Преасфалтират нови неравности по бул. ”Цариградско шосе”

Столична община не прие ремонтиран участък от “Цариградско шосе” - между булевардите “Копенхаген“ и “Ал. Малинов“, заради открити неравности на асфалта.

Обратно в новината

Коментари - Преасфалтират нови неравности по бул. ”Цариградско шосе” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Джон Клийз, известен с ролите си в "Монти Пайтън" и "Фолти Тауърс", снима филм в София. "Снимам филм в България. Много смешен сценарий. Добър екип. Разходих се из София няколко пъти. Мисля, че ще е най-добре, ако започнат отново", иронизира ни Клийз в Туитър.

Става дума за подмяна на чипа на асфалтиращата машина...Има ги на Илиенци и на битака. Сменяш и караш!

16 млрд. заем на герб, а когато почнете да ги връщате догодина ...

КАКВО ЩЕ СТАНЕ С НЕРАВНОСТИТЕ ПО НОВАТА ОТСЕЧКА НА МАГИСТРАЛА ОТ ОРИЗОВО ДО БУРГАС, ТАМ Е ТРАГЕДИЯ НЕ МОЖЕШ УДАЪРЖА КОЛАТА ОТ НЕРАВНОСТИ.

Ще караш по-бавно. Като е магистрала не е казано, че трябва да караш с максималната скорост. Иначе въпроса ти би трябало да звучи така: Кога ще бъде отремонтирана отсечката от Оризово до Бургас?

Всички виждаме, че ремонтират около мантинелата между двете платна, където въобще няма нужда да се ремонтира.

Приближените на ГРОБ фирми са от най-компетентните и тези неравности са виртуални.

абе с това че ни е подвела електроника, която служи за изглаждане на неравности по пътя ще го преглътнем( тези неравности са част от вградената система 'НЕ ЗАСПИВАЙ' , която се вгажда само в най-новите автомобили, а нашите не са от най-новите...). Обаче се притеснявам от изпозването на т.н. е-правителство , ами и ако там нещо не работи, какво ще стане?

неравности в акъла на някои,но там изглаждане няма! Така ще си карат неизравнени!

Без неравности е мозъка на възложителите и Андрешковците правят пътя неравен.

Започвам ремонт на баня. Залепям пет плочки. Договарям се с друг Балък - и внеговата баня залепям няколко плочки и т.н. Работата ми е в кърпа вързана. Всички ме чакат и ми се молят. ТРАСЕ прави същото, както в България, така и в Сърбия, Македония и знам ли още къде? Кога ще завършат пресичанито на околовръстното шосе с бул. Европа? Вече трета година тормозят българи и преминаващите от там чужденци. Няма "ЧЕРЕН СПИСЪК", има чер портфейл.

Нямам нищо против ремонтите ама според мен трябва да се правят по кардинално като ще е ремонт да е ремонт решават затварят за 5-6 месеца цялото едно платно на Цариградско от началото до края и павят ремонт на всичко,бавно качествено после сленят лентата и така , да ще е трудно за шофиорите ама поне това ще е за една година и после следващите поне 10 ще е наред.А не дай сега на отсечки, зор да стане по бързо и накрая нищо да не са свършили.

В Западна Европа сменят километри асфалт КАЧЕСТВЕНО, за един уикенд. Проблема тук е, че няма специализирана ДЪРЖАВНА фирма, която да е наясно как се прави обиколен маршрут и как се маркира уличен ремонт. Оставено е да го правят фирмите, които се занимават с ремонта. Затова има един знак на два метра преди дупката и ГИГАНТСКА ТАПА.

Някои предявяват претенции за задръстване по време на ремонта, повече изгорено гориво и разни други. Ами не може всеки дошъл в София /няма да давам определения/ да се качи на трошката си и да задръства града, да го трови с изгорелите газове от горепосочените 20-годишни возила при положение, че има метро като слънце, нови, чисти, с климатици автобуси и тролеи /само че много българи не се къпят и вонят те и дрехите им/. На когото му е задръстено да се върне в родното си място, където може да ходи и пеша, защото разстоянията са малки. Ние, софиянци, искаме госпожа Фандъкова да продължава с ремонтите, даже са малко, трябва още булеварди и улици да се затворят и да се преасфалтират. А че много българи не могат и не искат да работят както трябва, това не е проблем на общината. Жалко, че ние взехме да заприличваме на някои етноси, вместо да ги превъзпитаме те да работят и се къпят, да не крадат и да не стават все по-прости и отвратителни като много българи.

Но ползването на личен автомобил е право на собственика му.

Вълните по асфалта са резултат от ползване на некачествена смес, по-тънък от необходимия слой и сбъркана скорост на движение на валяците

Я дайте пример какво построи Виденов, Станишев или Орешарски, че да му търсим кусури??? Ми нищо!!! Да, критика може да има само към неща, които са направени, явно червените кратуни не критикуват, ако нищо не е направено! Така е по цял свят, навсякъде излизат дефекти, важното е да се отстраняват и ако фирмата се дискредитира няколко поредни пъти, да й се наложат глоби и да не се допуска в други конкурси! Но това тук е проблем!

Оф добре че дойде Герб че до тогава не бяхме виждали асфалтирана улица

Я, я!

За тия пари чисто ново Цариградско ще се изгради. Голяма лапаница пада.

Кой ще ме компенсира сега за изгубеното време и изхабеното гориво?

Напротив - много е лесно, и то точно по закон - прибираш им гаранцията за добро изпълнение, вкарваш фирмата в така наречения "черен списък" (black list)и - сбогом, дотук беше. А след това нека да обжалват, колкото искат. Още повече, че това с "черния списък" е по европейска (и на ЕБВР) директива...

Потвърждавам мнението! И самият факт, че изпълнителя се връща да си преасфалтира, само по себе си е индикация, че няма корупционна схема. п.п. Индикация, но не и гаранция!

БРАВО ШОПЕ, ЕВАЛЛА!!! САМО ТАКА!!!

На злобарите, които плюят непрекъснато против усилията на правителството да построят и оставят нещо след себе си, а не като предишните правителства на БЪП и ДПС само да крадат и демагогстват, много им здраве. България ще върви напред въпреки тях и хулите им, и крадливите им и нагли партии.

на този ,,комсомолско-партиен,, порив всеки бивш ,,секретар,, би ти завидял!!!

Шайката на Мутрю-бившия Татов гавазин, строи с една единствена цел-за да краде!

втора година ,,преасфалтиране,,!!! нещо като ,,преходът,,!!! ,,дзифтът,, ще стигне ли??? ако трябва??? ,,дзифтове,, даи боже имаме!!!

Тази част от българския народ, която все пищи, че няма работа, и непрекъснато иска нещо от държавата, кога най-после ще започне да работи както трябва, а?

ей, голям герберски инат, голяма наглост, голям цинизъм! Доказаха на целия свят, че строежа и ремонтите на магистрали и улици не са по силиците на фирмите им, ама не, не спират да се изживяват като Кольо Фичето и туй то.. Ама другари, а запрете се вече де, стига трошихте народна пара, докарахте държавата до трета национална катастрофа бе! Малко ли откраднахте от екпериментите-управление на държава и строителство, стига с тая лакомия, спрете се!

Данс и нац. сигурност са замесени в износа на бели роби

Абсолютно безхаберие.Това дразни вече! Толкова ли е трудно да направиш равен път?! И коя е фирмата-изпълнител дето не може един асфалт да положи като хората? Други поръчки ще има ли за тях?

Не станаха ли много случаите когато все нещо не е като трябва. Тези как ги избирате и по време на ремонта има ли надзор, та чакате да го гелосат с асфалт и после ревете.

Гарантирано от ГРОБ! Учительницата по съвецки само за котараците милее, а бунаците да плащат...

Нещо инспекцийки по времето на ремонта не се ли правиха? Или само се изнасяме на обекта при свършен факт и констатираме?

Ти като си купуваш нещо инспектираш ли го в завода или го рекламираш като е дефектно?

Имаме си агенцийки, комисийки и подкомисийки, призовани да следят за качеството на изпълняемите работи, но те основно са формирани от много свои хора, поставени на правилните места за много хубави пари, с КПД равно на отрицателно. Радвам се, че опонираш, ама все си мисля, че за ремонта, че и за повторния, ще платиш и ти, макар че много е възможно да си от правилните хора.

една и съща фирма печели всичко и то от ГЕРБ , Изпълнителят на ремонта е Обединение "Цариградско", съставено от "Трейс Груп Холд" АД и свързаната с нея "Инжпроект ООД". пак се почват номерата да се преизпълни ,тази фирма постоянно е приканяна да си довърши качествено работите ,същото и за магистрала Марица ,да се поправи ,то и ден не издържа без проблем

"Това е една история, която се повтаря по нашите зами с векове", се пее в една песен. Преди години, когато Боко беше "Мер Софийски", няколко дни след т.нар. ремонт, участъци от Цг. Шосето се превърнаха в "дунавската хълмиста равнина" (от географията съм я запомнил). Мер-ът ги заплаши, че ще им "вземе парите". Ако ги е взел, къде са? Парите? В "Мер"-ството на Кака Данче се ремонтират други и същите участъци от т.нар. Историческо Шосе. Сега ги пре-монтират. 5-години ги ре-монтират, монтират и пре-ремонтират. И се питам, какво ми дават по ТВ-тата? Надупчени Шосета като след война по които хората не само с авто-мобили и мото-сайклети не мога да минат, та камо ли пеша.

Благодаря на (-)-нус-чийте. Исках да кажа ми-нет-джийте. Ще си получите близалките.

По-добре протести на орлов мост - те повикат, малко , повикат и си се разотиват по домовете, а обекта на общината стои затворен през цялото време.

БРАВО ГОСПОЖА ФАНДЪКОВА! САМО ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ! ФИРМАТА ВИНОВНИК ДА АСФАЛТИРА ОТНОВО - З А С В О Я С М Е Т К А И ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕНА ОТ СЛЕДВАЩИТЕ ТЪРГОВЕ ЗА ИЗВЕСТЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ - 1 - 2 ГОДИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! САМО ТАКА ЩЕ СЕ ВЪВЕДЕ РЕД В ДЪРЖАВАТА!!! Б Р А В О!!!!!!!!!

Не се увличай момче само за изборите е това шоу,фирмата е от "нашите" ще я компенсираме!!!

А ти ще ме возиш на гръб, пешком по затворените улички.

. . . Социалистически фирми и соцалистическо качество..... Да се чудиш как се осмелиха да отхвърлят нещо социалистическо и некачествено.Това е като невероятна случка...

И кога София през последните 25г.се е управлявала от социалисти,че не се сещам?

3евзек

Над 90% от икономиката, която има отношение към държавните поръчки, е по социалистически модел.

Толкова не можаха да му уредят една кака на одиторчето, да си сложи подписа. Лоши времена. Настъпва криза.

Каките са вече евтина стока. Гущерчетата са малко.

Държавен служител се радва на малко.

Крайно време беше. Тия от Трейс са пълни некадърници и така и не се научиха да полагат равен асфалт. Участъка им от Хемус между Джъмбо и Гара Яна е целия на вълни, същото важи и за участъка им от Тракия между Стара и Нова Загора.

рöсте да видите в германя как се строят патиста и аутобани !!! единственста страна в света с неогрсничена скорест пö аутобана ! а у нас-,зарвули

Да Брагодарим на общината, че активно с грижи за комфорта на столичани и тяхното придвижване по софийските булеварди. надяваме се на решение най-рано през 2016-та!

Пак не са платили където трябва или е малко.

Гледам картата и не виждам къде се пресичат бул.Копенхаген и Ал.Малинов??Някой може ли да каже къде е тази отсечка?

Не гледай картата а чети новината. Пише "между".

Кой не ги знае "Трейс" що за стока са?! Че и не плащат на работниците. Бизнес по български манталитет - на работника нищо, спестяване от труд и материали, малко комисионна и другото чиста пара в джоба на изедника. Но иначе все с апетитни обекти се облажват

А Трейс Груп е на ..?

А .на нас КОЙ ще ни върне Изгубеното Време и Нерви ???????!!!!

Горе на черешата, има орлово оче ! И не случайно е Първа, по рейтинго, а Бойко се мъдури около 5-то место? дедо Ратко

деер

Глупости... Проблемите са много големи , но с 35% рушвет и тъпунгери за шефове е трудно да се направи нещо свястно!

Нали са взели парите, а за свършеното, както стане !!!

Spirit

а не стане само като с отсраняването на неравностите в участъка от алея Яворов до Центъра. Това го чакаме още от мандата на Боко като кмет. И защо не кажат кои са строителите - дали не са пак от Трейс.На тези старозагорски тарикатчета строежът на пътища с коловози и с неравности им стана като запазена марка, не е ясно как я постигат тази технология.Майстори!!!

изглежда че след като турците са избивали съвестните непродажни българи и са оставяли да живеят продажниците следователно все още живеем под турско робство !

ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ КОГАТО ПРАВИХА РЕМОНТ НА ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ, И ПРИЛИЧАШЕ НА " ДУНАВСКИ ВЪЛНИ"ТОГАВА БАТ БОЙКО ПАК СЕ ПЕНЯВЕШЕ ,ЧЕ ЩЕ СЕ РЕМОНТИРА ЗА СМЕТКА НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ И КАКВО ? НИЩО НЕ СЕ НАПРАВИ . СЕГА ПАК СЪЩОТО . САМО ВЕДНЪЖ ДА СЕ ДАДАТ ПАРИТЕ

Тогава бате ти Бойко отказа да заплати ремонта (в размер на 1.5 милиона лева) докато не се отстранят неравностите. И още не го е платил, тъй като те не са отстранени.

Глупости, парите са дадени и можеш да го провериш това. Моля те мисли или поне се информирай по подробно когато пишеш! Не вярвай на нещо казано!