Общината задължи фирмата изпълнител да преасфалтира за своя сметка констатираните неравности в участъка, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Преасфалтирането ще бъде извършено след приключването на ремонтните дейности в южното платно на участъка, където в момента се работи.

Леки неравности в пътната настилка са установени при оглед от служители на Столичната община на новоположената настилка, уточни пред журналисти Васил Начевски - директор на дирекцията "Транспортна инфраструктура" в Столичната община, цитиран от БТА.

По думите му е възложено на Института по пътища и мостове към агенцията "Пътна инфраструктура" контролно измерване на равността, при която да се определят тези участъци.

Фирмата-изпълнител "Трейс Груп Холд" АД за своя сметка ще ги ремонтира до достигане на показателите за равност на настилката, отбеляза Начевски.

Според Бисер Иванов - представител на фирмата-изпълнител, става въпрос за технически проблем в електрониката на машината, която е подвела машиниста и хората, изпълнявали работите на обекта.

Същата машина е изведена от обекта и е заменена с нова, посочи той.

Иванов каза още, че корекциите няма да се отразят на крайния срок на проекта - 15 септември.

Той заяви, че са взети допълнителни мерки по отношение на вътрешния контрол и проверката на качеството.

От вчера е въведена временна организация на движението заради ремонта.

Реконструкцията на "Цариградско шосе" започна на 20 април и включва няколко етапа.  Ще бъдат преасфалтирати участъците от Околовръстния път до бул. "Александър Малинов" и  от "Алея Яворов" до ул. "Алфред Нобел". Общата им дължина е 8,3 км.