Родопите оживяха - три дни каба гайди и чанове огласят Рожен

Съборът е празник на нашата българска родова памет и жив извор на българското единство, каза президентът Радев

Обратно в новината

Коментари - Родопите оживяха - три дни каба гайди и чанове огласят Рожен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ей за такива събори трябва да се харчат милиарди,а не за самолети

президента какво общо има с родовата памет та тъси бисери вместо да купи обуща на оная дъсковидната му жена

Само ни е до гайди и кавали...в чуднааа държава живеем, живи да ни оплачат

и турай феса и следвай шкембе войвода

Искам да съм там!

айде йедене, пийене, хора и гайди... и трибагреници. всичко е точно.

От Рожен на жълтите павета в понеделник

Там трябва да се отиде 3 дни след края на събора. Каква красота е само. Не може да си представите!

Никой не споменава, че Роженския събор никога не е бил национален, а на родовете от района. Никой не казва, че разни палячовци като другаря Радев си пишат червени точки, а не са наясно къде са и какво се празнува. Полковник Серафимов е последния истински българин, който заслужва да се споменава името му на свещенните поляни напоени с кръвта на моите деди и тези на малкото останали истински родопчани. Господ здраве да им дава, ама да не забравяме, че ръката му ще въздаде всеки му според заслугите. Рожен не е кебапчета и кюфтета а РОДОВА ПАМЕТ!!!!!!!!!!!!!!

след като имаме фатмак за президент който сере като майор пред джамия

PEYTSCH

Ако го стинат какъв звук ще издаде Радев ?

PEYTSCH

Отговорът е..на каква дае скъсана гайда.

ще изврещиш като немски пенсионер срещнал меркел

Веднъж преди години отидох на този събор.... Чалга , потници , татуси и кепапчета по три лева. и китайски дрънкулки... Не знам дали винаги е било така

усещаш ли, че вече всички те прескачат като засъхнало л@йно?

Снощи в Банкя, на ивента по случай 50г от обявяването на това село за град беше същото - сергии, кебапчета, китайски дрънкулки светещи, гарнирано с депутата от герб, онова страхливото, дето се беше скрило в Натфиз и... Ицо Хазарта. Баси тюрлюгювеча беше отвратителен герберастки. Но ми падна в очите Ицо Надежденския. За едни кирливи кинти да го играе звезда на герберско мероприятие. Жалкар.

на твойте хора соросите

Дай на народа зрелище и хляб

Рожен е света македонска земя!

Колко ли тона боклук ще остане след тия в планината. АМАН!

Мразя тълпата, дори да се състои от мобилизирани мъдреци.

Соросите са изтънчени културтрегери , инфуенсъри и фреийленсъри със стартърпи... Те на такова място няма да стъпят да знаеш.... А руски знамена има ли на Рожен ?

Браво!!! Много хубаво и българско събитие с прекрасна народна българска музика - най-хубавата на света! Безброй деца и възрастни, облечени в народни носии с български знамена в ръка! Само участващите групи за народна музика тази година ще са над 3 хиляди. Нищо не може да убие българското! Най-вече троловете-писачи-резаци, на заплата в турското посолство

A Makeдони е българска земя !

ние знаем че ваште хора не стъпват на място на което няма помия

А СОРОСИТЕ И ДРУГИТЕ ПОМИИЬО ПОКЛОННИЦИ ДА СИ ХОДЯТ

Къде е сега Ицо Гъзарта ?

бях на подобен фестивал в турция - мръсотия, мазнотия, лой се лее навсякъде, смрад, дънят яко мазни кючеци, някакви дебели женоря в шалвари нагъват баклава и кадаиф, въртят се мазни агнета на шиш, дебели мухи те кацат, пищят гадни зурни - ужас, цигания и мизерия!

Много хубаво начинание, прекрасна идея, доказала се като централна фолклористично-съборна поанта през последните няколко десетилетия. Но недоумявам как е възможно да бъдат толкова брутално сегрегирани традиционно-архаичните мюсюлмански адети, обичаи и носии! Не мога да намеря отговор на конкретно-адекватния си въпрос, който ме терзае вече в продължение на няколко времеви декади! Ужасена съм по какъв двулично-субтилен маниер се "побългаряват" всички разнородно-мултиетнически групи, обитаващи мирно, задружно, в любов, разбирателство и почит велико-митичната Родопа Планина! ПОклон! Къде са пъстроперено-многоцветните шалвари на изконното помашко природонаселение, къде са ефирно-прохладните родопски джамадани, къде са копринените бурки? Защо се забрани чрез изричен закон в 'Държавен вестник" смирено-благословените мюсюлманки да рипат по необятно-сочните поляни с къносани ръчици и прикрито-завоалирани личица? Защо се "побългаряват" традиционните песни и световно-известния фолклор на помашката етно-многообразно човешко ято, защо се променят арабските имена в текстовете? Аз все си мислех, че тук става въпрос за архаично-традиционен, песенно-танцувален фолклор? Защо снощи песента "Изплела съм ти Мехмедьо два чюфта бели джорапе" бе брутално-идиотски изопачена в: "Изплюла съм ти, Максимилианчо, двата си бели джигере"???!!!! Подобни гаври с фолклара са едно неописуемо-шизофренно, наказуемо престъпление с родопско-мюсюлманската хилядолетна традиция в Родопите!!! Нека да не забравяме, че исторически погледнато, по отношение на времевата координатна система, българите са обитавали за най-къс период тези свещени, изконно мюсюлмански. назъбено-островърхи, физикогеографско-климатически "еректирали" планини - те са били заселени едва шрез 60те години на двайсети век!!! Защо криете истината??? Позор!

гайди и членове огласят родопите!? не е на добре тая работа...

Прекрасно начинание!!! Уникален фестивал, който всяка година събира все повече хора в едно от най-българските кътчета на Европа - красивите Родопи, огласени от най-хубавата народна музика - българската!! Няма българин, който като чуе древната и прекрасна наша музика, да не бъде изпълнен с гордост!

Много хубав фестивал на българщината!!! всяка година ходим с жената и децата, живеем наблизо. И да, ние сме мохамедани, но не сме забравили че сме чисти българи. Няма да ни промият мозъците разни арабски и турски емисари, че аджеба имало помашка нация, помашки етнос и т.н. Бой с дебелата тояга по мръсните подобни животни! Все повече мои приятели признават че са българи, много от тях приеха религията на дедите си - християнството и аз не ги съдя! Браво!

Браво , но докато ние свирим с гайдите на Рожен, евреите ни взеха БЕХ а Бат Бойко ни превърна в американски васал официално с гласуваната в Н. С. сделка, за Ф-16. Откъснаха ни от Европа и ни направиха реално пишечно месо като украинците в полза, на САЩ.

Въпроса е защо държавата позволява такива змии да лазят из нашата земя - емисари, за които казваш???? Трябва да са на топло в затвора за много години наред, да не пръскат отрова! Или както едно време е било хващаме оръжието и се отърваваме от тях!

За 50 години никога кракът ми не е стъпил на подобни масовки. Дори комунягите не можеха да ме накарат да им ходя на манифестациите приннудително, а те беха много ловки. С големи усилия ги финтирах, а да ида доброволно на такова нещо с всичката му селяния събрана на куп е абсурд!

Внимавайте като се разхождате наоколо в периметър от 200 метра да не обуете някое л....но. То постепенно ще изчезне, но станиолите и пластмасовите отпадъци остават. Всяка следваща година е все по-замърсено. На Юндола също.

да ти е кефффф,нали др.Радев?!

И пак да каже! Прекрасно начинание!!! Десетки хиляди деца и възрастни! Уникален фестивал, който всяка година събира все повече хора в едно от най-българските кътчета на Европа - красивите Родопи, огласени от най-хубавата народна музика - българската!! Няма българин, който като чуе древната и прекрасна наша музика, да не бъде изпълнен с гордост!

бос ли е?!

Жаклен Коен е новият директор на БЕХ новината е от днес.

на Бузлуджа-кебапчета...да ти е сладко другарю Радев-на теб и на ДеситУ...

ама в главата...

една жална гайда...по случай самолетите...

исках,да кажа...

комисионната!

един достоен президент за разлика от миризливия чехъл

Една родопска гайда за Ф-16 на бат Бойко Борисов. Бойко ни купи самолети, да ни е жив и здрав нашият министър-председател и още много самолети и военна техника да ни купи, покрай тези Ф-16!

Много хубав фестивал на българщината!!! всяка година ходим с жената и децата, живеем наблизо. И да, ние сме мохамедани, но не сме забравили че сме чисти българи. Няма да ни промият мозъците разни арабски и турски емисари, че аджеба имало помашка нация, помашки етнос и т.н. Бой с дебелата тояга по мръсните подобни животни! Все повече мои приятели признават че са българи, много от тях приеха религията на дедите си - християнството и аз не ги съдя! Браво!

щом е с вашите пари нема проблем. добре че вече не е и с моите...

не,че главата му не е пълна с чанове,ама...