Русия отрича ядрена авария, въпреки че призна за замърсяване

Русия не е регистрирала никакъв инцидент или повреда в своите ядрени инсталации въпреки радиоактивното замърсяване с изотопа рутений-106.

Обратно в новината

Коментари - Русия отрича ядрена авария, въпреки че призна за замърсяване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Онзи ден звезда номер 69д53е6дзз435 открита от САЩ избухнала! Путин е виновен.....той я взриви!

Благодаря за просветлението! Винаги съм си мислел, че радиоактивните вещества се характеризират с период на полуразпад, измерван във секунди (съгласно международната измервателна система SI), а то било разстояние на разпад (пълен) и се измервало в километри!

Този път сигурно са прави руснаците, може да не е било авария. Може да замърсяването да е било планирано. Всички знаем, че империята на злото - русия, с радост би затрила целия свят. А премълчаването на ядрена авария, без грам загриженост за живота на милиони хора, русия вече го е правила. Защо да не го направи пак?!!

Каква ядрена авария? При такава би имало в атмосферата не само изотопи на рутений, а един куп други изотопи! И защо никой не казва, че замърсяването с рутений в части на Европа е било много по-голямо от това в Русия? Само краварите , с техните военни бази из цяла Европа знаят истината, но си траят!

Ама нали точно това казвам и аз?!! Каква авария?!! Авария е да ти се спука тръба в банята и да наводни съседа. Ако обаче, ти целенасочено започнеш да наливаш вода във фугите - това не е авария! Това си е злонамерено действие!

Никога не вярвайте на руснаците! Първата лъжа, която съм чул е че нямат разположени ракети в Куба, с което можеха да предизвикат ядрена война! Бях съвсем малък по това време!

това каквото и да е, няма нищо общо с атомни централи.

Ех тези евро-гейове незнаят какво означава авария по руски! Някаква дребна повреда довела до малка утечка и веднага вой АВАРИЯ! НЕ авария е когато има сериозен взрив, с управляващи кадри сред човешките жертви, и в повечето случаи това е западна диверсия, защото руските управляващи мислят за хората повече отколкото те самите могат да мислят за себе си! Но ние българите като стари кучета вече разбрахме и какво ни мислят управляващите по-руски образец и затова ги избираме такива с по-малко умствени способности!

Най-мирния атом в света!

ами замарсено е ама кво да напраим!то е в допустимите граници и не е толкова опасно! дишаите си спокоино и на воля!другият пат сте завишим безопасните норми и пак сте е безопасно!то и хляб като режете трохи падат нали???

Замърсяването не само, че не е опасно, но тъй като идва от братския руски народ, то всъщност е полезно. От братушките от сърце, дет' се вика.

руснаците пак сде оакаха

Странна работа се получава ( сигурно от хибридната война на чехльо) - Русия признава , че И там са засечени повишени нива ... резултат те са виновни ??? Впрочем за по - любознателните - първите сведения за проблем са още от март със завишени нива на радиоактивен йод , отчетени във Франция Германия ... Още по-любопитното е , че статии ВЕЧЕ могат да се намерят САМО на македонски сайтове .

Спете спокойно, деца, Шиндаров и Глигор ги нема, друг че ви лаже.

към радио Москва: Прощавайте, колеги, бихте ли излъчили отново концерта в чест на спасителите на моряците от "Курск", че заради смущенията от радиоактивния облак не успяхме да го чуем...

Аааааа, не вярвам РОССИЯ да е замърсявала нещо през историята си. Та тя е най - екологично чистата страна в мире бе краварски пиндоси. РОССИЯ е най - великата бе кравари. Вижте се бе, нямате какво да ядете и гладувате, пък ние под водачеството на товарищ Путкин сме сити и щастливи.

У нас в Россия признаваме за авария, само в случаите когато някой близък град се изпепели. Иначе не му викаме авария, а черезвичайное произшествие, което е нещо съвсем в реда на нещата. Въпрос на превод, кравари!

"черезвичайное произшествие, което е нещо съвсем в реда на нещата" Тоест е нормално ежедневие. Мухахахахахахаха!

Ами се поинтересувайте какво става с Фукушимата вече толкова време! Един специалист ме посъветва да консумирам само речна риба от Родопите.

При Фокушима имаше ядрена експлозия,и нямаше как да се скрие!Докато само изтичане само на радиация ,без експлозия може да се потулва, защото не се вижда,но може да се засече!Затова изключително осторожно трябва да се следи,и да се информира,тъй като заради едното реноме тровят хората!

Те тая дупка, те тука - НЕ Е ДУПКА! Вервайте ни.

Всъщност, ако радиацията не беше засечена в чужбина, руснаците въобще нямаше да споменат за нея. Освен това го правят с 2 месеца закъснение, та съвсем се осраха. Ами това е то свободата на информацията в путинова Русия...

Е Северна България добре се е " екологизирала" с радиация!Франсетата писаха,че само тази част е засегната!Тогава и у нас беше засечена,но нашите не разбрали от къде е точно или се направиха на тъпи или русофили рублажии,а " великите" определено мълчаха!

Руски чаловек не баится от студ, радиация и др./Прашчайте за скромният ми руски!/

Всъщност излезе инфо преди време след журналистическо разследване!Става въпрос за подмяна на стари реактори със нови в ядрената централа!При въвеждането са пуснати в експлоатация на пълна мощност,за да се открият дефекти и тогава е изтекла радиация!Населението там е евакуирано,но не веднага!Това е наложило законови промени за предварително уведомяване на министерството в Кремъл в такива случаи и на место да присъстват повече специалисти и съответните проверки!Там се е действало на местна почва и не са били взети мерки за обезопасяване,вярвайки сляпо във "великата" техника!

Руснаците за какви се мислят?Хем има ядрено замърсяване,хем било "екологично" и " изобщо" не е от аварии,но до ядрена централа,обаче" не било " от нея!Чак такъв типигьозлук е неоправдано,дори е наглост,защото и тук имаше завишаване,и се мълчеше ,мълчаха като гъзове вместо да предупредят хората да вземат мерки профилактично!Дали е малко или много всеки има различна поносимост,особено децаТова побъркване на рашките по непогрешимст вече е диагноза и то сериозна и никой не трябва да им се връзва,а дава навреме информация за хората,защото е ясно, че ядрената енергия не е безопасна и никога няма да бъде!Трагичното е, че и Турция се върза да строи и то на нашата граница,абсолютно безотговорно,защото първо ние ще пострадаме и никой политик от нашите не се противопостави!

Сорос с чамадан е занесъл рутений -106 в Русия, а некадърното руско разузнаване не го е засякло. После западната пропаганда обвинява Путин.

Нищо изненадващо няма в тази вест. Тя Русия /СССР/ навремето нищо не каза за аварията в Чернобил, в резултат на която загинаха или придобиха злокачествени заболявания хиляди хора не само там а и на много други места, та сега ще обръща внимание на някакви попикани нива на замърсяване.

Освен студ, лъжи и олигархия - какво друго да се очаква от Русия?

Мръсни соросоиди и редовни посетители на Козяк, запомнете веднаж за винаги, в Русия никога, никъде не стават аварии, даже обикновени, та камо ли ядрени! Руските учени отдавна са доказали, че "крайно високата концентрация" на рутений-106, превишаваща 986 пъти показателите, регистрирани предишния месец" увеличава продължителността на живота най-малко с 50%, и замества и намалява зависимостта на организма от "Боярышник" в пъти! Яд ли ви е мръсни соросоиди!

"... Максималните равнища на рутений-106 във въздуха в Русия през периода септември-октомври са били 200 пъти под допустимото и не са представлявали опасност за здравето, увери също днес руският ресорен контролен орган Роспотребнадзор" "... в Аргаяш е засечена "крайно висока концентрация" на рутений-106, превишаваща 986 пъти показателите, регистрирани предишния месец" Хайде първо да се разберат кой лъже, защото двете твърдения са взаимно изключващи се, да постигнат съгласие и тогава да кажат заедно, че така само хвърлят публиката в смут. Иначе то си е ясно, че руските радиоактивни боклуци са най-чистите в света.

Няма никаква лъжа, цифрите се отнасят за 2 различни неща, за допустимото и реалното! Ако е било 200 пъти под допустимото, а сега реалното е 986 пъти над предишното, значи днес е 4.93 над допустимото, а това е смешна деболия! Русский человек носи дози 100 пъти над допустимите!

Авария няма,замърсяването е диверсия на извънземните.....

Путин няма нужда от ядрена авариа. По силен вятър откъм ядрените полигони е достатъчен. ЗА по сигурно-увийте се в бял чаршаф и си носете автомата /АК/ от ремъка, да не покапе цевта.

abasador

хайде, сега и ти колега, какво лошо съм ти направил, че да ми покапе цевта! Лек ден.

иЗВИНИ, колега, нямах пред вид теб и твоя никнейм, а руската действителност. Там не отива нито да се смеем, нито да плачем

Къде да се наредя за манифестация?

"Русия отрича ..." ... Че никой нормален не е очаквал нещо друго. Смотана и лъжлива кремлинска работа...

Платен спам.

Болен мозък!Тъп трол безродник!Кретен!

Това е много противоречаща статията. Първо се говори за радиоактивно замърсяване, после било 200 пъти по-ниско от опасното. И всичко това в близост до радиоактивно сметище, което е нормално. Всичко това ми напомня за радиоактивната вода в Хасково. Въпроса е: Какво следва?

..е било НЛО

Поредната"благинка"от Братска Русия!Как да не се радва човек!!!

Аaa благинки идват и от новите братя от щатите на Америка - всеки ден си има вече убийства, грабежи , изнасилвания и все такива хубави работи. Но пък къде по-важно е да се правим, че това не е важно, а да плюем по Русия , защото така е модерно ...

изпращаме всякакви замърсявания на този свят, ядрени, биологични, химични и идеологични... Но всичко това, с любов!

Беленеееее, га ши строим да си имаме и ние облаче което да отричаме?

И що ти требе Белене - нас и без него си ни тровят ... и при това прикриват отровителите от най-високо държавно ниво! Сигурно отдавна си забравил, че ... наскоро гръбна скандала с яйцата, съдържащи отровата за кърлежи и бълхи Фипронил? Сигурно отдавна си забравил как в началото плахо медиите ни не даваха много гласност на това и неглижираха скандала? Сигурно също отдавна си забравил как по същото време - в началото, нашата Българска Агенция по Храните ... СМЕЛО ОПОВЕСТИ, че Фипронил в яйцата в България ... НЯМА ... и няма и внос на яйца с Фипронил? Сигурно отдавна си забравил ... вече, че не се мина и един месец и се оказа, че замърсени с Фипронил яйца ... ИМА ВНЕСЕНИ ... ами и са вложени в определени сладкарски изделия и сладоледи ... само дето БАХ така и не пожела да оповести кои марки изделия и сладоледи са със Фипронил за да може населението да не ги купува и ... КОНСУМИРА!!! Та ние си имаме държава, която пази с всички сили унищожението на населението си!

"Призна за замърсяване" - демек каза че има такова. Ми то по тая логика и Европата призна за замърсяване. Гаси плоската пропаганда...

Защо , никой не им вярва на руснаците?Еми ,имат богат опит в лъжите.Както и лидер който казваше ,че войниците в Крим са самоопълчение,а после си направи филм за успешната окупация на чужда територия...Защо бе ,защо не им вярвате на тез хора???

че ние вече 28 години сляпо вярваме на лъжите на Запада...

Погледнете каква хубава миризма се разнася около нас. На маргаритки!

Русия винаги отрича всичко, което не и е изгодно. Богата практика. Така е в страната на победилия тоталитаризъм, разбирай фашизъм.

Руски зет, каква страна е раССия! Разни хазари поклонници на Молох като ленИН, сталИН и путИН вече сто години мачкат хората там! Социалните показатели на богатата раССия са КАТАСТРОФАЛНИ и равни на тези в африканските държави! Но си прав! В раССия не е живот, а ОЦЕЛЯВАНЕ!

Ти на мен отговори страхливецо! Готов ли си да умреш за някаква кауза? Или просто ще смениш плочата и ще продължиш да крещиш оглушително?

Смисълът на човешкия Life е да живееш за кауза, не да умираш. Една малка част от хората (казват от 2% до 4%) се раждат войници и те трябва да избират каузата, за която да умрат. (още 10-15 % им втълпяват за какво могат да умрат - това е пушечното месо).

А за тазсутрешната партенка, че Русия е причинила заразяването кой ще се извини? Иди че доказвай, че нямаш сестра. Нещо повече, ще ви кажа аз, замърсяването е причинено от французите около техен ядрен обект в Румъния. И да не се правят на ударени те, както и англичание, които край Фолклендите потопиха аржентинската подводница предните дни.

фалшива новина. Заговориха за рестарт на АЕЦ Белене и хоп авария... хаха...

Точно така, прав си! Белене конкурира френската централа в Черна вода, Румъния. Нещката си дойдоха на мястото. не вярвай на западняци и жени (само понякога на майка си), никога!

Откраднат радиоактивен отпадък. Чакайте го в западна Европа. В някой голям град.

Типично за путлерастките уроди!!! Сев. Корея номер 2! Оня ден бяха пуснали видео как деца от Волгоград пеят, че са готови да умрат за "дядя Вова"! НЕНОРМАЛНИЦИ! Тия и без радиация са облъчени здраво!

Точно заради това винаги са оцелявали като страна, защото родината и това което се асоциира със нея е над всичко друго, докато ние поради националния си нихилизъм най вероятно ще изчезнем

най-добре са оцелявали руснаците при сталин.. точно по тези причини.

Ти не си ли готов да умреш за Сорос? За "демокрацията"? За правото да ядеш банани докато почнат да ти излизат от ушите? За правото да караш 25годишно бмв на газ без катализатор с гуми галоши и без задни спирачки? И ако дойдат "рашките" и кажат "всичко товова тука става наше!" ти ще кажеш "добре"? И няма да искаш да умреш? А?

"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част." Това не го казвам аз. Казал го е един от най-великите българи - Г. С. Раковски още преди 150. Странно колко актуално звучи и днес.

НЯКАКВА РАДИАЦИЯ 1000 ПЪТИ НАД НОРМАТА НЯМА ДА МЕ НАКАРАТ ДА ПРЕСТАНА ДА ОБИЧАМ ПУТКИН И РУСКИЯ КЕНЕФ! КАТО ОБЛЪЧЕН ЩЕ ГИ ОБИЧАМ ДВОЙНО!

Аз

Ихааа... Къде прочете 1000 пъти над НОРМАТА?