Брюксел ще започне процедура срещу Газпром

Европейската комисия ще започне в сряда процедура срещу руския газов гигант Газпром за спъване на конкуренцията, за което му изпрати писмено уведомление.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел ще започне процедура срещу Газпром | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нема нужда да се хабите граждани. На турския паток няма и една тръбичка положена. Има да се слагат 1000 километра тръби по дъното, още хиляда докато стигне до Гърция, после са все едни отбор юнаци: гърчоля, макета, сърби и.т.н. С една дума цъфнали и вързали и 5 милиарда аванс изпапали на зелено :)

Путин не го е страх от Латвийците. Него го интересува да е изгоден на Немците и Италианците. Поне в прогнилата му КГБ кратуна предполага че ЕС е също толкова разкапан морално колкото олигархичното му кръгче което води руския народ към централна азия.

Ей тоя Милер си знае кои са братските народи: Литва, Латвия, Естония, България, Чехия, Унгария, Словакия и Полша ... а вече и Украйна. За Немците и Италианците промоция. Е какъв 9 май в Москва те явно съветите не са я печелили тая война след като на Немците и Италианците точно продават по евтино. А Немците и морално го пребиват с това решение на комисията. Що да плащат по малко за газ като може всички да плащаме колкото тях.

Трябва да направи всичко необходимо да се строи южен поток и то по европейското законодателство. И Русия има най- голяма сметка от това, защото е най- евтин и осигурява всички заинтересовани.

За кого има най-голяма сметка? За България ( тя си пропусна шанса), за ЕС, за САЩ или за РФ?

Сега Газпром да не го защитава концлера Шрьодер- нали им е служител...

Май някой се опитва да спре осемте малки пуделчета от достъп до евтината руска газ - не може евтино, разни такси трябва да се начислят... Беше ясно че някой трябва да плати дълговете на Гърция, а сега става ясно и кои са номинирани да плащат ;-)

Всички способи за оказване на натиск от американците с европейски ръце на Русия и руските интереси. Ще пострадат обаче сериозно европейските интереси, а американците продължават да развиват отношенията си с Русия и даже да ги увеличават същественно в някои отрасли на военното сътрудничество, като закупуването на титан и др. материали.Глупаци се оказват не само българските, а и други европейски ръководители.

дА

The boxer

И като ви врътнат крана ще се намажете в жълта боя, добита по естествен път. По операта "Смей се Паллляяяячо"

buRgbuRg1

:) Ще врътнат крана пРашките и пак ще ядат тУй , кукурузУй , ... от САЩ и Запада ! :)

Големият проблем е че Руснаците нищо не искат за огромно съжаление и на американците и на еврорейците. Руснаците, за невежи като теб го подават, не дъвчат.

И като врътнат крана рускините ще ми папат уя, а мужиците ще карат само на водка....

Русия няма да плати и евроцент по толкова нелепи обвинения. Най-много, наистина да спре газа.

Да произвеждаше нещо, да го спре, ама тя само добива, а загниващата валута винаги й е трябвала. :)

Забелязали ли сте в анимираната реклама на Шампионска лига какво "преминава" набързо? Мотив от онази скулптура на Мухина и червен байрак се вее!Никой не може да ме убеди че не е търсено!Тези са си комунисти,не ги слушаите какво ви говорят!

buRgbuRg1

:( На основание договор между КГБ Газпром и червените еничари БСП -ДС Русия продаваше газ на България по най-високите цени в света , 610 $ /1000 куб м , ... щото са "братушки" ! :( На Турция и почти цяла Европа - по 300 $ ! :( Русия искаше България да строи Южен поток за 4- 5 млрд Евро , да купува газ по 500 $ , но да получава мижави такси от по 100 млн $ годишно , ... след 30 год обаче , .... когато , я има тръба и газ , я няма , когато , "я камилата , я камиларя " "братушки" ! :(

като рисуваш паметниците им с боя ще е така...другите що не си рисуват руските символи ?

buRgbuRg1

:) Другите нямат нито руски нито съвеЦки символи , ... не искат да чуят за пРашки и за руски "освободители" ! :(

Не лъжи, смотаняко! По 631 лева, а не долара, за 1000 нм3 беше тук базовата цена на Булгаргаз! А най-високата цена на Газпромекспорт за България и не само за нас, беше около 400 долара! Не ни сравнявай по цена с Германия, която купува 20 пъти повече от нашего брата и то директно!

ама разбира се комунетата са продажници, а и убийци на народа си - атентата в "Св.Неделя".

да те светна - никога няма да спре руска газ за Европа, щото ще умрат ръшаните от голод. Да не мислиш,че от любов към Запада го поддържат с газ? Айде бе, ако не продават газ на най-големия потребител ще стане революция в Русия. И ти го знаеш, ама ако може да заблуждаваш - щото има и прости и то много.

Те накрая това ще си изпросят-да спрат да им купуват или по-вероятно да намалят вноса, а за внесеното вече други договори да наложат.И точно така ще стане.То и в гладуването има степени,Засега пълното такова се отлага.

На азиатския вертеп за корумпиране на европейци с цел облаги за Рашата (Шрьодер, Орбан, Земан, Атака, Сириза. .) и кърлеж впит в Отечеството ни, монополиста ГАЗПРОМ, 'зеха да му падат плочки от фасадата. Плачете, Милер, Путин, Лавров.., че да ме разсмеете :-)

Моля ,нали сега диверсифицираш с катарски, австралийски газ , азирбайджански. Само нищо работа да го докараш. Иначе на Юпитер и Сатурн газ ептем без пари и Газпром го нема.

За австралийски не знам, но половината необходимо количество в бъдеще може да се вземе от Иран и Азербайджан. 15% собствен добив, 42,5% от Русия, 42,5% от Иран. Това е напълно постижима стратегия за България. А когато в Ирак свърши войната и от Ирак може да се доставя. Като се разработят находищата в източното средиземноморие - и от там. По принцип клиента трябва да се стреми да има повече от един избор, а доставчика да монополизира доставките. ЗАТОВА ГАЗПРОМ И БЪЛГАРИЯ ИМАТ РАЗЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ, А НЕ ЗАЩОТО СА РУСКА КОМПАНИЯ. Няма нищо против руснаците имам против монополистите.

Ето тук си проличаха руските тролове най-много! Страаашни родолюбци! 25 години не гъкнаха срещу руския монопол и изнудване на Газпром! Виж срещу Била и Кауфлант или срещу американските тецове, може, но срещу Газпром -никога!!!! Ай сиктир! Продажници!

Има ли по- евтина алтернатива на газпром? Аз съм да се купува от където ни е най- изгодно, защото ще се отрази на моя джоб!!! Не съм за перчене, заяждане пред най- евтиният ни доставчик (ако сте на мястото на газпром при такова отношение към тях няма ли да вдигнете цената???) без да имаме алтернатива.

... да! И точно това правят европейските ни партньори, осигуряват ни по-ниски цени, като изискват от Газпром еднакви цени за всички държави от ЕС...

Не бъркайте цена на газ, която предлагат руснаци с тази която ви друсат съпътстващи БЪЛГАРСКИ ФИРМИ. Преди 2 годими ,май по Управление на Бойко, руснаци намалиха цена на газ, в същото време за население цена е била увеличена. Та кой ме сра в гащи?

ЕС да се разпуска !Такива некадърници и послушници на САЩ ни управляват ,че направиха животът ни ад !

Време беше да го отнесат тия нещастници.

Поне сега при нас идват на крака. Не както беше - Станишката, Първанката и Ореха да припкат през ден до Москва за очередной инструктаж от някоя секретарка.

Глупаво. Както е тръгнало, ЕС след 2-3 години ще остане без газ. Странно, защо ЕС се самоубива, а нарича това 'демокрация'?

Не плачи за ЕС, радвай се :) След 2-3 години ще има само РФ. ;)

Нещо бавно реагирате РУСОФИЛИСИЦИТЕ. ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НЕЩАСТНИЦИ!!!

Сложиш ти + , защото както ти гледам интелекта, то ме дожаля и исках да те зарадвам поне с нещо.

Турих ти минусчето, карай нататък.

Като чета и се чудя. Европейци ли сме, европейци ли искаме да сме? България никога няма да стане нормална европейска държава, с този увреден, в главите, народ, на който Русия му е по-скъпа от родната му майка и баща.

Не знам кой на кога е майка и баща но не съм нито гей нито подлец нито малоумен! Газът иде от русия и от там ще иде!!! Тва е истината! Другото е бош лаф. Аз така и така съм европеец щото съм в европа, но не съм европеец втора ръка. Ти незнам какъв си.

Какво търсиш в Европа бе лъжец? Защо не си в Раша?

Абе гей не си, но щом се считаш за европеец втора ръка, значи си некадърник и лузър. Ти и в България ако не беше комунизма нямаше да се реализираш. А може би не си? Само не нам трябва лида си лузър за да си русофил или русофилството е по рождение.

Скъпа е на стотина хиляди малоумни хейтърчета брато;)

му-ха-ха-ха, ще има европейски свирки, прикрити като класическа музика

... повечето са руски тролове, личи както по словореда, така и по граматиката...

Руснаците дерът българите така както и турци не са ни драли. При 115 долара за барел само България е издържала стотици хиляди руснаци като е плащала безбожно скъпи цени на петроли газ. Сега при ниските цени на петрола България плаща най-скъпия газ в света. Защо? Защо руските търгаши използват долар , нали мразят САЩ? НАГЛЕЦИ.

Не са виновни руснаците а техните слуги в България. Иди при онзи Големия шлем, да му го нахлупим на дървената глава.

Ей, не е луд този който иска, луд е този който дава!!!!!!

Е, така де! Трябва да се изцоцат и наваксат кинтите, с които сега се "спонсорира" Украйна - много "умно" са го измислили да ги гепнат от Русия... Само дето има една подробност - ще хванат Газпром за шлиферО ;-)

Канче, един приятелски съвет - престани да пишеш. Просто защото коментарите ти от ден на ден стават все по-тъпи и по-тъпи, и освен за забава и смях на публиката за друго не стават. А и определено ще ти е полезно да се ограмотиш малко - не граматически, а относно събитията по белия свят - кой кого, къде и кога, причина и следствие - при теб това определено е черна дупка. Нещо повече - падаш дори под нивото на Щерев, Бегеца, Пъстрата, спас и прочие идиоти в този форум!

Най-големия ефект може да бъде да насочат газа на изток. Нека се обърнат та съвсем да загубят влияние в Европа. То русите не са виновни, т.н. европейска солидарност е виновна - всяка козица за своя за свой крак, унгарци, гърци, финландци,словенци баш ги брига за общата позиция на ЕС.

Ама има обща позициа и ще ги "брига". Това е целта. Това, че има простаци в ЕС, не изначава че ЕС е просташки съюз.

До сега какво им пречеше да го насочат? И тепърва ще им пречи. Не си наясно с газа, пич. Нито си наясно Русия кой я издържа. И да ти го кажа де: ЕС издържа Русия. Русия виси на врата на ЕС финансово, бидейки държава от третия свят според структурата на икономиката й.

Тия кремълски еврейчета (Путин, Медведев и сие) били много нагли бе. Чета вчера коментарите под една статия за Гърция в Гардиън и какво до видя... И там има поне 7-8 такива регистрирани тролове с имена като burnEU и подобни, които генерират множество еднотипни коментари като "Браво на гърците" и "Фашисткия Евросъюз трябва да се разпадне". Сигурно такива "диверсанти" има сложени за много държави, с цел да спамят с лъжи и да се опитват да манипулират общественото мнение. Много са плоски обаче, и нашите тука, пък и онези назначените за Англия като гледам. Усещат ги вече хората и скоро никой няма да им обръща внимание. :)

От ТОВА, което си написал се налагат САМО два извода: - че плосък си само ти; - и че си супер прозрачен...

Тъй тъй. Защитавайте бойните другари от Масква.

Приемам, че някой харесва Русия и нейната политика. Едни харесваме повече свобода, други харесват по-малко. Обаче не разбирам защо трябва да си против ако някой се старае да ти намали цената на някой продукт? Акционерите на ГАЗПРОМ са тези, които имат сметка от по-високи цени, а всички останали или не ги интересува или имат интерес от по-ниски. Не може човек с нормална психика да обвинява ЕК, че се опитва да му облекчи разходите. ЕК прави много грешки, но антимонополната политика не е сред тях. Странното е и, че противниците на това да се налагат глоби на ГАЗПРОМ участваха в протестите срещу монополите. Някакво раздвоение на личността ли ги гони тези хора? Не е чудно, че същите тези хора се чувстват неудачници - за да успее човек трябва да си подреди приоритетите и да действа спрямо тях. Ако непрекъснато си сменяш приоритетите заради някакви емоционални причини не можеш да успееш в живота.

Защото е платен руски плювач от Позитано 20.

Съгласна, но по някаква причина ЕК нещо не е много я интересува от цени на тока, наложени в България от американски централи, зелена енергия и прочие. На разбирам защо? Монопола на топлофикации в българия също е абсолютен - тези въпроси също някак си премълчават. Иначе ЕК в правото си да предяви претенции към Газпром и Газпром в правото си да се защити позиция.

Всичко подред, миличка. Почва се о ай-мащабните пропуски. А те са при далавераджиите от Русия, които продават суровината през 4 фирми, 3 от които частни. Путин отдавна е мултимилиардер по този механизъм на държавна корупция.

Спомняте Куневица, която е била комисар в ЕС по защита на потребители. Какво точно направи тя да защити потребители на енергия в България. Затвори блокове на атомна зентрала с евтина енегрия - под измислен предлог. А да през цялото време мъжественно се бореше да има еднакво захранване на различни видове телефони. Е когато чета за простотии с които се занимава ЕК - някак си гледам скептично. То не бяха "щастриви кокошки, прави краставици"

... всички правят грешки, факт, г-жа Кунева работи в ЕК и беше оценявана от колегите си с високи оценки, а че на руснаците не им харесва проблема не е наш. Няколко български правителства направиха всичко възможно България да бъде приета в ЕС. И постигнаха целта си. Днес България е член на ЕС и НАТО. Не сме много по-богати, но със сигурност сме извън ловното поле на Звяра. Радваме се на стабилни цени, пълни магазини, и да яйца от свободни и щастливи кокошки, учените са установили, че са по-полезни от яйцата на "затворените" кокошки... много неща, които Европа вече е осмислила и прилага до мозъците на бившите комунисти още не стигат....

Това е просто излишно словоблудстване от страна на ЕС. Като не им харесват цените - или да си намерят по-евтин доставчик, или да спрат да купуват - толкова е просто. Но явно не желаят да направят нито първото, нито второто - което прави цялото упражнение безсмислено. Старо правило е, че ако не ти харесва цената на някоя стока на пазара, си търсиш стоката на друга сергия, и при друг търговец - но в случая нещо търговците не са чак толкова много, така че не изключвам варианта Европа да се окаже пред неприятен избор - скъп газ (от Русия), много скъп газ (втечнен от САЩ) или никакъв газ. И този момент не е толкова далеч...

Когато български гражданин говори за Европейския съюз се използва първо лице. Т.е. ти трябваше да напишеш "Като не НИ харесват цените да си НАМЕРИМ друг доставчик" Това е в случай, че си български гражданин, защото имам подозрения, че не си.

Вчера група симпатизанти изпратихме колет на Путин с нови панталони, че старите му се изтъркаха от местене от единия крачол в другия. хе-хе

Ти не си никакъв Тукту, а Мъду. Прост си Ганьо. Банкоматчик соросов.

Еврокретенизмът бележи нови и нови висоти! Тия от еврокомисията да не мислят, че законите които си измислят важат за целия свят?!?! Открили били "процедура" - ами такова животно има само в еврогейския съюз! По международното право няма такова нещо като процедура - или се съдиш, или не! Айде да видим как Газпром нервно ще си го премести в другия крачол...Идиоти...

Те и Майкрософт и Гугъл си го местят от единия в другия, ама накрая им го наместваме. Няма фирма, която с лека ръка да се откаже от най-богатия пазар в света - 500млн. човека, повечето от тях живеят в страни с много висок жизнен стандарт. Та да продължават да си го местят от ГАЗПРОМ.

Най-богатият пазар е китайския, след това американския, и чак след тях е ЕС. Малка лъжа, и за какво?

Здрасвият разум се чуди: Плювню обявява война на Русия, кани американци за това у нас, обижда открито по всевъзможни начини, но се оплаква от високи цени? Ако вие сте собственик на бизнес и имате клиент Плювню, как ще се отнесете с него? С най-ниските цени? Но проблемът тук в скалъпения процес е излъганото мисирче Байдън-джуниър (когато не е накокан).

Българският Президент на никого не е обявявал война, твърде интелигентен и разумен човек е. Слава на Бога, този път случихме на Президент. Ако на Рассия нашият Президент не и харесва, това означава единствено, че трябва да го изберем за следващ мандат. Това е отговора на плювните на руските троловеV

Ти нещо май ни се подиграваш ? Това чучело, дето се държи като кукла на конци,става за всичко друго, но не и за президент. Пълно посмешище. Но теб този некадърник явно те прави щастлиФт.

Абе да се молят да не построят още тръби към Китай че тогава и скъпа газ няма да има...

С тази изцепка определено ЕС настъпа мотиката. Най-малкото ти изброени държави ще са отрязани от търговията с Русия. Питам се а северен поток? Или там понеже има и немски фирми удобно се забравя!

Байдън е останал на сухо и сега държи една празна от 2019 тръба. Значи: ЕС да съди Газпром, щото иначе ..... :) палячовци холивудски.

На нас ,българите ,газ не ни трябва .Ходим в гората и се нарязваме няколко каруци и сме готови за зимата,ние и без това икономика нямаме. Само че и гора вече неостана, ама нищо, поне ромите да са доволни. Щом като от ЕС казват, ние сме "за" , на нас газ,нефт,ток,мас и праз ще ни докарат от САЩ.

Тия Брюксил почнаха да се прават на пернишки катаджии, кво падне!

НЕМА СЕ ЗАНИМАВАМ С ВАС! ИЗЛИЗАМ! ТУКА ЯВНО СЕ ПУСКАТ САМО ПОСТОВЕ "ЗА" ПУИТИН! КОЛКО ВИ ПЛАЩА?

ЖЪЛТИ КОПЕЙКИ, АМА ОБЕЩАВА ДА СЕ РАЗПЛАТИ КАТО НАСТЪПИ СВЕТОВНАТА РЕВОЛЮЦИЯ, ХАХАХА

МНОГО ИМ СЕ СЪБРА НА МОСКАЛИТЕ - МИЗЕРИЯ В РУСИЯ, ОТ ЮГ ЩЕ ГИ ПОДПУКА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, КРАНЧЕТО ОТ ЕВРОПА ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ЗАТЯГА, МЪЪЪКА...

Мизерията се изразява в средна заплата от над 800 долара за страната, а в Москва над 1300 долара. Голяма мизерия ще да е. Е, не всички са като теб да получават по 20-чка на ден, за да пише глупотии в някакъв сайт.

ХИЧ НЕ Е ТАКА, КАКТО ТЕ УЧАТ РУСКИТЕ ТИ ГОСПОДАРИ, ТРОЛЕ, БЯХ В МОСКВА, СР.ЗАПЛАТА 600 ЕВРО, КРАСТАВИЦИ 20 ЕВРО. МЪЪЪКА...

А България и Украйна стават все по-добре обузили се на САЩ? Не-е-е, не сте добре.

... руски трол!

Еврейския съюз, започва нещо което въобще не е добро за самия европейски съюз. Явно американската политика е да има нова студена война. И студената война вече е факт, с опитите да бъде изолирана Русия. Това съсипва икономиките на държавите от ЕС, и прави икономиката само на САЩ по силна.

С процедура и без процедура газът през Украйна от 2019 г. спира !

Зависи кой ще командва парада,Путин или някой друг...Списъкът с алтернативни источници на енергия расте,така че пройзводителите на нефт и газ може да увяхнат като пепикани мушката?

Я посочи един алтернативен източник на газ за Европа, че нещо не се сещам? Защото шистовият газ не е такава - поляците загробиха сума пари за нищо, немците упорито отказват да разрешат добива, французи и италианци - също. А вариантът втечнен газ от САЩ пък въобще не върви - белгийците сметнаха, че ще струва около $520 за 1000 кубика, и то без необходимата инфраструктура. Та, ще дадеш ли някаква алтернатива?

КАТО СПРЕ ГАЗЪТ, СПИРА И КРАНЧЕТО С ЕВРА ЗА МОСКАЛИТЕ...

Плановете за изграждането на Турски поток няма да бъдат съгласувани с Европейската комисия, заяви ръководителят на Газпром Алексей Милер пред руското онлайн издание РБК. Нямаме необходимост да го обсъждаме с европейските ни колеги, каза той и допълни, че Газпром е готова да построи газопровода, без да се съобрази с готовността на Югоизточна и Централна Европа да приеме тези количества газ. Ще го построим и ще чакаме, обясни Милер. Преди месеци той вече препоръча на европейските държави да помислят за инфраструктурата, която да докара руския газ от турско-гръцката граница до европейския пазар.

да мислят бързо, защото ей сега ще дойде 2019 г. и няма да получат газ през Украйна. Или им бе удобно Русия да гради инфраструктура, а те само да плещаш. Е няма вече такъв филм, драги зрители. Ако искате газ, изградете си инфраструктура, за да дойде до вас.

Румъния се отказа от руския газ!

Каква народнос си?

И не мога да разбера Газпром са монопол какво ще направят ще кажат няма да купуваме от вас ли ми те няма от къде да купуват като намерят тогава да говорят не само да ни ''хвърлят прах в очите''

Ама мнооого съм нещастен- ще осъдят 'ГАЗПРОМ=беден дом' и България ще загуби топ-мястото си по цени на газа в света :-) И за БСП&ДПС (вечна дружба) ми е жал- кат секнат комисионните, как ще се издържат горките хорица ??

ЕС "иска" Русия да му бъде суровинен придатък , обаче НИКОЙ не е прост---!Хем да ДАВАШ , хем да е почти без пари!! Безплатен обяд НЯМА!!! От Европа НЕ ИСКАТ руски нефт и газ , не искат атомни централи!?!?!? Тогава с дърва ли ще се отопляват?? Но за тяхно съжаление и ДЪРВАТА са в Сибир!?!?? Така че бюрократите да СПРАТ със СЛУГУВАНЕТО на САЩ и да гледат ИНТЕРЕСА на ЕС!!!