Дядо даде на измамници 21 000 лв. ”в помощ на полицията”

Пенсионер от Русе „изгоря“ с 21 000 лв. по нова схема за телефонна измама, съобщи директорът на ОД на МВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов.

Обратно в новината

Коментари - Дядо даде на измамници 21 000 лв. ”в помощ на полицията” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

учудващи са граници на човешката тъпота или по-точното липсата на такива...за пореден път се убежавам, че не всеки заслужава да има парите, които по един или друг начин са се озовали при него щом не може да се грижи за тях

Запитайте се къде е полицията. Запитайте се коя престъпност мачка народа - битовата дребна или едрата? Запитайте се кой защитава циганската телефонна мафия? Запитайте се защо не ги ловят като ги знаят - от Левски, Павликени, Горна Оряховица

Друг път няма да им давам пари на измамниците.

Щастието на едни се гради върху глупостта на други. Друг път този човек няма да прави това.

пак пишете наизуст - четете-"Първоначално пенсионерът се е усъмнил и на свой ред е позвънил на 112. Измамниците обаче оставили линията отворена и веднага женски глас се обадил уж от спешния телефон, потвърждавайки, че такъв майор действително съществува." Гласувайте електронно. Виждате ли и 112 не е сигурен, и какво сигурно има? Та така за тия ,които бързо лепнаха , че дядото бил незнам как оцветен. Вие сте шамандури,които не анализирате прочетеното

Luna0102

Значи като съществува такъв майор всичко е наред?! Сега да ти звънне Борисов на вратата и да ти каже "дай двайсетина хиляди да ремонтираме фонтата някъде си, ама ги остави в кошчето с кучешки изпражнения, щото ще има стрелба" и ти понеже е Б. Борисов ще изтеглиш 20 хил. за да ги дадеш ей така за доброто дело. За този пъпърдак не намирам никакво извинение, ако бяха му казали, че детето или внука му са пострадали, да се е паникьосал от страх- теглил парите и ги дал, но да дадеш за да борят телефонните измамници, като хвърлиш парите в кофата то си е... ще ме изтрият.

Дарина, вие колко пъти присъствахте на престрелка - улична и ви се наложи да бягате? И къде сте виждали в София кошчета за кучешки отпадъци? Щом дава дарение на полицията 20 хил. , тогава колко ли има за сватбата на внуците си? Тоя ще се окаже някой милионер от КТБ:-)

Ама по време на комунизма имаше уважавана и работеща милиция и съдебна система!!! Не можеш да отречеш, че по "онова" време хората въобще ако си заключваха вратите, си държаха ключовете под изтривалката!!!

Въобще какво се чудите ?! Всеки път на дъртите чугунени глави от една точно партия им обещават, че отново ще ядат ребра на Девети, ще пият бирата с каси, и ще ходят на почивка за 20 дена за 100 лева... И те вярват и голосуват... Защо да не даде парите, нали народната милиция ги иска ? Той така разсъждава - ей сега като ми дадат медал, а после и народна пенсия, как ще дръпна едни гърди напред пред акраните и ще къртя гаджалъка...

Що не пита кой има нужда?Що не ми ги даде на мен, щом са му излишни?

Дори и трудно да се разкриват, въпроса е от тия 10% колко има осъдени!!!!

бой по мулето!

мулето е съучастник! Парите не поникват в кошчета за боклук, нито падат от терасите......

Някакви лакардии се разтягат за тези телефонни уж измамници!! Глупости пълни! Откъде тези пенсионери имат тези хилядярки скътани. Не вярвам!

Немедленно трябва да се разнищи въпросът - откъде пенсионер има 21 000 лева ?!

ЕВАЛЛАТА НА ИЗМАМНИКА

21 000 лева, голяма работа! България американците я излъгаха да отпише 2 милиарда дълг на 'демократичен' ирак, срещу обещания за участие в реконструкцията му!

щ с минусите, бе? не казвам ли истината? хвърлихме 2 милиарда долара в кошчето заади ботбата за демокрация в ирак

съдействал е на полицията човека, трябва да бъде награден със снимка с полицейското куче, тея пенсионери деца нямат ли , аз дядо ми периодически го инструктирам да не съдейства на никого, нито на лекари, нито на полицаи , дори Бойко Борисов да му звънне да не отваря.

Съшито с бели конци... Дъртакът е профукал парите по курвалък, то на тези години им бръмват главите, и сега се оправдава с измамниците...щото е чул, че тази версия върви и е много правдоподобна...

Абсолютно сигурен съм в тезата си вече, дори четири от курвичките, усвоили средства от спецфонда на дедо, вече са изсрали своите антилайкове... Колко ви плати дедо, сучки майни ?

Повече от ясно е че се ползва т.н. "вътрешна информация" . Разследването трябва да започне от клуба на пенсионера , там между пенсионерите има "подводници" които само събират информация, след това нещата са ясни.

Това не е нито народ, нито прост. Сбирщина от двукрака крайна малоумност, която скоро историята скоро ще захвърли окончателно на бунището си.

Боже! Защо ни "награди" с такава глупост и наивност, Божееееее! ;-)

Е като сме си прост народ, какво да очакваме. От къде пенсионера има тези пари заделени, от малката му пенсия ли. Няма значение, стар човек да изтегли парите си и да ги остави някъде си защото ще помогне в борбата с телефонните измамници. По-голяма глупост не бях чувал. Наистина простотията ни се шири нашироко и надълбоко. Хак да му е, сега нека чака някой да му върне парите. Направо не е за вярване. Как се спестяват толкова пари и така ли се дават бе човече. Дете да е да го разберем, а то възрастен човек. Егати акъла който има.

Абе, по принцип си прав, ама тоя вид престъпления се извършват с дейното участие и на измамените! От там идва големият проблем и трудността за разрешаването му - от глупостта на хората. Как да го опазиш такъв човек, който , едва ли не насила, навира парите в ръцете на измамниците.Спомнете си как едно "бабе" беше дало, дори, ъглошлайф, за да и разбият касата! И не съм съгласен, че причината е в бедността на хората. Простотия, простотия, и пак простотия.В Русе имаше и друг подобен случай, само че с жена.Как може един 80 годишен човек, (с извинение, но вече "пътник" за ...някъде) да да повярва, че точно до него е упряла полицията, за да лови пристъпници? И да участва със собствени пари!

Абсолютно възмутително е за властта в държавата и уницително за полицията, че обирджиите открито си правят гаргара с нея - очевидно окрилени от постоянните й оплаквания как трудно се разкриват тез пусти престъпления. Еми трудно е - за целта трябва да се напънеш и да излезеш да работиш на терен, което явно е истинско предизвикателство. Но иначе служителите излизат масово, ако усетят, че ще им правят реформа, удряща ги по джоба. Тук трябва здрава ръка да оправи дълбоките бакии в системата.

От къде този дядо има толкова пари. Тази новина ми понамирисва на виц на деня.

ChatGPT

Дядото най вероятно се е пенсионирал в МВР. Ти пробвай да залъжеш някой друг да направи дарение на полицията

Ало-о-о-, как се теглят от която и да е банка 21 000 лева без предварителна заявка? И без задължителна охрана на теглещия сумата? Ако дядото е изтрещял, къде са му роднините и близките около него?

за 21 000 охрана? Кво я интересува банката дали ще те оберат отвън, тя ти ги е дала....

Роднините и близките на възрастния упорит и твърдоглав човек, най-вероятно, не знаят колко пари е кътал под дюшека./моля да бъда извинен- не всички са такива -говоря от лични наблюдения/.Говорят само за пари, вечно се оплакват от малки пенсии, крият под-,зад- ии във всички възможни места пачки и ги дават на измамници. Не се доверяват на близките си, но на телефонния апаш се доверяват! Е, за какво говорим тогава!Откъде, вечно хленчещият," гладен", пенсионер има 21 хиляди??? Не 2 хил., а 21!Сигурно звуча цинично, но, в крайна сметка, дали можем да ги наредим, като в оня филм:"...роднина - милиционер- роднина- милиционер?"Че, да ги опазваме от собствената им глупост!

Luna0102

Полицаят като ти каже хвърляш парите в кошчето и бягаш и хич, ама хич нямаш причина да се усъмниш, абе аджеба до тебе ли допряха да финансираш полицията и при това в кофата с кучешките гувна. Иначе беднотията при пенсионерите е повече от трагична, чак да си пожелаеш да си пенсионер в наше време.

Като станеш на 80 и се събудиш ти не знаеш на кой свят си, на тоя ли , на оня ли , плювни си във пазвата.

Към "Абе,Луна": Слънчице, плюни си и ти в пазвата, да не ти се случва този с 21 хиляди , за родител или родителка!Ще ти кажа защо - защото хора с този характер, са гениални манипулатори!С нищо и никога, нищо не можеш да им докажеш. Пак да кажа защо манипулират , лъжат близките си, не ги чуват какво им казват, не приемат съвети...За парите - да не говорим - като им го споменеш, изпадат в транс и се държат като зомбирани. /бих го този "тупан" и знам какво говоря, колкото и грубо да е./Накратко: "Какъвто си на седем, такъв си и на 77, и на 87" Добавям: никакъв соц- никакъв комунизъм и никаква демокрация, не променят нещата. Друг е въпросът с банките или с полицията - ама нали не можем да назначим по един банкер и по един полицай до всеки "гладен" и "беден" шашкънин!

DIDA

"Парите са навсякъде. Просто трябва да се наведеш и да ги вземеш" "С парите трябва да се разделяте спокойно, без викове" " Не ме учете как да живея по-добре. Помогнете ми материално" Мъдрости на главния герой Остап Бендер в романите на Илф и Петров

Хе-хе ;)) Спомням си ги с голяма усмивка! Гениални и неостаряващи.

ЕеХехее докъде стигна техниката , пенсионери ,измамници, сценарии и режисьори, ми те си заслужават парите, само да наемат и един оператор за филма ше изкарат много повече от тия мижави 20000.

ChatGPT

добре де... нека помислим малко: 1. От къде въпросните измамници знаят на кой точно да искат пари? 2. Как са задържали линията отворена? Коя линия? До колкото знам мога да затворя и да звънна на 112... или те са предложили да се свържат с тях вместо него? 3. Имал е акъл да се усъмни, но това, което чета в последствие си е направо смехотворно: да ИЗЛЪЖЕ в банката; да остави парите в боклука; да бягал бързо от там, че видиш ли стрелба щяло да има...

За безопасността на старите хора е добре да се погрижат по-младите им роднини. Толкова ли е сложно да се обясни на старите хора да не са толкова доверчиви?

А тези от полицията и ДАНС да не се правят на "света вода ненапита", много добре са им известни и схемите и извършителите и селата им и къщите им, но не им пука, защото това са страданията на обикновените бедни хора, ане на надутите и "преуспели" политци и управници !!

Явно всички сгради, които са построени от АЛО-то, са невидими и е напълно невъзможно да се видят колко струват, на кого са, какви доходи има този човек, какво е декларирал и какви данъци плаща! Защо ни правите на глупави с това заключение, че е много трудно да се стигне до измамниците! Ами те живеят сред нас и всичко се вижда - и къщите и кабелите за тока им!

Прост народ, бедна държава. ББ за много неща може да не е прав, ама за мат'риала е напълно прав. Искат си Тато и комунизма, пък те не са се махали никога.

оставил пакета с банкнотите в кошче за кучешки отпадъци......по прост и наивен европеец от българина няма....

стигам до извода, че тая демокрация скоро ще си отиде.

Каква демокрация?? Това сегашното е общество на полудиоти !

...Полуидиоти бяха в годините когато скачаха като изоглавени маймуни и крещяха в несвяс..."Времето е нашееее...." Днес вече са ....АБСОЛЮТНИ идиоти !

Нещо бъркаш. Това не е демокрация. Нашето е посткомунистическа мутро-олигархична територия.

Това са активни мероприятия на мафията за дразнене и настройване на народа срещу управляващите! Никой не е пострадал! Няма толкова глупави хора!

Българските пенсионери, по-старите, те са много наивни, доверчиви и доста глупави!! С десетилетия им е внушаван респект към униформени и дълг за съдействие, и те не мислят предварително, а когато са дали парите и се размилят-вече е късно. Що се отнася до банките-това е по-лесно да се провери, кой е в схемата за обира, това са техни служители разполагащи с база данни за всички вложители, с информация за предстоящи по-едри тегленият от пенсионери, и ако успеят да заловят поне един от измамниците-ще стигнат и да банковия инициатор. Как иначе крадците ще знаят кой дядо или баба държи едри суми вкъщи-само от банковите си помагачи!!

Странно как по Соца нямаше такива измами. Моя близка преди месец и се обаждат по телефона за пари за закъсал роднина, тя се усеща обещава да намери исканата сума и звъни в полицията за да хванат измамниците.От родната полиция отказват да направят каквото и да било. Коментарът е излишен.

По-странно как бедни гладуващи пенсионери имат по 21 000 лева!

Сори ама 21 хиляди не е невъзможна сума.

Извинявай, сега забелязах, че опорната точка била да се отклони вниманието от полицията.

кажи в кое РПУ са и отказали съдействие и да раздухаме въпроса. Ще видиш, че ще има последствия, когато почнат неудобните въпроси зададени от някоя ТВ. Прекаляват вече тези полицаи.

Радомир

Какъв дял от сумата получава полицията, за да не се разкрият измамниците?

В действителност част от тези пари няма начин да не са за полицията. Как иначе ще са толкова не разкриваеми тези измами.

Само се опитайте да накарате германец или англичанин или французин да си увие парите във вестник и да ги остави на контейнера за боклук! После се чудим защо не сме като тези държави. Защото сме прости, затова.

не ги надценявай тея баламурници.. там как ги лъжат, за да им вземат парите на бабите свят ще ти се завие..

Ти само се опитай...

А от банката защо не са реагирали? Нали подавали сигнал? И тоя се обадил на 112, а после оставя парите до кошче без да се замисли. Явно е бил с деменция, ама как пък тогава е запомнил в коя банка са му парите?

когато оставим възрастните си родители самотни и на самотек така става.. така им се пада на младите, защото тези пари са за тях не за стареца..

Оставили сме ги на самотек-дрън дрън ярина!!! Приятелката ми казва на свекър си, че внук му спи в кревата си, а той и вика, че гласът, който го призовавал п телефона за помощ бил на внук му!!! То с тях няма излизане на глава!!

Какво искате от хора, които когато са болни не отиват на лекар, а се лекуват с чесън и греяна ракия? Или пък гласуват за атака и бсп?Прост народ и това е.

Дааааа.

Плюс.

Че кой е оставил толкова пари на толкова възрастен човек ?

Негови са си. Спестил си ги е и после е изкукал. Само не знам, как ще бяга този възрастен човек, как е отишъл до банката и никой не го е попитал защо ги тегли? Моята майка преди време изтегли 3000лв и от банката я разпитваха много подробно за какво са и, има ли някакъв проблем!

Престанете да ги пишете вече такива случаи! какво като имал пари, пък нямал акъл. Това че е възрастен не го оправдава никак. Аз като ще трябва да се пенсионирам на 70, дори и да съм изкукал, пак ще трябва да работя, нали? Така че дядката не е за съжаление. Не губете времето на милицията с такива престъпления

Е, след като и тези престъпления се разкриват много трудно,значи сме я докарали до никъде!

Малко му е на дядката....като е малоумен

d4

а твърдят, че пенсионерите в Бантустана са бедни... докато има гламаци, ще има и телефонни измамници. да си изключат стационарните телефони, бе! нали уж всички са със смартфони! да видим тогава линията дали ще прекъсва...или ще е отворена!

Кой каквото си надроби това си сърба. То бива бива наивност ама чак толкова - това вече е простотия

Майка ми многократно е била обект нателефонни измами. Имала е късмет и й се е разминавало. Но, думата ми е за друго. - Телефонните измамници могат без проблем да бъдат установени по техния тел. номер. Съжалявам, че трябва да напиша заключението си - у нас мафията си има държава.

И установи ли по телефонния им номер, кои са звъняли на майка ти?

"че трябва да напиша заключението си - у нас мафията си има държава." Това не е заключение, това е РЕАЛНОСТ! България вече 26 години е държавата на реститутите, мафиотите, калинките. Народът е поставен в поза "партер"!

Тези хора не се ли научиха, че измамниците са много изобретателни и могат да се представят за какво ли не! Всеки има близки, нека се обади, да обясни. Толкова ли не може да разбере, че щом непознати му искат кеш, значи е чиста измама.

Пенсионер не е равнозначно на беден.Има бедни и богати прослойки в България.Има заможни пенсионери и не малко бедни работещи.

Веднага давам пример за богати, бъдещи пенсионери: Бойко Борисов Цветан Цветанов Меглена Кунева Росен Плевнелиев Бедните да го д*хат

Тези измамници работят в БГ-то, защото населението е гламаво. В Европа измами от такъв вид са невъзможни.

В Европа и в цивилизованите страни по света (тези, които не завършват на *-стан), има едно нещо, наречено Полиция. Освен него, има и Прокуратура, има даже нещо нечувано- Съд. И трите работят и никой там не е луд да рискува десетилетия в пандела за едни кирливи 10 000 евро, които в бяла държава се изкарват за 3-4 месеца честен труд.

Няма да се изнервяш! Истината трябва да се гледа право в очите.

За жалост, ги има и там, под една или друга форма.