Астронавт подобри американския рекорд за престой в космоса

Американският астронавт Джефри Уилямс подобри американския рекорд за престой в космоса, като общо изкара в орбита 521 дни, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Астронавт подобри американския рекорд за престой в космоса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз

И още рекорди ще поставят. Един път се качиш, после няма автобус за обратно...

Ето що рече видният руски космонавт Виталий Севастьянов за отреденото за рашките в МКС: 'Сейчас наши космонавты занимаются только обеспечением жизнедеятельности станции, меняют патроны регенерации, в общем, работают сантехниками. К американскому отсеку, напичканному новейшим оборудованием, их даже не подпускают. И не возразишь - более 70 процентов собственности станции принадлежит американцам, остальное- Японии, Канаде, России и Евросоюзу'.

70 % принадлежала на американците-смяяях,то станцията си е 90 % руска разработка и пнорект на базата на МИР нищо че по голямата част от парите са на хамерите,обаче не само това ами без руснаците хамерите могат да отидат до там с като опънат един ластик от арбалет.

Любопитна информация отпреди десетина дни. Роскосмос е информирал НАСА, че има намерение да намали руския екипаж на МКС от трима на двама души. НАСА са силно притеснени, защото 90% от дейностите по поддръжка извън станцията се извършват от руския екипаж. Според НАСА решението на Роскосмос може да изложи на риск американските астронавти, които нямат достатъчно опит в ремонтни и други дейности в открития космос.

Да бе, да, и космическите тоалетни няма да има сега кой да почиства, ужас ;-))

Рекорди, рекорди... Руски или американски - няма значение. Ама ги поставят все на ниска орбита, та се отървават само с отслабване на костната система и атрофия на мускулите, вкл. сърцето (опасност от сърдечна недостатъчност) - затова и след казането ги карат да лежат или седят за поне няколко часа. Ако са били добре физически преди полета, се възстановяват относително бързо. Лошото е, че няма защита от космическата радиация в по-дълбокия космос. Единствените (известни) астронавти, минали отдвъд тази орбита са по програмата Аполо. Наскоро НАСА разсекрети документи на лекарите си - пораженията върху техните организми са се оказали много, много лоши... Сега умуват, как да защитят екипаж на евентуална експедиция с по-продължително пребиваване в по-дълбокия космос.

"Уилямс е командир на Международната космическа станция (МКС)" Айде дайте и имената на командваните от него подчинени му рашки, не е политкоректно да ги пренебрегвате, възмутен съм !!!

само американец може да е по по най от американец :Д на дира му капе мед от устата за тез хамирканци

Ама на руска станция нали???Рекорд американски само ако те са изстреляли и поддържали тоя в космоса...

ква руска станция бе я се събуди :))) колко време спиш мечешки сън

Ами руска е, това е станцията Мир. САЩ никога не са имал станция на околоземна орбита. По времето на пияницата Елцин стана "международна".

Станцията е обслужвана основно от руските космически кораби Союз и Прогрес. И американци не мислят да въвеждат санкциите си срещу руснаците. Също така купуват от много години двигатели за ракетите си и си траят. Като им е изгодно, траят и си го използват, иначе не ги е гнус да ги доставя на МКС корабът, създаден в "империя на злото"...

То и самата МКС май основно е правена от руснаците. Поне в голямата си част. Те са тези с опита от станция Мир.

и европейците не са забранили на руснаците да изнасят газ :) наказват ги за окупацията на украйна така че да не пострада европа така се прави сащ ще си разработят новите ракети от частни компании и ще изоставят азиатците американците вече имат ракети които се връщат и кацат обратно на земята :)))) сащ е 100 години поред русия поне

щот повтаряш едно и също като мантра, като зомби. Това "ЩЕ" вес още не е "ВЕЧЕ". Та сЕди там и се нАдай, да ти увеличат дажбата за твоите "ЩЕ"

Дира, оправете си текста към снимката - не е т.г., а от миналата година.

астронавт подобри американският рекорд.... викаш си, къв ли ще е тоя дето е отнел рекорда на американците, а той.....ми американец!!

"астронавт" - значи е американец, а щом е "космонавт" - значи руснак. Това е обществена тайна, само ти не я знаеш.

Ако не бяха руснаците с техните ракети, този репон щеше да седи на дедовия в космоса!

Така е и ако не бяхя руснаците да измислят Москвича и ти щеше да ми караш дедовия!

Добро сравнение-космически двигател и Москвич. Важното е да плюем по всичко,защото сме част от "цивилизацията на автомобилите НОВ ВНОС,4-та ръка".

Не са го измислили.

време е да внасят на САЩ "москвичи" Завода от отдавна не съществува, но това за юдео-интернационалиста е без значение. От къде да знае, няма го в директивата на "Отровено общество".

Като не им изнасят чуждите рекорди си обявяват техни

Пеги не се е отправила, а ЩЕ се отправи към станцията през ноември. В момента там има една жена и тя не е Пеги!

Не искат тия дираджии да учат и да знаят.....преписвачи,дори и английски не знаят,за да могат правилно да превеждат.! Явно заплатите им са малко,за да назначават посредствени хора !