Екстремистките групировки и опозицията отстъпват в Сирия

Сирийските правителствени сили настъпват с помощта на ударите на руските военновъздушни сили. На военните са се предали 700 бойци от опозицията.

Обратно в новината

Коментари - Екстремистките групировки и опозицията отстъпват в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега какво ? Като чета новините Русия с 30 самолета за 10 дни направи повече отколкото Сирия с нейните над 700 летателни апарата (самолети + хеликоптери) за 3-4 години... Нещо на пропаганда ми намирисва, а руснаците са спецове в тая област.

Цялото НАТО се плюнчи сума време, докато ИД си развяваха байряка. Сега ще се скъсат да обясняват кой към каво да се 'придържа' - иначе какво, нищо не можаха да направят на ИД, нищо не могат да направят и на тези, които ликвидират ИД. Приличат на шайка импотентни шопари - срам ме е от тях, защото някак политически България се солидаризира и отъждествява със слабоумието им. Срам ме е и от нашите шопари - импотентни и физически и ментално.

Не се радвайте на първа печалба! САЩ са решили да открият фронт и в Сиряия за да пазят съюзниците си! И свалят Президента Асад, за да си поставят техен! Най им пасва такъв от ИД на външната политика! Ще гледаме по ТВ скоро въздушни боеве между Американски и Руски самолети в небето над Сирия!

По коя ТВ ще го предават това ? RT и ОРТ ли ?

Ха ха ха, поредната партенка на ТАСС!! Който вярва на руските лъжи трябва да е луд.

Прав си, лъжите на САЩ и ЕС, въобще на НАТО някак миришат на Кореком, те са 'поучителни' и 'добри', като филмче на Дисни, за да ги разбереш - как да не им повярваш, толкова са 'хуманни'!

Пак някакъв френски минеD се е обадил.Тези икономически,политически и военни некадърници са една дърта маша на Американците и не трябва да им се обръща абсолютни никакво внимание.

сигурно не е имало за 700 души по 72 моми на всеки, та затова са се предали. Момите горе на високото са се уплашили от самолетите и са побегнали, без да помислят, че треба да се прай джихад

Отива един нашенец на курсове по арабски език. Записват го и за информация го питат-в коя арабска държава ще го ползва. Не бе, казва нашенецът, ще ми трябва защото мисля да ходя на работа в Германия и ЕС!

Ааа! Значи можело.... За 5 дни истинска война срещу ИД и ситуацията започна да се променя! А врякането на САЩ и "демократите" от арабска Европа са направо смешни! Прочетете "смешен плач" от Христо Ботев-пълна аналогия със сегашната ситуация!

Жалко, ние се надявахме на помощ от Вас, което не стана. Вероятно не сте чели Нашето комюнике от предходната страница. В определеният Ви срок от 3 часа, никой не се отзова, следователно ние си запазваме правото да бомбандираме ул. Цар. Симеон и други такива по преценка. Извините, Сори, Hiding, Lie low or leave for Borovets Спасайтесь , как Вы можете! Съвместен ЩАБ/ Uneted Staff/ Генштаб армии

САЩ,НАПАДНАХА СУВЕРЕННА СИРИЯ С НАЕМНА АРМИЯ ПОДДЪРЖАНА ОТ ВЪЗДУХА!!!РУСИЯ ЗАЩИТАВА СВОЯТ ГЕО ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТНѝОР!!!

Много искам някой да даде определение за умерена опозиция.Ако тази опозиция стреля с фуниики и хартиене топчета, то наистина тя е умерена .Ако тази опозиция не обезглавяа пленници и най-вече заложници ,то тя е умерена.Ако тази опозиция не яде сурови сърцата на убити войници от сирийската армия, то тя е умерена .Ако тази опозиция не изгаря живи йордански летци затворени в стоманена клетка ,то тя е умерена.Но тъй като тя прави всичко от изброеното ,тези скотове и терористи , имат едно право да бъдат убити и изпепелени от лицето на земята.До настоящия момент се видя , че обучаваните и въоръжаваните от САЩ умерени опозиционери ,щом се пообучиха и получиха военната си екипировка вкупом и под строй отиваха в редиците на бандите на ИД.Разбира се САЩ бомбардират бази ,щабове и казарми на ИД ,но като краен резултат обикновено поразяваха цивилни обекти или камъните в ппустинята , а за благодарност ИД се разрастваха все повече ,просто защото никой не воюваше срещу тях , но в замяна на това много ги спонсорираха от все сърце и ги приемаха за лечение, и обгрижване .Ние също дадохме скромен , но съществен принос в тази насока.Според възможностите си и финансирана от бюджета ,който все е празен, предателчето Николайчо Младенов им организира мила и задушевна среща в /частния златев град / Правец

Накрая цялата "опозиция" ще бъде умерена! Никой няма да бъде пропуснат!

И ся кво? Терористите от Ислямска държава си ги прибират по базите им в Турция, Израел, Йордания, Саудитска арабия, Катар и България. За ново "обучение" в някой спа-център и на сигурно под натовски чадър? Признаха си!

И САЩ си свиха перките... Не смеят пак, както на Доналд кук в Черно море.... и както разузнавача им РС 132 тази година, дето отиде да гледа над Русия и ... видя Руски изтребител на 6 метра над кабината си (как изглежда от долу) докато им падаха пломбите от турболенцията на Руските двигатели...

Ихааааа, наакал си се от кеф сякаш.

"Второто условие е, че не може да се нападат цивилни. А вие знаете, че режимът на сирийския президент използва варели бомби и химически оръжия срещу цивилните и това не може да се толерира, каза Валс" - Попитайте Порошенко какво е използвал в източна Украйна, него го толерирате, да не говорим, че са дошли с преврат незаконно - това също се толерира.

Много са смешни съюзниците на CIA като стане въпрос за "грешки". "Умерената опозиция" на Асад въоръжена и обучавана от тях, "объркала" руското посолство в Дамаск с дворец на Асад. Ама то и какво ли да очакваме от учениците на тия дето не могат да направят разлика между Горна баня и Белград, които традиционно объркват посолствата с правителствени сгради - сещам се пак как "погрешка" уцелиха с ракета Китайското посолство в Белград. Както разбрахме напоследък американците имат доста странно разбиране за тероризъм вече. За тях сирийската ал кайда са ценни кадри обучени от ЦРУ, а "Лекари без граници е терористична организация?! Да не говорим, че 2-3 години все уцелват пустинята и нито веднъж не можаха да попречат на масовите екзекуции и варварствата извършвани натериторийте контролирани от ИДИС. Малко срам трябва да има

"Няма грешка" е от един стар виц, но във войната, политиката, любовта и живота наистина си е така- нямаш право на грешка! Допуснеш ли да бомбандираш болница?!....идваш при мен на обучение! Да...да! Мога да гарантирам на всички съфорумци, че след третият ден няма да знаят къде са им мръсните чорапи, но отлично ще знаят къде е Горна баня, къде Белград, къде е нос Хорн , и цялата световна география, история и народопсихология ще знаят!!! Беринговият проток ще могат да уцелят от Ихтиман и едниствената им грижа ще бъде да питат: Малко североизточно или малко северозападно желаете да ударим, Сър? Уморен съм, имам хрема.../това е от стих, а по късно и песен/ Не ми ми се занимава......, но ако положението в света е, толкова лошо- к,во да правя, ще се напна! Но ще бъда мнооого ядосан! Това ще се отрази най вече на шутовете и "матоците" ,които ще раздавам, да... З.а. Инф. за незнаещите: " Маток" /не е известен произходът на думата/ представлява лек, средно-силен или ужасяващ удар с ръка по главата на друг човек. Според настроението и личните предпочитания на "Командира" може да бъде изпълнен върху каска или без нея, което превръща този важен "инструмент на възпитание", малко по сложен за подредба от Менделеевата таблица. :)

Кефиш, маняк! Аз съм запасен офицер от реактивната артилерия (грададжия). Само да ме викнат в запас! Ще им подпаля задниците с БМ-а!

да повЕрваш, че руснаците с 35 самолета и 80 бойни полета за седмица са постигнали повече, отколкото 280 бойни самолета на Башар за 4 години трябва да си ли дебил, или русофил :))

Ако НАТО кротичко си мълчаха и си местеха едни чалмосани и забулени в черно бойни групи от един лагер в друг (докато бомбардират опразнените) - щях да ти дам едно уше. Но при воя, който се надигна в страните, които пряко участват от страна на ИДИЛ: САЩ, Турция и Франция!!! Това означава, че руснаците, след поне едногодишно разузнаване, знаят абсолютно всяка позиция и всяко придвижване на терористите и в момента им разкатават маменцето :))) Пък ти си пускай партенките...

сега ше ги изтеглят към турция. да се види кой ще ги прибере завалийките, бунтовниците онеправдани и ще ги напои и им излекува раните...

Че как кой, вече се определиха квоти за държавите в ЕС. Малце требе да ги увеличат, че не бяха взели предвид бързата развръзка.

''победи'' се случват само по руската телевизия. Истината е по-различна. Спецназ са на земята и търпят сериозни загуби, а арабитските ще предоставят стингери на опозицията. Путин влезе с двата крака в капана наречен - Авганистан 2 или от глупост ,или от отчаяние...

дай инфо. да ги видим тея загуби на спецназ от чалмите?!?

има около 190 опозиционни медии в Росия , не всичко е РТ и Росия 24

Смях, нещо по-тъпо да беше казал? То никой не смее да пресече определени граници, та ти си информиран. С господ ли имаш връзка, че от спътниците не се вжида добре? Хахахахахх

Залухав?! Ти сещаш ли се, че американските спътници ще изкарат и номера на гащите на солдатите от "спецназ", ако наистина се появят там. Ще се разпищят веднага! А такива писъци нямаааа... Не знам какви "опозиционни" медии следиш... Може би нещо от рода на "Жълт труд"?

Много ми е интересно от позицията на какви французите поставят изисквания на Русия и с какво ще я накажат, ако не ги спази.

ще и се разсърдят

Как с какво - бой с гол гз по тите:)

Какво реве тоя Валс? и защо е решил, че е в позиция да поставя условия. Да поставя условия на неговата коалиция да не хвърля бомби върху болници.

Валс е недоволен, че Русия бомбардира Джебхад ан Нусра? Защо, бе, Валс? Защо така открито подкрепяш Ал Кайда?

Да подгреем терена. 2 часа назад Политика ТАСС Советник Дональда Трампа выпустит книгу, разоблачающую чету Клинтон

Ти кажи за свинското и Камерън, мани ги извратеняците Клинтън :)

Оказва се, че руснаците много добре знаят, къде и как да ударят ИД, за разлика от американците и евро-коалицията им, които в продължение на две години НИЩО не свършиха и НИЩО не уцелиха... ;-)

за западняците. Думнаха болницата в Кундуз вместо талибаните.

предният път талибаните думнаха болница и казаха, че са американците....елементарно , но за афганистанци и мужици минава. Пък сега е ''точно навреме'' ....как да не повярваш, Ъ ?!

Само гледайте как през следващите 6 месеца, "лудите" руснаци като нищо ще изчистят Сирия от терора и под предтекст, че ще гонят ИДИЛ до пълното и унищожение, ще разтурят чаршията на "тоз и оня" и в Ирак и Либия.

Няма да го направят. Очаквам всеки момент нови санкции, този път заради Сирия. Запада е лицемерен , сирийския клон на Ал Кайда не е обявен за терористична организация, но Хизбула е, при това от нашия премиер...

да има нови санкции срещу рашистката кочина. Досега са избили повече цивилни и деца от американците за 2 години

Някой, ще ми обясни ли как тия чалми се различават кой от кои е?

Абе ти си сбъркан по цялата глава, ама пак си живееш нали};-)))

Стискам палци да уцелват и разгромят ИД. А купените русофоби ме разсмиват - като говорим за бомбардировки, сменят темата на руската икономика, така както я виждат.

Франция дълбоко се заблуждава, ако мисли, че номера, който направиха в Либия и Майдана в Киев ще мине и в Сирия. Те са в паника,че всичките им инвестиции по въоръжаването на превратаджиите от така наречената опозиция са отишли на вятъра. Бившия военен министър Франсоа Леотард призна ония ден в телевизионна емисия, че всичките оръжия, които са дали на "умерената" опозиция са се оказали в ръцете на ИДИЛ! А приказките на Валс , че Асад биел по цивилното население са си празни приказки, защото всички бойци на ИДИЛ са цивилно облечени и нямат вид на военни! Така, че майката му е трепане наред на всичко живо, което се бие с оръжие против официалната власт и армия.

Ей, това франсетата като започнат да се изказват как се действа при война голям смях пада... на този Валс не му ли е ясно, че Русия никога не бърка целите, просто атакува точно там, където трябва.

как е катетъра? Има ли проблеми? Русия ще ги реши!Ако е на въпрос и бяло става черно, не бойте се!

Русия брани Европа, Русия брани мира, Русия чисти мръсотията, създадена от американските фашисти, които заслужават межународен трибунал и бърза присъда. Всички грантови драскачи и промити мозъци да млъкнат, защото ако не е Русия България ще се наводни с бежанци и ще настане хаос и у нас. Замълчете и се опитайте поне да помислите, болн мозъци!

секнаха руските удари - барем пресата им да удари ама и тя секна да не са свалили джуджето ... мурзилките от дир-а нема де да одят

...ако и ТИ "секнеш", ще е идеално!!

винаги когато Русия е зле започва война

а пък америка не е спряла откакто декември 1913 на един остров едни хора решиха едни неща. ;)

Как успя да стигнеш точно до такъв "извод"?! КАК успя да измислиш такава глупост?! За да правиш такива глобални и генерални изводи, трябва мнооого да си чел и да си мислил, която ЯВНО НЕ Е ТВОЯ СЛУЧАЙ!!

школник 1991/2 в мотострелковия батальон- ШМСБ - 1 рота. Всичко беше отврат. И ни лъжеха, най - нагло, особено Урко! Знаете кой е!

Бях взводен в ШЗО- Плевен, 1991 г. школниците масово мразеха армията! Това са ,,фазани", елита на наборната армия. Интелигентни момчета, българи. Омраза, това беше!

не знаеш какво говориш.

това беше положението! Няма дрога , пиене, лайнарска история онлайн! И се чудим откъде ни е дошла простотията?

стъпвал ли си в редовна армия, че да знаеш колко обичат България?

на такива като теб, помниш ли как дружно им мятахме одеялото на главата ...

в КЕЧ-а , ли?

Последен ВАЛС за Валс. От България и Русия с Обич към Франция, Сащ и ИДИЛ: http://vbox7.com/play:16cb3dd0

Русия е върха, но никой не желае да ходи там? На какво се дължи този логически парадокс?

Много им е дълъг ски сезона.

Трябва време друже. Русия при Елцин 300млрд. БВП. БВП на България 60млрд. БВП на Русия при Путин 3трлн. Затова беше създадена кризата в Украйна и бяха наложени санкциите за де се забави развирието на Русия. Това обаче доведе до рикошет защото Русия замества вносните с местни производства. В нормални условия биха ги обвинили в протекционизъм.

това означава векове, ние няма да сме живи да го видим! Иначе си прав , Русия винаги е исторически изостанала от Европа ! За мен критерий е Европа, не е Русия!

в момента по курс на рубла към която и да е международна валута, БВП на Русия е по- малък от този на Полша! Полша е 3 по малка от Русия, и няма претенции за фактор!?!

Руският БВП е малко над 1 трлн. дол. и продължава да пада. Няма никакви изгледи за излизане от кризата.

гого

ти от къде разбра че никой не ходи и не иска да ходи там ? или никой от твоите приятели не е ходил , а половината са биле зидари в германия и англия ... значи нокой не ходи ? смешко

щом и такъв тъпак като теб не ходи, какво да говорим?

Парите от целия свят са концентрирани в Запада. Финансови машинации, неравноправни сделки, експлоатация на природни богатства, продажни правителства и т.н. огледайте се, България е прекрасен пример. Та хората отиват при парите си, които са изработили, но са им отнели. И имат моралното право да си ги потърсят !

Тук някой изкарва ли такива? Много тъпа история!!!!

Хаха, Путин получава подкрепа по целия свят, дори при посещението си в Ню Йорк преди по-малко от седмица, само в пълните с тролове български форуми получава неодобрение. :))) В почти всички съседни на Сирия държави, както и в Европа и дори щатите подкрепят действията на Руската армия, само нашия пожарникар им отказал достъп да прелитат над България. А една седмица след това същия пожарникар покани Турски и Румънски самолети да охраняват небето на България?! Като се сетя за нашия Росен П и дори само бегло да го сравнявам с тъпия диктатор Путин ми се приисква да емигрирам в Русия. Айде скачайте сега...

Първо, Русия да не бърка целите. Второто условие е, че не може да се нападат цивилни. А вие знаете, че режимът на сирийския президент използва варели бомби и химически оръжия срещу цивилните и това не може да се толерира, каза Валс. Трето Америка може да си прави какво си знае, даже болници да атакува

Военното ръководство на Русия е сега в Иран. Което означава съгласуване на съвместна военна операция, сухопътни ирански войски и руски бомбардировачи. Затова бягат ИГИЛ и пр. При успех Северна Африка ще е следващата освободена зона. Да се готвят Балканите.

дали има клечки в кутийката с кибрита проверявахме по следния начин- взимаме кутийката и почваме да си клатим главата около нея! Без майтап, ама наистина бяхме най-простото съсловие. Добре че сега ни няма! Не ми е мъчно за БНА!

Макар и да си прав тогава армията беше по боеспособна от сегашната "професионална" армия.

не си бил военен ,не знаеш каква сбирщина беше. Боеспособност е последната дума за това! Знам че в клубовете на партията ви казват да се говори това, но да знаеш че беше пълна лъжа !Пълен боклук беше БНА!

Винаги е добре, когато такива ги няма. А българска армия пак ще има !

се очертава сайтче на млади военни пенсионери, около 45г. Вече съвсем изнемощяли от тежката си работа хора! Дали могат да сменят крушка?

Прати жена ти! Ще и покажа...

бушон с жичка ли сменяш? Ей, да знаеш, всички жени са твои! И на това ниво да стоиш бекяр? Поправи се!Мадамите ще те лапат от воле.

гого

той няма жена ... .те са родител 1 и родител 2 ...

В русия всичко е по мед и масло та путлер е тръгнал да оправя Сирия. На гол гъз чифте пищови.

Гъци гъци гъци

гого

Обонго защо не си гледа щатите и кравите а ходи по целия свят да бомби? аа , Никсън ти лиси , как дела ? кога ще се съберем с тебе да пеем руски песни заедно ? патриотични разбира се

Леля ми е на 82 лазарника, бивша върла комунистка и ги защитава макар че ги няма! Казвам и , добре де ,Русия е капиталистичеса страна, на олигарси и монополи, не е СССР! Не прави разлика, за тях Русия е Бог! Тия хора за мен не са българи, те са зомбирани от пропаганда русофили! В извратения смисъл!

Разбира се , че Путин трябва да внимава с ударите. И за това трябва да му се скара отново Чехльо Марийкин : почти повечето "мобилни бойни единици на сирийската опозиция" са ....с български регистрационни номера. Демек "опозиционерите" са в под МПС регистрация на ЕС и са под защитата на ЕС. Военната министъра на Меркел да лакира ноктите , да обуе прашките от Виктория Сикретс и да строява германските гейове, пълнещи Вермахта.... и към Сирия.

Веселяк! Не се бях смял толкова отдавна. Респект за което.... :))

Браво ребята. Бой по главите джихадистки. Изтребете ги до един гнусните главорези.

не е уместно 60 годишен човек да се изживява като комсомолец. Има кръвно, хемоглобин, захар, сърце! По -леко с емоциите !

Не уцели. На 70 съм. Ама ти не ми говори за хемоглобин щото не знаеш кво значи това. И не съм ти пич нещастник такъв необразован и прост.

Руската агресия в Молдова, Грузия ,Украйна ,а сега и в Сирия ще я доведат до още по- голямо икономическо бедствие , защото русия е икономическо джудже спрямо Щатите . Путин вече е настъпил мотиката и дръжката ще го бие по тъпата глава.

"Руската агресия в Молдова, Грузия ,Украйна ,а сега и в Сирия ще я доведат до още по- голямо икономическо бедствие , защото русия е икономическо джудже спрямо Щатите." Къде е логиката в това изречение?!

след като желаят да живеят като скотове, да го правят! Те си търпят дебила, значи си заслужват съдбата!

бедствие от празния ти смръдлив хладилник и бг манталитета ти:)

Кой е настъпил мотиката още следва да се изясни, но че ти ЧАЛГАДЖИ си настъпил на Обонголенд черната бананова кора това е без съмнение.!.ха..ха Има още дълго да се хлъзгаш по нея.!.};-)))

NIKI NIKOLOV

заври си скапаното знаме в задника.