1300 ромчета кандидатствали за 700 стипендии

По проекта за стипендии за подкрепа на ромски ученици към момента 1300 са кандидатствалите ученици. Стипендиите са около 700.

Обратно в новината

Коментари - 1300 ромчета кандидатствали за 700 стипендии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност, лек конкурс при < 1:2 (печеливши:участници)

Ей,едно време стипендията беше привилегия.Сега и нея я направиха мръсна дума,Жалко!!!

Pesh0

И как разбират кои са ромчета , като десетилетия , не даваха по новините да се каже , че престъпника е ром ??????

Pesh0

А мен сина ми в 9 клас ме пита Защо от мен се иска да имам 5,50 Успех за да вземам стипендия . А Цигането , случайно попаднало в техния клас , с 2 ки ще взема ?????? КАкво да му обясня ?????????

Абе тая мърла няма ли да си я прибират в Брюксел, там да рани роми.

Защо не казахте, че парите за ромските стипендии не са държавни, а на частна благотворителна организация? Патриотите защо не направиха своя благотворителна организация, която да раздава стипендии на всички, независимо дали са роми българи или нероми българи?

Pesh0

Защото са държавни . Някаква частна организация ще даде малко . Ама догодина няма да кандидатстват 1300 ромчета а 130 000 а частната организация ще я няма

"Доброто име" на Пръмова, Бъчварова, Митов и Ненчев!?!? Дообре.

Соросоидният термин "ром" трябва да бъде забравен. Това не е алкохолна напитка, а циганин, дошъл от Пенджаб преди 500 години. Антисоциален тип, паразит. Може и така да се нарича. Едно време хан Крум е събрал всички т.н. славяни и им е казал, или от днес се наричате българи, или ви изгонвам на майната ви !

Значи за другите 20 милки може да кандидатстват всички деца (вкл. ромските), но тоя милион си е само резерве за богоизбраните, сиреч циганчетата?!? Искате да кажете, че едните деца заслужават допълнително стимулиране, на базата на не друго, а етническа принадлежност? На това, куневцо, му се казва висша форма на расизъм! ЗАслужавате да се организираме и да заведем групов иск за етническа нетолерантност и промотиране на разделяне по същите признаци, като подведем под отговорност, този, който е имал глупостта да пусне този проект. Кой ли ще бъде това се питам?

Еми, така ще е при т.нар. "нов световен ред": кучетата са с предимство пред хората, циганите пред белите, престъпниците пред мирните граждани, извратените пред нормалните, мюсюлманите пред християните, жените пред мъжете. Лъжата става истина, а дяволът - бог. Иначе казано, новият "ред" е стария, с главата надолу.

А тоя "Ромски образователен фонд" от къде взима пари!!!

От мин. на финансите на ИД., който е и мин. на финансите на СА.

завист.

смех!

готови са за IT сектора хахахах...

Какой туй IT бе?

Интересно кой толкова насила иска да подмени българския език. Това освен друго не е ли е тотална диктатура? На български се казва ЦИГАНИ!

образованието на будните деца без значение на произхода. Тези отличници от друг етнос могат на общо основание да се преборят с шестиците си. Беше ли необходимо изискване ром при положение, че има семейства в много трудно положение, които едва издържат учениците си.

Жалкото е, че ако някоя българска майка осъди министерството за обратна дискриминация, ще платим всички ние. Но поне ако се случи, има надежда да се прекратят за в бъдеще такива дискриминационни спрямо мнозиноственото население практики. В САЩ, Тексас има унивеверситет осъден от бели студенти заради расова квота и това е прекратило всякакви държавни субсидии на друг принцип, освен успеха на учениците.

Ромлянчетата да знаят наизуст "Аз съм Българче"!!!

За българчета няма стипендии, даже детски няма, а за тези подрастващи разбойници има. Куневизъм!

В кой клас са учениците с тези чудесни успехи?

...сега като се заредят едни петици и шестици...и ако не пише госпожата висока оценка...да му мисли...нали стипендия трябва да се взима...

Има надежда бе!! Нещата се оправят!! 1300 ромчета, за 700 стипендии - значи се развиват в съзнанието си.... Щото, нормалното на което сме свикнали е, 700 ромчета да кандидатстват за 1300 стипендии, разбираш ли......

Дискриминация на българите!!! Ако една НЕПЪЛНОЛЕТНА циганка в България роди първото си дете, тя си осигурява следните помощи: 150 лв ЕДНОКРАТНА помощ за бременност. 250 лв ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете. 100 лв детски МЕСЕЧНО до навършване на 1 година на цигането. След 1-та година тези 100 лв месечно се дават като социална помощ. 35 лв детски МЕСЕЧНО на цигането до навършване на 18 години. 20 лв детски МЕСЕЧНО от партия Евророма. 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ. 325 лв за посрещане на ИНЦИДЕНТНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. 5 пъти ХРАНИТЕЛНИ ПОМОЩИ (2 пъти от ЕС, по веднъж от ДФЗ, БЧК и Америка за България). Допълнителни помощи МЕСЕЧНО за достигане на семейния ДМД (Диференциран Минимален Доход по Закона за Социалното Подпомагане). Дотук тези помощи са около 240 лв месечно, като тези пари не се облагат с данъци! Освен това циганката потребява няколко стотин лева на месец за ТОК и ВОДА, които плащат работещите българи. Има цигански семейства с неплатени сметки за електрически ток по 20-50 хиляди лв. Циганите НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ, напр. данък сгради и данък смет. Циганите се облагодетелстват от ТЕЛК с измислени болести. Тогава държавата плаща по 200 лв. за "болно" цигане. Държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ на циганите, включително техните ЛЕКАРСТВА. Циганите СЕ ВОЗЯТ БЕЗПЛАТНО в градския транспорт. Тоест, крайният доход на една неработеща малолетна циганка е не по-малък от 600 лв. на месец. Докато минималната заплата на една работеща българка е 400 лв., които се превръщат в 296 лв. нето, след като държавата прибере 22 % осигуровки и данъци. Така че една неработеща циганка у нас (само с едно дете) получава 2 (два) пъти повече от работеща БЯЛА РОБИНЯ на минимална заплата. Нека да не се забравя и това, че циганката си докарва и допълнителни доходи чрез кражби. Освен това нейните родители вземат ДЕТСКИ НАДБАВКИ ЗА НЕЯ, тъй като тя няма 18 години. Ако циганката роди 4, 5 или повече деца, тя получава 2000 и повече лева на месец БЕЗ ДА РАБОТИ.

Що не посетите съответния лекар? Имате огромна нужда.

Не може - не работи системата за пръстови отпечатъци. Между другото циганката от примера по-горе, като си сложи палеца какво изписва в системата? Осигурена без дължими вноски? Ако е така не тя е за лекар,а Вие....

За там са цигани, като теб.

А проекта за стипендии за подкрепа на български ученици къде е? Или отново сме дискриминирани?

На теб най-много ти трябва, Калоянова. Ще ти бъдат отпуснати с преференции.

Няма за българчета. Щото ако имаше само за българчета, това щеше да е дискримниация на малцинствата :)

Е, надей се! Скоро, след някоя друга година, българчетата като намалеят, ще започнат и те да вземат "сипендии" - в случай, че от ПФ се задържат на върха!