Родопите оживяха - три дни каба гайди и чанове огласят Рожен

Съборът е празник на нашата българска родова памет и жив извор на българското единство, каза президентът Радев

Обратно в новината

Коментари - Родопите оживяха - три дни каба гайди и чанове огласят Рожен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пада голямо плюскане на кебапчета и кюфтета. Сещайте се и къде се облекчават всички тия любители на гайдите. Отдавна всичко е комерсиализирано и съборът е изроден от родово събиране в ядене ,;пиене и гюрюлтия

Облекчават се в над 200 -те химически тоалетни! Това ,че ти се облекчаваш където свариш, дали е повод за гордост?! Не ходи на Рожен,бе,молим ти се! Че да не осмърдяваш! Кютай си в смрадливата столица,столичанин!

До сега се пробвах герб, след дуй бсп, така ще е, парата е у тях, но те предпочитат циганите, защото били работливи, но не и българите, чувано многократно, а и вече са повечето, къде келепир, а нерде келепир, или кой кара влака меди, чао и весело веселие, нищо против, против, че сме се родили християни, а не мюсюлмани, те са единни, а едните злодеи, завист, злоба и тъй тъй нататък,

Метър сянка няма на това място. А като прибавим продавачите на скара другото е напълно разпасана история. Днешните събори не са онези задружни събития, които радваха хората, а шумни пиянски сборища, на които се крещи истерично и се веят национални флагове, продават езически символи и отровни минерали за пиене, които уж са много лековити..само няма да кажа къде се паркира наоколо, защото е в сферата на ужасното. Много голямо събитие с несмислена организация.

Браво ! Когато либерастките отрепки заклеймяват патриотизмът, традициите и националната гордост, лепят извратените си етикети като "нацисти" и "расисти", тези млади и не толкова млади българи показват, че българският дух е жив и никаква либерастия не е в състояние да промени тази картина. Поклон !!!

и това го казваш като рассийска сабака,нали ? Малко е тъпо , петоколонници да говорят за патриотизъм. То не става само като отидеш за 2-3 дена на Рожен да надуеш гайдата,да биеш тъпана и да дрънчиш с чанове с виковете "булгар,булгар" , а през останалите 360 дни да лижеш миризливият руски ботуш и да викаш "елате братушки , освободете ни"

ДА ЖИВЕЕ ВЕЧНО БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ! ДА ЖИВЕЕ И СЕ ВЪЗРОДИ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ! БОГ С НАМИ !

Рожен не е ли в Пирин?

Плевню , ти ли се , бе слабоумен келеш ?!!!! В колорадо е Рожен , в колкорадо :))))

Свещенната Родопа Планина винаги е била жива . И докато звънят чановете и свирят кабагайдите , ше я има и прекрасната ни Родина . България ще пребъде през хилядолетията въпреки и напук на всякаква юдогей / джендъратлантическа / зомбирана / рязана паплач . Родоотсъпниците вече влачат проклятието ... до девето коляно . Бог Българинът ни закриля и има защо . Амин.

Пак че се разсипеме от ядене и пиене

Това ли имаш да кажеш ?

Зщо не споменахте за родителите,който издригнаха думите : Господин Президент защитете децата ни ?

Защо никъде преди това не се рекламираше събора?! Ако беше педалско сборище, щяха да пишат всеки ден за него извратените медии, но за български прояви - нито дума!

Стряскащо е

АМИ ИДИ СИ ЛЕЙ КУРШУМ,ТЪПАКО! ИМАШЕ НАД 200 000 ДУШИ,С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ! ДОБРЕ,ЧЕ СИ ТОЛКОВА ТЪП,ТА НЕ СИ ОТИШЪЛ,ЕДИН ГЕЙ ПО-МАЛКО!

Много от присъстващите са там единствено заради яденето и пиенето на открито, за съжаление.... лични наблюдения.

Сега всичките патрЕоти (индивиди, "обичащи" България и мразещи всички други след като изпият третата ракия) ще се изсипят там, оставяйки след себе си планина от пластмасови опаковки, торбички и всякакви други отпадъци.

Ти пък ще напълниш кенефа с безполезни лай.а

Да, ако се научат и ходещите на подобни мероприятия да си изхвърлят боклуците на предназначените за това места - цена няма да си имат.

Знае ли някой какво става със събора край село Гела, ще има ли тази година?

Не

тая година го преместиха в с. Гейя

ДА, ЩЕ ИМА ОТ 04.08.!!! ДА ГО ДУХАТЕ,СОРОСОИДИ!

В съвремената епоха ,тези тържества на шовинизма са излишни и подпомагат на развитието на фашизма и расизма. Няма нужда от харчене на пари за да се радваме че сме българи.тези пари биха спасили живота на деца , болниците имат нужда от средства

Браво!

И за колко помощи на паразитиращи цигани ...

От циганите по-големи расисти НЯМА! Така, че по-добре замълчи!

джендърски боклук, заминавай в еврогейска европа да правиш свирпки на чернилките!

Така е ! Най голяма е нуждата от гей-паради ! И с всичката полиция дето ги пази, и затворените улици !

Ами да забравим и българския тогава, защото и той е израз на национализъм и шовинизъм! И изобщо да се забранят езиците! И всички ще говорим на High Valyrian написан на Брайлова азбука, за да е неутрално и писмото!

жалък, червен камбанен звън...

не,че главата му не е пълна с чанове,ама...

Много хубав фестивал на българщината!!! всяка година ходим с жената и децата, живеем наблизо. И да, ние сме мохамедани, но не сме забравили че сме чисти българи. Няма да ни промият мозъците разни арабски и турски емисари, че аджеба имало помашка нация, помашки етнос и т.н. Бой с дебелата тояга по мръсните подобни животни! Все повече мои приятели признават че са българи, много от тях приеха религията на дедите си - християнството и аз не ги съдя! Браво!

За истински ридопчани, съм на 10 000%, отгледана съм от помаци, когато родители ми работеха на каскада Сестримо, ме оставеха на местни хора, защото там нямаше детска градина, живееха в един форгон в планината. От мене, само любов и грижа, вие сте ми втори родители. Зачената съм в Родопите, билоз до Сърница, познавам поляните о гората на пръсти, там израснах. Поздрави братя и сестри. С много любов.

Не знам как е сега, спомените ми са от 70-те, когато беше чисто и хората беха други. Дано сте запазили тоя дух. Плача като се сетя за детството си там. Често ходехме на Велинград, имаше огромни масиви с хмел там някога. Имаше уникални дървета и гори, билки, горски плодове, поточета, римски пътеки и пътища, крепости -Любимата ми беше Цепина, там си играехме като деца). Познавам Родопите като на длан. Пазете тоя дух. От 15 години съм в чужбина. Ного ми е омилело.

Една родопска гайда за Ф-16 на бат Бойко Борисов. Бойко ни купи самолети, да ни е жив и здрав нашият министър-председател и още много самолети и военна техника да ни купи, покрай тези Ф-16!

щом е с вашите пари нема проблем. добре че вече не е и с моите...

един достоен президент за разлика от миризливия чехъл

особено по комисионните...

една жална гайда...по случай самолетите...

комисионната!

на Бузлуджа-кебапчета...да ти е сладко другарю Радев-на теб и на ДеситУ...

бос ли е?!

ама в главата...

исках,да кажа...

И пак да каже! Прекрасно начинание!!! Десетки хиляди деца и възрастни! Уникален фестивал, който всяка година събира все повече хора в едно от най-българските кътчета на Европа - красивите Родопи, огласени от най-хубавата народна музика - българската!! Няма българин, който като чуе древната и прекрасна наша музика, да не бъде изпълнен с гордост!

да ти е кефффф,нали др.Радев?!

За 50 години никога кракът ми не е стъпил на подобни масовки. Дори комунягите не можеха да ме накарат да им ходя на манифестациите приннудително, а те беха много ловки. С големи усилия ги финтирах, а да ида доброволно на такова нещо с всичката му селяния събрана на куп е абсурд!

СЛАВА БОГУ! СТОЙ СИ В КЪЩИ,ДЖЕНДЪР НЕЩАСТЕН! НАЙ-МРАЗЯ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ДЕТО СЕ ПРАВЯТ НА БУНТАРИ,А ВСЪЩНОСТ СА КОНФОРМИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ! СТРАХЛИВИ ПРИ ТОВА! НЕ НИ ЛИПСВАШЕ ИЗОБЩО ТВОЕТО ПРИСЪСТВИЕ, НИКОЙ НЕ ЗАБЕЛЯЗА ЧЕ ТЕНЯМА!

Браво , но докато ние свирим с гайдите на Рожен, евреите ни взеха БЕХ а Бат Бойко ни превърна в американски васал официално с гласуваната в Н. С. сделка, за Ф-16. Откъснаха ни от Европа и ни направиха реално пишечно месо като украинците в полза, на САЩ.

Жаклен Коен е новият директор на БЕХ новината е от днес.

Много хубав фестивал на българщината!!! всяка година ходим с жената и децата, живеем наблизо. И да, ние сме мохамедани, но не сме забравили че сме чисти българи. Няма да ни промият мозъците разни арабски и турски емисари, че аджеба имало помашка нация, помашки етнос и т.н. Бой с дебелата тояга по мръсните подобни животни! Все повече мои приятели признават че са българи, много от тях приеха религията на дедите си - християнството и аз не ги съдя! Браво!

Въпроса е защо държавата позволява такива змии да лазят из нашата земя - емисари, за които казваш???? Трябва да са на топло в затвора за много години наред, да не пръскат отрова! Или както едно време е било хващаме оръжието и се отърваваме от тях!

Прекрасно начинание!!! Уникален фестивал, който всяка година събира все повече хора в едно от най-българските кътчета на Европа - красивите Родопи, огласени от най-хубавата народна музика - българската!! Няма българин, който като чуе древната и прекрасна наша музика, да не бъде изпълнен с гордост!

гайди и членове огласят родопите!? не е на добре тая работа...

Много хубаво начинание, прекрасна идея, доказала се като централна фолклористично-съборна поанта през последните няколко десетилетия. Но недоумявам как е възможно да бъдат толкова брутално сегрегирани традиционно-архаичните мюсюлмански адети, обичаи и носии! Не мога да намеря отговор на конкретно-адекватния си въпрос, който ме терзае вече в продължение на няколко времеви декади! Ужасена съм по какъв двулично-субтилен маниер се "побългаряват" всички разнородно-мултиетнически групи, обитаващи мирно, задружно, в любов, разбирателство и почит велико-митичната Родопа Планина! ПОклон! Къде са пъстроперено-многоцветните шалвари на изконното помашко природонаселение, къде са ефирно-прохладните родопски джамадани, къде са копринените бурки? Защо се забрани чрез изричен закон в 'Държавен вестник" смирено-благословените мюсюлманки да рипат по необятно-сочните поляни с къносани ръчици и прикрито-завоалирани личица? Защо се "побългаряват" традиционните песни и световно-известния фолклор на помашката етно-многообразно човешко ято, защо се променят арабските имена в текстовете? Аз все си мислех, че тук става въпрос за архаично-традиционен, песенно-танцувален фолклор? Защо снощи песента "Изплела съм ти Мехмедьо два чюфта бели джорапе" бе брутално-идиотски изопачена в: "Изплюла съм ти, Максимилианчо, двата си бели джигере"???!!!! Подобни гаври с фолклара са едно неописуемо-шизофренно, наказуемо престъпление с родопско-мюсюлманската хилядолетна традиция в Родопите!!! Нека да не забравяме, че исторически погледнато, по отношение на времевата координатна система, българите са обитавали за най-къс период тези свещени, изконно мюсюлмански. назъбено-островърхи, физикогеографско-климатически "еректирали" планини - те са били заселени едва шрез 60те години на двайсети век!!! Защо криете истината??? Позор!

за мислиманството в родопите изнасях лекции пред местното население навремето , като командир на взвод от вътрешни войски от батальона в кърджали, средата на 80-те беше. след лекциите ми не оставаха никакви мислимани...

бях на подобен фестивал в турция - мръсотия, мазнотия, лой се лее навсякъде, смрад, дънят яко мазни кючеци, някакви дебели женоря в шалвари нагъват баклава и кадаиф, въртят се мазни агнета на шиш, дебели мухи те кацат, пищят гадни зурни - ужас, цигания и мизерия!

Къде е сега Ицо Гъзарта ?

А СОРОСИТЕ И ДРУГИТЕ ПОМИИЬО ПОКЛОННИЦИ ДА СИ ХОДЯТ

Браво!!! Много хубаво и българско събитие с прекрасна народна българска музика - най-хубавата на света! Безброй деца и възрастни, облечени в народни носии с български знамена в ръка! Само участващите групи за народна музика тази година ще са над 3 хиляди. Нищо не може да убие българското! Най-вече троловете-писачи-резаци, на заплата в турското посолство

Мразя тълпата, дори да се състои от мобилизирани мъдреци.

що са излияваш тук, бе ?На жена ти се излиявай!

Колко ли тона боклук ще остане след тия в планината. АМАН!

Внимавайте като се разхождате наоколо в периметър от 200 метра да не обуете някое л....но. То постепенно ще изчезне, но станиолите и пластмасовите отпадъци остават. Всяка следваща година е все по-замърсено. На Юндола също.

Рожен е света македонска земя!

A Makeдони е българска земя !

Така е. Македония е просто провинция на България, така че все за едно и също става дума.

Дай на народа зрелище и хляб

Веднъж преди години отидох на този събор.... Чалга , потници , татуси и кепапчета по три лева. и китайски дрънкулки... Не знам дали винаги е било така

Снощи в Банкя, на ивента по случай 50г от обявяването на това село за град беше същото - сергии, кебапчета, китайски дрънкулки светещи, гарнирано с депутата от герб, онова страхливото, дето се беше скрило в Натфиз и... Ицо Хазарта. Баси тюрлюгювеча беше отвратителен герберастки. Но ми падна в очите Ицо Надежденския. За едни кирливи кинти да го играе звезда на герберско мероприятие. Жалкар.

на твойте хора соросите

Соросите са изтънчени културтрегери , инфуенсъри и фреийленсъри със стартърпи... Те на такова място няма да стъпят да знаеш.... А руски знамена има ли на Рожен ?

ние знаем че ваште хора не стъпват на място на което няма помия

PEYTSCH

Ако го стинат какъв звук ще издаде Радев ?

PEYTSCH

Отговорът е..на каква дае скъсана гайда.

ще изврещиш като немски пенсионер срещнал меркел

усещаш ли, че вече всички те прескачат като засъхнало л@йно?

Никой не споменава, че Роженския събор никога не е бил национален, а на родовете от района. Никой не казва, че разни палячовци като другаря Радев си пишат червени точки, а не са наясно къде са и какво се празнува. Полковник Серафимов е последния истински българин, който заслужва да се споменава името му на свещенните поляни напоени с кръвта на моите деди и тези на малкото останали истински родопчани. Господ здраве да им дава, ама да не забравяме, че ръката му ще въздаде всеки му според заслугите. Рожен не е кебапчета и кюфтета а РОДОВА ПАМЕТ!!!!!!!!!!!!!!

Там трябва да се отиде 3 дни след края на събора. Каква красота е само. Не може да си представите!

след като имаме фатмак за президент който сере като майор пред джамия

От Рожен на жълтите павета в понеделник

айде йедене, пийене, хора и гайди... и трибагреници. всичко е точно.

Искам да съм там!

Само ни е до гайди и кавали...в чуднааа държава живеем, живи да ни оплачат

и турай феса и следвай шкембе войвода

президента какво общо има с родовата памет та тъси бисери вместо да купи обуща на оная дъсковидната му жена

ей за такива събори трябва да се харчат милиарди,а не за самолети