Три града са раят за джебчиите

Рискът от джебчийски кражби е най-голям в Рим, Париж и Барселона.

Обратно в новината

Коментари - Три града са раят за джебчиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ми мене ме обраха много брутално в барселона!!! дори и в булгария не са ме обирали... а може и да сам попаднала на някои сународник там, знам ли.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това за Барселона е съвсем вярно - почти всеки турист там го изпитва на гръб. Започва от летището където те обикалят постоянно съмнителни събекти, а ако заминаваш ти препоръчват скъпа "услуга" за облепване на багажа със здраво прозрачно фолио широко около метър (навиват го поне 20 пъти около всеки багаж). В хотела обикновено те питат срамежливо дали си бил в Барселона преди - ако не си, ти дават 2 листа указания какво не трябва да правиш и в кои градски части не трябва да влизаш. Документите ти препоръчват да оставиш в хотела в сейф и да носиш ксерокс-копие (това е задължитено!!!). Просто е почти невъзможно да ти се размине ако останеш там няколко дни. Криминалните субекти изникват като сенки и обикновено са поне 8-10 и те заобикалят плътно от всички страни. Представят се и за полицаи с някакви шмекерски значки и ти искат документите - в този момент вече си жертва. Такава организация имат и джебчиите на многолюдни места - няколко човека ще ти отвлекат вниманието и тогава ще се разделиш с нещо. Броят на участвуващите в криминалната група и организацията им е нещо което го няма никъде другаде, просто е нещо като националния спорт корида - това е няколко класи пред всички други градове. За Париж, Рим е може би вярно в някои квартали, където не трябва да ходиш, но ако внимаваш няма да имаш проблеми. Брюксел би трябвало да се сложи на второ място в класацията, за следващите градове може да има много кандидати. За София - може би не трябва да се пояснява, че джебчиите ако биват хванати, то ги пускат след максимум половин час и те продължават със същото. То става дума за професия, не за престъпност.

Четвъртият е Женски пазар.

Може и така да е, но е факт, че съм била в два града от челната тройка, но са ме обрали само на едно място и това е нашия Сл. Бряг...

При полет от София до Лондон установихме при получаване на багажа, че катинарчето на куфара е разбито. Вътре имаше разпръснати 10 кутии цигари-естествено е пушач да си предвиди цигари. 9 кутии бяха откраднати, явно 10-тата не намерена.

Вярно, приятелю. На теб са ти ровили из багажа (нищо чудно да е било в София, щото на моя близка и свиха половината чанта точно в тук), а на мен ми гепиха разни неща баш на Лондонското летище Gatwick.

Класацията е Париж, Рим, Барцелона. Крадат тези които Саркози ги погна.

Нали точно затова гонят циганите от Франция.

Миналата година обиколих цяла Барселона. По Ла Рамбла, на пазара - Ла Бокерия. За радост нищо не ми откраднаха.Но е желателно човек да внимава за джебчии, а и всички предупреждават , че ги има.

Ясно! Там, където има най-много цигани, там има най-много джебчии.

защо никой не се вълнува какво става в родната ни столица отностно джепчийте ? няма автобус на столичният градски транспорт където да няма джепчий, лично аз виждам тези лица вече 10 години ,първо бяха десетина млади добре облечени мъже от румънски произход. Сега вече са доста повече като сред тях има и българи.От няколко дни във всеки одобен случай като видя от тях ги снимам и имам намерение да ги пратя на БТВ та ако може да се вземат мерки , да ги покажат по телевизията и хората да се пазят от тях.

Ами защото София неподава реалните данни и по тая причина като се оплачеш в районното не ти приемат молбата с номер за да се дават големи % за разкриваемост

това е защото не са провели изследване в софия

В София няма смисъл да се провежда, в цяла БГ вече няма престъпност.

Това за Рим и даже за Милано го изпитах на свой гръб просто са уникални. Заставаш с багажа си в центъра на празна та зала на летището, на 50-60 метра наоколо няма никакъв човек, оставаш си чантата и количката с багаж, завърташ се на пети на 360 градуса и като погледнеш - едно от двете парчета багаж вече го няма......!! Как го правят, не знам, може би им "гастролират" рускини, нашенски мургавели или сицилианци, но това е положението. Дори по време на полет с "Ал Италиа" не си сигурен, дали като кацнеш, ще се покаже някакъв твой багаж... Губи се, краде се, отваря се. Ужасно е и пътуващите избягват да наемат билети от тях. Парадоксално на пръв поглед, но се оказа, че руските самолети до Дубай са изненадващо сигурни, удобни и не е така шумно, както си мисли човек!