, той се възражда всеки ден поради "справедливостта" и "ценносите" на капиталистическата система.

Нека българинът бъде спокоен! Русия няма да се меси в отношенията му със сирийските бежанци (или пришълци) в България. Така, както не се меси повече от 20 години в отношенията на страната му с Турция, с Големите Братя от САЩ и с водещите страни от ЕС. Затова всичко в България през този период върви по мед и масло, а животът става все по-сладък и по-охолен.

Там където не бяха толкоз близки с братушките, че да сатанат изваретни като тях и където сега наистина руснаците не се месят, защото ги бият през ръцете при намеса- в Полша, Чехия и Унгария наистина животът става по лек и охолен. А тук не именно поради руската зараза. Руски, свободен и охолен са били винаги несъвместими понятия.

кажи и за Румъния, любимото дете на запада.....:)))

О да!! В Унгария се живее много...охолно:))) стига сте разправяли глупости...

Май в руската преса пише съвсем друго - нищо не е потвърдил Европейския съд, а тъкмо обратното.И никакво компенсации поляците няма да получат.

Нямате ли един свестен да ви напише статията бе, извънземни от дир.бг?!

Нека Германия да изплати на моето семейство за смъртта от глад по време на ленинградската блокада на 3 моите прабаби, за мъките на моите братовчеди-инвалиди, които били бебета по онова време и на знам с какво са ги хранили. А да изплати и на другите семейства от блокадния Ленинград. А те не са 20 хиляди, а май милион и повече.

животни, не знам какво искате от бившите си съюзници германците, и това не го пиши в България и където и да било, защото вие сте причинили стократно повече страдание на човечеството от всеки друг.

дани, отгде си бе кретен. отде накаде ти гнидо безсрамна ще плиъеш великата рус. само за момент се замисли каква нищожна твар си ти които не знаеш от кого си вазпроизведен(кои от каде е минал все ни е осеменил) тези животни (според теб)никога не са били роби а ти,и досега си роб *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не ми е ясно колко трябва да е промит един мозък, за да пише толкова вулгарно. Какво сме виновни ние, Българите, за проявите на катуните във Франция? Какво е виновно сегашното поколение за действия на хора, които сигурно вече не са сред живите?? По време на войната се вършат много безнаказани престъпления - имало е осъдени, много са емигрирали с операжия "кламер" в САЩ. Това е само за последната война. А в по- предните никой за нищо не е съден - победения го е отнасял. Как отговаряш ти за действията на твоя прадядо, воювал в балканската война и дойде някой да ти държи сметка? Остави Руснаци и Поляци да се оправят, а ти ако имаш нещо против някой руснак, не си го изкарвай на един народ, че показваш по този начин слабоумие.

ама когато 39 та година с германците си поделихте полша и балтииските републики и нападнахте финландия не ревахте аа

Но нали бяхте съюзник с хитлер, до момента, когато ви нападна.

Какво общо има тук какво са Ви направили германците с това какво Вие сте направили на полските офицери? И питам аз: Защо "бащицата на народите" не е позволил на населението на града да се евакуира пред наближаващата буря? Защо изпраща това недоразумение на природата и нищожество - маршалът Кулик да деблокира града? 'походът му се превръща в пълен провал? Вие знаете ли, че докато Вашите баби са умирали от глад, съветски партийни величия, ОбКоми и други вишестоящи другари в Ленинград са се били запасили с храна за три такива обсади? За гореизложеното пак ли германците са виновни, или? Сигурно не сте запозната, но СССР преди началото на германо - съветската война е разполагал с гигантска армия разположена по германо - съветската граница ( с 20 000 танка) , с която се е готвил да смаже не само Германия, а и цяла Европа. и би успял при по -кадърни командири. Разбираема е омразата Ви, но и германците по някакъв начин е трябвало да се защитят!

Апропо, аз не мисля, че преди самата война вашите роднини са умирали от преяждане, т.к. Сталин нарежда такъв гладомор на съветските граждани, който е непознат дотогава. Когато германците нахлуват в СССР са учудени как в 20 - ти век жителите на най - богатата страна на природни ресурси, могат да живеят толкова скотски и мизерно. В Украйна са доведени до канибализъм.

да очакваме скоро и присада срещу саединените терористични щати за избиването на стотици хил. хора по света в ираям,либя,сирия,цорея,афгани- стан,виетнам. очакваме нобела обама да се произнесе *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Руснаците и шведите от една книга са чели- Капиталът. Руснаците от нея какво са разбрали не знам, но окървавили половината свят и пълна мизерия причинили на свои и чужди , бедни и богати и пак зяват другите да учат и оправят. Шведите уж от същата книга чели, друго разбрали и мястото им станало земен рай и благоденствие за всички. За чуждо не помислят, ни да го вземат , ни да поучават. Някои учен тълмач от АОНСУ или Светия синод може ли да обясни каква е тая история ? Символ ли е , алегория ли и как трябва да се вразумява.

Много е просто! След битката с Александър Невски, швеците (не е печатна грешка) разбрали, че не е добро да рипат на война - те го и обяснението - неутралитет и просперитет (каквото и да значат тез "купешки" думички...)!

Богданче, явно не познаваш нито руснаците , нито шведите. Ти си съдран калъф, абЦулютен дирник.

Азе Пунеже съм си прост по рождение, искам некой умник да ме "светне" кога европейският съд ша са заеме с военните престъпления на хАмериканците във Виетнам, Камбоджа, Панама, Гренада, Ирак, Югославия, Афганистан - май няма да мога да изброя всичко, доста са, а аз немам мозък да помним толкова много.

Да не се връщаме назад във вековете - как тези хуманисти от Европа са унищожили целите народи, а да погледнем сега поне в Нигерия. В каква мизерия тъне местното население на тази една от многото богати на нефт страни. А кой печели от тази нефт? И как на тези хуманни хора им е домъчняло за Катин...

Щото нигерия беше братска държава , афросоциализъм измислиха другарите за такива места и го посяха и затова там сега е пусто и бедно . Що не даде пример с Дубай , Саудитска Арабия , Кувейт или емирствата. Където не можахте стъпите сволочите и комуноидите е богатство и разкош.

Прти афросоца живяха добре, проблемите и съсипването им започва, когато се върнаха новите стари колонизатори. Има книги, чети, не бъди толкова тъп.

В Нигерия вилнеят неоколониалистите от Shel, а не никакъв афросоциализъм.

Остава да ти просветне както кой измисли и внедри комунизъмъ, и то най-вече в Русия и България, и като ти просветне, последствията от това мероприятие ще започнеш да разбираш и тълкуваш, т.е. да търсиш виновния от друга перспектива.

...ЕСПЧ постанови също, че жертвите на разстрела в Катин "не са били малтретирани или унижавани". Какъв цинизъм! А, да! Сетих се, за препоръките на ЕС, относно "хуманитарно умъртвяване" на животните. Вероятно, съвпадението е случайно...

ето какво се получи на контакта там има все още черен голям убиец който обемно охранява региона.Ако внимателно прослушате записи на телефони от самолета на качински ще го чуете /такива ги ползваха да избиват съветски войни от финландия до курск и сталинград наши мъртви им разбиха базата близо до сатурн чак 1941 година юли месец... подават от региона

Който е близко до немеца е добре, руснаци близки до руснака добре няма . Бягайте от тези като от чума.

руснаци и близки до руснака добре няма.

Нашата история започва със седем преврата извършени за 10 години от руските дерибеи , изпрйтени да ни правят губерния. Страхотно начало , нали. Руската история е голямо бреме за руснаците, нищо светло , само робство и убийства. Това си е техен проблем, те не ценят техния си живот, ни е не им се месим. Противоречието примитивно обясняват с еврейски и масонски заговори иначе трябва да се извиняват на света поне 1000 години . Проблемът е обаче, че те изнасят и продължават да изнасят собственото си зло без здръжки и с месиански пози. Това вече е световен проблем. Каквото и да приказват техните палячовци, най-големият убиец на 20 век е калашникът със стотици милиони жертви.

Много лъжеш евреин, много лъжеш. Защо по съветско време, България изпрати двама космонавти и имаше постоянен достъп и участие в космически технологии. Защо образованието ни беше безплатно и признато на ниво не от България. И защо примерно лечението беше безплатно. Защо имахме икономика и селскостопанство, което изнасяше продукция и печелеше валута за Бълхгария. И това, когато бяхме приятели с тези мизерни руснаци. А като дойдоха големите ни приятъели американци и евреи, всичко унищожиха, изреденото. Сега хората нямат пари дори за лечение. От геноцида, изгонихте над 2 млн българи. Скапан евреин, на твоята пропаганда ли да вярваме или на случилото се. Ясно и видимо. Засрами се малко, много лъжеш.

В България отдавна няма евреи, тя е такава дупка , че не представлява интерес за тях. Ако се появят се радвай, защото еврейските държави обикновенно са богати. При вас черевните тези антиеврейски изцепки идват от Русия, вашата родина, преди не бяхте така. На руснаците им пречи на агресивната политика моралният моралният им облик на доказано най-големите масови убийци в световнвата история и подобаващо на гладките им мозъци се оправдават с евреите и вие им припявате, щото отдавна не сте българи , а техни слуги и повтаряте като папагали глупостите им

Чета оригиналните документи...и е страшно. В два реда....без някакви обяснения освен....пропаганда. И веднага.. расстрел. Без емоции, без обяснения. И това за 14 000 и още 11 000 хора. Два реда и съдбите на няколко десетки хора се променят.

Това е защото документите са "оригинални". Иначе Сталин трябва да е луд да селиши от 25000 безплатни работника.

СС, фюрерът щеше да започне първо с България , ако видеше да се представят за СС дрогирани плахооки тъмни събукти от неясен балкански произход, по които си личат следите от една кофа семе , събирано отнароди от Индия , Анадола , Близкия изток, Балканите и руските степи и Кавказ, татуирани като мексикански бандити , които предлагат дрога на братятат си и продават сестрите си , на който им плати.

масовите убийства и прочствания са руска практика и в руската империя и при ленин и при сталин . Няма нищо по характерно за руската политика: масов терор и избиване на елита - не само в катинската гора , ами и в България 1944г.- 30 000 само за няколко месеца.

Нека не забравяме , че фактите и мотивите около това престъпление противоречиви . много прилича на заложена мина която винаги може да избухне . Подобни малки мини се заравят и днес - митът с баташкото клане , помашката нация . Един ден ще ги изровят и ще пишат нова история .Не е лошо да си спомним , че комунизма е натрапен в Русия , както демокрацията сега в Сирия , също така по това време в Русия почти не е имало етнически руснаци на високи постове

Брат, срещу фактите си ,, комунизмът си и е типично руско явление и беше натрапен на света именно от Русия. Типичното неразбиране на марксизма превърнат от местните мужици в ленинска идеология и жестока руска комунстическа реалност , разпространявана по света с настървение и терор и без всякаква връзка с действителността . Същите при няма и 100 000 раб. класа в България /под 5 процента от населението/, направиха у нас за една година 400 000 партия от утайката на обществото , типично в техен стил подмяна на обществото и власт на отпадъци, които такова мамата на сравнително свободната ни държавица , превръщайки го в полукрепостни . Същото в Румъния, а за африканския "пролетариат" думи нямам.

Комунизма беше натрапен не от Русия а в Русия и въпреки съпротивата и. Така че останалите да си плащат вересиите.

Ти - от коя малцинствена група си? А, бре - чоджум! Живееш в България, ядеш нашия хляб и си позволяваш да оплюващ историята ни? Да знаеш, какъв "мит" ти мисля... Сещаш се, нали?

Бате, чети добре и после пиши

Мани не се хаби тука има само американо-еврейски подлоги според които за всичко са виновни комунистите, дори за неща преди да се появят самите комунисти...

Не са толкова много, но пише като гладна въшка. Сигурно му плащат на коментар и пише като подивял. Бил е някъде на почивка уикенда и сега е събрал сили. Но пише бързо, за сметка на това лъжите са му много повърхностни. Явно гони количество. Подозирам, че пробват сега нова схема, количество коментари. Както е казал Бонапарт, Трябва да им се признае на евреите, че наистина са отвратителни. И тези се напъват да купуват българска земя и да им ставаме слуги.

Добре,но кога Еврпейския съд ще се произнесе за арменският геноцид

Всичко е относително! Русия е избила десетки милиони хора само при управлението на Сталин, руснаци и други, какво са за Русия десетина хиляди! Естествено, че за тях този конкретен проблем не е кой знае какво!

сталин избил десетки милиони руснаци, Хитлер избил 27 милиона руснаци, те да не са били милиард? Лъжец!

затова не са милиард и слава богу, че сами си регулират числеността, щото нямат друг занаят освен грабеж.

И остави всичко друго ами през управлението на Сталин населението на СССР се увеличава от 147 на 188 милиона и това при услвеовие че губи 20 милиона във войната и още толкова трябва да е утрепал Сталин. При тази аритметика всички рускини трябва да са ходили нон стоп бременни. което малко не се връзва.

jizast

Ами кога ще започне разглеждането на съветските зверства при налагането на комунизма. Според "Черна книга на комунизма", жертвите на СеСеСЕРЕ са 20 млн. само на тяхна територия. България фигурира с няколко стотин хиляди, най-много на глава от населението след СеСеСЕРЕ разбира се.

Ти пък стотина хиляди..Направо милиони!Това цифрите за нищо ги нямаш!

jizast

Ти прочел ли си изследванията или просто така, да кажеш и ти нещо. От глупост ли, от простотия ли хората коментират без да са прочели и един ред.

Добре,но кога Еврпейския съд ще се произнесе за Хирошиме и Нагасаки?

първо трябва да се произнесе за Пърл Харбър, за зверствата на Япония в Китай, Корея и военоплениците.

Тоест трябва да си признаем че без оглед дали хората са комунисти капиталисти или муджахидини са си еднакво зли и долни!!!! Трябва да го приемем просто че хората са най-гадните и лоши същества пръквали се на тази земя!

японците станат европейци.

Абе хората са си хора без значение къде живеят...

ето една ДОБРА НОВИНА. Засекретено решение за прекратяване на делото??? Та какво толкова секретно има в това дело че блатните хора да го крият. Явно си оставят отворена врата за някой по добър за тях случай след много, много години. току виж в решението за прекратяване пише че няма сведения руснаците да са избили поляците. Като нищо. Колко му е на този милитаристичен, завислив и империалистически народ и такава лъжа 70 год. след събитията да лансира.

Каква добра новина. Израел не желае да се присъедин към конвенцията за забрана на химическото оръжие. Не желае да допусне инспектори от МААЕ за инспекция на ядрените оръжия. Нищо добро няма в това. ООН трябва да ви изключи от организацията и държавите дружно да ви блокират. Измамници.

Какъв Израел бе. Тук иде реч за престъпление - масово ицбиване на пленници на европейска територия от ПОЛУевропейска Русия.

Ами например че на елцин и Горбачов ще им лъснат задниците за фалшифициране на историята по случая.

"...не са били малтретирани или унижавани..." Само са били "поздравявани" с изстрел в тила.

Е нали горбачов и елцин представиха неоспорими доказателства за тези убийства, или документите им се оказаха фалшиви? :))) Това си е чиста проба нцистко изпълнение от началото до края! Тези дълбоки масови гробове, над 2 метра дълбочина, можеш да ги намериш единствено ако знаеш къде са, а нацистите са знаели много добре къде са правили разстрелите! Всички обвинения към Сталин са от Гьобелс, други няма т.е в ход е гьобелсовата пропаганда! Браво на съда, излезе с дойдстойнство от тази нелепа ситуация и не сътвори поредната лъжа за Сталин! :))) Руснаците са засекретили доклада си, за да запазят горбачов и елцин "чисти" да не се докаже , че са мръсни лъжци и ционистки подлоги!

Това меко казано е смехотворно! Как може да сте толкова заблуден и такъв невежа по история! Сигурно всичко което чуете и четете за Сталин го трансформирате през някаква странна призма на възприятията, която е непонятна за нормалните хора.

НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ, ЧЕ ИМА ТАКИВА ЗАДРЪСТЕНЯЦИ, КОИТО С ЛЕКА РЪКА ОПРАВДАВАТ УБИЙСТВОТО НА ВОЕННОПЛЕННИЦИ!Колко ли трябва да си оскотял за да оправдаеш болшевишката безчовечност. Това варварство (разстрела в Катин) няма акалог в човешката история през ХХ век. Руснаците са готови да го направят от ново, ако не се притесняват за световното обществено мнение. Путин е не по-малко жесток от Сталин. Руските диктатори си приличат до един!

Алооо я си спомни за Аушвиц и атомната бомба над Хирошима и пак да поговорим за аналогии. Аман от промити мозъци! Не че оправдавам каквото и да е убийство но също така и не забравям!

има има. вж. този над теб.

Евреин, оля се. Да си спомним, как организирахте холокоста и ги приписахте на германците само и само да издоите стотици милиарди от тях. Сега виждаме същия еврейски почерк. Ако се бръкне по-дълбоко, задължително ще се стигне до някое еврейско име или еврейска фондация. Както обикновено, където имам кал, мърсотия и измама.

Стразбург са пирати и хулигани :)))) Да ги затворят заедно с Грийнпийс и Пуситата :)))

Бреййй е как така великия Путин не е отменил делото с въздесъщата си и могъща десница, справедлива и милосърдна...???!!!

Русия и СССР са не по-малко виновни за 2 световна война от Германия! Време е Руския терор да заеме достойно място в историята!

Така ти се иска да е, но не е, фашистка подлого!

толкова настървено. Това за фашистите вече не върви. Мислете за вашия червен фундаментализъм.

А как е като не е така?? Щото като кажеш "А" трябва да кажеш и "Б". Теб са те учили по история, че германците са виновни за всичко (те и тях така ги учат между впрочем). Само, че историята се пише от победителите и колкото повече чета и гледам по темата, толкова по - малко ми се връзва версията на т. нар. съюзници!

Комунистите навсякъде по света и във всеки един етап от същесвуването си са били синоним на убийци. (Кражбите за тях са като "Добър ден!").

Що капиталистите как са?

Капитализма е нормално продължение на човешката еволюция и прогрес и е довел техническата революция! Комунизма е избиване на хора!

вашите на Позитано.

КОМУНИСТИТЕ СА УБИЙЦИ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ,НЕ САМО СИНОНИМ!

Страсбург осъди Русия, че не е съдействала на разследването в Катин Няма значение кой какъв, комунист ли е фашист ли е , всички тези са просто едни главорези облечени във власт.

И какво ако го е разпоредил Сталин ще го вдигнат от гроба да отговаря ли? Какво искат ищците? Питам щото не съм запознат...

МЕЖДУ СТАЛИН И ПУТИН НЯМА ОСОБЕН РАЗЛИКА В ДЕЙСТВИЯТА ПОД ДРУГА ФОРМА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ВРЕМЕНАТА И НРАВИТЕ...СТАЛИН СИ ИМА ДОСТОЕН НАСЛЕДНИК В ЛИЦЕТО НА ПУТИН-НЕ Е НУЖНО ДА СТАВА ОТ ГРОБА!!!

Еми в такъв случай да съдим Обама що е метнал атомна бомба без нужда на японците а? Майтапа на страна нищо не се разбира от статията каква е била целта на този процес...

Чудят се как да ни докажат, че руснаците са изверги, а да кажем... германците и италианците са малки сладки ангелчета. Едни концлагери сега ще ги правим на въпрос. А руснаците? Как нехуманно са се отнесли с хората, които са убивали и изнасилвали роднините им. Много са злопаметни !!!

Къде точно го прочете това във статията че аз не можах да го видя

За германските нацисти вече са доказали че са изверги. Но още не са признали за съветските комунисти че са изверги!

И няма как! Победителите не ги съдят, а те са победители!

Пропагандата ВИНАГИ и САМО е показвала и твърдяла колко са лоши и как са искали да "завладеят света" силите на Оста. Ако твърдите обратното, означава, че малко сте гледали документалните филми по научно - популярните канали за онова време. А също и че малко сте чели!

Е,драги българи ! Разбрахте ли,най-сетне,че в България няма дори кьорав социалист !!! От комуниста,нищо друго не може да се получи освен скелет на човекоподобно !

ТИ НИМА ДОСЕГА СЕ ЗАБЛУЖДАВАШЕ В НИКОГА НЕСЪЩЕСТЕСТВУВАЛИЯ В БЪЛГАРИЯ СОЦИАЛИЗЪМ????????????В

Може би основната грешка на повечето коментиращи тук русофили е третирането на въпроса на принципа "А вие защо биете негрите". Ясно е, че във всяка война има зверства и издевателство, каквито има в Босна, Косово, Ирак, Виетнам... Това, което прави Катин несъвместим с понятието война, това което прави вината на руснаците толкова кошмарна е целенасоченото изтребление на цвета на полската войска и инетлигенция. Ето това е престъплението на комунистите.

Никой никога не е бил признат за виновен във връзка с това масово убийство.

Ако не са били руснаците, още щеше да ходиш с фес и потури. Докато руснаците са освобождавали прадядо ти, добрите англичани са въоръжавали турците. Мрази ги тези лоши руснаци. Те са ти виновни и това, че България се напълни с негри и араби.

В голяма грешка си русофилчо,никой не мрази народа на Русия а само техни комуноидни управници които сееха революцията си навсякъде по света но ти няма как да го разбереш със зомбираната си главичка

тук се настаниха от 44-та руднаците, цъфнахме и вързахме.

Чрез преврати и убийства, същото са правили комунистите и в България, но на дребно, не в такива мащаби наведнъж. Формулата се е прилагала навсякъде, като овците са прилъгвани, че ще станат богати и те ще имат блага, които партията им ще създаде. Създаде им. Ама друг път. Децата им с жадни очи гледат към връстниците им от "запада". Докато ревностните последователи на комуната не са докарани до положение да нямата нито за лекарства, нито за ток, нито за нормален живот. Комунистическата клетка, в която са живеели е отворена, но те си искат вътре. И някой да им подхвърля коричка хляб, но сигурна. Създадена от Партията. Създадена, всъщност от вас, клетници...

КОЛКО ДА Е ДРЕБНО?НА ОКОЛО 30000 СА САМО БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПЪРВИТЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА СЛЕД 09.09.1944Г.

Всички, които подкрепяте комунистите: Наследниците ви ще ви мразят, освен ако не откраднете достатъчно и за тях.

Много хора тука не четат че пише че съдят Русия за това че не съдействала при разследването, а не за самите престъпления

ТРАГЕДИЯТА Е СТАНАЛА НА ТЕРИТОРИЯТА НА РУСИЯ,А РУСИЯ ДОРИ ОТ КУМОВА СРАМА НЕ ОКАЗА СЪДЕЙСТВИЕ-ТО Е ЯСНО КОЙ Е ИЗВЪРШИТЕЛЯ!НЕ СА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ,НАЛИ???

През войната 1919-1920г. са пленени 80-100 000 съветски войници.В лагерите Стшалкове, Штипьорно,Тухол и в Брестката крепост са избити 18-20 000 души без съд и присъда,според различните руски и полски източници.Те си имат стари вражди от векове,дайте сега Европейския съд да се върне няколко века назад в Полско-Литовската държава!И нас византийците са ни клали,и ние тях,съдът няма ли да се произнесе по тия дела?

Не е глупаво- жестоко е! Това е мотото на комунистическата идеология. Има човек има проблем, няма човек няма проблем. Друг е въпроса, че руснаците като нация са жестоки, направо са зверове! ТИ НАВЯРНО СИ СИН НА РАБОТНИК В КОМИ ОТ РУСКА БЛЯДКА.

Еми пък заради такива чалмаллии, като теб казвам :Който търсил-намерил!Добре са ги думнали братушките!

ДО НЯКОЙ ПРЕДЯВИЛ ЛИ ГО Е- Е КАК ДА СТАНЕ КАТО АРХИВИТЕ СА В ТЯХНИ ХОРА?ВСИЧКО Е ЗАЕТО В СЛУЖБИТЕ ОТ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА СГАН.

ЗАТОВА ГИ Е СТРАХ ОТ ЛУСТРАЦИЯ,НО НАРОДА Е ТОЗИ,КОЙТО ТРЯБВА ДА ГО СТОРИ ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ!

ТРЕТО КОЛЯНО ПОНЕЖЕ МИНАХА ГОДИНИ ЗА ЕДНО ПОКОЛЕНИЕ.

А кой ще осъди Великобритания, Австро-Унгария, Италия и Франция за това че са ни претакали с Берлинският договор и са обрекли България да бъде 2 пъти на страната на губещите, поради факта че не е имала алтернатива освен да воюва срещу съседите за земите си. Хиляди хора са дали живота си за клаузата - единна и независима България от седемте региона на които е разцепена. Кой ще поеме вината питам аз за тези хиляди избити в последствие българи, а и от другата страна сърби, гърци, турци и румънци заради едно несправедливо решение. Казусът е подобен но слабият няма право на защита!

РУСИЯ ИМА НЕ МАЛКА ЗАСЛУГА ЗА НЕГАТИВНАТА ПОЗИЦИЯ А ВЕЛИКИТЕ СИЛИ КЪМ БЪЛГАРИЯ И ТОГАВА ТА ДО ДНЕС!!!РУСИЯ Е ОТКАЗАЛА ПЪРВА ДА ПРИЗНАЕ БЪЛГАРИЯ ЗА ПОБЕДИТЕЛ...ПОСЛЕДВАНА ОТ ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ!

Еми ето ти го каза - чудесно, значи прибавяме и Русия. Или си мислиш, че го казвам за да защитя дядо Иван ли? Казвам го защото е факт, че хиляди хора измират заради решението на 10 простаци, но това е политиката и тя взима жертви

Това ли са откъси от новата еврейска история на България. За това ли вашата еврейска фондация прави проучвания и ни препоръча да си донапишем историята. както едно време чешкия евреин Константин Иречек порядъчно е деформирал българската история. Евреин, като ти чета коментара, оставам с впечатление, че благодарение на Израел днес България просперира. Въпреки опитите на Русия, която постоянно е била срещу България. Големи лъжци сте евреите. Да, но историята казва малко по-различни неща. Добре, че е била Русия. Я прочети малко История на българия, явно в Израел не ви е любимото четиво.

Ами трябва България да заведе дело. Както се вижда Полша е завела дело по случая с Катин, не може все да чакаме някой друг да ни свърши работата.

Това е наш проблем,на българите,не е проблем на комунистите !

А КОЙ ЩЕ ОСЪДИ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ЗВЕРСТВАТА ПРЕЗ ВИЕТНАМСКАТА ВОЙНА - ТАМ НЕ ПРОСТО СА РАЗСТРЕЛВАЛИ, А СА УНИЖАВАЛИ И ИЗТЕЗАВАЛИ

А КОЙ ЩЕ СЪДИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ ЗА ТОВА, ЧЕ ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ В ГОЛЯМ КОНЦЛАГЕР НАСЕЛЕНИЕТО НА КОЕТО В ОТЧАЯНИЕТО СИ БЕ ПРИНУДЕНО ДА СЕ САМОЗАПАЛВА !!!!! КОЙ ЩЕ СЪДИ ТЕЗИ ИЗРОДИ ЗАТОВА, ЧЕ ДВА МИЛИОНА БЪЛГАРИ БЯХА ПРИНУДЕНИ ДА ЕМИГРИРАТ В ЧУЖБИНА И СЕ ПРЕВЪРНАТ В БЪРШЕЩИ НАСРАНИ ЗАПАДНИ ЗАДНИЦИ РОБИ !!! КОЙ ГОСПОДА ДЕМОКРАТИ !! МРЪСНИ И ПРЕЗРЕНИ БОКЛУЦИ !! КОГАТО НИЕ ИМАХМЕ ДЪРЖАВА ВИЕ ХОДЕХТЕ ПО ГОРИТЕ ДИВАЦИ ТАКИВА !! ВИЖТЕ ИСТОРИЯТА НИ!! КАКВА ИСТОРИЯ ИМАТЕ ВИЕ БОКЛУЦИ ТАКИВА !!

Този въпрос трябва да го зададеш на совецките колонизатори, които всяка година изсмукват от България над 10 милиарда долара, пряко или чрез туземните им лакеи - златев, овчаров, велчеви,...

Евреин, я ходи се гръмни или помоли някое палестинче да го свърши. Я да видим България по време на съветска "окупация". Безплатно образование, съвсем безплатно. Безплатно лечение, безплатна стоматология. И 2 български космонавта. Икономика развита. Нямаше земя, която да не се обработва и износ на плодове и зеленчуци за много валута. А днес икономиката е ликвидирана, селското стопанство се запази там, където се сетиха да си организират кооперации, вместо ТКЗС, но земите пустеят. И над 2 млн икономически емигранти. Американска колония. А тя много лоша била тая съветска окупация. Еврейска сган, легитимирай се като евреин в български форум. Земя ли искаш да крадеш. Роби гойчета ли си дошъл в България да набираш.

Мръсен жид Заради вас отнесохме пет века турско робство !! Вашият представител предаде Търново на турците!!

ама по-спокойно, как точно Европа ни съсипа? Знаеш ли колко милиарда евро годишно ни дава ЕС и колко внасят, скитащите се там емигранти? Колко идват от Русия и от живеещите там българи? Кой е виновен, че се разпадна СССР? Защо партията беше подготвила кадри да упраляват големи фирми, мениджмънт, ала бала в ком строя и защо реално те сега ни управляват? ЕДИНСТВЕНАТА ГРЕШКА НА ЕВРОПА Е, ЧЕ НИ ОСТАВИ НА ПРОИЗВОЛА НА СТАЛИН.

Какво да ти обясни,не го ли виждаш,че е откачен?

МНОГО ВЯРНО КАЗАНО!!!.

коментирате за Катин.... Смешно е, но "оригинала" на заповедта за разстрел е с печат на КПСС (а през 1940 е била ВКП(б)).... На вземаните от руснаците/СССР военопленици са им рязани пагоните.... - А тези са с пагони (както са били германските военнопленници). Когато са разкопани - през 1943 г. са изглеждали като разстреляни в нач. на 1942 г., според съдебните медици. Обаче през 1942 г. Катин е бил на територията на Третия райх..... По повод катастрофата с Лех Качински - той не е свален от гадните руснаци, а е имало гъста мъгла (предполагам не е пусната нарочно само и само за да се разбие самолетът на президента на Полша), при която самолетът е насочен към резервно летище (случва се и тук самолет да кацне в Пловдив вместо в София и обратно). Качински обаче взема решение да се приземи на всяка цена, понеже пристига изненадващо и до появата на руските официални лица има 1-2 ч, през които Качински може да отиде да поднесе цветя на паметника и да отлети БЕЗ да се среща с руския президент. Дори от първия полски самолет (кацналия Як-42), препоръчват големия Ту-154 да не каца, но.....

Къде видя печат на КПСС. В оригинала на докладната записка от 05.03.1940г., изготвена от Берия си пише ЦК на ВКП. Виж в уикито, след това умувай.

документа на печата пише "Коммунистическая партия Советского союза". Решението е от 5.3.1940 г.,....Много странно... и Сталин се е подписвал на документ с печат на КПСС??? Истински ли е документът издаден през 1986 примерно, на който се е подписал Тодор Живков и печатът е на БСП???

Като се има предвид , че нашите рубладжии си нямат понятие от руска култура и изкуство , да се чуди човек с какво ги привлича тази страна...? Вярно че има елемент на зомбиране още от малки , но това не е достатъчно.

Много точен въпрос. Двата народа ги сплотява омразата към свободата и правата, невъзможността и нежеланието да установат обшество подчинено на закона , общата омраза към достойнството на човека и цивилизацията, която виждат като спирачки за грабителските си практики и която не разбират , поради примитивната форма на обществен живот и мислене , която практикуват, в която единствената форма на социално придвижване е масовият грабеж и саморазправата. Нашто бандит харесва тяхното и утопично очаква руската мечка да бутне цивилизацията , за да паднат всякакви човешки бариери, чужди и на двата народа.

От кога мошетата почнахте да разбирате от култура и и изкуство. И то от руски. Руснаците нали ви изгониха от там. Силата ви е в измамите, не се мъчи с изкуство. Я се виж колко коментара ни написа под различни никове. Като се представяш за българин. И се опитваш да пласираш еврейското си мнение като българско. Да направиш интрига, да настроиш българи срещу руснаци. Разбирам защо руснаците, а и останалите народи по света са ви гонели.

Руска култура-ХАХАХАХА,искрено ме разсмя.Тези пияндурници освен да се мислят за велики,друго не знаят.Не мога да уважавам един народ,който се отнася с пренебрежение към българите,към нашата култура и гледа само собствения си интерес.Само не ми се стрескайте,че по време на комунизма туй-онуй и таковата.Виждате сега какъв го ядем заради тях.Попитайте някой от младите руски пишлемета нещо за Бг,освен да сравняват,че имали голяма територия,друго незнаят.Срамота,такава голяма държава,а един свестен автомобил не може да направи или компютър,а народа им с претенции до небесата.Не мерси,благодаря.

Комунизмът е низост на низостите, глупост на глупостите и проказа за обществата. Българската държава и българският народ днес ддопуснаха едно малцинство да завземе власт и да държи като лидер пряк наследник и "достоен" наследник на един от изродите от комунистическата диктатура в Бългаиря. Няма никакъв шансс да очакваме нещо различно от това, което се случва в момента. Патологичен лъжец, провалил се политик, но издигнал се с измама и подкупи, Станишев за обида на българската нация е днешното й предизввикателство. А можеше предизвикателството да е как да постигнем прогрес и как да направим заможна нацията си. Низостта отново е изплувала в днено време подобно на тази при Станил, Жовков и другите убийци. Народът спи доволно нахранен с къшей влажен от комунистически лиги хляб. И сме далеч от онова, за което мечтаем. До кога? Аз ще ви кажа: докато има комунист, който да може да си отвори устата на тема политика. И докато за това не следва присъда и затвор. Т.е. докато си поправим Конституцията.

Ауу, добре, че дойде добрия чичко евреин да ни отвори очите, колко са били лоши, колко било лошо. и какво ще иска чичко евреин в замяна. Пари, земия и слуги до гроб. А как лъжеш само, все едно си събрал племето в кибука и сладко ги омайваш. Големи лъжци сте евреите.

Че си кръгъл идиот е видно и няма коментар за това но ми е много смешно(защото съм бил няколко пъти в Израел)че точно нашите комуноиди ги мразят а повечето български евреи са комунисти от онова време още а да не говорим за руските които са вече половината евреи там..та те са по-големи комунисти от руските сега и тези наши селяни като не са мърдали по-далеч от селската кръчма се пенявят на тази тема ...голям смях става,а бе селски бекове...като имате ПС-та защо не се поразровите и да ПОПРОЧЕТЕТЕ малко по въпроса????

Комунистите не само че управляват в БГ, но и ги избират за Босовете в ПЕС! А няма ли ЕСПЧ да се замисли за съдбата на милиони българи, ограбени по време на прехода? Къде са парите им? Къда са българските заводи, фабрики, селско стопанство? Защо милиони българи трябва да се трудят без договор за жалки стотинки? Това не са ли правата на човека? Защо пенсионерите трябва да се препитават с жалки стотинки? Няма ли да се замисли ЕСПЧ за това? Кой разрешава да има таван на пенсиите в БГ? Жертвите на наш емблематичен преход са много-много повече от 22 000 души!

Питай за това Иван Костов и СДС - те правиха приватизацията Глупако!!!

Костов направи касовата преватизация, при която бяха останали само лоши активи! Добрите предприятия се продадоха преди това!

МОЖЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ СЕРИОЗНИ МЕРКИ,САМО АКО СЕ ИЗПРАТИ ПИСМО С ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА СИТУАЦИЯТА И ЖЕЛАТЕЛНО ПОДПИСИ НА МНОГО БЪЛГАРИ,КОИТО СА В ТАЗИ СИТУАЦИЯ!!! АКО СЕ ДОБАВЯТ И ДОПЪЛНИТЕЛНИ СТРАНИЦИ С ОТДЕЛНИ ИСТОРИИ,ОТРАЗЯВАЩИ РЕАЛНИ СИТУАЦИИ НА ОТДЕЛНИ ПОТЪРПЕВШИ И СЕМЕЙСТВА ПИСМОТО ЩЕ ИМА ПО-ГОЛЯМА ТЕЖЕСТ!И ДА ВИЖДАТ,ДОКАТО ХОРАТА СИ ТРАЯТ ТЕ НЯМАТ ЗАКОННО ОСНОВАНИЕ ДА ПРЕДПРИЕТМАТ КАКВИТО И ДА БИЛО ДЕЙСТВИЯ!!!

А кога ли ще осъдят БОКО БОКЛУКО и Цецко Слабоумний ....?

Русия и след тази "присъда" ще го прехвърля дълго от единия крачол в друдия

Много прехвърляния им се натрупаха! Май постоянно с това се занимават...

А пък тук някой бетонни глави се чудят, защо поляците мразят Русия?! Както и много други народи ги мразят, разбира се.

а през 1920г. поляците са избили 32000 съветски военнопленници.

И това ги оправдава? Нали са рицарите в белите брони дето само добро творят и носят? Що не си казаха от начало. Ние ги убихме за отмъщение! Що си траяха, нали имат оправдание? Това, че Русия заедно с Германия закриват Полша няколко пъти от картата на света, явно не се брои...

Особено почтения еврейски народ, изобретател на измамата холокост. Как само ги мразите руснаците. Е мразете си ги в Израл, защо в България. И защо от наше име. Да сме ви опълномощавали. За Полша си има предистория, поляците трябва да си видят собствените дела, след това да съдят чуждите.

Какво повече да даде Русия от заповедта за разстрела? Аз просто недоумявам...

Такава просто няма!!! А защо просто не разсекретят архива на Вермахта ? Няма логично обяснение защо са разсреляни с немско оръжие?!

santimento

Не били дали нищо руснаците, как да го тълкуваме?

руските пистолети не издържали на непрекъснатата стрелба, затова използвали немски, много по-качествени са. Прочети малко ислед това умувай, кое е логично и кое не.

"Использовались в основном пистолеты Вальтер и Браунинг под патрон Браунинг калибра 7,65 мм (в меньшей степени 6,35 мм). Тот факт, что при эксгумации в Катыни в 1943 году были обнаружены исключительно патроны немецкого производства, длительное время считался одним из основных доказательств того, что расстрелы были осуществлены немецкими оккупационными войсками. В настоящее время собрано достаточно свидетельств и косвенных доказательств того, что эти патроны использовались в пистолетах фирмы Вальтер или Маузер, применявшихся сотрудниками НКВД при расстрелах. Кроме того, в начале 1990-х гг. при раскопках на полигоне НКВД Медное под Тверью, где, в частности, были похоронены расстрелянные в Калининской тюрьме поляки узники Осташковского лагеря, следователями Главной военной прокуратуры и польскими исследователями были обнаружены гильзы, аналогичные катынским." Защо пишеш глупости преди да четеш: Хората са го написали на чист руски език и никой не го крие и няма никакви загадки!!!

И вързани с немски канап, при това състоянието на телата (степен на разлагане) не са били обект на изследване, щото от пролетта на 1940 1943 година има малко повече лета, през които се разлагат по-интензивно.

Фалшива ли е тая заповед, да кажат като хората...