Плевнелиев дава ордени за Никола Петков и Петър Дертлиев

Президентът Росен Плевнелиев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката, културата и изкуството, някои от тях посмъртно.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев дава ордени за Никола Петков и Петър Дертлиев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Помня имаше един/не му помня името/,който водеше голяма борба докато бутне мавзолея на Гоно Мицов -за него няма ли едно медалче

Плевнелиев обича руската литература-Толстой, Чехов, Достоевски... "Идиот"-му е настолната книга и дълбоко лично качество!:)))

Днес,13.01.2017-фатален ден, РАСИМ ЯХЪРАООЛУ награди себе си със званието , призванието и дълбоко личното качество: ГЛАВЕН МАЛОУМНИК НА РЕПУБЛИКАТА!

клетата ни измъчена Държава се освобождава от нищожеството от сниката. Нека всички мислещи и знаещи Българи празнуваме това събитие. Равносилно на освобождаването ни от турско робство.

Начетен, достоен, умен и отличен президент- е г-н Росен Плевнелиев. Наистина е човек за уважение-достоен българин.

на 21-ви България се освобождава от американското мекере плевнелиев Слава на Бога

Идва Лайно Радев.

Много интересно за какво тези двамата, Никола Петков и Макс ? За какво тези двамата, какво полезно са направили за българите. Не мога да открия едно тяхно добро дело ?

А Кацаров за какво ? Какъв принос има той към България ? Направил фондация, е колко българи имат подобни фондации, стотици - хиляди. Какъв родолюбец е той, нищо съществено, живял в Швейцария и там погребан. А и приноса му към правото е спорен,особено за българските студенти. Измислена история в нечии интерес.Много са българите по света с далеч по значим и ценен принос за България, родолюбци на практика и в живота и в смъртта.

По добре този комсомолец и член на престъпната БКП , да беше наградил дядовците на Цецка и на Буда , като активни борци срещу комунизма. Нали единия бил пребит с тояги насред село , а другият осъден на смърт от народния съд и разстрелян. Ето ,тях да беше наградил ,та да го разберат хората,че вече от комунист е станал демократ,награждава с високи ордени от свое име ,разни борци срещу комунизъма , за демокрация и капитализъм.

тоз мишок няма мъ*де да прави такива лупинги, всичко е под диктата на злобния токмак, докато се прави на герои-спасител, останалите кауни ги нанизва на мек член

Пак ли този се изплю на реверите на хората- пишеше Димчо Дебелянов.

що не даде на Х.Димитър,Ботев,Левски,П Волов,З.Стоянов и още и още много други!

Ей горкичкият- на него няма ли кой да му даде орден- медал тиквен-за принос към евроатлантизма и русофобията. Обичал достоевски,Чехов,Толстой, и аз обичам Б.Франклин,М.Твен и Том Пейн, но не съм американофоб или американофил,защото обикновенните американци нямат нищо общо с Белият дом,Уолстрийт или Холивуд.

Тази неопределеност до последно прави поразии. Сега пък гавра с двама достойни български политици отстоявали до последно своите позиции. Платили прескъпо но не направили компромис със съвестта си. Сега това нещо въртящо се като ветропоказател иска да им отнеме достойнството когато те вече мъртви нямат възможността да се защитят.

Де бре Плевня, медали на края на мандата. Ще разочароваш господарите. Можеше да изгониш поне 1-2 ма руски дипломати..... я къв си напет и страшен зад бюрото....

Ще го призная за достоен бивш БГ президент ако сезира ДНСК да му събори незаконната вила на плажната ивица на Черноморието. Иначе дава лош сигнал на останалите българи да нарушават Закона.Принципът " Прави каквото правя аз!"трябва да се спазва

Вилата му е законна, което ви влудява, нали? И е хубава, което още повече ви влудява, нали? Освен това парите за нея са с платени данъци, което хем ви изненада, хем ви вбеси до краен предел. И за капак се оказа, че Плевнелиев не е имал офшорки, което е практиката на всеки бизнесмен от този ранг, но от кръговете на БСП. Един вид видите ли нещо законно, постигнато с талант, това е сигнал за всички плюнки и лайномети, на които сте способни, а вие сте много способни... именоо да плюете, да осирате и да уродствате. Друга способност нямате. Некадърни сте за друго. Методът ви на оцеляване е увреждане. Уродливо...

Защо каканижеш в множествено число, нали отговаряш на Бухала? Вие, та вие! Кои сме Ние и кои сте Вие! Ако си от гайдата на Чехльо, ясни сте ми тези от Ние - изтрещялите и изперкали посткомунистически отрепки като повечето от пасмината на Борисов.

Много съм радостен от разяснението за законността на вилата. Става ясно, че аз също мога да си монтирам на плажа една виличка от кашони и талашит и ще ползвам челния Росков опит за узаконяване ,тамън ще съм под ВИП чадър По късно ще пусна на концесия на кълвачи от форума.

инженер и може и трябва да си позволи най доброто.

Слагачев, даваш ли си сметка, че с простите си изцепки правиш "мечешка услуга" на тоя дето хвалиш! Р.П. е строителен инженер. Твоето твърдение е лъжа, бре...

Ако наградените бяха живи, не съм сигурен, че щяха да приемат награда от това нищо...

А посмъртен медал за Пламен Горанов, който се самозапали по време на мандата на Плевнелиев ? В опит поне нещо да промени, да направи България поне малко по-добра ? А медал за онази жена, която изгоря до фонтана на президентството, Лидия ли беше, даже името и не остана ? Странна памет има този президент, помни неща отпреди 70 г., а не помни неща, станали преди 4 години !?

По-скоро го самозапалиха, за да могат такива като теб да го сочат.

за самозапалванията в България. В Гугъл има достатъчно информация. Относно Пламен това е нещастен случай - искал е да имитира самозапалване но вместо това наистина се самозапалва. Бог да го прости.

stan_posta@

Бог да го прости ! А защо е искал да имитира самозапалване ? По време на мандата на Плевнелиев ? От добър живот ? За утвърждаване на господството на олигархията ? За да доведе руски войски в България ? За страната си го е направил.

Този и медал да ми даде няма да го взема ! Този тотално обезцени институцията президент !

Плевню си призна. Щял да прави соросоидна фондация

Моят премиер ... е Бойко Борисов

Точно като змията - хапе най-силно когато умира, та и той като нея - въпреки че е отроче на комунист, се прави на отявлен антикомунист точно когато си отива и до край обезценява държавните отличия!!! Защо те ги награди до сега, плазмодии, а го правиш сега, в последните дни на мандата си?! Това,с раздаването на ордените на илоглограм вече не е израз на държавно отличие, а вече е държавно позорище, но не за наградените, а за награждаващите!!! Поплювко и ......, след като има всички властови механизми в ръцете си не може да намери общ език с една жена която е негов вицепрезидент!? И сега ми седнал да се прави на държавник и държавен глава?!

Награда, получена от този борсук е равносилна на обида, за всеки нормален човек...

Друго си е да те награди Гоце или Главния Мултак.

Плевню кога ще даде отчет какви ги е свършил през мандата си ???

се отчиташе. Явно не може да четеш.

За да бъде справедлив Плевнелиев трябва да награди посмъртно и бащата и брата а Никола Петков съответно Димитър Петков и Петко Д. Петков също убити по политически причини. Само дето е чел на млади години устава на БКП вместо история на България.

Чудя се само как нашия Путьо Маринкин(Р.Плювналиев)не е дал орден и на хан Аспарух...

Това вече го писа 10 коментара по-долу. Няма да ти платят.

...не е нужно да му плащат, Мунчо не е като теб - прави го без пари, само и само, за да ти напомни, че си путкопоклонник и свиркаджия!...;-о

Аре стига де! К'во още ни занимавате с тоя парцал!... До кога ще ни го рекламирате!?...

Настоящият президент, чийто мандат изтече с провеждането на президентските избори и до 22 януари остава единствено и само да предаде властта на президентската институция на новоизбрания президент, няма нито юридическо, нито морално право да удостоява с висши държавни отличия дейци на образованието, науката, културата и изкуството, някои от тях посмъртно. Петната, туморите, ръждата, плесента, избили през годините от мандата на Плевнелиев по лицето на държавата и обществото са много и преди всичко са следствие от дълбоки вътрешни процеси, вътрешни възпаления, вътрешни абцеси. И всички ние, всеки някак и всеки по своему сме виновни за болестта, разяждаща България и българите. Болест, която вече изхвърля вътрешните патологии върху външния ни облик, правейки го вече все по-очевидно отблъскващ и уродлив.

Плюнко, до 21.01.2017 Росен Плевнелиев е държавен глава и има право да изпълнява пълноправно задълженията си. Така пише в Конституцията. А другите ти пиянски и злобни брътвежи няма да ги коментирам.

Плюнка си ти, защото си фен на ПлЮвнелиев, нещастна подлого!

Плюнко, щом до 21.01.2017 Росен Плевнелиев е държавен глава и има право да изпълнява пълноправно задълженията си и знаеш Конституцията, тогава съобрази и състава на чл. 103 от Конституцията на Република България. Нормата на чл. 103 предвижда забрана за наказателно преследване срещу Президента за действия, свързани с изпълнение на функциите му, освен в случаите на държавна измяна и нарушение на Конституцията. Президентът не носи отговорност само за действията си, извършени във връзка с функциите му. Това означава, че за действията, извършени от Президента, които нямат връзка с функциите му, той носи отговорност, включително и наказателна. Президентът Росен Плевнелиев все още мълчи и не отговаря по същество на въпросите около тайната му среща с втория човек на EVN във Виена.

успокой се. До 22.01. това е Президентът и ще изпълнява длъжността си, която включва удостояване с държавна награда по негова преценка.

А посмъртно държавно отличие за Илия Минев!? Спомняте ли си този човек вие - стари комунисти, деца на комунисти и внуци на комунисти? Как ще си спомняте! Нали и досега властвате в България...

Само уважение и благодарност към президента и човека Плевнелиев!

Евалла, ашкалсун. Браво. Най-ми допадат комсомолски секретари-ренегати, обърнали резбата.

Д-р Дертлиев е бил най-младият депутат в Народното събрание след девети септември. Разказваше ми , че милиционерите стоели на вратите и чакали знак. От трибуната Георги Димитров размахал показалец към Никола Петков и го нарекъл предател. Тогава милиционерите се втурнали в залата на Народното Събрание, хванали Петков и лидерите на социалдемократите между които Дертлиев и Коста Лулчев. Коста бил около два метра човек-планина. Те го държали за ръцете и се опитали да му ги извият отзад, но той само си изпънал ръцетебстрани и нагоре и милиционерите увиснали във въздуха, размахващи ръце и крака. От Народното Събрание ги откарали направо в затвора.

Същи Крали Марко. Или както се казва: - Посмали малко.

Чичо Дядко, май нещо си се объркал с историята за Крали Марко, а?!... А, и к'во общо има т'ва с Недоразумението Плювнелиев?!...

Този Плевньо(как му беше малкото име помни ли някой) да не пропусне да нагреди и хан Тервел, хан Аспарух, цар Борис III, Васил Левски, Христо Ботев, Капитан Петко Войвода, Георги Димитров. А с Барак Обама могат да се наградят взаимно и посмъртно (т.е. като бивши издънки)

Задавил си се от злоба. Ти кво искаш само ДС-агентите да ги награждават?

Петър Дертлиев като Секретар на Социалистическата младеж страшно се е борил с комунизма, така да знаете...

Novae

Беше агент на ДС.

Преди 89-та имаше "активни борци с фашизма и капитализма", сега са мода "активни борци със социализма и комунизма" и пак по равни от нас. Кога ще дойдат нормални хора във властта?

И защо на Никола Петков??? Той е терорист. Да прочете делото му, там всичко е ясно - престъпник, всичко си е признал и е доказано.

Комунистическия съд ли го казва? Тия дето взривиха църквата Света Неделя и избиха десетки хиляди българи, а други стотици пратиха в лагери?

Нещо се сбъркал посоката. Обратен ли си?

Хората на Никола Петков запалиха кибритената фабрика в Костенец, в която изгоряха живи няколко работника (8-10), между които и няколко жени! Потърсете вестници от това време (в. Зора) и се убедете в подривната му дейност! Освен това убиха няколко граничари (войници) за да вкарат т.н. диверсанти! Имаше и други провокации и диверсии насочени срещу властта на ОФ, в който самите те членуваха.

Шилo

Браво на Президента! Длъжни сме на борците против комунизма. Много! За съжаление, комунистите у нас успяха да завземат държавата с помощта на тъпото население - ние сме единствената страна от посткомунистическа Европа, която гласува за комунистите след демократичните промени. Резултатът се вижда днес - на опашката на Европа сме по всички показатели. Държавите, които проведоха бърза лустрация и отстраниха всички комунисти от ключовите позиции, днес са истински европейски държави, с висок жизнен стандарт, работещи институции и справедливо правораздаване. При всички тези факти, единственото обяснение за наличието на толкова много подсмърчащи по "добрия бай Тошо" е едно - народа ни е тъп! Ама много!

Всички които са на върха крадат като за последно! Дали са комундета или демократи се едно.

Тия първи комсомолски секретари и най-млади членове на БКП като започнат да страдат от раздвоение на личността на стари години ме изпълват с тревога -совите не са това,което са

няма да ревем за теб я

То добре, но такива актове разделят нацията. Трябва да се избягват. Защото международната олигархия иска разделението на нацията. Плевнелиев охотно им го сервира. Точно президентът трябва да полага усилия да се преодолее нелекото ни минало. А той - точно наобратно. На кого е изгодно ?

Викаш да не дразним дъртите комуняги като им казваме, че са престъпници и убийци? Да не награждаваме жертвите им?

stan_posta@

Да, това трябва да престане. Докога ще ги "дразните" ? Ами че то нито един жив от тях не остана. Ето, и от жертвите им не са останали живи, посмърно ги награждават ? Докога ще ровим стари кости ? На кого е изгодно това ? Кога ще погледнем в бъдещето ? На кого е изгодна една разделена нация, която се топи ?

Д-р Дертлиев беше магическа личност. Пламенен оратор от класата на Жан Жорес. Единствената личност от която комунягите трепереха. Мразен колкото Б.Б. Светла му памет! На него и на всички антифашисти избити в Белене! Имах скромната възможност да поработя с него - беше вълнуващо!

няма да ревем за теб я

Да, светла им памет на всички антикомунисти. Ако са били в Белене. Защото статистиката е малко по-различна: 1. Бивши белогвардейци, участвали в окупационния корпус в Югославия и други вражески прояви - 5 души 2. Бивши полицаи, извършвали убийства, изтезания преди 9. IХ. 1944, укрили се от Народния съд - 262 3. Бивши царски офицери за престъпления до 9. IХ. 1944, укрили се от Народния съд - 173 4. Провокатори и за предателства в партията - 47 5. Активни Ив. Михайловисти (ВМРО) - 41 6. Лидери, бивши министри и други водачи на буржоазни и фашистки партии - 65 7. Ръководещи и активни Никола Петковисти и Лулчевисти, членове на върховното и окръжни ръководства, народни представители - 529 8. Бивши водачи на легионери и ратници - 66 9. Изменници на родината, заловени на границата или в опит и подготовка за това - 26 10. Ятаци и помагачи на бандити или шпиони и дивесанти, прехвърлени в страната - 279 11. Участници в нелегални конспиративни групи и организации - 170 12. Разпространители на злостни слухове и вражески пропаганди, разпространяване на анонимки и други разни - 243 13. Чужденци, влезли нелегално в страната по неустановени причини - 41 14. Анархисти с активни действия - 43 15. Сътрудници на полицията - 98 16. Сътрудници на чужди разузнавания - 91 17. Криминални престъпници: рецидивисти, сводници и проститутки - 144. Това е статистиката, публикувана във в-к Демокрация, 1999 г. Защо им е да лъжат, точно пък те. Но ако това е бил съставът на затворените, къде са невинните, къде са десидентите, къде са борците против комунизма ? Къде са нещастните, затворени "заради вицове и широки панталони" ? Че такъв контингент и днес ще е на същото място !

reotan

Другарю Станков, Това са хората в лагера от самото начало. тези с вицовете са от по други времена. Интересното в тази статистика е, че най голямата бройка са Никола Петковисти и Лулчевисти. Тези двете "категории" са престъпници? Хайде на паша...

антикомунистическите изцепки на плевела не спират. Също като Бараката, който всеки ден въвежда нови санкции срещу Путин в посредните дни на президентството си

Скоро отива близо до 4-ти км. Де подръка на Санитарите

Този защо се подиграва с достойни българи? Нищото да дава "нещо" на българин??!

Господа работещи за ДИР.бг.ще се оплача от вас за психически тормоз!! Как може цял ден да ни занимавате с този олигофрен? Че имайте малко милост! Даже котката ми получава храносмилателно разстройство,когато види индивида в ръцете ми!!!

Ами защо цял ден висиш в ДИР-а, нямаш ли си друга работа или това ти е работата, трол русофистиличен.

Е, до кога с тези стари капачки за буркани, бе??! "Грей" го бай ви Никола , че сте го удостоили с капачка??!

... като за последно! И дано не се уредиш някъде из Европа или ООН-институциите, защото твоето слагачество няма край. Народът казва - най-върлите "демократи" стават от най-върлите комунисти /комсомолци/. Индулгенции трябват, индулгенции ... Разбирам.

ТАЯ ГНИДА ОШЕ ЛИ ДИША

Не желая зло никому но ми е интересно как ще стане точно всичко. Плевнелиев лично ли ще връчи съответните отличия на г-н Дертлиев и г-н Петков? Определено това беше най-слабият президент, който сме имали. Каквото и да направи на края на мандата си, било то добро или лошо няма да промени аурата на слаб, некомпетентен и президент под чехъл. Час по-скоро да влиза в аналите на историята!

...инжеЛерче...

А ти го надминаваш по тъпотия....

Шилo

Кажи му "инженер" и не го обиждай повече!

Тоя чехлЮ къде ще живее , и съпругата му не го иска ?

Има място при крантата Деси!...

Добре че следващия президент е един достоен българин-Радев, а не мекотело като тоя!

Има ли,бе?!...