17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами дай ги в НХГ да ги гледат всички хора! Хем ще ги поддържат безплатно, хем ще ти ги пазят бе цървул!

Никой ли в МВР не знае кои са колекционерите?

Аман от брътвежи. Картините застраховани ли са? Защо не са? Я така си карам, не плащам щото съм много умен, а държавата да ми пази картините...

Този на снимката е голям баровец явно!

Дир, като е думата за картинки та и аз да ви питам- не можете ли да сложите за разпознаване още по- малки картинки които трябва да се маркират за да се пусне коментара- ми то скоро и 5 диоптъра няма да помогнат за да се види това което трябва на картинката.

PEYTSCH

ЗаСОТ преди не е имало и нужда и пари, но сега поне боядисай стената...

PEYTSCH

Добре ги редиш и степенуваш, но крадците кабели са още по ниско ниво от незастрахованото имущество...А да откраднеш кабел заради метала като лишиш от ток и обикновен човек или от телефон нуждаещ се или от операция тежко болен...Това считам, че е много по-голямо престъпление! И такива берачи на джелязо са безнаказно или символично наказани. Защо крадеца на картини да бъде по-сурово наказн от тях? Нали Член 1. (ужас!) казва, че хората са равни независимо от различията си ?

Тоя , като гледам , как е подреден тоя бардак , наречен къщата му . Културно средище , може да бъде само на клошари и пияници . Трябва , да има изисквания , за запазване на национално богатство на културата и изкуството и такива , като това недарозумение , като тоя на снимката , да му се отнемат картините и там , където им е мястото , в НХГ .

Е, стига де! Човека е от гр.София! Демек софиянец! Какво значение има, че живее в кочина. Важното е, че живее в центъра на София!

А бе бардак, бардак, ама човека роднина на художник, куптурен човек, софиянец.

еее, твърде много демократично-селяндуски коментари (по-долу)

А ти софиянец от кв. Надежда ли си? Или си роднина на този от снимката.

Гледам го този човек и никога няма да го разбера, както може би и той мене. Държи ценни картини в някакъв разпадащ се дом, в средата на който има едно кюмбе.....за отопление....Нормалния човек ще продаде 1 картина и с парите от нея ше ремотира, ще направи излоация, охранителна система, ще си създаде едни комфортни условия за живот както за него така и за картините. А то точно обратното - пълна безотговорност

Тоа е тарикат ,иска с държавна пара сега всичко да се реставрира ,някоя евро-програмка ,фондацийка..на там бие топката??? Какъв го дири в Будапеща ,а не си гледа имотите в София??

А ми кореняк софиянец, те така обичат да живеят! Като бохеми! Всъщност най-обикновени цървули.

Ама има една подробност, че човека не живее в къщата, не живее в България и е имал желание /доколко е така ще видим/ да направи нещо обществено с бившата си къща.

"Полицията е задържала двамата мъже, които откраднаха 15 картини на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров-Ди Киро от дома на техния родственик Павел Антонов в София." ...... Та, кой на кого бил "родственик?

Този да не бил надрусан по време на интервюто,че прави такива изказвания?Щял да прави необитаваната от бог знае кога къща в "културно средище" за да запази историята на родът му?! "Но, за мен, самите извършители са най-ниското звено в една престъпна схема, в която, за съжаление, попаднах" Схема,каква схема???На нищо не си попаднал,случайно научили крадците за картините и влезли и си ги взели с надеждата да ги продадат за две три хиляди лева,което се е и случило!Това не е схема,а проста кражба породена от нехайство и безстопанственост от твоя страна!

кат си купи цървули-да не изпуснеш влака за обратно-към селяндур oвo

Мистър цървул

Ами моите извинения, ама , как е възможно все пак, спъпи картини и къща реликва... и всичко това е необитаем дом, разпадащ се дом, печка на дърва в средата на дома и няма ни Сот , ни нищо... Ама Вие сериозно ли ги разправяте тези неща пред медиите? И сега като всичко това стана достояние на цяла България, пък съвсем не може да се опази вече. Ами като е имал идеи да запази всичко и да направи средище , какво е сторил до сега? Къщата се разпада, Печката може да опожари всичко. По - скоро прекалено много хора ( негови роднини) имат дял, интерес , и т/н/ и не могат ни да се разберат , ни да сторят нещо с наследството.... българска работа. И сега ще говори за свободен дух. Ми дай ги в Националната Галерия картините, повече ще изкарат и всеки ще може да ги види.

Напълно подкрепям. Не му е чиста работата на този наследник. Какво е очаквал да се случи на неохраняем дом, в който има не просто картини, ами дето се вика и дЖелЯзо, ми то всеки втори циганин или клошар би влязъл да си гепи каквото му душа иска. А нашият от Унгария се прави на морален стожер и ни лук ял, ни мирисал, да ги разправя на някой друг тези приказки за лека нощ...

Родствениците , в коя част от схемата са . Нямат никаква заслуга за картините , но са останали в тях , защото са роднини на Майстора и си ги пазят за собствена облага . Сега се сетили , уж да правят изложба , когато се разбра , чрез кражбата , че имат картини , които са национално богатство .

Не че нещо, но да питам! Всичкото софиянец ли живеете в такива кочини като този кореняк софиянец! И в този чист въздух! Купихте ли си противогази днес!

Уви не. Живеем в просторни, слънчеви апартаменти и имаме широки, меки легла, на които оправяме жените на селяните, дошли са си търсят късмета. Ама са мераклии за "софиенец", шъ знаеш.

не само си ял ами ти си се нашмъркал с лук