Коментари - Словашки политик иска независима държава за ромите | dnes.dir.bg
назад

Словашки политик иска независима държава за ромите

Лидерът на словашките националисти Ян Слота смята, че създаването на независима държава на ромите е идеално решение за това малцинство, съобщи интернет сайтът му.

Обратно в новината

Коментари - Словашки политик иска независима държава за ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми господин Слота! Такава държава вече си има и то от векове. Индия. Оттам са дошли всички цигани. Там и да си ходят.

Наистина е време мангалите да се отделят някъде и там да бъдат в пълна изолация,това време ще дойде.

Браво на г-н Слота! След като циганите не могат, а преди всичко и не искат да живеят по правилата на обществата, в които са се вкопчили и смучат благата, произведени от хората с труд, при това имат огромни претенции, следва да се отпратят там, откъдето са дошли или пък да им се определи някъде някаква територия, където да си произвеждат необходимото им за живот, да се женят с дандании до Бога не по 3 седмици, а по 3 месеца ако искат и да си живеят спорет етническите им особености. Нали все с това си оправдават чергарството, кражбите, мръсотията, престъпленията и всички останали неприемливи за нормалното общество качества.

Това е моя идея, да им отделят едно петно във света и да си направят държава това е спасението от тях тази напаст ....

вероятно му е писнало от тях. вероятно много ги обциха! а за всички от европа ли мисли или с а м о за "неговите" комсчии??? а и къде? ами пратете му "цар кирил" ли бесче? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Само, че ромите нямат чувство за държавност. В тяхното самосъзнание те продължават да са номадско племе и въобще не желаят да създават собствена държава, защото това би означавало да поемат и някакви задължения и отговорности, а това те не желаят. Той ромът си го е казал, че не го желаят.

Предлагам в монголската пустиня. Да си обикалят с каручките колкото си щат.

Най-после се изрече на глас едно свястно предложение!Сибир или Индия!И няма място за сравнение с евреите!Евреите имат глави на раменете си(умни),участват в управлението на целият свят, а тези мангали, които ни приемат,ни предават(на 100 хил.един ще има свястен) да се махат и да си отдъхне светът от тях!Не случайно са били вечните гонения!Щом не разбират от толерантност....

това ми харесва

Поредният идиот с нацистко мислене.

Чедо , ти от Хелзинкския комитет ли си бре маминото...

Да, всички цигани в една държава, ама не нова, а обратно към Индия и Пакистан.

Правилно! А като начало да започнем да прилагаме към тях всички закони с цялата им строгост. За престъпление в затвора, а за семействата на тези на държавна издръжка в панделата да няма държавни помощи. Помощите пък да са като отстъпка от данъците, а детски да се плащат само за децата които учат. Социални помощи да се дават само по изключение и то при положени минимум часове обществен труд. И т.н и т.н. Някоя от партиите с големи усти няма ли да се ангажира с конкретна и ясна програма за решаване на циганският проблем унас?

Ако циганите си имат държава, то тя ще бъде най-чистата в света, защото всички ще работят в чистотата.

Този е голям майтапчия. Как си представя държава САМО от цигани? От кого ще крадат джебчийките? Кого ще мамят по телефона, че синът му е сгазил дете с колата? Откъде ще намерят толкова жица и капаци на шахти, че да свързват двата края? И кой ще им дава по 20 лева и кебапчета на изборите? Ами социални помощи, дърва за зимата, помощи за второ, трето и седемнайсето чаве? Не, напишете на човека, че научната фантастика е на другия рафт, а утопиите ги отрекоха отдавна.

То такава държава си има. Казва се Индия. Ама дали всичкото мангал му се ще да се върне в нея се съмнявам. Щото там няма помощи като в Европа

Това наистина е едно добро решение.

Циганите ги оправя един контслагер голям колкото София .

Значи сичкото сиган ше се пресели в София, тя ще му е столица?

Аз пък предлагам, да им се даде тропически остров, достатъчно отдалечен от суша, защото едва ли някой ще поиска цигани съседи..Така отпада необходимостта от дърва за зимата, кюмюр и топли дрехи..Могат да се размножават на воля и да си похапват рибка и други полезни тропически плодове..Мешерето ще коли и беси, а по-печените ще преподават само Свободно избираеми предмети. Шаманите им ще ги лекуват и..това ще бъде Раят на земята :))

Циганина е като ВИРУС - Живее на гърба на другите. Затова и не искат държава - много по-лесно е да те храни някой, особено ако е толкова толерантен като българина!

Да не са луди циганите да се навият. Че нали в тази държава ще трябва някой да работи, а те не са свикнали на това.

Кое му е скандалното, ние ли не знаем за големината на проблема. Ми прав си е човекът, само това остана, което може евентуално да реши това ужасно бреме и за тях, и за нас, и за всички страни. И ние го знаехме добре, но не смеехме да го предложим, а виж, имало по-куражлии от нас. Браво. Така хем ромите ще оцелеят и ще се съберат, хем ще си имат истинска държава. Страх ме е, че после пак ще се юрнат с каруците и пак ще плъзнат по света, но ще видим. Първо трябва да пробваме.

Индийците не са ли етнически индийци. В Европа са 12 млн. Няма да ги усетят в Индия въобще. Тъкмо ще им покажат челен опит-как се събира желязо, та им почистят малко страната така да се каже. Може и да са полезни там.

"Ако ромите искат собствена държава, сами ще стигнат до тази идея, но не желаят това" е съвсем логично изказване, предвид факта, че всеки паразит има нужда от гостоприемник за да се съществува.

има. Русия да им задели 50 000 кв.км. в Сибир - дърва има, въглища има. Доган ще осигури автобуси.

Нищо лошо не е казал човекът, безспорен факт е, че интеграцията на циганите е абсурд, остава да им се предостави някъде територия и подобно на евреите, да си направят държава.

Така е Мери, това е единственото хуманно решение на проблема.

съгласна съм с теб, мери, както и с пан слота, но прочети малко повече за еврейската държава за да не правиш некоректни сравнения. нищо не се дава даром, а се отвоюва........или купува.

В случая много ще са желаещите да им дадат даром, само и само да се отърват от тях. Само дето няма как да се укропнят отделните подарени парчета в едно цяло, за да бъдат заселени там. А и те самите няма да го искат, в държава само от цигани от чий труд ще идват помощите???

ми те циганите си имат държава-българия

Те вече си имат държава. Да ги пращат насам!

Какво толкова е поискал човека? Държава за циганите или циганска държава? Като си помислим за Шенген и "шменди капели", излиза че след покупко-продажбата на "гласове" на 23 октомври, неофициално България ще смени името си с Цигания. Име отговарящо на реалността. И както е казал някога Петър Дънов, "300 хиляди може да останат българите, но ще засеят шестата културна епоха". Какво толкова е станало? "Програмата Ран и Ът" иска намаляване на българите под 5 милиона, а Ян Слота предлага Циста от Сигани Европа. Сега ще си мечтаем за някогашните българофили, появили се след "метафоричното" Баташко клане, на Мартина Балева. БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

Щом за евреите може ,за тях защо да не може .Еееех..размечтах се..

има две малки разлики - евреите наистина са си имали държава, но римляните са ги изпоразгонили и пръснали по света. втората е, че евреите са си откупили територията :-) заплатили са я :-) освен това, евреите са хора като всички нас - работят като всички ни, плащат си сметките, данъците и т.н. и е крайно нередно и оскърбително да се сравняват с циганите и въобще да бъдат окачествявани като ''евреи''. на последно място, ако според теб за евреите може да се кажат малко хубави неща, кажи ми поне една хубава черта на нас, българите :-)

ето ти една хубава черта,не обичаме евреите

Мда, чудя се колко са платили на палестинците за заграбените територии след окупацията от 1968 година. Евреите са супер опасни хора - всеки който си мисли че има правото да нарани друг човек защото е избран от Бога е потенциален престъпник, чакам с нетърпение кога ще си платят за убийствата и нехуманните практики използвани в Палестина.

никой не ще паразитите в къщата си - да се махат и да се оправят - ако могат - ако не могат не можем да ги мислим - стига са ревали за права и помощи - за тия паразити няма закони и ред - дай им само да създават циганета и да играят кючек -

не държава. казан им трябва

...и ако може тази държава да е в далечна южна африка. Може и при братята си индийци да ги пратим-там ще са си сред свои.