Арх. Стоилов: Поисках спешен ремонт на паметника на Бузлуджа

Бащата на Бузлуджа арх. Георги Стоилов е изпратил писмо до министъра на културата Боил Банов, в което изисква да бъде направен ремонт на паметника преди зимата.

Обратно в новината

Коментари - Арх. Стоилов: Поисках спешен ремонт на паметника на Бузлуджа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Someone

А не иска ли пак всеки българин от детската ясла до пенсионера да даде по 5 лв., както когато решиха да го строят?

Към критикарите на Стоилов: Поне една кочина проектирали ли сте със собствени акъл и ръце?:))))))

Арх.Стоилов е в съзнанието ми с един великолепен хотел (Интернационал на Зл. Пясъци), дълги години емблема на комплекса. Голям архитект и доста интелуигентен човек. Да е жив и здрав.

Свежо и вярно: " Но в България се реши, че ще се ходи с патерици по Витоша." (става дума за булеварда)

Свежо и вярно: " Но в България се реши, че ще се ходи с патерици по Витоша." (става дума за булеварда)

абе що не го знам !? - бил ли е в БИГ Брадър? спал ли е с Азиз или Николеса бил ли се е с Багера? к'во ми се прави на интересен че му шибнем една тупалка и ше падне !!! :))))

Бодряга. И той спокоен и уверен в своята непоклатима правота, като останалите. Но, историята казва друго...

ИМА ЧОВЕК ИМА ПРОБЛЕМ НЯМА ЧОВЕК НЯМА ПРОБЛЕМ- БАЩАТА НА НАРОДИТЕ ИМА ПАМЕТНИК ИМА ПРОБЛЕМ НЯМА ПАМЕТНИК НЯМА ПРОБЛЕМ

не страдайте господине това племе то си заслужава съдбата - на свине и бисер да им дадеш ше го окалят и хубав интересен паметник да им построиш ше го съсипят, какъвто и строй дисциплина и облаги да им дадеш ше го опорочът - не страдай за такова племе господине дал си каквото си можал сега се руши но ти не страдай дал си !!!

тоя човек е много умен и ерудиран и със свеж ум - много от изказващие се тук сме мноого под нивото му на акъл повярвайте ми - жално ми става като чета коментари които го описват старец комунист шумкар и незнам си какъв ; за мен тоя човек е класи акъл нагоре

Този още живее в някоя петилетка между два конгреса на БКП. Щом се гордее с бетонните гета Люлин и Младост, какво повече може да се каже.. Истински нискочел шумкар.

е колко трябва да си тъп да го кажеш туй :))) !!! види се човека е интелигентен далеч над теб и над 80процента тук и да не можеш да го схванеш е туй вече е простотия !!! единственото с което блясваш е да се стремиш да обидиш или накаляш с нещо е не те разбирам !!!

е не много трябва да си тъп да не схванеш кога някой е с класи интелект над тебе!!!

Без възстановки на бетонни чудовища.

Гошо Тарабата-предателя, Гошо Стоилов-Глупака, Гошо-агента Триперов, Гошо Гергов-свинята, Гошо Пирински-крадеца, Гошо Боков-убиеца,

да се разруши паметника и на негово място да се построи паметник - един голям куй - символ на капитализма.

точно!

Един от малкото останали свестни хора и специалисти -професионалисти в опосканата ни държава и достойна за уважение личност не само заради почтенната си възраст.

Уважение към възрастта му, но и идеите му с в пълен унисон с нея.

за мен тоя старец звучи много реално с буден ум и добра преценка...абе интелигентен ерудиран човек и вероятно чудесен архитект - не съм от бранша немога да преценя ама сам признава соц. колонадите Руски тип като малко сбъркана архитектура

За българския дебил ,който е убеден ,че ще смае западняка със комунистическа импозантност ще остане дълбоко разочарован от госта си ,които развежда като цар на българска издържка.След кратко време ще прочете това - ,,В най бедната страна на ЕУ и бивша 16 република на СССР и застаряващо население и огромен цигански проблем,българите едва оцеляват със 100 евро пенсия ,Но ревниво пазят своите комунистически светини,благодарение на които са на дъното на всички световни класации!

Да се чете: "Колкото по малки им правим пенсиите и колкото повече ги крадем, толкова по-ревниво си пазят соцсимволите!"

тъпа работа !!! срам ме хваща че сте/сме българи и все социализма ни крив а той си тръгна отдавна а ние още имаме панелки които неможем да "изолираме" боядисаме в един цвят по някаква демокрация бленуваме уж я имаме ама оказва се криворазбрана и някак не е за туй племе свободата то незнай що да прави с нея - обръща я на слободия ама карай - хак да ви е демокрацията соц-а ние крив и от наследството му страдаме !!!

Какъв е тоя смешник, че да изисква паметника да бъде ремонтиран? Като му е толкова мил ,да извади пари ,той или другарите наследници на БКП и да го ремонтират безвъзммездно.

А ти, какво си построил, проектирал, изградил... че да го наричаш смешник.

Не разбирам ти, какво си проектирал и построил, за да му отправяш такива обиди.

Хлапета, вие ходили ли сте там? Аз колкото пъти отида все гъмжи от туристи, па макар и да няма достъп вътре. Последния път се запознах с един китаец, който е научил от нета за паметника и специално за това е дошъл в България.

А един мармот завива в станиол...

Ку ку.

парите да са за спешно почистване на планината от тази глупост...

Колкото стана комунистическа светиня,толкоз ще стане и световна туристическа атракция,бадева милиони хвърлени на вятъра на 2 пъти! Нормалния западен турист ще отиде в Рилския манастир и Розовата долина,а на тигана ще отидат разлигавени келемета! Най много да стане втори Слънчак в планината ,че да няма мира и зимата от дрогирани тийнеджъри!

като дете, ами 15 годишен е бягал при шумкарите? Както знаем, че всички "партизани" са били криминално изавени, какво ли е откраднал юнакът?

като дете, ами 15 годишен е бягал при шумкарите? Както знаем, че всички "партизани" са били криминално изавени, какво ли е откраднал юнакът?

Не давам данъците, които плащам да отиват за тази безумна, червена глупост!!!

Цялата трудност е във възстановяването на плазмено-йонните двигатели. Иначе на мистичната планета Нибиру отдавна са опънали червените килимчета и чакат другарите. ..ама като на Земята караш Ролс и управляваш активи за милиарди, мърда ли ти се, бе...

Махнете си боклуците от планината!

ееееееее-не знаех 4е партизанин е проектанта - ами то вав вси4ки университети има партизански випуски - на6и хора да завар6ат вис6е и да станат на4алници - и в москва е у4ил и в париж го пратили ама пак не се нау4ил - такава простотия сатворил!

ВУТЕ, АЗ ИЗМИСЛИХ. Най-напред да ти кажем, че навремето касиерката в Кремиковци ми удръжала 15- кинта от заплатата. Питам га. Оти мари. Она. Щели комунягите да строят некакъв паметник на Бузлужа. Па не сакали да плащат. Народо казват да платял доброволно. Ако не платиш, че копаш там. Платих. Сега предложението ми. Да се мане покрива. Он и без това почти го нема. Да се зазидат сите врати и дупки. Само доле да се направи един сифон и да да се прекара търбопровод за дъждовна вода до Габрово. Ама те да си го платат което не ми се верва. А колеца с звездата да остане. Оти да се събаря. Дека че фрълиме камъняка. И американците имат петолъчка па не са умряли. А и нашите комуняги да се радват.

Аз настоявам да ми санират блока ама ней се. Нема пари. На връх Хаджи Димитър кой живее, само червени призраци от близкото минало!?!

ебаси архитекта! насила измислил ес, а той се разпада...

Абсолютно прав е. От години не е ремонтирана, такива дупки има на места, тук.там липсват капаци на отводнителните шахти, паветата са в окаяно състояние. Айде, след ремонта на бул. Прага, ремонтирайте и Бузлуджа и без това е близа - успоредна на булеварда!

Паметникът е уникален и това е така не защото аз го гвърдя. Вижте Нешънъл Джеографик. Има огромен туристически потенциал. За това е необходимо да отидете до него през лятото и да видите , че 3/4 от посетителите са от други държави. На кой му дреме за антикумунистическите вопли на евроатлантическите измекяри, чиито бащи се кълняха във вярност на СССР! На мене не!

За нешънъл джеогражик всяко циганско гето и комунстическа простотия е екзотик ,включително бункерите на Албания,ама Албания не е станала втора Италия от туризъм! Западняците идват не да се възхищават,а да те осмиват пред света- най дивите комунисти от най бедната страна в ЕУ и 16 република на СССР си пазят още капищата!

Той бил настоял! Като настоява да си събере пари и да си ремонтира грозотията. Любимата му партия да си събере пари от членовете и да си ремонтират тъпнята. Не искам да давам пари за това безумие. Гадни комунисти. Партизанин=терорист! Сигурно е подкрепял взривяването на църкви, но сега иска да му се възстановява нещото, което не значи нищо.

СЛЕД 27 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ В КОЯ ДЪРЖАВА ОТ БИВШИЯ ИЗТОЧЕН БЛОК СА ЗАПАЗЕНИ ПОЗОРА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ САТРАПИИ И СЕ ДАВА ЕФИРНО ВРЕМЕ НА ЦИВРЕНЕ И ВОПЛИ НА РАЗНИ НЕДОИЗБИТИ КОМУНЯГИ? ВЕЧНИТЕ ТРИМА МИЗЕРНИКА ,НА ДЪНОТО НА ЕВОЛЮЦИЯТА- пРОСИЯ С МУМИЯТА НА ЛЕНИН,АЛБАНИЯ С БУНКЕРИТЕ И ЗАДУНАЙСКАЯ С ТИГАНА НА БУЗЗЛУДЖА!!

Този да изчака: ако неговата партия БСП дойде на власт, тя да ремонтира паметника. Колко пъти БСП и нейни сателитни партии бяха на власт, защо не го направиха? Въпрос с повишена трудност, но лесен отговор - защото крадяха и с г....а си, както казва народа. Сега ние, неподръжниците на БСП, не искаме да се отделят пари за ремонт на комунистическите светини. БСП да задели от членския си внос, да организира събиране на средства от нейни симпатизанти, и да си ремонтира каквото иска. За нас, останалите, са по-важни други обекти, имащи отношение към по-добрия живот на цялото българско население.

Има нужда от ремонт, няма спор. Няколко кила тротил и готово. Хем ще бъде окончателен ремонт

В САЩ щяха отдавна да са намерили начин да изкарват пари от нея без да се интересуват какво е била преди. Тук затънали в батака някои хора играят мача на комунисти-антикомунисти като зрителите им отдавна са заминали някъде далече и не им пука за играчите и тяхната измислена реалност.

Тая червена мумия откъде изпълзя.

намерил са бате точну тоа кукумицин да дава акал каво да са праи с кинефа коуку веуик тоа е ислишен трут за нешо каде на струва какту и памтника на ендекакси каде хяс оше кат оченик три пати сум срал долу на завет фаф негу кротку по ленински ето за кинеф става с тяс оникалната си му форма ебаси

Кон4о успя ли да завършиш първо отделение? Ако отговора е да продължавай да се ограмотяваш запиши вечерно и второ отделение.

Типичната комунистическа тиква. Летящата чиния е трябвало да натовари пролетариата и да го изпрати на разОдка в Сибир или в КНДР. Защо била станала Витошка пешеходна? Ами другарю всеки град си има пешеходна улица. И да не ми сравнява Шанз-Елизе, защото тя е широка 67 м., от които за коли са само 24 м. Защо бил забравен София 2, който бил измислен по времето на съсела? Ами как защо - нали БРАТ МУ го проектира и той съветски архитект като теб.. Размина му се навремето да прави Арена Армеец и го "обезщетиха" с министерския комплекс на 4ти км. А с какво глупако ще ходят там държавните служителчета на работа? С автобус 5 от Слатина ли? И защо не сложиха Хасфалт по Дондуков? Е как защо бе другарю, нали Хасфалта не се ядеше??

Весник работническо дело е жив!!!

Пак Валерката собственик на Скат е направил мръсотия за ремонта на една уникална , красива зграда !

Паметникът на Бузлуджа трябва да е последна грижа на БСП. Тази партия има нужда от истинска ЛЯВА ИДЕОЛОГИЯ, каквато до момента не е предложила! Или ще издигне програма за защита на хората на наемния труд, или да пътува в небитието. Корнелия (самата тя олигарх) няма да може още дълго да лъже хората с чинията на Бузлуджа и др. подобни подробности от пейзажа.

Някои мислят, че БСП може да стане комунистическа партия!!! :) невъзможно е!

Нищо такова не съм имала предвид. Нека си остане социалистическа, но не и ... олигархическа ;) С олигарсите в нея и с либералната сергей-станишевска политика, БСП скоро ще остане един файтон хора. Защото баламите - бесепари си отиват от този свят, поради чисто възрастови причини...

Старчето си го бива и на тези години! Но макар и свежар, по отношение на целесъобразност и практичност вече издиша. Дано поживее още, да види някои истини и да оцени старото от още някой и друг времеви ъгъл :)

Този измислен партизанин и АБПФК не спира да цица от държавата инарода. Баща му, Владо Стоилов, разправяше, че партизанлъкът им се е заключавал в това да нападат мандри, а са се биели само когато са ги усещали, че грабят. Бяха разкопали няколко улици в района на Лъвов мост, за да прекарат единствено в апартамента в кооперацията на баща му парно. Не се ли свършиха тези пиявици на кръвта на българския народ?!?! Да си плаща от джоба, а ако не му стигат парите, да вземе от червените милионери!

Добре че навремето са строили, че иначе какво щяха да унищожават днешните едноднвеки....

Построиха го с марки от по 2 лева, които принуждаваха всички да си ги купуват... като им е толкова скъп - да си съберат сега парички и начело с другарката Корнела и другаря Крумчо да ходят да си го ремонтират... за болниците не стигат парите, тоя урод ще ремонтираме..