Плевнелиев: Нешева е трябвало да вземе по-големи бонуси

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че бившият вече управител на НЗОК Нели Нешева е трябвало да получи повече бонуси от тези, които си е дала.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Нешева е трябвало да вземе по-големи бонуси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ronin

Това,което говори Плевнелиев е чисто и просто"гаргара"от думи!Бла-бла-бла!...:)

Другарю Плевнелиев, мисля че нещо бъркате понятията държава и еднолична фирма-вие не сте управител на България ЕТ и другарката Нешева не е създател и управител на еднолична фирма НЗОК ЕТ, че да си плющи бонуси и премиални колкото си иска!

Жива подигравка с хората!И тази Нешева е простоооо-нагла,нахална,арогантна!Лекарите отговарят за човешки животи,учителите също?Що те не получават такива БОНУСИ?

г-н Президент, тази Нешева преди няколко дни управляваше 3 млр. сега станаха 4.За друго иде дума-тя нали за тази си работа получава ЗАПЛАТА-защо са тези бонуси-може би защото си върши работата(а ние какви бонуси получаваме, когата всеки ден сме на струга по 8 ч).Дайте на такива "неземни" специалисти големи заплати, НО ГИ ОБЯВЕТЕ ПУБЛИЧНО, ЗА ДА ЗНАЕМ, НИЕ КОИТО ГИ ОСИГУРЯВАМЕ за какво става реч.И въобще всеки, който получава и една стотинка от бюджета ЗАПЛАТАТА МУ ДА БЪДЕ ПУБЛИЧНА -от президента през чиновниците, полицаи,военни, депутати и на всички,които са на държавната ясла!!!!

Плевнлиев не дърпай народа за бонуса, че ще се отплесне.

Идиоти! Дайте пари на пенсионерите,че изнемогват!!!!!

Храните се по 3-4 пъти на ден и се оплаквате.....

златни комунисти. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

като върховен работодател на Плевнелиев го уволнявам, за липса на морал и благонажедност спрямо работодателя си.

Много сте намалели бе, драскачите на Позитано и другата КОМУНОИДНА гмеж! Под 10 бр. сте! Да не взеха да свършват паричките на Кирчо Контрабандистчето и Антончо Путев? Вие и сериозна тематика? Що не вземете да се гръмнете бе, безродници! Вие окалвате всеки форум и си мислите, че трупате дивиденти? Сон ви лаже, волот рие и на гъба му пада! На изборите, парламентарните, ще видите "Кон боб яде ли..." По друг начин е безсмислено да се спори с вас! Жалкото е, че нищо съществено не може да се коментира, вредители сте и това си е. Вредите като сте на власт, вредите и в опозиция - най-добре е да изчезнете!

Мале-е.е-е, каква дъскотропаница!

Така и не ги смени тия чорапи....!Еххх!

Я си смени постинга със " Сталин " по ще ти отива, защо всеки , който изказва някакво несъгласие с политиката на ГЕРБ задължително е комунист, е не сме, но не одобряваме такава политика, имаме си собствено мнение и си го казваме, а ти си се наслаждавай на управляващите

Нама малка лъжа, нама малко демокрация, нама малко свобода. Няма средно положение. Или ги има или ги няма. Такива хора като Плевнелиев и глутницата другари от герб, ни вкарват в грешния филм и за тов аще си платят.

Плевнелиев, да си чел скоро НК? "Чл. 217. (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който съзнателно ощети чуждо имущество, поверено му да го управлява или пази, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева." - НЗОК управлява ЧУЖДИ средства!

Затвор тез ги не лови, виж парите, та те само като вдишват през устата, ги изхвърлят през ...... във вид на ония евтинките парфюмчета дето ние богатите не можем ги купим за 50 години от спестяванията за закуски.

Умишлено изписвам името си ,Росене махай се от там докато не се осрал напълно . Все говриш за Европа европейско бъдеще. как не те е срам.гласувах за теб,ама вече суялявам. станал си п,а беше горе долу нормално момче.стига дрункаш глупости за европа ,аз живея в европа от миналия век.тук такива като теб и боико ги дават на прокурори.

Г-н Шуманов, като не живеете в България, защо си дойдохте да гласувате, та сега да си скубем ние косите!

Ако държавата е частна фирма, г-н Плавнелиев е прав.

Държавата е частна фирма и собственик е народа - в народа влизат и тези които сме ги сложили там уж по-умни да ръководят нас по-глупавите. Но както виждаш ние по-умните сме си сложили едни дървари да ни отсечат главите.

Доколкото си спомням да съм слагал някъде този! Дори от ЕС казаха, че изборите са манипулирани!

Безобразие!Значи малки Ви са заплатите,а какво правите за да работи икономиката -нищо ,нищо и едно голямо нищо.Само прибирате данъци,санкции,увеличения,прави се всичко за увеличаване на стегнация и намаляване на заплатите.Това ли е държавната политика?На Вас къде ви са стимулите за икономиката,за средния бизнес ,за услугите?Вземете пример от работещи икономики-мизерници долни!Значи бонуси им се приискало-добре ,ама какво сте направили за гражданите ,които са ви избрали,помогнали ли сте им или ги тикате надолу,що не се огледате по сериозно какво става и защо става и тогава въпроса имате ли чиста съвест да искате бонуси!

Ама и този се вживя в ролята на "последна инстанция"!!! И той забравя, че работодател, както на него, така и на безскруполните лъжци от правителството, алчните и лакоми държавни служителчета, парламентарните безотговорници... и т.н. съм аз и милионите други честни български данъкоплатци!! И затова, не те, а работодателите им имат право поне да дават морална оценка на поведението и действията им, които, меко казано, са като на мародери, ограбващи изстиващия труп на болен, за когото не са стигнали пари за лекарства, ненавреме е пристигнала неотложната помощ, не е имало нужното лекарско направление, а и личните му средства да си "купи" лекарски грижи!!!! Накратко, всеки, който оправдава поведението на такива безотговорници е мерзавец!!!!!!!

Има една приказка " сития на гладния не вярва ".Каквото и да напишем - "те " няма да го прочетат, нито ще повярват, че народа живее зле.Пък и какво ги интересува - те нали са добре :обличат се с маркови дрехи, пътуват в чужбина, горивото, телефоните, храната и т.н. са им безплатни, децата им учат в елитни училища ,а хората вече не се усмихват,хората тихо и постепенно полудяват всеки ден......но кой го интересува? Управляващите ли ? Това е последната им грижа. Важно е " те " да са добре , а ние - колкото по-кратко живеем - толкова по- добре.Ми заслужаваме си го - ние ги избираме !!!!!!!!!Бог да ни прости , а тях да ги съди............

Приятелю, нещо си се объркал. Я расъждавай от позицията когато си бил в бизнеса а не сега- в администрацията. ЗА ДА ИМА ПАРИ ЗА ИЗДРЪЖКА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ИМА РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА. АДМИНИСТРАЦИЯТА ПРИНАДЕН ПРОДУКТ НЕ ГЕНЕРИРА. СЕГА КАКВО? ХЕМ ЯКИ ЗАПЛАТИ ЗА ЧИНОВНИЦИТЕ( РАЗБИРАЙ ВСИЧКИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ПОД ВСЯКАКВА ФОРМА) ,ХЕМ НЯМА РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА, ПРЕСТЪПНОСТ НА ВСЯКАКВО НИВО, УМИРАЩИ ОТ НЕ ДОБРО ЛЕЧЕНИЕ ИЛИ ПРОСТО ОТ СТУД И ГЛАД... ТУДНО Е ДА ИЗРЕДЯ ВСИЧКИ НЕВОЛИ СЪТВОРЕНИ ОТ БЕЗХАБЕРИЕТО И НЕКАДЪРНОСТА НА ТЕЗИ КОИТО СЕГА ЗАЩИТАВАШ!

Всички трудещи се (независимо в каква сфера) за добре свършена работа са получавали морални, но и материални поощрения (това бяха ежемесечните КТУ = коефициент за трудово участие, годишни премии и раздаваните "икономисани" работни заплати от непълен щат). За материалната сфера, където съществуват ясни и конкретни измерители за количество, качество и срочност на положения труд това не представлява проблем и не подлага на съмнение обема на раздадените средства. За нематериалната сфера това е ПРОБЛЕМ, защото няма еднозначни критерии, по които да се съди за перфектността при изпълнение на съответните служебни задължения. Получаването на бонуси - новият термин за КТУ е нормално и редно при ДОКАЗАНИ и най-вече при намерили положителен отзвук в обществото РЕЗУЛТАТИ. Абсолютно НЕПРИЕМЛИВО е обаче това да е предоставено на НАЕТИЯ, а не на неговия РАБОТОДАТЕЛ. Не трябва аргумент за обема на бонусите да е управлението на милиарди!! (Американският президент по тази логика би следвало да получава възнаграждение по голямо от нашия бюджет. Той обаче се задоволява със годишна заплата ПО-МАЛКА от тази на губернатора на Аляска).

Много спорове предизвиква и терминологията - в министерствата били раздавани БОНУСИ, а "горките" членове на управителни съвети, бордове и пр. получавали само ДИВИДЕНТИ???!!! И в единия и в другия случай е загърбена етичната категория МОРАЛ. При всички случаи НЕПРИЕМЛИВО, НЕМОРАЛНО, НАГЛО И БЕЗПАРДОННО е получаването на такива средства, които 99% от хората могат да заработят след 500 години трудов стаж!!

Как ще и гласуват по-голяма заплата - недейте така госпожо, тя и за тази си заплата не си е "мръднала" пръста а вие искате и повече да и се дават.

В нормална държава, за тия изказвания лишени от какъвто и да било морал, Плевнелиев би трябвало незабавно да си ходи. Омръзна ни тоя злобен аматьор.

На служителите в държавната администрация и тези заплати са им много, защото са некомпетентни, мудни, неорганизирани и не вършат никаква работа.

Ами заповядайте в държавната администрация...тъй като явно сте умна може и да въведете ред

Ако успеят да се доредят до тази администрация - много от хората тук не биха писали като вас поради заетостта си - а биха работили и не заради бонусчетата а за да могат да спрът тази порочна държавна система.

В началото на пиеската ББ каза, че никой в НРБ няма да получава повече от него. Ако приемем това за аксиома, нека се опитаме да отгатнем колко бонуси си е писал ББ, след като вече е известно, че Пухкавата Масленка е вземала 55000, а той е работил 5 пъти повече от нея. Отг. 275000

Жена му вече е написала че ,освен Бойкомет ни трябва и Плевномет. Просто тя е мъжа в семейството....

От къде на къде бонуси? Нали получават заплати! Сигурно заплатата на тая Нешева не е по-малка от 5-6000 лева. Което ,също е безсрамно много на фона на тоталното обедняване на народа. Аз съм съвестен данъкоплатец и не желая парите от здравните ми вноски да тъпчат гушите на оядени чиновници. Плевнята отново се показа неподготвен. Кога ли е бил? Май речта му изпреварва мисълта и в определени моменти не осъзнава какви глупости говори. Как ли ще изтърпим това плямпало до края на мандата му?

Ти много неща не искаш - ма да не си се цанил да си в тая държава бре. Те тия чиновници знаеш ли как ги мъчат да взимат тия пари-що уйскита са изпили преди да подпишат. А полсе как съжаляват че трябва да вземат едни пари такива необлагаеми..

Не ги разбираш тези работи! Заплатата при държавните служители е САМО за да отидат на работа. А ако трябва и да свършат нещо трябва да им се плати допълнително... За другите това не важи...

Ако питаш мене, трябва да си плащат, когато ходят на работа. Останалото те си го докарват така или иначе от далавери когато заемат поста. А и бонуси искат на всичкото отгоре.

На нов шеф и на малко прасе не се радвай, че не се знае каква свиня ще стане... Е та тук същото...

Депутати от всички парламентарни групи се юрнаха да получават безплатни мобилни телефони от марката "Верту".

И начело беше... лъчко...

Пак ли?;о)))

Не пак-отново!

А какво ще кажеш за огромната си вила на морския бряг, която е незаконно строителство, показаха я по телевизия СКАТ. Много хубава бе, на високата скала с чудесна гледка, защо не я направи законно, нали така щяхте да работите от герб!

Тази комиксова фигурка Плевнелиев е най-големия политически резил в съвременната история на Б-я.

Сънувах един сън.... как всеки политик си получава заслуженото!

А бе кьде е Батко Боико

хем искате да имате нормална държава където парите се харчат за обществото а не изтичат в разни фирми на братовчеди батковци, хем искате да не плащате. Ако мислите че някой ще управлява 4 милярда за хиляда лева за 2000 на месец заслужавате да да тънете в мизерия. жената според мен е постъпила честно

Не е постъпила честно, не разбра ли, малко си е дала - те тия 4 милярда как да не си вземеш малко за изпът от тях...

Същественият въпрос тук е как ги управлява тези средства? Ако в резултат на нейното управление болниците ни бяха станали по-добре оборудвани, лекарите - по-добре платени , а пациентите - по-добре лекувани, никой нямаше да я пита за тези 12 000 лв. Все пак тя управлява чужди пари, които могат да се харчат само за здраве!

Случайно си намерих една депутатска премийка - 10 човека кандидати за следващите сто години, да ги харчим на карибите?

А аз се чудя защо свинефермата е по малка от постната пица?

Тоя се осра още в началото на мандата си. Представям си какво ще е по-нататък...

мнението е цензурирано.....

Ей, Борисов е много прав значи. Човекът си каза. Криза е пари няма за пенсии и заплати. Няма пари за болници и училища. Каза също и, че е направил много хора богати. Сега се вижда колко е прав бил. Никога не е казвал че няма пари за бонуси за нашите хора. Никога не е казвал и кои е направил богати. Сега всичко си идва на мястото. Пък другите кучета ги яли...

На управляващата партия да напомним, че времето, когато ние ще раздаваме бонуси наближава;о)

Продажник, помни, че си временно там.

Г-н президент?!Може ли такова малоумно изказване!? Във форума по темата не забелязвам даже и КГБ да ви защити! И всичко идва от прекомерното ояждане на управляващите и скъсване напълно на връзката с простолюдието,което я има,я няма 200 лв месечно като заплата /ако работи,разбира се!/. Тази от здравната каса преценила,че за труда си трябвало да получи бонус от 13500 лв,онази от агенцията по вписванията - цели 48000 лв! Пари,които повечето от нас не могат да спестят за три живота работа,тя ги взема за една година като бонус към заплатата! Да не говорим заплатите,които солидарно плащаме за еврокомисари и евродепутати - любимата ни Кристалина Георгиева се подписва месечно срещу 36000 евро /72000 лв!/,а обикновените ни евродепутати ни костват само по 19000 евро /38000 л./ месечно. Не зная,да плачем ли или да се смеем на това положение. Явно управляващите използват други мерни единици за оценяване на труда си,катастрофално различаващи се от тези на простолюдието...

Те живеят в друг свят, но с нашите пари..

А по въпроса за бонусите на г-жа Виолета Николова какво ще се изкаже г-н президента Плевнелиев?!

Пастирката ти маи още си на паркинЗите в Германия.Ела си!

Улиговрен - това си избрахте за президент! Жалко за Българския народ!

Е, "улиговрени" са го избирали явно!

За това негово изказване аз го подкрепям с 2 ръце!!!Неудачниците освен да злобеят друго не могат - това само показва, колко е прав в изказването си настоящит президент!!! Ако на вас работодателите ви предложат да вземете бонус за добре свършена много отговорна работа - никога няма да откажете!!! Ама сега понеже има кадърни и отговорни хора, които са си заслужили бонусите ще се скъсате от злоба!!! Лузари такива :)))) Айде със здраве и дано и вие да си намерите добре платена и отговорна работа, за която да получавате БОНУСИ!

Още един за четвърти км, тамън ще си правят компания!

Ти прост ли си или на такъв се правиш? Това не е търговско дружество за да има бонуси, поради по-голяма печалба! Това е бюджетна организация! Всички приходи идват от осигуровките на хората! Всеки похарчен лев на фона на недостига на пари за здравеопазване е абсолютна наглост и престъпление!

Спокойно ,ти си само социопат-вероятно по наследство. Има го в много български родове,затова държавата е на дъното !!!

това може да бъде изказване само на неадекватен и нетрезво мислещ човек, неразбиращ и незнаещ за какво става въпрос! Но то от Герб всички са такива ! Браво!

Нещо си се объркал, ооо висшестоящи над лузърите! :-)) На тез, за които иде реч в статията НЕ им е даден бонус от работодател! Те САМИ са си оценили и заплатили БОНУСИ за положения от тях труд /налагане на глоби и обиране на парите от незаети щатни бройки/! Е, ако не правиш разлика между морал и гласуван бонус на фона на обезценения труд на работещите българи, още по-зле за теб! Утре може да се влееш в редиците на "неудачниците" и тогава ще изпиташ на собствен гръб огромната несправедливост при разпределяне на заплати, бонуси и т.н. Защото може да не получиш нито едно от двете, а да ти се набива в канчето, че си некадърен. Да работиш за трима, да стоят неатрактивни работни места незаети, но спестените от тях пари да отиват в нечие ненаситно гърло.

Бонуси в такъв размер на фона на всеобщата мизерия - това си е цинизъм и не му прави чест на г-н Плевнелиев, че прави опит да "обясни" бъркането в кацата с меда. Нито аз нито някой друг е избрал въпросната госпожа да управлява 4 млрд лева. Тези, които обаче са политически избрани, трябва да си понесат отговорността за всички Калинки, Харизанки и Нешевки. Нека вземат пример от германските политици.

КУКУКУКУКУКУКУКУКУКУКУКУКУКУКУКУ

Шибаните герберасти нямат мярка в цинизма си!!!!

Президента бързо се осра. Като не им харесват заплатите що се натискат в държвната администрация. Нека ме поканят мен аз без бонуси ще ги управлявам тез пари. Ама не съм спонсор на ГЕРБ и няма да стане

Ей, ел президенте, дори такива като Кадафи си отидоха, така че не си мечтай много, защото всичко се случва! Да не дойде някой след теб и да ти потърси сметка за безочието!