Заедно с Румъния ще купуваме по-евтини лекарства

България и Румъния ще обявят обща оферта за скъпоструващи лекарства. Обединявайки се, двете държави ще договарят по-големи и по-евтини количества медикаменти.

Обратно в новината

Коментари - Заедно с Румъния ще купуваме по-евтини лекарства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И от кого ще ги купуват - от Огнян Донев ли - да му увеличат двойно печлбите ли???

Всеки управляващ търси да се свърже с големия бизнес, да защитава неговите интереси, а за народа у нас - не му пука, ... а Румъния е далеч по-напред и по доходи и по спазване на реда и законите и по чистота, така че не сме за сравнение с тях - едва ли има по света друга такава мафиотска държава.

Па то по тая логика да купуваме като общ ЕС пазар, бе. българия произвежда лекарства които продава на Сърбия, Македония и Румъния на два пъти по-ниски цени от българските. Москов пак блещи врели-некипели. Тъп смешник. Въпросът е да докопа едни пари.

Kак да бегам,от там ме пращат.

Проблема е в това, че еврейчетата държат пазара.

ще ги фалираме :д тези фармацевти имат лаборанти ще измислят хиляда свински грипа и ще изнудват и америка!не са решили не са ни взели парите :д

Е нали и психаря Москов е от ъсщото котило.

Щели да купуват лекарства заедно с Румъния ???!!! Тия които продават може и да искат да бъде така, обаче за България а и за Ръмъния ще е по- добре да знаят какво купуват. Заради такива Бизнесмени- Аптекари за Хранителни добавки, Българските Щангисти се Установи че постоянно са им СЛАГАЛИ Допинг в Храните. И само Спортисти, които се готвят по отделна програма от Общия Кюп, не са ги хванали с Допинг, щото не ядат и пият Боклуците които им носят НА КИЛОГРАМ. Гълъбин Боевски докато се подготвя по своя самостояттелна Програма, печели винаги злато, и не са го хващали с Допинг, обаче останалите които се готвеха по Общата Програма бяха хванати с Допинг. Чак когато, и Боевски започна да се подготвя заедно с Другите Щангисти, установиха че е взимал Забранени Вещества- Допинг. Естествено и останалите ги хванаха с Допинг.... Така че коийто се занимава с Хранителлни добавки и Лекарства на Килограм, ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ на Лекарства им Пробутват Боклуци на Килограм, пълни с какво ли не.

Не знам журналистите ли не схващат какво говори министъра, или го предават неправилно, или пък министърът наистина говори такива неща, но написаното в статията издава нечие огромно невежество. Фирмите в България не регистрират каквато си искат цена, а точно определена според закони и наредби. И тя е не по-висока от цената в една група от 17 държави в ЕС. Тоест - ай-ниска в Европа. Ценообразуването при лекарствата е един от най-регулираните процеси и държавата държи контрол на всяка стъпка.

Ще дам пример за регулация на цените: регулираха оригинален Ривотрил до 3лв.(преди това струваше 7лв).След това фирмата спря да го внася поради нерентабилност.Сега продават генерик Клонарекс за 15 лв. Министъра е слаб по математика.

Да,ама в Румъния ДДС е 9%, а в България 20%

Супер. А сетне лесно ще можем да сравняваме крайните цени в аптеките в Румъния и България.

Този мисли интересно и в повечето случи правилно. Само че мнго бързо. Не могат да му насмогнат.

Аз ще намаля цените на моите лекарства и ще съъсипя идеята на този реформатор-анестезиолаг!

Ние, група прогресивни и още по-реформаторски настроени фелдшери и медицински сестри ПРЕДЛАГАМЕ да се обединят БЪЛГАРИЯ, РУМЪНИЯ, МОЛДОВА, КОСОВО и АЛБАНИЯ за изготвяне на една още по-обща оферта за доставка на скъпоструващи лекарства! Тогава икономическия ефект ще се измерва с милиарди и портретите на д-р МОСКОВ щи виси на стените на всички аптеки в страната! А милионера МАРЕШКИ ще духа суп вермишелевый с курицами!

А какво стана със сканадала покрай тройно по-скупите леакрства на "Софарма", които ги продават тройно по-евтини в други държави?

Питай специалиста Бареков,който ви наля тези глупости в главите. Ооо,забравих,че този супер експерт вече работи надалече......

Братлета, усещате ли злобата в коментарите на простаците? Ах как Бойко ще ги бие комундетата този път на изборите с много. Браво.

едни злобеят, други злорадстват, но печелившите са едни и същи и те от заетост да си харчат присвоеното нямат време ни да пишат, ни да четат форумите.

Готов съм с удоволствие да ви пикая на рИформата, и не само на нея! Тази рИформа ще отвори нови работни места само в траурните агенции, за известно време! Докато не изпратим на същото място вас самите!

Докато ние чакаме да изтече патента и да започнем да купуваме генерични лекарства евтино, на пазара вече има много по-ефективни лекарства с много по-малко и леки нежелани лекарствени реакции.... Евтиното често ни излиза през носа, затова спортувайте, водете здравословен начин на живот, за да боледувате по-малко и да имате по-малък досег с лекари и болници.

И с много неизвестни странични реакции, които стават ясни понякога твърде късно. Доста "оригинали" са били изтеглени преди да им изтече патента затова, че представляват много по-голям риск, несъотносим към ползата. Стига сте гледали света в черно бяло. И едното, и другото имат предимства и недостатъци. Не се поддавайте на манипулациите на фармацевтичната индустрия, която отдавна не е правила кой знае какъв пробив с нови молекули. Само се подобряват стари, но най-често се сменя приложението или стават с "удължено" освобождаване и т.н. Тук там има по някой оригинал, който да е по-приемлив спрямо вече съществуващото лечение. Ще го познаете по това, че е доста скъп за своя клас (фирмите много добре знаят кое няма алтернатива). Твърде често тези медикаменти изобщо дори не се предлагат на нашия пазар

Само вие ли не разбрахте, че генералите, върнаха на власт другаря Костов, чрез другаря Борисов?

Че какво лошо има.

Ами ако намираш за добро в близките 5 години да се изнесат и останалите три милиона българи и тук да останат само пенсионерите - Ок. Вие фашисти ли сте или малоумни? Явно и двете. То за да си фашист задължително трябва и да си малоумен.

Сега ако сте умни махнете КПП-тата между двете държави и стига сте ни излагали пред ония дето си имат и са в Шенген.

Връща се възможността за приватизиране на болници/пик. Едва я прочетох цялата статия,пак ли костовото време?

Изчакай като подарят летище София и Пловдив на едни три букви. Тогава ще ривети !

Че напиши ги буквичкиде де! Или те гони шубето да не изпусне памперса?

Колкото и да ни убеждават, че генеричните лекарства имат същото действие /поради еднаквата формула и т.н./ като оригинала, ТОВА НЕ Е ВЯРНО....Мои близки лекари НИКОГА НЕ взимат генерика, а и мен ме спират...Вярно е, много по-евтини са, НО НЯМАТ СЪЩОТО ДЕЙСТВИЕ....Сетил се Москов....той да си търси ГЕНЕРИЧНИ прахчета...

А представяте ли си какво означава ЕВТИНИ ГЕНЕРИЧНИ....ПЪЛНИ БОКЛУЦИ....

Как така: "Фирмата си прави сметката и слага висока цена ЗАРАДИ ниското количество." Може би е ВЪПРЕКИ. А защо не се кооперираме с Германия! Щото тая работа много ми напомня на търговията с перилни препарати, които се произвеждат с различно качество за различните страни. Всички знаем магазинчетата, които продават перилни препарати , произведени за Западна Европа и разликата в качеството. Всички знаят, че има разлика и в качеството на оригиналните и генеричните лекарства. Явно грижите за плебса ще се изразяват в това, да се харчат по-малко пари за него и ако се разболее и не може да работи, по-бързо да освобождава мястото на земята.

Щото осигуровките, които плащаш не са като на немеца, а като на румънеца. И да -заплатата ти не е като на немеца, защото производителността ти е три пъти по-малка. Това че работиш по 12 часа, а немеца по 7 не е белег за производителност. Днес, например, в един мобилен оператор ми "закриваха" номера около 40 минути, а един селянин-клиент ме напсува все едно аз съм виновна, че той чака и не може да си плати. Ето тези 40 минути, в които 2 човека в България (борейки се с компютъра, защото са изначално неграмотни) обслужват един клиент са производителност. В Германия един човек за 40 минути ще обслужи 8-10 клиента.

Аз до сега не чух кой е в екипа с който Москов е изготвил плана си за реформа? Имена....да видим кои са имената. После ..Москов нито веднаж не е представил цялостната си концепция за реформа пред обществото. Опит да действа с изненада, както към съсловието така и към пациентите.,явно с цел да парира дискусии. Когато пипаш такъв закъсал сектор като здравеопазването,нищо не може да ти помогне повече от пълна откритост за намеренията . Не вярвам на този ,който крие обстоятелства за мое добро.

Прав си - Москов е абсолютен некадърник щом не владее телепатия и не е успял да ти обясни какво прави. Налага се да се отворя сайта на министерството и да се чете. Мъка неописуема!

от мен. Здравеопазването не е предназначено само за тези които следят сайта на Министерството на здравеопазването, а за целия български народ.Може би ще реши накрая да ни информира чрез Световната здравна организация.

Купувайте от Турция.Там лекарствата са в пъти по евтини.

Само да не са и по-фалшиви!

Парите от Здравната каса изтичат в джобовете на шефовете на болници, организиращи поръчките и доставчиците на лекарства.

Говнари, ще ги купуват по-евтино за да имат по-голям марж когато ги реекспортират...

БРЦК

Това по принцип не е лошо - ще спестим едни пари ако стане. Ма Москов , дай първо да оправим най наболелите проблеми. Лекарите още ги бият циганите , здравната система е несправедлива и много бедна , но пък социална. Няма как да работи такава система !

Моля, моля! Москов чака да започната и българите да бият лекарите и тогава ще реагира! Тъй като той въобще не е лекар, не се бои от разправа!

Москов действа със замаха на ПОГРЕБАЛЕН АГЕНТ! :( Това е човек, който не мисли, но не защото не иска, а ЗАЩОТО НЕМОЖЕ! Има хора и с такава диагноза! Те се лекуват по клинична пътека 0 ( ама кръгла 0 - черна дупка)!

Преумори се от неразрешими и мнооого объркани положения в здравеопазването,които други надробиха преди теб!Успокой се,наспи се и го давай по спокойно-едно по едно.....пожелавам ти да успееш!

е възможно това?

Браво. Само че фармацевтичните фирми убиват хора за печалбите си, така че ... умната!

Браво, г-н Анестезиолог ! ... Всъщност ---> да Започваме Всеобхватната СвръхДълбока ЖивотоСпасяваща 'хирургия', Българ(к)и !

Реформата на Москов се започна - първо се създават негативни отношения по всички засягащи здравеопазването въпроси - роми, спешна помощ,болнични ръководства,вредни храни,родилки,лекарства и т.н и т.н...- тоест Пълен Хаос - после каквото и да се случи ще се нарича Реформа.!

Именно. Хубаво е че има наблюдателни хора.

Очевидно е, че умно момче, като д-р Москов, е попаднал на неподходящото място. Каквото и добро да направи, след него ще минат АЙДУЦИТЕ на светиня МУ, ще окрадат, изнесат и оплескат всичко!

Простотията, която лъха от коментарите ме кара да мисля, че съвсем заслужаваме положението в което се намираме в момента. Който и да беше министър, каквото и да прави или да не прави, винаги ще бъде оплют. Искате някои да дойде и да ви "оправи", но това никога няма да стане, защото не може да издържи на простотията на която ще бъде подложен.

Всички искаме да се подобри здравеопазването,НО, не по този начин по който се държи тоя фуклъо. Патрона му Иван Костов се държеше по абсолютно същия високомерен начин на всезнайко и резултата е налице. Здравеопазването не е бащиния на никой,и ако трябва ще обяснява на всички какво мисли да прави от а....до я! Ако се мисли за велик...и няма нужда от съвети....да си ходи!!!

да се чете -прави.

Е какво повече обяснение от това в материала искаш?! Или вече виждаш как ти отънява банковата сметка и затова се чудиш какви по-празни приказки да измислиш.

Не е простотия - тия дето плюят по министъра са от ония - споменатите, които ще олекнат с милиард лева заради по-ниските цени, които министъра се опитва да наложи.

Най лесно е да сложиш етикет и да парираш критики.

Единственото за което Трябва да му Надебелим - Е Недостатъчно-Резултатната му Дейност ЗА Тотално-Отворената комуникация С Нас-Всички !

Този човек обещаваше реформи в здравеопазването , но те се изчерпаха до това да уволни директора на една от най-печелившите болници (Дечо Дечев) . Смешна и жалка държава с , такива "управници"

Предлагам да се обединим с ЕС за закупуване на лекарства, с Русия и т.н.

И с Китай!

Всичката Мара втасала та готвиш акциз 10% върху захар,сол ,кофеини ......върху вредни храни заради 150-200млн. Нещо за друго да се сетиш???

Фармацефтични фирми си имаме и в България,вместо да поръчваш - произвеждай ги тук!И без това субстанциите на лекарствата от цял свят се правят в Индия,Тайланд,Тайван.......

Май само лалаш . А знаеш ли че продаваме едни от най скъпите лекарства. Един приятел вземаше от Германия на 2 -пъти по ниски цени дадено лекарство.

сега ще те налазят протестърчетата за да ти обяснят колко е нерентабилно да се произвежда , изобщо това да произвеждаш звучи демоде друго си е например само да усвояваш .

Нека се произвежда,нямам нищо против. Ама да е на нормални цени, не фармацевтите да трупат милиони и да ги продават по скъпо отколкото в чужбина. Сега като ги ударят с това нашите ще си сверят часовника .Ето за това харесвам конкуренцията.

Нищо по-добро от това да произвеждаш и продаваш - ако имаш какво.

Виждам че на теб ти харесват скъпите лекарства.

Е не може за съжаление, фирмите държат патентите. Не че ми харесва тая практика с патентите - правиш нещо добро и седиш върху него пожизнено - но не бих посмял да я бутам с лека ръка, най-лесно е да сринем всичко и да се върнем в каменния век. Ония твърдят, че харчат милиарди за разработката на нови лекарства - макар че едва ли някой им знае балансите, кой знае колко безполезен хрантутник седи и върху тях.

Допуснах правописна грешка-без да искам !Фармацевтични

но си пригответе повече парички за всеки случай! Да не останете измамените камили,както до сега!

какво прави.Първо създаде напрежение в болничната помощ като отказа да разговаря с гилдията,чак сега ходи да разговаря със лекарите и не виждам да е убедил някой. Сега се почва с лекарствената политика и скоро и на това ще му се чу гласа. Още не е стигнал да ни обясни за двата пакета....и това ще е черешката на тортата. Може да е изпълнен с добри намерения но....оставам с впечатлението че хаоса ще е пълен.

Аз сметам, че на лудите мястото им е на 4-ти километър или в Карлуково, в зависимост от степента на поражение на мозъчните клетки. Нема ли некоя европейска програма по тоя въпрос?

няма да е лошо на снимката да сложите 18 +

Дай Боже повече политици като Москов.

Този клоун до кога ще го търпиме?

кои от всичките ?

Ще купува по-евтино лекарства или ще купува по-евтини лекарства? Тия "журналисти" - кой ги е учил на български език?

nobody

и двете са правилни

Те са правилни, но за какво става въпрос в статията? Какво точно искат да правят от наше име?

Не знам кой какво купува и продава,но този ми се вижда пълно куку!

Айде, и тоя почна да сваля звезди.

Всеки некомпетентен министър започва с цените на лекарствата. Резултатът е един и същ...

Добре за купуването, а как ще ни ги продавате?

кой ти е казал, че ще ги продаваме? НИЕ ЩЕ ГИ ПОДАРЯВАМЕ!

а защо да не си ги произвеждаме сами че и да продаваме даже ? а все трябва да купуваме ?

Преди бяхме независима почти всички лекарства бяха български,които се ползваха. Каква велика държава опропастиха шепата червени изроди и САЩ, докато ни бяха зомбирали с глупости. Малки, но всичко си имахме и правехме сами.

нямаше друг наин нали така каза костоф да раздадем пардон(приватизираме) всички предприятия защото са остарели и нерентабилни

Защо големите фармацефтични концерни от запада ни продават толкова скъпи лекарства? Защо се унищожи нашето фармацефтично производство? И защо няма осъдени за това? Истинска колония,която леко прилича на концентрационен лагер след като има хора,които не могат да си купуват лекарства и да се лекуват.

фермацефтичното ни производство се уничтожи за да може да купуваме , то и с другите ни производсва е същото.