Парламентът ще бъде разпуснат на 6 август, избори на 5.10

Народното събрание ще бъде разпуснато на 6 август, след което ще бъде назначено служебно правителство, обяви президентът Росен Плевнелиев.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът ще бъде разпуснат на 6 август, избори на 5.10 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАЗА ЧОВЕКА ОТ СКАЛИСТИТЕ ПЛАНИНИ

Е много яко "чистите" форума от някои коментари

недаващите към системата ще определят бъдещето. Крайно време е гласоподаватели да са само тези които допринасят - плащат данъци. Тогава хем няма да има дискриминация - никой не те спира да работиш и да плащаш данъци. Хем политика, ще се определя от тези, които дават а на от тези, които взимат. Да видим тогава как ще просперират популистите.

Крайно време е от Брюксел да почнат да назначават генерал-губернатори да управляват територията. То е ясно че тази сбирщина от идиоти няма как да се управлява сама ...

Не ви ли прави впечатление,че Барека си е чист шизофреник с мания за величие.Абе като говорител беше що-годе добре, но сега се побърка момчето.Той е от тези, дето "луд изяда баницата". Луд, луд, ама прави пачки.Що гл.прокурор не го подпита откъде му са парите, данъци плаща ли. Но къде ти - те са си дружки - спр.Костинбродската афера.

комунистче нагло. Ясно какво свърши Станишев - дупка в морето, пак спрени фондове, нови дупки няма да кажа в бюджета, че е опасно, но в бюджета на енергетиката - това и децата го знаят. Но не вярвам да нямаш кола и да не бръмчиш по новите магистрали, да не се возиш в метрото, да не те впечатли зала Армеец.

ДА ВИЕ ЧИСТИТО НОВОТО ТУРСКО ПРАВИТЕЛСТВО !!!!!! ТО И ДЕНЯ СИ Е ТЕХЕН НЕКА ДОЙДАТ БРАТЯТА ОТ ТУРЦИЯ - И ДА СИ СПРЕТНАТ ЕДНА ХУБАВА ДЪРЖАВИЧКА !!!! ТО ВЕЧЕ ТУКА НЕ ОСТАНА НИКОЙ - !!!!!

Какво разпускане, бе??! Ако ги бяхме оставили- те щяха да си излязат доста по-рано във ваканция!! Най-обичат да Ваканцуват народните избраници!?

Ти пък,,,Що да не се "разпуснат" малко зер са се преуморили да лапат киФтета..сега да поапнат малко по некой друго ястие..сал дървото не щът ла апват, че им мяза на вкус на цеулолоза.

мисля че прякора тиква мног му отива на бб

Тия кога стартираха, кога се разпуснаха и какво свършиха ? Че и Бойковото какво свърши - нула !!! Само популистки изказвания.. Нека се измерят в елементерни ключови индикатори - БВП, Покупателна способност и средна заплатка.. тогава може да говорим, кой какво е свършил. Щото хората почнаха да ходят с галоши по магистралите на ББ, а сянка не остана, че всички секат гората като за последно !

Предлагам следващото Сборище да не се нарича Парламент. Дразни слуха някак си: съчетание от "парлама" и "мента"! Дайте предложения...

Желая им много здраве и щастливо харчене на откраднатото. Те си знаят кои и какво откраднаха.

В Б-я трябва да се въведе закон, всяко правителство като подаде оставка да мине през съда. Ей така, за всеки случай, ако някой нещо е откраднал или навредил на държавата и народа.

и най-простият "политик", г-н доктор-мутра, ще се жертва да стане премиер, какво ли ще се случи ако пак не стане на неговата, нови избори ли ще има, докато тоя неосвидетелстван (засега) ненормалник, получи власт ??

Омагьосан кръг: - служебно правителство, назначено от Плевнелиев, което ще предпиреме разни непопулярни мерки в аванс, за да не се налага след това ББ да се занимава с тях и да си рискува имиджа на благодетел и спасител. - избори, при които очаквано стадото ще избере мутрата за следващ премиер. БСП е в нокаут от собствения си лидер и може да не влиза в сметките. - мутрата-премиер с изявена мегаломания (мания за величие) отдавна е достигнал своя праг на компетентност, затова и ще виждаме все познати вече неща - дефицити в бюджета, невръщане на ДДС на фирмите, тефтерчета на Златанов, политически чадъри като при Мишо Бирата, показно рязане на ленти на обекти, започнати от предни правителства, неграмотни фурии с болни амбиции като Десислава Атанасова, Искра Фидосова, Цецка Цачева докато народът накрая започне пак да хвърля камъни и да се самозапалва. А ББ през цялото време ще обяснява как комунистите са разграбили държавата и затова нещата вървят все надолу и надолу, та още 50 години нямало да се оправим. Затова ще настоява в следващите 50 години все той да е премиер, за да оправял бъркотиите от комунистите. - поредни предсрочни избори, при които народът пак ще се люшне в лява посока. Ако тогава БСП е вече с нов лидер, има голям шанс това да е била последната изява на партия Герб и да последва СДС и ДСБ.

Това е много оптимистичен сценарий. Защото преди предния мандат държавата имаше резерви - нисък дълг, що годе работеща икономика, висок фискален резерв и най-вече вяра в бъдещето. Точно заради убийството на тая вяра, мутрата и неговата клика трябва да отидат в забвение.

h 1

mnoo тролиш бе пич ....

На "супер финансиста" хамелеон Олигарски! Е, баце - има и такива моменти в живота. Като се изстреляш в космоса, може и да паднеш лошо на земята. Дано си по-близо до някоя ортопедия с доктори "супер специалисти" като тебе. Ха, честито пак!

Защото през Юли са в отпуска?

Да, това правителство ще си отиде. Как ще бъде оценено - това ще покаже бъдещето. И ще дойде новото правителство - каквото и да е то. Но, както казва народът - не бързай да се радваш на нов началник и на малко прасе - не знаеш каква свиня ще излезе!

От тия които се кандидатират настойчовоза премиери, като ги видя и ме втриса. Един нормален човек няма измежду тях.

щял да проведе консултации.....бла,бла...достатъчен е разговор с този който го назначи......

И при тези огромни провали,гьонсуратите пак се дърпали.И това ако не са кърлежи....

Орс, не изкара ли вече пари за морето бе? Или искаш да ходиш на море в Гърция?

Аз съм си на морето.Пък и в Гърция съм ходил..Колкото да разбера,че благодарение на другарите,и с тях не можем да се мерим

Вярно ще подаде оставка, щом ДКВЕР каза, че ще трябва да се вдигат цените на топлото и електрото, значи вярно ще си обират крушите! Следващият който и да е той ще трябва да обере пак негативите на по-високите цени, които сега се поддържат изкуствено, чрез натрупване на борчове на НЕК. Не знам дали по принцип разумен и добронамерен човек би се натискал толкова много само и само да управлява тази територия. Защото днешните умеят само да правят интриги, чрез възможно най-евтиния популизъм - по 5-10 лв. на пенсионер и по 300 лв. месечно на професията "перманентно раждаща ромка" незнайно от кого - наричани "майките". Така че, каквото и да ми говорите докато изброения дотук човешки матриал има право на глас или си продава гласа за 30-50 лв. - да знаете за нищо сме.

"...дали по принцип разумен и добронамерен човек би се натискал толкова много само и само да управлява тази територия..."? Ами поне засега само двама яко се натискат за тази чест...ама то хвани Борисов, та удари Бареков. Или обратното - разлика нЕма.

Ми те пингвините ще се дотътрят точно по това време за Байряма...."браво", някой пак намаза филията..!!!!

Три дни ще има ядене и пируване - откога го чакаме спасението ОСТАВКА! Дано не сътворят само глупости за този един месец!

време беше.

Г-н Орешарски ,Вие сте един успешен премиер и няма от какво да се срамувате .Вие ни дадохте глътка въздух след опустошителното управление на Герб,Вие ни върнахте самочуствието и показахте ,че институциите могат да работят за хората .Освен констатациите ,които на правихте в началото за наследството ,от Вас не чухме оплакване и упрек към предишните .Вие ,където и да работите ,ще успеете .

Веси,закъсняваш нещо.Опорните точки вече са другиии....

Няма опорни точки! Има факти! И те са, че България взе да се измъква от разсипията, която направи ББ. Затова сега гербаджии работят по всякакъв начин да разклатят държавата, без да интересуват от това дали хората ще оцелеят.

така ли те е учила мама? Да не си пиеш редовно хапчетата? Много лошо.

Почти нищо не можах да разбера- държавен преврат ли се готви ала Киев, няма вот на недоверие, ББ затова ли прескача до Ваш, "протестите" на нашия майдан утихнаха отдавна,лева стабилен закотвен с еврото,банките и без това не са български така че те се управляват от Франкфурт или от по далече,единствено ми идва на ум че юли-август е най-умрелия сезон за работа и мислене, а и стават най-интересни неща в държавичката ни.

правителство в цялата Българска история. С най-некадърния министър председател - Орешарски.

А ти кой "кадърен" очакваш да ти помогне?!

Не очаквам никой да ми помага, защото се оправям сам. Не искам обаче да ми пречат. Това с преченето комунистите го умеят най-добре!

Що бе!Нека седи!То вече не остана държава!Взимам си децата и към терминал 2!Най-забавното е че в която и бяла държава по света да ида там ще срещна дечицата на тия дето ни грабят 25 години!Охранени и доволни!

И що да подава оставка? Първо, не съм го чул да обещава, и второ, тия дето не могат едно решение да вземат на "Констивния съвет" и на вчерашните консултации, те ли ще поемат изпълнителната власт? Ами че те няма да могат да се съберат и в парламента да му гласуват оставката!

петнайсетка, как сме днес?

кви са тия честитки тука, задето Орешарски ще подава оставка на еди коя си дата. Може ли човек да се радва, че един нормален Премиер ще си иде преди да му е даден шанс дори да преполови мандата, за да дойде на негово място една неграмотна мутра-диктатор, която доказано ще съсипе народ и държава ? Може ли бе ?

ми иди го брани с гърди бе като ти е толкова мил си го вземи у вас

Грешка, Пламен дори не ставаше за премиер.

Малцинственото правителство си отиде, кое не можеш да разбереш?

Малцинственото правителство си отиде, кое не можеш да разбереш? :)

Да? А какво беше "мнозинството" на Тиквата в предишния парламент, и кой измисли термина "управление на малцинството"?

Въпросът дали България е страна на чудесата е с ясен отговор. Бареков, новият балансьор е парламентарно бастунче на бъдещето се оказа назначен за журналист, по-късно милионер, а сега и за политик. В ранните дни на демокрацията имаше един шмекер - Маргарит Мицев, който бе спестил парите си от закуски.. В по-ново време - се оказа, че може да станеш милионер от заплати, печелейки ги от телевизия, която е фалирала. Гледано, през очите на разума, Бареков е помогнал да фалира предприятието, което го е направил милионер. Разказът за айфоните, зъбите, кебапчетата има продължение за съответните идиоти, които са слушащите го според убежденията му. Шутът и машата на "демокрацията" Волен се прероди в Бареков. "Демокрацията" ни може да продължи на крета по пътя с новото си бастунче. Made in USSR.

Добре казано - но с едно нещо не съм съгласен - "Made in USSR". По-склонен съм да мисля, че е Made in USA. Може и да не съм прав, но поне досегашната история ме навежда на такава мисъл - посещението на Х. Клинтън при Б. Борисов, посещението на тримата американски сенатори при Орешарски, редовните визити на Б. Борисов в Щатите и в американското посолство, речите на американския посланик не къде да е, а в НС (което беше по-скоро набиване на канчетата - нещо, за което в една нормална страна щяха да го обявят за "Персона нон грата") и като следствие - спирането и на трите руски стратегически енергийни проекта.

що слагате минуси бе нещасници да кога руския посланик е идвал в парламента, ама Пръдню влиза два пъти

Тази самовлюбена особа трябва да остане в историята под името "плужека".Недопустиво е да се споменава гражданското му име - подобно на убиеца на Дж. Ленън. Това е най-голямото наказание за подобни слънчогледи. Що политически формации смени що нещо този човечец. Ха да ви е честит препозавателя от УНСС студенти - посрещнете го радушно.

Ами, щото няма за какво. Ти как мислиш, ако имаше нещо дали нямаше да бъде ударен с него?

А ти сигурен ли си, че няма за какво? За съжаление в случая е в сила приказката, че "Гарван гарвану око не вади" - точно както Борисов се заканваше на министрите от Тройната и на ДПС, но за почти четири години и косъм не падна от главите им!?

Казано иначе, 240 народни изедници ще си получават пълната заплата, без да вършат нищо. Аналогично и министрите начело с шефа си. Брилянтно пресметнато - по дни, да не би да останат малко по-встрани от хранилката. Личи си почеркът на един лидер с кауза. И той така стиска до последно да е депутат, че от едната ясла да скочи направо в другата. Толкова ли са обеднели вече? Или апетитът идва с яденето и не могат да спрат? Срам, срам, срам!!!

На срещата при президента като експерт Борисов дошъл с Владислав Горанов. Миналата седмица стана ясно, че Горанов очаква одобрение от БНБ, за да заеме поста на изпълнителен директор в Общинска банка. Горанов е известен с близките си отношения с Пеевски. Общински съветници в София твърдят, че новата му позиция е благодарение на пряката намеса на Борисов, а една от причините е, че Пеевски има апетити към банката. Участници в срещата казаха, че Борисов мотивирал появата на Горанов с аргумента, да "засича кога лъже финансовият министър Чобанов".

Една банка, една телевизия /за това сме чули/, може би, някои други бизнес формации, един "Любо пъпката".... Нещо да ви говори това? Кои са Пеевски и Василев? Каква е връзката и "кой".

Аз не вярвам да си подаде оставката. Те са такива гьонсурат и наглеци че не вярвам....

Ако до 25-ти остане нещо за крадене или съсипване в България ще отложи до пълно изпълнение на възложените задачи.

Ако до 25-ти остане нещо за крадене или съсипване в България ще отложи до пълно изпълнение на възложените задачи.

Още миналото лято ви казахме,че това правителство може да изкара най-много една година. И най-малко - пак някъде там. Лошото е че се запази тенденцията - всяка година да сме по-бедни от предишната. Да видим на есен каква власт ще си произведе българският избирател. Да видим и какво ще му предложи негово велико тъпоумие българският политик по време на кампанията!

Кога ще си подаде оставката премиерът, не зависи от него. Затова да не се обяснява на широко.

през юли нс ще отмаря

И никой от тези същи дупетати да не допуснем повече в Парламента. Особено квачка Манолова, Миков, Курнелия и сие, и т.н. Никой!!!

Орешарски вече стана банален с неговото дебелоочие и липса на достойнство....така че, сега и да подаде оставка, това вече не трябва да се възприема за новина....

А защо не днес?

А кой ще е служебен премиер? Или Боко пак ще го избере през Роско?

на тази оставка се радват платените протестъри и шайката около бойко.всички останали сме наясно,че това нищо няма да се подобри от поредните избори.

Баба Ванга беше казала. "Витрините ще бъдат пълни, но хората ще минават покрай тях, ще цъкат с език и нищо няма да могат да си купят." Дали пък вече не идва това време. Дали пък нашите нови братя не са решили да ни направят сценарий " а ла майдана". В набиването на канчето на нашия представител се включва и финансова дестабилизация.

Вие вервате ли си, че Орешарски ще подаде оставка до кочто и да е дата? Ако е така и датата е 6 август, то той до това време може да построи ЮЖЕН поток през северна България.

Дай боже да го построи, от твоите уста в божиите уши.