Рекордни 3640 депутатски отсъствия само за 7 месеца

Според правилника на Народното събрание при 3 поредни отсъствия или общо 5 за месеца се удържа 2/3 от възнаграждението

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В богатите страни като Германия при 83 милиона население Бундестагът има 709 депутати. По немските стандарти би следвало да имаме 60 депутата, а в най-бедната страна на ЕС ние имаме 240, четири пъти повече. При Бай Тошо бяха 400. На заседание на Народното Събрание при 60 депутата, ако 30 отсъствуват, то останалите нямат избирателен кворум, а при 240 депутата това няма да се забележи изобщо.

Няма място в света, където да НЕ ходиш на работа и да получаваш за това 3/три/ минимални работни заплати. Що за абсурд?! Какъвто и да е особения статус на НС и там не може въобще да се говори за уволнение, то все пак възнагражедението трябва да бъде съотносимо с реално положенния труд, та дори да е гласувал против, въздържал се, или за опреледелен закон, тоест както е по правилник, но да го няма там и да получава пари е пълен нонсенс и против всякаква формална логика. Естествено при болест, командировка и други обективни причини, си има съответните членове на Кодекса на труда, Но да го няма, защото така му рекло, или по политически, финансови и каквито и да е било причини да получава пари?! НЕ!!! Твърдо НЕ!!! За когото и да е било и за каквото е да е било! Нека да си прави бизнеса, политиката или просто да се е напил и не може да отиде на работа, или каквото си иска, но НЯМА право да взема пари за това, че не е бил на работното си място!

А на депутатите които не са червени по колко им удържат. А на тези които са подготвили и публикували статията по колко парички са дали и откъде?

Безполезни, неграмотни, нискоинтелигентни, не владеещи български език, нагли и алчни мишки! Нямаме никаква полза от тях, само смучат като кърлеж от България!

Кой е гласувал тази простотия?Отсъсваш не получаваш нищоVКакви са тези 2/3?Въртят си частния бизнес откраднат от народа,кликват на колегата присъствие без да го има и пак сигурна заплата.Крадливи боклуци,всички само това са усвоили да мамят ,крадат и лъжат. Какво народно събрание е това?това е сборище на престъпници

"така на червените им оставаха грубо по около 1500 лева на месец" Е ето защо всеки депутат може да си позволи да бяга от работа за седмици или месеци!О и ако депутата остане без работа може да се регистрира в бюрото по труда за да взима пак тези 1500 лева за дето е безработен депутат!?Бачкаш ти нон стоп за 500-1000 лв,а тия се вайкат три месеца да събират избирателите си и да им обещават повече пари докато те самите за нищо работа взимат повече от колкото голяма част от гражданите,страшна наглост и лицемерие! Не с 2/3, а с 5/6 трябва да им ги намаляват заплатите иначе такива рекорди постоянно ще има!

Seaseal

Да направят DMS номер - "дари левче, спаси депутат"

Намаляването на депутатските заплати е антидемократично и противоконституционно. Бойкота на НС е политически акт и те не трябва да бъдат санкционирани за това.

То самата бд/к/п е антидемократична и противоконституционна, при това забранена със закон, ама е още ги има!

Трябваше да пише бс/к/п, ама тия малки букви....

Дреме им на милионерите от БСП за заплатите точно колкото и за пенсионерите.

Дреме им на наглите рязани ДПС! Нали си получават заплати от турското посолство и комисионни от сделките, които Турция печели!!

Не им дреме на наглите педа*и, щото не сме ги били още.

А ще ми приемат закони за децата отсъстващи от училище...

Закривайте го това нещо, наречено Народно събрание!

И 120 депутати са много.

защо се забравя колко месеца Герб отсъстваха от парламента,когато сваляха Орешарски?????? Май беше повече отколкото отсъстваха БСП....... Промените свързани с депутатските отсъствия и заплатите се направиха точно от Герб,след като си свършиха работата и Орешарски падна.....

първо герберите отсъстваха само месец -влязоха отново в залата , защото от ЕНП-то им набиха канчетата ... второ това отсъствие на герберите ставаше през юни-юли 2013 година, то целеше и да подпомогне и протестите на "красивите и умните"... трето Орешарски падна една година по-късно, през 2014 год, защото Лютвито им заби нож в гърба-причината не бяха герберите и отсъствията им... Причината дори не бяха и протестиращите, а променените интереси на протурската партия

ПЕДЕ"АСИ. 100% отсъствията са поне 10 000 - колко такива цъкат с картите си такива дето ги няма никой не знае.

Комунист да работи???? Еси вица...

дядо ми беше комунист- от редовите, обикновените... Строил е прохода Хаинбоаз, града Димитровград, язовира Искър ... Твоите общи разсъждения ми приличат на виц ! И при демократите е същото- има такива , които работа не пипват, а богатеят, има и такива, които лапат мухите и се блъскат от работа...

за по едно по-дебело дърво

При 3 поредни отсъствия въобще не трябва да взимат заплати шушляците

Senator1

Това състояние несъмнено е следствие от модела на учредяването на самото Народно събрание. тези, които са отсъствали, не и тези от БСП са имали да уреждат лични въпроси.Но при друга организация на правилника за работа на НС, няма има подобни отсъствия. Но, трябват общо пет състава по експертен принцип учредени, и заседаващи само веднъж-два през година.Иначе самите депутати при тази организация ще са си по работните места с права, които ще се доуточняват допълнително.Тук не е мястото да се дава проект за работа на НС, а да се наблегне на организацията на работата в НС до момента -съществените елементи волята на всичките 240 народни представители. Те са се обособили като отделна законодателна каста и едва ми това положение ще внесе бодри мисли в главите на учредителите на " Няма такава държава".

Тук БСП бяха напуснали. Преди ГЕРб при Орешарски много повече време. Аз бих въвел, че ако за година липсва 10 дена неизвинено (не по медицински и други причини без разрешение), то депутата автоматично е уволнява дисциплинарно. Като мястото му се заема от следващият в листата на партията. Ако няма такива, остават с тази бройка. Ако депутатите станат под 50%+1, се провеждат нови избори.

Я си спомнете дивотиите Борисови по времето на Орешарски. Най-голямата парламентарна група на ГЕРБ бойкотира работата на НС с месеци, тогава медиите радостно пускаха ведри новини за хулиганството по улиците и дебилните окупации на незявисимият, аполитичен и академичен СУ. Помним, драги сервилни журналя, помним всичко. Помним и що злъч се изсипа върху Волен Сидеров, защо отишал на работа и "направил" форума. Палачинката се обърна, ама друго си е да четкаш егото на мутрата.

Орешарски беше велик управник. Без да си мръдне пръста изработи 4 млрд лева с помоща на момчето с мустачките.

4 -те милиарда лева са били потрошени много преди Орешарски.При Орешарски нещата цъфнаха не без активната помощ на Боко...Интересно той пък откъде знаеше, че банката ще фалира два месеца преди да й обявят фалита ? И то Боко обяви тоя фалит от Щатите ! Живи сме все още и помним!

Браво на депутатите- добре работят. Интересно в кой стол обядват, като не ходят или бягат от работа? Май по .евтин стол от Парламента няма в България и за да пестят парите, дето им плащаме, сигурно ядат банички или дюнери.

Егати - хем не ходят на работа и пак вземат повече от средната за страната. А според КТ при 2 дни неявяване - следва уволнение....

е то не за всеки е така, ти що нямаш частен асансьор а