17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не че нещо, но да питам! Всичкото софиянец ли живеете в такива кочини като този кореняк софиянец! И в този чист въздух! Купихте ли си противогази днес!

Родствениците , в коя част от схемата са . Нямат никаква заслуга за картините , но са останали в тях , защото са роднини на Майстора и си ги пазят за собствена облага . Сега се сетили , уж да правят изложба , когато се разбра , чрез кражбата , че имат картини , които са национално богатство .

Ами моите извинения, ама , как е възможно все пак, спъпи картини и къща реликва... и всичко това е необитаем дом, разпадащ се дом, печка на дърва в средата на дома и няма ни Сот , ни нищо... Ама Вие сериозно ли ги разправяте тези неща пред медиите? И сега като всичко това стана достояние на цяла България, пък съвсем не може да се опази вече. Ами като е имал идеи да запази всичко и да направи средище , какво е сторил до сега? Къщата се разпада, Печката може да опожари всичко. По - скоро прекалено много хора ( негови роднини) имат дял, интерес , и т/н/ и не могат ни да се разберат , ни да сторят нещо с наследството.... българска работа. И сега ще говори за свободен дух. Ми дай ги в Националната Галерия картините, повече ще изкарат и всеки ще може да ги види.

Напълно подкрепям. Не му е чиста работата на този наследник. Какво е очаквал да се случи на неохраняем дом, в който има не просто картини, ами дето се вика и дЖелЯзо, ми то всеки втори циганин или клошар би влязъл да си гепи каквото му душа иска. А нашият от Унгария се прави на морален стожер и ни лук ял, ни мирисал, да ги разправя на някой друг тези приказки за лека нощ...

Уви не. Живеем в просторни, слънчеви апартаменти и имаме широки, меки легла, на които оправяме жените на селяните, дошли са си търсят късмета. Ама са мераклии за "софиенец", шъ знаеш.

кат си купи цървули-да не изпуснеш влака за обратно-към селяндур oвo

Този да не бил надрусан по време на интервюто,че прави такива изказвания?Щял да прави необитаваната от бог знае кога къща в "културно средище" за да запази историята на родът му?! "Но, за мен, самите извършители са най-ниското звено в една престъпна схема, в която, за съжаление, попаднах" Схема,каква схема???На нищо не си попаднал,случайно научили крадците за картините и влезли и си ги взели с надеждата да ги продадат за две три хиляди лева,което се е и случило!Това не е схема,а проста кражба породена от нехайство и безстопанственост от твоя страна!

Мистър цървул

"Полицията е задържала двамата мъже, които откраднаха 15 картини на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров-Ди Киро от дома на техния родственик Павел Антонов в София." ...... Та, кой на кого бил "родственик?

Гледам го този човек и никога няма да го разбера, както може би и той мене. Държи ценни картини в някакъв разпадащ се дом, в средата на който има едно кюмбе.....за отопление....Нормалния човек ще продаде 1 картина и с парите от нея ше ремотира, ще направи излоация, охранителна система, ще си създаде едни комфортни условия за живот както за него така и за картините. А то точно обратното - пълна безотговорност

не само си ял ами ти си се нашмъркал с лук

Тоа е тарикат ,иска с държавна пара сега всичко да се реставрира ,някоя евро-програмка ,фондацийка..на там бие топката??? Какъв го дири в Будапеща ,а не си гледа имотите в София??

еее, твърде много демократично-селяндуски коментари (по-долу)

Тоя , като гледам , как е подреден тоя бардак , наречен къщата му . Културно средище , може да бъде само на клошари и пияници . Трябва , да има изисквания , за запазване на национално богатство на културата и изкуството и такива , като това недарозумение , като тоя на снимката , да му се отнемат картините и там , където им е мястото , в НХГ .

PEYTSCH

Добре ги редиш и степенуваш, но крадците кабели са още по ниско ниво от незастрахованото имущество...А да откраднеш кабел заради метала като лишиш от ток и обикновен човек или от телефон нуждаещ се или от операция тежко болен...Това считам, че е много по-голямо престъпление! И такива берачи на джелязо са безнаказно или символично наказани. Защо крадеца на картини да бъде по-сурово наказн от тях? Нали Член 1. (ужас!) казва, че хората са равни независимо от различията си ?

PEYTSCH

ЗаСОТ преди не е имало и нужда и пари, но сега поне боядисай стената...

kitty2@

О сантименти ли ?-Г-на откровенно казва,че къщата и картините са едно и са пълни с енергия.Това е уникално и трябва да се запази и къщата ще бъде обезопасена ако има кампания.

А ми кореняк софиянец, те така обичат да живеят! Като бохеми! Всъщност най-обикновени цървули.

Е, стига де! Човека е от гр.София! Демек софиянец! Какво значение има, че живее в кочина. Важното е, че живее в центъра на София!

А бе бардак, бардак, ама човека роднина на художник, куптурен човек, софиянец.

А ти софиянец от кв. Надежда ли си? Или си роднина на този от снимката.

Дир, като е думата за картинки та и аз да ви питам- не можете ли да сложите за разпознаване още по- малки картинки които трябва да се маркират за да се пусне коментара- ми то скоро и 5 диоптъра няма да помогнат за да се види това което трябва на картинката.

Този на снимката е голям баровец явно!

Аман от брътвежи. Картините застраховани ли са? Защо не са? Я така си карам, не плащам щото съм много умен, а държавата да ми пази картините...

Никой ли в МВР не знае кои са колекционерите?

Ами дай ги в НХГ да ги гледат всички хора! Хем ще ги поддържат безплатно, хем ще ти ги пазят бе цървул!

Ама има една подробност, че човека не живее в къщата, не живее в България и е имал желание /доколко е така ще видим/ да направи нещо обществено с бившата си къща.