Замислят ”зелени данъци” - за саниране на жилища

Мерките за енергийна ефективност по Оперативна програма „Регионално развитие” (ОПРР) генерират феноменален интерес. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев днес на форум, посветен на тази тема.

Обратно в новината

Коментари - Замислят ”зелени данъци” - за саниране на жилища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРЕДИ САНИРАНЕТО ВИЖТЕ БАЛКОНИТЕ ДА СЕ УЗАКОНЯТ! Народът очаква от Плевнелиев, ЧИНОВНИЦИТЕ в МРРБ да си изпълнят високо експертно и много честно задачата за балконите:Надяваме се,че вече правилата са интегрирани Въпросът накратко е: 1. Какво е обещаното решение на проблемът с незаконно усвоените балкони в цяла България? Тук имаме закъснение от срокът,който сам си сложи и обеща министърът в студиото на Дарик радио, а именно 1 януари 2011г. Защо продължава терорът от страна на ДНСК върху обикновени граждани, да си разрушават остъклените балкони,след като ДНСК е сезирано чрез медиите за целия проблем касаещ един милион остъклени и усвоени балкони в цяла България? На 1 февруари Плевнелиев даде пресконференция за незаконното строителство,но не каза нищо нито за "остъклените" нито за бутането на незаконната почивна станция на Министерски съвет в чашката на яз.Искър, както беше обещал в интевюто пред Дарик! Тези неща Високо уважавани Журналисти не бива да забравяте и да питате! Защото, ако на хора които не си държат на думата се вдига рейтинга не искам да мисля за хората които го вдигат. Нека да видим разрушени няколко от включените в списъкът на Плевнелиев за бутане балкони и тогава да измерим отново рейтингите! Вижте какво се разрушава от списъкът на Плевнелиев с който той се гордее: 507. РД-14-34/08-05.2009 Ремонт на помощно училище-интернат "Н.Й.Вапцаров" гр. Елхово в процедура на премахване ! 306. РД-14-1388/04.10.2006 Остъкляване на балкон /от ап.на -ри ет. към вътрешния двор на жилищната сграда/ м."Изток-Изток", гр.София в процедура Какво ще прави Плевнелиев с незаконните държавни сгради?

А защо плащаме данък сгради?

bobsyn@

Данъците трябва да са според степента на топлоизолиране на сградите и логиката трябва да е обратна ако тряват 5000 лева за саниране на апартамент то несаниран апартамент трябва да плаща поне по 500 лева на година само за това, а такса смет и данък сгради отделно. Собствениците на апартаменти в блокове, за които трябва да се направи цялостна изолация не бива да плащат втори път. А защо между другото не сменим ТЕЦовете с Белене в следствие икономиите на електричество...

bobsyn@

Данъците трябва да са според степента на топлоизолиране на сградите и логиката трябва да е обратна ако тряват 5000 лева за саниране на апартамент то несаниран апартамент трябва да плаща поне по 500 лева на година само за това, а такса смет и данък сгради отделно. Собствениците на апартаменти в блокове, за които трябва да се направи цялостна изолация не бива да плащат втори път.

"За реновирането на 700 000 апартамента, в които живеят 3 млн. българи ще са нужни 4 млрд.евро"!!!! ЕДИН МИЛИОН БЪЛГАРСКИ ДОМАКИНСТВА ЩЕ БЪДАТ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ВЛОЖАТ В БЕЗУМИЕТО НА СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО 4-ри МИЛИАРДА ЕВРО !!!! Направете сметката и ще откриете, че тези бандити от ГЕРБ са решили да натресат като задължение на всяко домакинство да намери в условията на сегашната криза 4000 евро за да изпълни разпоредбите разписани в Закона за енергийна ефективност !!!!!!!!!!!! ТОВА БЕЗУМИЕ Е СВЪРЗАНО С ПРИЕТИЯ ЗАКОН ЗА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ , СЪГЛАСНО КОЙТО ПРОТИВ ВАШАТА ВОЛЯ И ИНТЕРЕС ВИ ПРЕНУЖДАВАТ ДА ВЛИЗАТЕ С ПРИТЕЖАВАНАТА ОТ ВАС ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ В ОБРЕЧЕНИТЕ НА ФАЛИТ ЖИЛИЩНИ КООПЕРАТИВНИ ФОРМИ НА СОБСТВЕНОСТ ( Общо събрание или Сдружение на акционерите) КОЛКО СА ТЕЗИ ДОМАКИНСТВА, КОИТО СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗВАДЯТ ТАЗИ СУМА ОТ 8000 ЛВ ???? Проблема е че при кооперативната форма на собственост задължението не е персонифицирано и всички съкооператори се представляват пред лицензираните фирми, които трябва да извършват ремонта от някакви ДОМОУПРАВИТЕЛИ !!!!!! НЕ Е СЛУЧАЕН ФАКТА, ЧЕ ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА С КОЯТО БОРИСОВ НЯМА НИЩО ОБЩО ИНВЕСТИРА ПАРИТЕ СИ ТОЧНО В ТЕЗИ ПРОЕКТИ. Какво ще се случи ако в посочения от закона срок тези обречени на фалит ТКЗС-та не изпълнят мероприятията предвидени в Закона за енергийна ефективност. Съгласно чл 49 от Закона за управление на етажната собственост Кмета на общината извършва чрез лицензираните фирми тези мероприятия и ВАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ СРЕЩУ КООПЕРАЦИЯТА. В един слънчев ден ще се окаже, че всеки един от вас влезнал в това ТКЗС се е сдобил със съсобственик на който трябва да плаща наем за притежаваната от него идеална част. ТОВА Е ПЛАНА НА ЦВЕТЕЛИНА И БОРИСОВ ДА НИ ЛИШАТ ОТ ПРАВОТО НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ПРИТЕЖАВАНИТЕ ОТ НАС АПАРТАМЕНТИ. Ще успее ли??? Ако безропотно и пряко волята ни се съгласяме да влезем в тези обречени на фалит ТКЗС-та ще успеят.

кой каквото дробил това и ще сърба.....тепърва ви очакват атентатите от българи за българи...вие драги управляващи малоумници,не спяхте да режите клона....но едвали ще го спестите ...та дори и вашите деца"произведени в изроди"....

КОМПЛЕКСИТЕ ОТ СОБСТВЕНАТА ТИ НЕКАДЪРНОСТ СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ДИВА ЗЛОБА КЪМ ВСИЧКО И ВСИЧКИ. ЛЕКУВАЙ СЕ!

В света ще се наложат електромобилите.Сегашните автомобили замърсяват въздуха.Така,че АЕЦ Белене едва ли ще се спести-според изказването на министъра.

ХОРАТА ВИ ПРЕДЛАГАТ НАГОТОВО ПАРИ И ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ, ЗА ДА СИ СТЕГНЕТЕ КОЧИНКИТЕ, А ВИЕ ПАК ПИЩИТЕ! Е, ТОГАВА СИ ЖИВЕЙТЕ В МИЗЕРИЯ! НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА. АЗ СИ СЕ ТОПЛЯ С ПО 10 ЛВ НА РАДИАТОР В НАЙ-ГОЛЕМИЯ СТУД, А ВИЕ КАТО СТЕ "УМНИ" И ЗЛОБНИ - МРЪЗНЕТЕ! ОТ МЪРЗЕЛ НЯМА ДА ВИ ИЗЛЕКУВАМЕ.

Не е дискриминация, защото смисълът на тези лобистки закони е да се взимат заеми от банките или строителни фирми и да се ипотекират жилищата на хората!

Г-н министър, по въпроса за винетките-в Европа може да няма еднодневни винетки, но като ще се сравняваме-колко е там минималната почасова ставка на заплащане на труда-има ли по1.50-3лв?1-2 евро/час???затова тук трябва и еднодневни винетки да има за този, който иска да кара па "магистрала"-само за един ден, ясно ли е?Другия вариант е-направете мин. заплащане-5 и на горе ЕВРО/час и тогава нека горната да отпадне-тогава може и да ни замирише на Европаа!!!Не е ли така...???

Г-н министър, по въпроса за винетките-в Европа може да няма еднодневни винетки, но като ще се сравняваме-колко е там минималната почасова ставка на заплащане на труда-има ли по1.50-3лв?1-2 евро/час???затова тук трябва и еднодневни винетки да има за този, който иска да кара па "магистрала"-само за един ден, ясно ли е?Другия вариант е-направете мин. заплащане-5 и на горе ЕВРО/час и тогава нека горната да отпадне-тогава може и да ни замирише на Европаа!!!Не е ли така...???

Замислят "зелени данъци"... те не го замислят сега. Това много отдавна е измислено и вече се прилага. Пред вас се разгряват актьорите, с чиято помощ започва надуването на следващия финансов балон. Този балон като изтрещи ще помете жилищата на хората барабар с всичката изолация.

А какво да правят хората в стари сгради, обявени за паметник на културата?! Хем виновни като собственици, че не санират, хем не им дават и сантиметър да пипнат и пирон да преместят, хем нищо не правят самите те! Тогава? Пълна умствена парализа и недостатъчност. А може би пак фалшиви дипломи?

Не виждам как ще дойдат преференциите за панелката. аз сложих изолация на панела, после писах в декларацията че съм с изолация и ми вдигнаха данъчната оценка на жилището. Не ми е ясно как всяко подобряване вдига цената цената ми скочи с 50% от това, че писах че съм санирал, сложил климатик и ереггоспестяваща дограма. М/у другото не забравяйте че дори държавата да санира безплатно, данъчната оценка тка се вдига, че ще си платим всичко с лихвите

Ами много си вдигнал звездите!:)

Това е министърът, който най-много лъже и най-малко си върши работата, макар да ни обясняват колко му бил висок рейтинга. Просто има приятелчета в медийте, то и баба така знае.

Това е Софиянски в сегашно време! Усмивки и аванта! Но комисионните в чужбина! Ясно?!

Явно си завършил изобразително рисуване ! Явно и всички останали от тези 40% са завършили нещо подобно , щом им куца математиката ! Сънирането не е само поставяне на изолация и смяна на дограмата , а включва и подмяна на ел.инсталацията и тръбите . При цялостно реновиране наистина се получава икономия от 30 и повече процента , което напрактика би обезсмислило нова АЕЦ . Това би спестило доста пари на домакинствата , но простия ни народ все гледа с недоверие на всичко хубаво !!!

Явно си завършил науката фантазии щом вярваш на ПЛЕВНЯТА

Учен,дори първокурстниците в икономическия знаят,че един от основните измерители на икономиката е потреблението на енергоносители....така че според теб би трябвало да затворим ТЕЦ,АЕЦ,Нефтохим,рудниците и т.н Не разбираш ли как под формата на икономия за домакинства следва подмяна на същността на темата ?

Ами явно и на целия свят му куца математиката, господин учен! Щом строят здраво АЕЦ, половината руски. Ама ако си търтей от БАН, какво ли да ти разправям...

Ха на бас че зеления фонд на Цуцка Бориславова ще бъде много активен при финансиране на жилищата ......

На бас, че много й завиждаш и би дал всичко да си на нейно място - милионер/ка, оплювана от неудачници?

Няма как да е на нейно място. Местата са запазени за КДС-арски отрочета и мутро-ченгета.

От чисто търговска гледна точка какво значи да се спестят 1600 мегавата енергия ? Това означава ли,че няма да бъдат продадени тези мегавати ? Ако е така това означава,че те ще са на загуба от това,че хората санирайки ще намалят потреблението.... Тогава значи,че ще има друг вариант :Санирането ще е задължително,от което следва по-малко потребление,което да не доведе до загуби ще бъде компенсирано с по-високи цени.Сиреч от санирането на сградния фонд ще спечели държавата,но не саниралият се потребител.Друга логика не би трябвало да има,защото как е възможно търговецът (държавата)да ви кара да купувате по-малко от неговата стока.Никой няма да допусне стоки и услуги да поевтиняват,защото ще се намали печалбата от налагащото се ДДС върху всичко,което както знаем основата на постъпленията в държавата.

OT ЦЯЛАТА РАБОТА ФАЙДАТА ЩЕ Е ЗА БАНКИТЕ, КОТО ЩЕ "КРЕДИТИРАТ МЕРОПРИЯТИЕТО", А ТЕ НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ, НЕ СА БЪЛГАРСИ.... ВЪОБЩЕ, ЗАЩО ЛИ СЪМ ТОЛКОВА МНОГО ПОДОЗРИТЕЛЕН КЪМ ТОЗИ МИНИСТЪР И ГЕРБ....!? ВИЕ КАК СТЕ....? ВЯРВАТЕ ЛИ МУ/ИМ/!????

Не,не му вярвам.Мога доста добре да се аргументирам,защото познавам предишната му работа свързана с Бизнес Парка в София,и дори мога и банката,през която ще се извършват подобни неща да посоча,но няма да бъде побликувано,затова ще се огранича до тук.Иначе дали името е Плевнелиев или не няма никакво значение,защото нареждането за тези програми идва отвън !

Плевнелиев, моляте не забравяй , че 40% във форумите са с висше образование 40% и глупостите ти, ни отвръщават. Ти как ще икономисаш една А Е Ц???

ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ РОСЕН БЕШЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПО МАТЕМАТИКА НЯКОГА... НЕ ГО УЧИ ДА СМЯТА, ТОЙ СИ ГО МОЖЕ. А НА ТЕБ, ЯЗЪК ТИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО...

Каква ефективност г-н Министре. Ефекта от санирането е 6%. ДКЕВР всяка година повишава парното с близо 30%. На всичко отгоре фактурите са и 80% по-високи от миналогодишните. Можеш ли да ми отговориш накъде гледаш.

ЛЪЖЕШ КТО КОМУНИСТ, НО ТОВА ЗАЩО ЛИ НИКОГО НЕ УЧУДВА?

Ей този Плевнелиев, дето нищо не разбира от строителство и един господ само знае какво прави в това министерство, сега и за екология говори. Това си е чисто безочие.

АЙДЕ, БЕ! НИКОЙ НЕ Е ПОСТРОИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО В БЪЛГАРИЯ. ПРИ ТОВА ВСЕ УСПЕШНИ ПРОЕКТИ С ПАРИ ОТВЪН. АМА ЦЪРВУЛКОВЦИ КАТО ТЕБЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИКИ ЗНАЯТ. ЗАТОВА СМЕ НА ТОЯ ХАЛ!

ДА, СТРОИ С ЧУЖДИ ПАРИ, ЗАЩОТО КОМИСИОННИТЕ МУ ГИ ПЛАЩАТ В ЧУЖБИНА! НЕЩАСТЕН ЧОВЕК СИ "КАЛИТКО"

Помислете и за задължителна такса "достъп до зеления данък" за всички, които нямат нужда от саниране и по този начин умишлено саботират чудесната идея за новия данък.

Безумие или типична комунистическа мисъл може да стигне до таксуване на хипотетично свръхпотребление от някого или нещо. Един "справедлив' начин би бил да се таксува по-скъпо всяка единица потребена енергия над определен праг,например средното за тип консумаро, в слуяач жилище. Това, което предлагат е най-долнопробно изнудване типично за рекетьорската им хунта.

НИКОЙ НИЩО НЯМА ДА ВИ НАКАРА НАСИЛА. АКО ИСКАТЕ ПОЛЗВАЙТЕ ПАРИ, ДОКАТО ВИ ДАВАТ КАТО ПОМОЩ. АКО НЕ - ПУКАЙТЕ ОТ СТУД И ГЛАД. ВАША СИ РАБОТА. ТО НА ЧЕРВЕНА ТИКВА И КАТО ПОМАГАШ, ПАК ТЕ ПЛЮЕ. ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ СЪДБАТА.

Кога изтича ти изтича смяната днес? Вече ми липсва KGB.

ОНЯ Е ОЩЕ НА ЛУБЯНКА........! СЛЕД 20.00 ЧАСА ЩЕ СЕ "РАЗВИХРИ" ИМПОТЕНТНО, НО "УМНО"...!

Мисля, че КГБ скоро няма да се появи. И вчера го нямаше, вероятно е бил на електрошок, на 4-ти км.

Това е много хубава идея. Дано да стане. Но според мен преди данъчните облекчения, първо трябва Топлофикация да се замисли за хората които са санирали жилищата си, а не да ги товари с измислена сградна инсталация, чрез която плащат разходите на другите, които не желаят да си санират жилищата си и не правят икономии.

Росен да не си плави оглушки, да издейства намаляване на данъците , за тези които ще си санират изцяло жилищата, нека един път има нещо насреща, не само дайте и нищо.

КАТО ВЛЕЗЕШ В ТКЗС-то НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ ЩЕ РАЗБЕРЕШ, ЧЕ НЯМА ТВОЕ НЯМА МОЕ. ЩЕ ПЛАЩАШ НАРАВНО С ОСТАНАЛИТЕ И ЗА САРТИФИЦИРАНЕТО НА ЗГРАДАТА И ЗА ОБЩИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ СВЪРЗАНИ С НЕЙНАТА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ В КОИТО САНИРАНЕТО ИЗОБЩО НЕ ЕНАЙ ВАЖНОТО. НЕ СИ ЧЕЛ ЗАКОНИТЕ ПИЧ. КАТО ГИ ПРОЧЕТЕШ ЩЕ ТИ СВЕТНЕ, ЧЕ И ТИ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА БРОИШ ДЕСЕТИНА ХИЛЯДИ ЗА ВТОРИ ЕНЕРГОИСТОЧНИК, ЗА ГЛУПОСТИ КОИТО ГЛАВАТА ТИ НЕ МОЖЕ ГИ ПОБРА.

АБЕ, ВСИЧКО Е ЯСНО.СЕТИХА СЕ ЧЕ И ОТ ТОВА МОГАТ ДА ИЗКАРАТ ПАРИ,ГОРКИТЕ НЕ ИМ СТИГНАХА!

да бе, а после и данък простор

Много интересно, как ще съберат пари от всички и как хората, ще платят по 8000 лева, когато повечето във входа ниса или възрастни хора с пенсии около 120 лева средно, или млади хора, които почетео са безработни.ПАРИТЕ, които събирахме досега за асансьор и стълбищно осветление не бяха проблем до преди няколко месеца, но от Нова година хората се свиват че не могат да платят, тъй като сметките за парното са безобразно високи, въпреки че направихме проверка да няма кражби. И при липсата на кражби сметките са от 120 лева нагоре до 400лева.Е тези които замислят тези глупости за енергийна ефективност е само да се измъчват още хората.НЕ зная как ще се оцелява.ЗАпочва все по трудно да се живее, но при положение че те получават по 5000 лева на месец не представлява трудност даотделят за големите сметки.

Не се притеснявай! Спи спокойно! Една от главните цели на Задокеанските ни приятели и Евросъюза е намаляне на собствеността. Ще ги задължат хорицата да сключат заеми от посочена банка и т.н. Нема лабаво ей! Балканска Демокрация!!!!!!

а като се събуди кво се оказа?

КОГАТО НЯКОЙ ПОСЯГА ЗА ДА ТИ ВЗЕМЕ СЪС ЗАКОН ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ИМАШ И КОЕТО СИ СПЕЧЕЛИЛ С ЧЕСТЕН ТРУД, ТО ТОЗИ НЯКОЙ Е БАНДИТ. Няма значение дали този "някой" ще се казва Яне Янев (вносителя на Закона за управление на етажната собственост с който ни принуждават да влизаме в обречените на фалит ТКЗС-та) или ще е Рамадам Байрам Аталай (вносителя на Закона за енергийна ефективност съгласно който всяко домакинство ще се наложи да плати десетки хиляди за скъпоструващи мероприяти) или пък ще е госпожа Цветелина Бориславова (която с открадените от Здравната каса и НОИ пари ще ни пренуждава да теглим кредити за да изпълняваме тези безумия) е все едно. ТЕ ВСИЧКИ СА БАНДИТИ КОИТО ПОСЯГАТ НА ЧАСТНАТА ТИ СОБСТВЕНОСТ. Как ще се защитиш ти, как ще се защитим ние е въпрос който чака своето решение. ОТГОВОРА МУ НЯМА ДА БЪДЕ ДАДЕН НИТО ОТ ОМБУСМАНА, НИТО ОТ ПРЕМИЕРА БОРИСОВ, КОЙТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА. Илюзия е, че живеем в демокрация. Бандити ни налагат правила водещи до фалит фирмите, посягащи и над покрива над главите ни. "И тъй ний много претърпяхме, но стига толкоз да търпим, да бъдем пак, каквито бяхме, ил' всинца да се изтребим" Ако знаеш стихотворението ще знаеш и какво трябва да се прави. ЗАРАДИ ТЕЗИ ДЕГЕНЕРАТИ ЗАГУБИХМЕ ПО ЧУЖБИНА ДЕЦАТА СИ, СЕГА ЩЕ ЗАГУБИМ И ПОКРИВА НАД ГЛАВАТА СИ. СТИГА ТОЛКОВА. ВРЕМЕ Е ДА ОТСВИРИМ ЦЯЛАТА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА ПАСМИНА.

ЗАМИСЛЯТ КАК ДА НИ ЛИШАТ ОТ СОБСТВЕНОСТ. АКО РАЗДЕЛИМ ЧЕТИРИ МИЛИАРДА ЕВРО НА 700000 АПАРТАМЕНТА ЩЕ ПОЛУЧИМ ЦЕФРАТА ОТ 11000 ЛЕВА НА АПАРТАМЕНТ !!!!!! ГУБЕЩИТЕ ЩЕ СМЕ ВСИЧКИ НИЕ СОБСТВЕНИЦИ КОИТО ТРЯБВА ДА ПЛАТИМ ТАЗИ НЕПОСИЛНА ЗА ДОМАКИНСТВАТА ЦИФРА. ПЕЧЕЛИВША ЩЕ Е ГОСПОЖА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА КОЯТО ЩЕ НИ ОТПУСКА КРЕДИТИ ЗА ДА ЖИВЕЕМ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ЖИЛИЩА ПО "ЕВРОПЕЙСКИЯ" НАЧИН НАТРАПЕН НИ ОТ НЕЙНИЯ ПРЕМИЕР.

НЕ МИ КРАДИ НИКА, КОГАТО ПАК РЕШИШ ДА ПИШЕШ ИДИОТЩИНИ!

ИЩО ПОДОБНО, ТОЙ ТИ ИЗМИВА МЪРЛЯВИЯ ГЕРБЕРСКИ ГЬОН-СУРАТ! а НА ВСИЧКО ОТГОРЕ СИ И НЕДОВОЛЕН!

Е, аз вече ги дадох. От собствения си джоб. Сега се радвам на комфорт и топлина в жилището си и ниски сметки. И тази сметка от 11000 лв. е завишена. Инвестицията е не по-голяма от 7000 лв. за смяна на дограми и външна изолация.

НЕ ПРИЯТЕЛ, НИЩО ОЩЕ НЕ СИ ДАЛ. ИМА ОЩЕ МНОГО ДА ДАВАШ ЗА ВТОРИЯ АВТОНОМЕН ЕНЕРГОИЗТОЧНИК НА СГРАДАТА, КОЙТО ЩЕ ГРЕЕ НЕ САМО ТВОЕТО , НО И СЪСЕДНИТЕ ДУПЕТА. ТОЗИ ЕНЕРГОИЗТОЧНИК ЩЕ ВИ ГО ДОСТАВЯТ НА ВАС СЪКООПЕРАТОРИТЕ УЧАСТВАЩИ В ТКЗС-то НАРЕЧЕНО "ОБЩО СЪБРАНИЕ" БИВШИТЕ КОЛЕГИ НА МИНИСТЪР ТРАЙЧО ТРАЙКОВ - ДРУГАРИТЕ ОТ ЕВН.

Не е ли дискриминация да се дават данъчни преференции на някой който си е санирал жилището, а да НЕ се дават на този, чието жилище си е построено със изолация?

Какви ги пишете? Тия министри днеска са тука утре ги няма. Не могат нищо да направят само празни приказки приказват. Фантасмагории! Никой нищо не намалява, а е точно обратното само нагоре. Целта е да се вкарат "наши" фирми на хранилката и да се делят милиони с управляващите и да се лапа. Дано да излезе вярна приказката, че щом мечката играе у комшийте и тука ще дойде. У Б-ско нямаше революция и сега хем ни е ред, хем ни се пада. Гладна кокошка просо сънува, та така и герберите.

НА ТИЯ ЦЕНИ СЕГА ПЛАЩАМ 30ЛВ ЗА ТРИ РАДИАТОРА. АМА СЪМ СЕ ПОТРУДИЛ, НЕ ЖИВЕЯ В КОЛИБА КАТО ВАС. МОГА И ХИЧ ДА НЕ ГИ ПУСКАМ, ПАК Е ТОПЛО. АКО СИ РАЗМЪРДАТЕ ЗАДНИЦИТЕ, НАМЕСТО ПО ЦЯЛ ДЕН ДА КВИЧИТЕ ПО ФОРУМИТЕ, ЩЕ ВИ Е ТОПЛО И ЕВТИНО И НА ВАС. ТОВА Е!

Не се притеснявай, те съседите плащат/ и твоята и тяхната сметка/ и плюят, но не в правилната посока, във форума!!!!

Ако живееш в кочина, може и дауспееш да се отоплиш с 30 лв. ...

И СЪСЕДИТЕ ПЛАЩАТ ТОЛКОВА. А И СМЕ НА ОТДЕЛНИ ТОПЛОМЕРИ. ПРОСТО БЛОКЪТ Е НОВ И С ПЕРФЕКТНА ИЗОЛАЦИЯ. РАБОТЕТЕ, А НЕ БЛЕЙТЕ!

БРАВО!АКО ВСИЧКИ ТАКА МИСЛХА, БЛОКОВЕТЕ НЯМАШЕ ДА ИЗГЛЕЖДАТ КАТО ШАХМАТНА ДЪСКА!АМА НАЛИ ЗНАЕШ/БЕЗ ЗЛОБА И ПОДИГРАВКА ГОВОРЯ НА ТИ/- ЗА ВСИЧКО ДРУГО ПАРИ МОЖЕ ДА ЗАДЕЛЯТ , АМА ЗА САНИРОВКА - НЕ!НИЕ ЕДНО ВРЕМЕ - ПРЕДИ 6 год СИ ПРОДАДОХМЕ КОЛАТА , ЗА ДА НАПРАВИМ ВСИЧКО- И ДОГРАМА И САНИРОВКА! И НЕ СЪЖАЛЯВАМ !ПАК КАЗВАМ- БРАВО!!!

Много се трудиш Калитко. Пишеш по цял ден по форумите и за това другарите ти от ГЕРБ ти плащат добре. Кажи къде става записването да участваме и ние в тази далавера. Белким си санираме и ние жилищата като теб жилището. Има ли свободни работни места още в ГЕРБ бе Калитко?

Стига си ревал по форумите бе.

Не съм видял някой в София да си е поставил слънчави панели на покрива, въпреки че би трябвало да му излезе на сметка, ако успее да се включи като производител на скъпа слънчева енергия. Но има много къщи , които бяха санирани, при това имаше възможност да ти направят до 20 % отстъпка по линия на енергийна ефективност. На някои им излезе без пари, понеже фирми им го извършиха беплатно срещу реклами на фасадата или право на надстрояване. Та това е нещо , което е икономически изгодно. Има идея новите къщи задължително да се строят с топлоизолация, що се отнася до старите ако трябва да се санират, който се страхува, че може да попадне в ръцете на кожудери , би трябвало да протестира да има право самостоятелно да си направи санирането и да ползува по висок процент по линията на енергийна ефективност, а не по - принцип да се обявява срещу санирането.

или реновиране, ама кви са тия глупости дето ги говорят. Основен ремонт му се казва. Направата на едни основен ремонт на една къща от 100 кв. метра разгърната площ до в момента ми е излезнало само за МАТРЯЛА около 10000 лв. Не слагам труда щото си е мой и мога да то правя кото си искам. Като това само част от възстановителните работи. Имам да оправям мазе и т.н.. По груби сметки около 15000 лв. А да питам панелките това са многоетажни ЖС те искат и подпори, греди и да не изброявам. Направата на изолация и смяна на прозорците са само част от работите по основния ремонт. Самото понятие саниране не отговаря по значение акквото е значението му в другите държави. А истината е следната че след като извършитге всичките тия действия ДАНЪЧНАТА ОЦЕНКА НА ЖС ЩЕ СЕ КАЧИ 2 пъти.

Въпроса не е само в санирането , а в наличието на втори автономен източник на енергия което всяка регистрирана по Закона за етажната собственост кооперация трябва да притежава. Според чл.19 от Закона за енергийна ефективност всички жилищни сгради с над 1000 кв. м. разгъната жилищна площ ще трябва да извършат ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ Мероприятия разписани от лицензиран експерт в издадения от него сартификат на сградата. ВСЯКА ЕДНА СГРАДА СПОРЕД ТЕЗИ ГАДОВЕ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ТРЯБВА ДА ИМА ПАСПОРТ В КОЙТО СА РАЗПИСАНИ МЕРОПРИЯТИЯТА КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗВЪРШВА ОБРЕЧЕНОТО НА ФАЛИТ ТКЗС (ОБЩО СЪБРАНИЕ ИЛИ сДРУЖЕНИЕ НА СОБСТВЕНИЦИ). Колко струват мероприятията виждате от изнесените цифри - 4 милиарда евро за 1 милион домакинства. ПОЛУЧАВА СЕ СРЕДНО ПРИТЕГЛЕНА ВЕЛИЧИНА ОТ 8000 ЛЕВА ДА ДОМАКИНСТВО !!!!! Дали ще стигнат 8000 лева се съмнявам, но без съмнение е , че лицензираните фирми имащи правото да извършват разписаните в паспорта на сградата мероприятия са тези на госпожа Цветелина Бориславова, която инвестира точно в ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ. Иначе премиера Борисов няма нищо общо с тази бизнес дама която посяга и на последното което имаме - покрива над главите ни.

забравяш и фирмите на БСП които са в то ябизнес отдавна и на ДПС също. Оная велика фирма на Р.Овч Енемона. Ама аккво се чудя самото слагане на слънчев колектор за топла вода води до покачван ена данъчната оценка на жилището. Това може да го измисли само перверзен министър който получава пари от ЕВН, ЕОН и ЧЕЗ.

аве тоя мин-стар прави ли разлика между мегават и мегават/час , щял да спести един аец разбираш ли.

душевадци, пак пари ще цицате. гадове

След като както казва лъжливото овчарче, яе :"Средностатистически при саниране на жилищни сгради се намалява с 30 процента потреблението на енергия", защо парното и токът ми се увеличават толкова много, след като преди 5 години си санирахме кооперацията ???

Най-малкото защото се увеличиха ( и ако се вярва на пророка Семерджиев - още ще се увеличават) цените на енергоносителите;о( Не че съм щастлива от това де...

щото потребителите са малко, а производителите използват неефективно производство щото правителствата ми гарантират минимум 10 % чиста печалба.

"Според министъра няма логика да се увеличават данъците при инвестиции за мерки за енергийна ефективност, което на практика сега се получава." АМА ВИЕ ДАЖЕ НЕ СТЕ РОЧЕЛИ МАТЕРИАЛА, БЕ! ЗА НИКАКВО УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДАНЪЦИ НЯМА И ДУМА. МИНИСТЪРЪТ ЗАГАТВА ЗА НЯКАКВИ ОБЛЕКЧЕНИЯ, МИНИСТЪРКАТА КАЗВА, ЧЕ И БЕЗ ТЯХ МАСОВО ХОРАТА РАБОТЯТ В ТАЗИ ПОСОКА, ЗАЩОТО ВИЖДАТ ЯСНО СМЕТКАТА СИ ОТ ТОВА. АМА ЗА МЪРЗЕЛИТЕ КАТО ВАС НЯМА СМИСЪЛ НИЩО... ЩЕ РОВИТЕ ПО КОФИТЕ, ЕЙ!

а не е ли по-добре ти да заминеш за белене да покопаеш малко на атомната, а ние да не ровим по кофите, а да си купуваме от държавните магазини? ма, що ли те питам, я бегом към Дунава!

Вместо саниране на апартаменти от преди 40 или 30 години, най-добре е държавата да построи нови, а старите да се съборят.

ЗА КАКВА ДЪРЖАВА ГОВОРИШ БЕ ЧОВЕЧЕ ??? За държавата на Борисов и неговата госпожа Бориславова инвестирала милиони в проекти по които ние ще трябва да плащаве такива суми които не си и сънувал !!!!!

къв си ти, че държавата да ти строи бе! Откъде накъде от моите данъци, на теб ще ти строят жилище, щото било старо?!? Ми.. НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!!!

"За реновирането на 700 000 апартамента, в които живеят 3 млн. българи ще са нужни 4 млрд.евро"!!!! ЕДИН МИЛИОН БЪЛГАРСКИ ДОМАКИНСТВА ЩЕ БЪДАТ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ВЛОЖАТ В БЕЗУМИЕТО НА СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО 4 МИЛИАРДА ЕВРО !!!! Направете сметката и ще откриете, че тези бандити от ГЕРБ са решили да натресат като задължение на всяко домакинства да намери в условията на сегашната криза 4000 евро за да изпълни разпоредбите разписани в Закона за енергийна ефективност !!!!!!!!!!!! ТОВА БЕЗУМИЕ Е СВЪРЗАНО С ПРИЕТИЯ ЗАКОН ЗА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ , СЪГЛАСНО КОЙТО ПРОТИВ ВАШАТА ВОЛЯ И ИНТЕРЕС ВИ ПРЕНУЖДАВАТ ДА ВЛИЗАТЕ С ПРИТЕЖАВАНАТА ОТ ВАС ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ В ОБРЕЧЕНИТЕ НА ФАЛИТ ЖИЛИЩНИ КООПЕРАТИВНИ ФОРМИ НА СОБСТВЕНОСТ ( Общо събрание или Сдружение на акционерите) КОЛКО СА ТЕЗИ ДОМАКИНСТВА, КОИТО СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗВАДЯТ ТАЗИ СУМА ОТ 8000 ЛВ ???? Проблема е че при кооперативната форма на собственост задължението не е персонифицирано и всички съкооператори се представляват пред лицензираните фирми, които трябва да извършват ремонта от някакви ДОМОУПРАВИТЕЛИ !!!!!! НЕ Е СЛУЧАЕН ФАКТА, ЧЕ ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА С КОЯТО БОРИСОВ НЯМА НИЩО ОБЩО ИНВЕСТИРА ПАРИТЕ СИ ТОЧНО В ТЕЗИ ПРОЕКТИ. Какво ще се случи ако в посочения от закона срок тези обречени на фалит ТКЗС-та не изпълнят мероприятията предвидени в Закона за енергийна ефективност. Съгласно чл 49 от Закона за управление на етажната собственост Кмета на общината извършва чрез лицензираните фирми тези мероприятия и ВАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ СРЕЩУ КООПЕРАЦИЯТА. В един слънчев ден ще се окаже, че всеки един от вас влезнал в това ТКЗС се е сдобил със съсобственик на който трябва да плаща наем за притежаваната от него идеална част. ТОВА Е ПЛАНА НА ЦВЕТЕЛИНА И БОРИСОВ ДА НИ ЛИШАТ ОТ ПРАВОТО НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ПРИТЕЖАВАНИТЕ ОТ НАС АПАРТАМЕНТИ. Ще успее ли??? Ако безропотно и пряко волята ни се съгласяме да влезем в тези обречени на фалит ТКЗС-та ще успеят.

Според сега действащия ЗУЕС, формите на управление на ЕС са две: Общо събрание на собствениците и Сдружение на собствениците. Първото не е юридическо лице. Може би имаш предвид някакво изменение на ЗУЕС, което ще ни задължава да регистрираме Сдружение на собствениците?

ТЕКСТОВЕТЕ В ЗУЕС СЕ ОТНАСЯТ ЗА КООПЕРАТИВНА ФОРМА НА СОБСТВЕНОСТ. Дали тя ще се нарича Общо събрание или Сдружение е все едно. Режима на узаконяване на тези две форми на кооперативна собственост е толкова либерален, че дори не се иска участието на собственика. На местната административна власт са делигирани правомощията не само по узаконяване на тези кооперативни форми на собственост, но и по налагане на санкции свързани с неизпълнение в срок на предвидените в Закона за енергийна ефективност мероприятия. В тази връзка са и санкциите разписани в чл. 49 ал.5 от ЗУЕС които са свързани с неизпълнение в срок на мероприятията които са задължителни и касаят Закона за енергийна ефективност. В ТОЗИ СЛУЧАЙ НЕОТЛОЖНИЯ РЕМОНТ РАЗПИСАН ЗАКОН ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ СЕ ИЗПЪЛНЯВА ОТ КМЕТА НА ОБЩИНАТА, КОЙТО ВЪЗОСНОВА НА ПЛАТЕЖНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗВЪРШЕНИТЕ РАЗХОДИ ВАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ В ПОЛЗА НА ОБЩИНАТА. В този ред на нещата предстоят промени в Закона за публичното частно партньорство, с което да се узаконят разплащанията между лицензираните фирми на Цветелина Бориславова и общините, които ще наемат тези фирми за извършването на мероприятията по ЗЕЕ. Изпадналата в несъстоятелност кооперация губи собственоста си, като идеална част от имота на всеки собственик се превръща в собственост на фирмата която е изпълнила мероприятието по ЗЕЕ. ИЗХОД ОТ СИТУАЦИЯТА Е ОТКАЗ ОТ ОБРАЗУВАНЕ НА ВСЯКА ЕДНА ОТ ТЕЗИ ФОРМИ НА КООПЕРАТИВНА СОБСТВЕНОСТ. Съгласно параграф 2 и 3 от Преходните и заключителни разпоредби на ЗУЕС при липса на регистрация на кооперация, кмета на общината е този който трябва да инициира общото събрание с което да се узакони новото обречено на фалит ТКЗС. Не участвайте и не допускайте да ви бъде взета собствеността по този баламски начин.

и аз феноменално се интересувам и искам да участвам, защото явно ще има феноменален грабеж там, където е замесена феноменалната крадла цветелинка, на боко тиквата половинка!

ккк кефиш ме с коментарите си

Опаля ===== Караджова обяви, че се работи и върху "зелено данъчно облагане". Ше ни сложат накрая въглеродни датчици, на там отиват работите. И ще ядем протеини от бръмбари, както се казва в една друга статия.

ЗЕЛЕНОТО ЛИ Е ПРЕДИ ЧЕРВЕНОТО И НАКРАЯ ИДВА И БЯЛАТА СВЕТЛИНА.

Това е феноменален тъпак, който не споменава, че в цяла Европа интересът на мафията е феноменален и в Сицилия се конфискуват само "зелени инвестиции". Отделно тъпакът вместо да мисли как да разтовари гетата Варна и София и да направи инфраструктура из страната, той ще им санира панелките. Феноменално ялов министър

Когато в България има феноменален интерес към нещо, това означава че ще има феноменално грабене на народа - та затова лешоядите се струпват отрано.

Особено, ако феноменалният интерес е подкрепян от феноменални глупаци и феноменални мошеници.

Най-опасни са мошенниците, които говорят гладко, убедително и увлекателно. Носят нови костюми и хубави вратовръзки и... се усмихват непрекъснато.

При положение, че тази власт с невежеството си, срина икономиката ни за рекордно кратко време и продължава да я срива, да се парадира с някакви нереални факти и числа, непосилни даже и за развитите държави е меко казано неморално.

ИКОНОМИКА ??? В БЪЛГАРИЯ ???

Ама разбира се, че може да спестим от АЕЦ Белене. Ама тези управляващо няма да са тук за да седят на тъмно, като резултат от дебилното си управлене, нали? Питам какво е наказанието да обречеш 8 млн. да стоят на тъмно или да ги обедниш до неознаваемост?

Ама разбира се след като Цветелина се заинтересува от Зелената енергия вече има "феноменален интерес". Въпросът е кой ще ПЛАЩА? Защото като специалист в тази област, тази "зелена енергия" никак не е зелена за природата на България!

Утре ще плаща този, който не е инвестирал днес! Всеки може да си купи фотоволтаични панели и да бъде автономен. Дори не е нужно да се прави наведнъж, а панел по панел. Ама скъпи били днес... А утре, когато петролът стане 300 долара за барел...?

Явно си невежа по въпроса. През ноща тази фото централа от къде ще взима ток?

Това е истината. След като Цветелинка изсмука банките и загуби интерес сега разправя самата тя, че се интересува от зелена енергия. Ние да мислим, дето ще и плащаме и ние и децата и внуците. Затова, млади хора, бегане му е майката от тая територия. Да си останат само мутрите и мутресите и сами едни на други да си плащат.